Кой и кога се сети след 47 години да се връчват медали?!

* Защо в статията са посочени имената само на 8 души, като участниците в похода бяха 14?
 
Димо Минков
 Право на отговор

УВАЖАЕМА РЕДАКЦИЯ на в. „Троян 21“, обръщам се към вас по повод статията „Награди за участниците в най-големия туристически поход у нас“. Тъй като тя е подписана от името на ТД „Амбарица - 21“ и няма към кого да задам въпросите си, си позволявам да ги оглася публично.

1. КОЙ И КОГА се сети след 47 години, без повод някаква годишнина, дата или каквото и да е от похода, да се връчват медали на БТС за „особени заслуги“, и когато почти половината от участниците вече не са между живите?

2. ВСИЧКИ ЖИВИ участници в този поход благодарим на Румен Узунов за идеята. Извиняваме му се за всичките безсънни нощи, прекарани над картата на България. Но въпросът ми към него е: След като е представял идеята си няколко години и на различни дружества в България и след като най-после се е намерило дружество да я осъществи (нашето „Амбарица“, Троян), защо не сподели идеята си с нас, членовете на това дружество и защо не участва в похода с нас? Въпреки че по това време бяхме много близки приятели с Румен, той не ни запозна с предварителните си проучвания.   

Участниците, отляво надясно: Марин Милчев, Марин Попов, Коста Вачков, Димо Минков, Петко Корабов, Петко Стаевски, Христо Минков, Цветан Марков, Илиян Пеевски, Йордан Петков (прави), Сава Кирилов, Найден Керешки, Георги Златев (седнали),
 зад обектива е Васил Балевски
3. ЗАЩО В СТАТИЯТА са посочени имената само на 8 души, като участниците в похода бяха 14?  Което си личи и от снимките – 13 човека плюс неизменният Васко Балевски зад фотоапарата или камерата. Ето имената на всичките, от ляво надясно на снимката, правена на хижа „Алеко“ на Витоша: прави – Марин Милчев, Марин Попов, Коста Вачков, Димо Минков, Петко Корабов, Петко Стаевски, Христо Минков, Цветан Марков, Илиян Пеевски, Йордан Петков; седнали – Сава Кирилов, Найден Керешки, Георги Златев.

ОБРЪЩАМ СЕ към „упълномощения“, макар да не е ясно от кого, Румен Узунов с препоръката да издири близките на починалите участници и да им предаде напълно заслужените медали. За да знаят децата и внуците им, че техният баща и дядо е един от участниците в този грандиозен и уникален поход. В противен случай излиза, че и Ботев не е бил на връх Вола…

Димо Минков, ръководител на похода

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |