ГЕРБ иска главата на Николай Тодоров

* Мотивите са формални – процедурни нарушения при воденето на сесиите, но кучето е заровено другаде и отговорът е… 2019 г., т. е. вече замириса на избори * Председателят: Няма да прося подкрепа за вота, моите аргументи са действията ми

Николай Тодоров
Партизански страсти

ГРУПАТА на ГЕРБ в троянския Общински съвет (ОбС) е внесла предложение с искане за вот на недоверие на председателя Николай Тодоров. Предложението е влязло в дневния ред на декемврийската сесия, която ще се състои в навечерието на Коледа – 21 декември. „В работата си съм доказал наличието на гръбнак, собствени позиции, отстояване на каузи. Няма да прося подкрепа за вота, моите аргументи са действията ми и знам, че много хора ме подкрепят“, заяви пред Т21 нароченият за отлюспване шеф на местния парламент.

МОТИВИТЕ са формални – допуснати от председателя на няколко сесии процедурни нарушения на чл. 27, ал. 5 от ЗМСМА, засягащи хипотезата на чл. 21, ал. 1, т. 6, 7, 8, 9, 10, 14, 15. Или казано по-ясно – прилагане на подхода на поименното гласуване при вземане на решения „които по смисъла си не попадат в законовия обхват на поименното гласуване“; плюс други процедурни нарушения – например разрешаване на граждани да се изказват и отправят питания „не по начина, определен в правилника“.

ТЕЗИ „мотиви“ не се нуждаят от коментар, защото и с невъоръжено око се вижда, че не там е заровено кучето. И че нещо друго се крие зад гербаджийския залп срещу председателя, който стана председател точно с гласовете на ГЕРБ. Припомняме. Кандидатурата на Николай Тодоров, представител на 5-членната група на коалиция „Избор за Троян“, третата по големина в конституирания на 19 ноември 2015 г. нов Общински съвет в Троян (след местните избори на 25 октомври същата година), получи подкрепата на 10-те съветници от ГЕРБ заедно с отказа от тяхна страна да издигат свой човек за поста. С което си върнаха жеста заради подкрепата от „Избор за Троян“, дадена за гербаджийския кандидат (инж. Димитър Шишков) на кметския балотаж. Но от ГЕРБ дадоха рамо на Николай Тодоров и за друго – с увереността, че така си осигуряват послушанието на 5-мата от „Избор за Троян“ (Николай Тодоров, Димитър Пиронков, инж. Иванка Църова, инж. Ангел Балев, Веселин  Илиев). И явно тук е заровено кучето на сегашния вот на недоверие.

ЧЕ ОТ „Избор за Троян“ бяха послушни на Големия брат (ГЕРБ), си бе факт и в общи линии е факт и до момента. Но с едно изключение – Николай Тодоров, той проявяваше доста самоинициативи и нерядко не влизаше в правата (гербаджийската) линия; дори повече – търсеше консенсус и разбирателство със „смъртния враг“ (кмета Донка Михайлова). Което бе и причина за честите персонални атаки срещу него от силния човек в ГЕРБ - Троян и председател на групата съветници инж. Марин Радевски, понякога шеговити и заобиколни, друг път фронтални и доста резки.

И ВСЕ ПАК какво преля чашата и се стигна до искания вот на недоверие? Нашето обяснение е едно-единствено и то води към… 2019 г., т. е. към предстоящите кметски избори. След двата кметски пердаха, които ядоха на предишните два избора (2011 г., 2015 г.), от ГЕРБ - Троян отдалеч се готвят за реванш. Като явно са си взели поука от предходните избори (2015 г.), че кандидатът на т. нар. „център - дясно“ трябва да е един-единствен, техният (все по-отчетливо се чува, че това ще е настоящият депутат инж. Иван Миховски), който не бива да има конкуренция от „своите“. Но пък все по-често започна да се чува, че Николай Тодоров се готви за участие в кметската надпревара и има подкрепа в коалицията си. Затова Тодоров трябваше да бъде „отстрелян“ рано-рано и председателският вот на недоверие е удобният начин.

ЩЕ УСПЕЕ ли вотът на недоверие, за който е необходимо обикновено мнозинство от 15 гласа (съветниците са общо 29)? Трудно е да се прогнозира и, както се казва, нещата са на кантар. Единият вариант е ГЕРБ да получат подкрепата на двамата от ВМРО (Даниел Сираков, Калина Калинска), на Айнур Кехайова (ДПС) и адв. Захари Велев (независим) – която подкрепа са имали винаги, и като си „напазаруват“ някой я от „Избор за Троян, я от БСП, да съберат нужните гласове и да бутнат председателя; или пък без пазаруване да получат подкрепа от някой недоволен от председателя от БСП (такива има не един). Другият вариант е 10-те от БСП, без да долюбват Тодоров, индиректно да го подкрепят, гласувайки с „въздържал се“, за да натрият носа на големия враг ГЕРБ; и ако в петорката на „Избор за Троян“ няма „къртица“, председателят да запази поста си. Ще видим на 21 декември. Но при всички случаи в Троян вече замириса на избори.

Т21    

Още по темата:

28 коментара:

Анонимен каза...

"Всичко това говори за некомпетентност и липса на качества за справяне с отговорната длъжност Председател на Общински съвет."Това го чета в предложението на Общинските съветници. Е най-после след 2 години им увряха главите на Общинските съветници.Започнаха наченки на мисловен процес в главите им,че Ники Т. е некомпетентен.Ама да е само той некомпетентен в Общинския съвет.90% от Общинските съветници са некомпетентни.Сега ще видим какво ще измудрят умните им глави с начални форми на мисловен процес или това ще е предколеден фарс.

Анонимен каза...

Голям виц - ГЕРБ да предложат за кмет Иван Миховски.
Блъскача на стари хора на пешеходни пътеки да стане кмет.
Сами ще си вкарат автогол, понеже в Троян не го одобряват.
А дали той до момента е направил нещо полезно и смислено за Троян като народен представител???

Анонимен каза...

Да,заплоди депутатшата
...!!!

Анонимен каза...

Отчайващата неграмотност в този някога китен и многолюден планински град вече никого не изненадва.
Хайде да видим какво пише в Закона /ЗМСМА/
" Правомощията на председателя на общинския съвет се прекратяват предсрочно при:
1. подаване на оставка;
2. трайна невъзможност или системно неизпълнение на задълженията си като председател за повече от три месеца с решение на общинския съвет, взето по реда на ал. 1;
3. (нова - ДВ, бр. 42 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 97 от 2010 г., в сила от 10.12.2010 г.) влизане в сила на акт, с който е установен конфликт на интереси по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.
Хайде сега някой да посочи в "мотивите" за оставката има ли някаква връзка с коя да е от тези три точки.
Всъщност - няма никакво значение!
Закони, правила и т.н. в този град и ОбС отдавна нямат никакво значение, а т.нар. "политическа грамотност" е само едно пожелание.
Отделен въпрос е защо изобщо има "председатели" на ОбС или на Парламент. Някой ще ми посочи ли кой е "председателя" на коя да е от камарите в английския или австралийския парламент? Или пък кой е "председател" на кой да е ОбС в Англия или Австралия? Няма такива! Има спикери.
Тези български "председатели" са едни измислени синекури, които имат една основна задача, която е подобна като при всеки полуграмотен пастир да тика овцете в определена посока. Закона им е дал огромни правомощия, които са в тотален разрез с т.нар. Демокрация, а на всичко отгоре ги е бетонирал с горните три точки. Дали "председателя" е тъп като цървул, дали е едно политическо посмешище, дали е напълно неадекватен като водещ едно събрание, дали е някаква кукла на конци и т.н. – това отдавна няма никакво значение. За да премахнеш това недоразумение от поста му – то трябва да нарушиш Закона. Още по-отделен въпрос е, че тези които искат да го премахнат първо хабер си нямат, че нарушават Закона и второ – те с нищо не са по-различни от него с отчайващата си неграмотност, несъстоятелност и вродена или отгледана тъпота.
*
Докато Троян загива, тези нещастници продължават да ни разиграват тъпите си сценки и да ни занимават с ниско интелигентните си партийни игрички. За две години тези овластени нещастници нищо не предложиха и нищо не свършиха за спиране на погромът над Троян и жителите му. НИЩО! НИ-ЩИЧ-КО! И изобщо не им пука. Натискат зеленото копче като дебили или като кучетата на Павлов, а Троян – кучета го яли. Няма и кой да ги попита какво вършат и защо изобщо са станали общински съветници. Преди години често ги питах. Отговор никога не получих. А и те не знаят. Те дори още не знаят, че не може да има общински съветници на тази или онази партия. Това е зверско закононарушение и тотално суспендиране на Демокрацията и гражданското самоуправление. Не го знаят и троянските медии, които години наред бълват идиотщините си за партийната собственост на общинските съветници. Нищо, 30 години не стигнаха, може след още тридесет да се поограмотят. А тогава Троян може и да го няма. С подобни управленски кретени друго не може да очакваме.

Анонимен каза...

Време беше да махнат Ники Тъпото. Чеп за зеле не става от него...

Анонимен каза...

С беззаконие Ники Т. стана "председател" на ОбС, с беззаконие ще си отиде. Същото се случи и с Акимов - с беззаконие го направиха "председател", с беззаконие /и малко вътешногерберско предателство/ го изхвърлиха от "председателския" пост. Тези беззакония с нищо не повлияха на основните беззакония, които са в основата на много от решенията на ОбС Троян от последния четвърт век. Дори "Правилниците" на различните състави на ОбС Троян са пълни с беззакония. Да не говорим, че ТОЗИ ОбС все още няма приет свой правилник, за което отдавна пиша и за което на никой не му пука. Хайде някой да ме опровергае и да ми посочи Решението на днешния ОбС Троян, в което са приели "Правилника" на днешния ОбС. Моля!
И какво е нарушил Ники Т., след като тези неграмотници все още нямат свой Правилник? Нарушил е Правилникът на предният ОбС, който стар Правилник тези неграмотници дори не гласуваха за да го приемат като свой Правилник, а единствено гласуваха някакви промени в стария Правилник и с това приключиха. Едва ли това е толкова важно, но все пак е добре да се знае защо често употребявам думичките "управленски кретени". А знаете ли колко беззакония сътвориха тези умници само от факта, че поставяха своя Правилник над ЗМСМА и Конституцията на България? А това е висша форма на управленски кретенизъм.
Още нещо. България отдавна е подписала "Европейска харта за местно самоуправление", но както ЗМСМА, така и тази Харта са тотално суспендирани. А троянските общински съветници дори хабер си нямат за тази Харта. Те са в пълно невидение какво и как нарушават. Това не е извинение. Това е диагноза.
Много често задавах въпросът някой да ми посочи пет разлики между т.нар. комунистически ОбС Троян от преди 89-та и днешния ОбС Троян. Още чакам. Няма и да дочакам.
И едно въпросче. Дали ще е удобно на авторът на тази статия да ни осветли по какво са „инженери“ цитираните по-горе общински съветници Балев и Църова? Мерси!

Анонимен каза...

А може оставката да е искана във връзка с откриването на нефт в Троян. Иначе с какво кметицата може да обясни силния остър мирис на нафта от каналите в източноцентрален Троян по улица Г.С. Раковски освен с откриване на нефтонаходише в района на ЦВКБ гр.Троян. Интересен ще е и анализа на отпадните води в градската пречиствателна станция , ако някои изобщо прави такъв

Анонимен каза...

Илияне в своя коментар казваш,че Общински съвет не спазва законите в Троян.То да е само общински съвет.На моя жалба до общинска администрация лично главния архитект Боян Кръстев в писменна форма /с всички реквизити на писмото ,печат,изх.номер и т.н/ми отговаря ,че много добре познава ЗУТ но няма да го изпълни защото законите се пишат само за центровете на големите градове.А в малките населени места те са неприложими.Това писмо го пазя като уникат.На това как му викаш.

Анонимен каза...

Бях се зарекъл по-добре да си счупя ръката отколкото да гласувам за комунист,но ако от ГЕРБ имат неблагоразумието да издигнат за кмет некъдърния автомонтьор миховскИ срам не срам ще гласувам за донкА.

Анонимен каза...

Аз съм си тъпичък, ама то не е ли понижение?!
А ако изгуби изборите - с кои очи ще се върне да депутатства?
Баси?! Явно съм си тъп! Щото за мен си е неизбираем, досуш, като предните кандидати! Тъп съм! Цецо що ги не вижда тия работи?

Анонимен каза...

Динушев, ти ли си бе ?! До там ли стигна Миховски, да ти дава команди да тролиш наред ?! Той знае ли, че твоята тролска кариера започна от партията "майка", когато като виден член на младежките комунисти те обучаваха да плюеш хората ?!

Анонимен каза...

Злобно десен съм, но за тоя кандидат - няма да мръдна от къщи!

Анонимен каза...

Миховски без да иска си пропиля всички шансове с този ход. Проблемът е, че бърка националните избори с местните. Те всеки път ги бъркат и за това Донка ги яде с парцалите. Ще изяде и него, той не е готов за пряк дебат с нея, повече от видно е !

Анонимен каза...

Нали имаше 10 пъти по-малко преференции от оня малкия от Ловеч и влезе като резерва.

Анонимен каза...

Сериозно ли, десетте подписа са на общински съветници? Изобщо разбира ли някой от подписалите, какво е подписал? При внимателен прочит на така нареченото "предложение" може да се направи заключението, че няма предложение, а пожелание. Липсва проект за решение към предложението, а стартирането на процедура по искане на "вот на недоверие" е меко казано - грубо показване на разпоредбите на ЗМСМА. Само се чудя, как може да работи Общината с такива общински съветници... Срам и позор!

Анонимен каза...

Тя пък една глава...всъщност за какво им е главата на Николай Т. ? Изследвания нещо...

Анонимен каза...

Много лесно се критикува отстрани,всички мрънкат,че ОбС-Троян нищо не прави.А и лични критики към Председателя,бил некомпетентен,дали?По мое лично мнение,той е в час,от всичките общински съветници взети заедно.
Н.Тодоров е единствения в този съвет,който мисли и действа,твърдо стъпил на земята,а не като някой съветници да лети в облаците.Според мен предложението на инж.М.Радевски е неоснователен.Не може той да коли и беси в този град.Видял,че някой (Н.Тодоров)не му се "подчинява" и давай да го отстраняваме,бил заплаха,за кого?
А и от изборите през 2015г. инж.М.Радевски не успя да си набута пионката (Д.Шишков)за кметското място,а на тези предстоящи избори,ще се опита пак с И.Миховски.Еее не разбрахте ли,че в Троян няма да има кмет от партия ГЕРБ?!

Анонимен каза...

Господин Пеевски много активен сте в сайта Чета ви всичко казано тук и в много с.учай ги п,иемам Питам се обаче защо не коменти,ате спо,тни п,ояви доко.кото знам от баща си би.и сте ски състезате. Кажете нещо по го,ната статия л по самбото л футбо.а биат.она ко.оезденето о,иенти,ането

Анонимен каза...

Брачед, проблем с Л ли имаш?

Анонимен каза...

коя глава му искат,глави много

Анонимен каза...

18-ти/а, не коментирам спортни прояви, защото не съм спортен коментатор. Но, ако имате предвид политиката на Троян в спорта - много има какво да се коментира, въпреки нейната /политиката в спорта/ драстична липса. Спортът в Троян се крепи основно на два феномена - невероятните ентусиасти треньори, спортни дейци, спонсори и организатори, както и на още по-невероятните троянски деца. Да се чуди човек как в един такъв малък град винаги са се раждали и развивали толкова много и добри спортисти и то в не един или два спорта.
В същото време общината буквално е абдикирала, но за сметка на това никога не пропуска да се "отърка" в някой от големите ни спортисти. Днес масовият троянец е лишен от всякакви възможности да спортува. Имаше една обществена спортна база до Църквата, но и нея я взеха другарите Балев и Ники Т. за лични нужди. Само ще спомена, че само една от общините на Аделаида поддържа 17 /седемнадесет/ обществени тенис-бази с от два до осем корта плюс бани, съблекални и т.н., където всеки може безплатно да спортува. За обществените спортни съоръжения за другите видове спорт да не говорим. Има и много частни спортни бази и клубове. Има и много големи спортни съоръжения като спортни палати или открити и закрити басейни, които са изградени от общината или от щата и които са дадени на частни субекти да ги стопанисват и да отговарят за поддръжката и издръжката.
Троян има прекрасни възможности и природни ресурси за да се превърне в един атрактивен спортен център. А това означава възможност много пари да дойдат в Троян и да влезнат в джобовете на гражданите и в общинската хазна. Такова съчетание на ниска и висока планина, на много минерални извори, на добър и разнообразен климат, на прилична инфраструктура, на добро местоположение и т.н. с каквито дадености малко населени места могат да се похвалят. Ама какво от това? Тук вълненията и очакванията са кой от дебилните кандидати на БСП или ГЕРБ ще спечели или как управленските кретени в ОбС са се хванали за гушите за да си решат дребните вътрешно-селско-партийни проблемчета. Дребни душици с отчайващ манталитет, способности и потребности, които по-надалеч от нослетата си не виждат и които ходят постоянно в комадировки в чужбина, но не да видят и да приложат в Троян добри практики, а да си купят шушляк и дънки.
Какво става със спортната зала? Скоро не сме чели нищичко какво казала Михайлова по въпросът. Сигурно се изчакват изборите, та дебил…. извинете, кандидатчетата на ГЕРБ и БСП да почнат да си мерят залите, чрез напоителните си обещания или чрез другите форми на брадатите си предизборни лъжи и измами.
Няма да питам ни за училищната спортна база, ни за Беклемето, ни за Стадиона, ни за язовира, ни за района на Амбарица, ни за Чифлик, ни за Шипково, ни за Орешак или Ч.Осъм, ни за…. А то кого ли и да питам? Кметицата е заета с личното си обожествяване покрай 150-годишнината на Троян, а общинските съветници са изправени пред големия проблем – може ли да се намери някой още по-тъп за председател на ОбС Троян.
Такива ми ти работи, уважаеми/а 18-ти/а.

Анонимен каза...

Господин Пеевски ,нямам проблем с Л , просто те провокирах .
Благодаря , че откликна на въпросите ми. Нооо , не съм удовлетворен приятелю. Многословие...., и отново - политика .
Ама дай брачед по същество. Имаш ли мнение по спортни проблеми - нахвърлях ги бегло. Дай мнение или губиш още един четящ , извинявай ама много дълги словоизлияния , невъзприемливи за сегашното поколение.

Анонимен каза...

Невъзприемливи вика...Това, че той е малоумен,автоматично прави всички малоумни. 100 процентово "мислене" на един от 80-те процента дебили от сегашното поколение !

Добре, че този път поне имаме българин за президент :

Надявам се управляващите и българският парламент да си дават ясна сметка какво се случи през последните дни. Те са на път да загубят своя човешки облик, защото българите някак си свикнахме през последните години да ни се отнемат всички неща, засягащи нашето достойно съществуване – и заплати, и пенсии и социални права, но вчера се посегна на последното – на надеждата”.

Така днес президентът Румен Радев коментира решението на Народното събрание да отхвърли неговото вето, наложено върху Закона за бюджета на НЗОК, с който се налага мораториум върху финансирането на иновативно лечение в България.

Анонимен каза...

Чета, чета, и се опитвам да се "хвана" за нещо положително, за да си кажа след доста години емигрантски живот - "Връщам се в България!" Чета, чета, и колкото повече чета, толкова повече не мога да взема това решение!
Чудя се, как могат хората да се организират, да живеят смислено и достойно? Вече съм втори месец в един град на Северна Италия. Първото ми впечатление беше вниманието на шофьорите към пешеходците, както на светофарите, така и на пешеходните пътеки. Направи ми впечатление чистотата на улиците и тротоарите, никъде не видях мръсни гюмове за боклук и мръсотията около тях-те просто липсваха на улицата. Всяка жилищна кооперация има определено място за боклука, и на всичкото отгоре се събира и изхвърля много стриктно-всеки вид поотделно.Всичко е газ и то от много години назад. Метрото и влаковете, които са "оплели"целия град, отиват и до най-отдалеченото място на същия. Доходите на хората са добри и могат да си позволят да плащат разходите си и да живеят спокойно. Сградите са с хубави фасади-никъде не видях олющена, или паднала мазилка, нито стереопор!?Чак да им завиди човек! И тук се говори за политика и политици, и тук както навсякъде се борят за "кокала" и срещу мафията, срещу крадци и измамници/и телефонни/!?
Когато се "похваля" каква пенсия са ми дали в България за 25 години трудов стаж, не ми вярват.
Хората живеят и се радват на живота, дори и в напреднала възраст.
Хората се готвят да живеят на Марс!? Ние? Ние сме още в
Средните векове!/в Троян, а и не само/- топлим се на дърва, плащаме прескъпи храни, вода и всичко останало, на фона на доходите, избираме уж хора да направят живота ни по-добър, а то става обратното, и ... колко още неща?
Как да се върна??? Как ще живея??? В България ми дадоха добавка към пенсията 40 лв. В другата държава, от която получавам пенсия-450 евро! Е, как да се върна? Кажете ми?
Жалко за младите хора, останали в България!!!

Анонимен каза...

Виж кво, 24!
И без теб и другите, като теб поменуваме!
Така, че стой си там и докато изкарвам пенсиите на баща ти и на майка ти - не ми давай акъл как да живея!

Анонимен каза...

какви пенсии си изкарвал бе глупако 25? Никой не ти дава акъл защото това е обречена кауза и никой не ти пречи да живееш като добиче

Анонимен каза...

"Виж кво, 25!"
За съжаление родителите ми починаха преди доста години, ползвали пенсия по 3-4 години! Отиде си и съпругът ми, на работното си място, работейки до последния ден-43 години стаж, без да се е пенсионирал! От него ми дадоха 100 лева добавка/резил/. Платихме всички операции и лекарства!/касата не поемала/. Останахме без лев!Затова ме е страх да се върна.
Така, че техните пенсии кой ще ги взема, или вече са изядени, може би!?
Не ми се влиза в диалог с повърхностно мислещи, но знай, че живота е един, и то много кратък, и не си струва да "поменуваш"!!! Много са "поменуващите", които не работят, а чакат пликчетата с парите от бабите, които работят зад граница, вместо да се вземат в ръце.
Да сме живи и здрави, и който както го разбира. Живота е кратък, времето е ценно!Весели празници на всички!
Нещото заради, което ще се върна са децата ми! Работят здраво и ми изкарват пенсията! Ама като си помисля, че работя от 1974 година, и нямам прекъсване на стаж-Боже мили!!! На всекиго този късмет и сили! Амин!!!
Поздрави 25-ти, поздрави от две европейски страни, на тебе и цялото ти семейство!!!

Анонимен каза...

Боже Иван Миховски кмет то от тоя нахуйник нищо не става ами пък и кмет.Да пази господ!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |