Кралската сватба и сборът в Шипково

* „Дето се вика, да се бяха обадили, щяхме да ги посрещнем, хем да не се занимават, хем кралица Елизабет щеше да оцени 100 грама троянска сливова ракия в следобедния си чай“

Юбрееее, курортееееее!
Нина Василева
В края на миналата година Нина Василева, една много млада и много красива софиянка, по-точно драгалевчанка, разплака всички (ни) с тъжния си текст за Шипково (виж „Не знам как да я нарека тази снимка“ – бел. ред.). Троянското Шипково, родното село на майка й, където от малка и до днес прекарва ваканциите си, при баба и дядо. „Обичам Шипково и целия край, Троян, съседните села и всичко наоколо. Обичам местния диалект, хората, природата. Имам две момиченца, на 4 и 10 години и те също много обичат Шипково и Троянския край, познават всичко там и ходят с голяма любов“, сподели ни тя тогава.

Сега Нина е на път да ни скъса от смях – с шеговития си текст пак със същия главен герой, Шипково, по-точно селския сбор, който бе тази събота, 19 май. Появил се (текстът) на същото място, в профила й във фейсбук, откъдето го „копнахме“ за Т21 с благословията на авторката. Ще кажете – голяма работа, сбор като сбор, пък и Шипково да не е Орешак. Че не е, не е (макар че е било и пак би могло, а дано!), но като си има такъв блестящ пиар като Нина и с Лондон може да мери ръст, без майтап, четете и ще видите. Т21

В Шипково и Лондон на 19 май 2018 г.
ТАКА. Вчера в света се случиха две изключителни събития – кралската сватба на принц Хари и Мегън Маркъл и сборът в Шипково. Ами... нещата са на кантар. Дето се вика, да се бяха обадили, щяхме да ги посрещнем, хем да не се занимават, хем кралица Елизабет щеше да оцени 100 грама троянска сливова ракия в следобедния си чай. И хоро щяхме да им играем, и да им пеем, и кусури нямаше да си намираме за роклите и прическите. За скарата дума няма да отварям. Щяхме да им вземем акъла, бяхме страшен екип! 

Скараджийката Нина: Кой разбира, при нас се спира!
НИЩО, догодина за кръщението на малкото ще ги поканим. А аз, дето се вика, гладна няма да остана, добра съм на скарата. Браво на екипа ни и на организаторите на сбора!
***

Големият деликатес на сбора – прочутото шипковско сватбарско жито
НО ТОВА не е всичко, ето я и Нинината покана за сбора, „закачена“ пак там, във фейса, и няма да е редно да не я огласим: „Утре, 11:00 ч., у Шипково на сбор. Ще има ядене, пиене, хоро на мегдана. Кой разбира, при нас се спира! Правиме генерална репетиция, всичко е под контрол. Отговорници скара - няколко мераклии. Отговорник по приказките и лакъдрдиите - аз. Нашите кебапчета са най-вкусни, нашата скара пуши най-силно, нашата бира е толкова студена, че я топлим до камината. За по-смелите – нашата компания организира скок с бънжи на Шокан! Ако не намериме бънджито, ша ви капичкаме от моста у реката. Юбрееее, курортееееее! Кой разбира, при нас се спира!.

20 май 2018 г. 
Нина Василева

Още от същия автор:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |