Резиденцията на търг, решиха съветниците

* Предложението за смяна на процедурата дойде от Комисията по бюджет, финанси и икономика, началната тръжна цена – 305 хил. лв.
Продажба
Фрагмент от основната сграда на Резиденцията, 20 октомври 2017 г.
РЕЗИДЕНЦИЯТА на Къпинчо над Троян – апетитният общински имот, състоящ се от две масивни сгради с обща разгърната застроена площ 724 кв. м, разположен на терен от 9.5 дка – ще се продава по процедурата търг, а не конкурс, каквото бе първоначалното предложение на кмета и общинската администрация, началната цена остава 305 хил. лв. Това решиха общинските съветници на сесията на местния парламент миналия четвъртък (26 октомври), като предложението за смяна на процедурата дойде от постоянната Комисия по бюджет, финанси и икономика и го представи председателят й инж. Румен Райков.

А МОТИВИТЕ обобщи председателят на Общинския съвет Николай Тодоров: че чрез търг в общинския бюджет ще влязат повече средства от продажбата; и че очакванията конкурсът да попречи на противоречащи на обществения интерес намерения на инвеститора по принцип не работят – дадени бяха примери с атрактивни общински имоти (бившия ресторант „Рила“, терена на някогашната градска баня, многото декари земи и гори в землището на с. Борима), при които нищо от договорените ангажименти не бе изпълнено. Но предложението на администрацията също получи подкрепа: от председателя на групата на ГЕРБ инж. Марин Радевски, който подчерта, че обявената начална цена от 305 хил. лв. не е никак малка и едва ли ще бъде достигната, а конкурсът е по-добрият вариант за продажба; и от кмета Донка Михайлова, която напомни, че при конкурс биха се стопирали евентуалните намерения за използване на имота за религиозни цели или за нерегламентирана производствена дейност.

В КРАЙНА сметка решението за Резиденцията е – продажба чрез търг, като то бе прието с 17 гласа „за“ (гласовете дойдоха от ГЕРБ, „Избор за Троян“, ВМРО и ДПС), 5 „против“ и 6 „въздържали се“. В кулоарите пък се спрягаше името на известен троянски бизнесмен, на когото приписваха раздвижването около Резиденцията и предложението за продажба.

Т21 

Още по темата:

19 коментара:

Ст. Борджуков каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Unknown каза...

Подкрепям напълно. Нека дишаме по-чист въздух.

Ст. Борджуков каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Също не по темата
Г-н Борджуков, за какава газ и за какво газифициране говорите и бълнувате? Нито тогава, нито сега проблемът не е бил финансов, но вие това няма от къде да го знаете.
С газифицирането на Троян се занимавам от 92-93-та година, вкл. и на територията на Канада за евентуална логистика. Ако преди 10-на години ме бяхте подкрепили срещу безумията на Акимов и ГЕРБ Троян да спрем безумията в ОбС Троян - със сигурност Троян отдавна щеше да е газифициран. Само че вие и това вестниче предпочетохте да плюете по мой адрес и да ме дискредитирате по ПОРЪЧКА на тези, които пропиляха последния шанс за газифицирането на Троян.
Със сигурност има "боричкания на квартални политици", само че аз ви говорих тогава за Овъргаз, Черноморска компания, една италианска компания, наличието към момента на разработен проект за газифициране, за изземване функциите на ДКВР с надлежното създаване на врагове..., както и за един измамник, който фалира две български общини с уж проекти за газифициране и който "юнак" Акимов§Ко докараха в Троян да ни "газифицира".
Още тогава ви казах, че Троян пропусна последния си шанс и "че ще гледа газифицирането си през крив макарон". Слагам последното в кавички, защото това не са мои думи, а на едни много сериозни хора от този бранш, които не са нито квартални политици, нито квартални бизнесмени и още по-малко селски даскали с големи претенции.
Та, къде ви е газта 10 години по-късно? Няма я, нали? Няма и да има, а защо няма да има - преди години и това ви обяснявах, само че бяхте заети да пишете "кой не си е пил хапчетата", която статия още се мъдри на сайта ви и което е гордостта и върхът на троЕнската "журналистика" как са оплювали /единствени в света/ инакоМИСЛЕЩ и представител на опозицията на една местна управа.
Хайде сега дишайте, дишайте... дишайте. И идете в аптеките за хапчета, защото дишането ще става все по-зле.

Анонимен каза...

По темата:
Защо в тази статия липсват мотивите за тази "продажба"?
Защо в тази статия липсва отговор на въпроса - защо един обществен имот се продава на частно лице за да го ползвал за "обществени нужди", а не е даден под наем на това частно лице, след като ще се ползва за "обществени нужди"?
Защо и до кога този вестник ще ни занимава /и сапунисва/ с механизмите на една продажба /пореден обир на общинско имущество/, а дума не обелва защо изобщо се продава на безценица това имущество.
Защо този вестник не зададе въпросът - КОЙ е виновен, за съсипването на този имот и неизползването му да работи за хората на Троян? Нещо повече - този вестник се опитва да прикрие главните виновници и се опитва да ни пробута "съсипията и неизползването" като мотив за продажбата /обир/ и то, заблежете, като пореден успех на кмета Михайлова, която в случая е главния виновник за тази съсипия на този имот.
В крайна сметка - всичко отново е скрито-покрито с поредната бандитска продажба /обир/ на общинско имушество от посредствените и тъпи до безумие троянски управници.
И за финал - обърнете внимание, съветниците от групата на БСП НЕ подкрепят предложението /далаверата/ на собствения си кмет от БСП Д.Михайлова, която, забележете, от гербаджийското вестниче научихме, че "се отказвала от политиката в името на Троян", а само преди няколко дни беделегат на конгреса на БСП.
Поздравявам общинските съветници от БСП, които намериха сили и достойнство да се опълчат на собствения си кмет за това поредно безумие и драстично ощетяване на жителите на община Троян в полза на един "наш човек".

Анонимен каза...

Лирично отклонение /свързано с темата/
Знаете ли кои са най-ощетените от съвременната разруха и погромът над Троян? Едва ли ще се сетите! Не, това не са обеднелите и със скромни материални възможности жители на Троян. Това са хората, които разполагат с огромни финансови възможности, с огромни жилищни, производствени и други имоти, с огромен и модерен автомобилен парк и т.н. Не ви ли се вярва?
Вие представяте ли си да имате техните огромни финансови и други ресурси, а в същото време нищо да не можете да направите и да сте принудени:
- Да дишате мръсния въздух на Троян
- Да сте заобиколени от мръсотия, грозотия и разруха
- Да си трошите краката и автомобилите по скапаните троянски пътища
- Да гледате ежедневно тази мизерия, беднотия, просяци и „професионални оператори“ около кофите за боклук, от които се прехранват
- Да живеете в блатото от посредственост, простащина, лъжи и демагогия
- Да сте потребител на „духовни измерения“ създадени от културата, която стана чалга и чалгата, която стана култура
- И т.н.
Представяте ли си го това? Да имаш средства, с които можеш да живееш нормален живот в нормален град и държава по целия свят, а да си „ОСЪДЕН“ да живееш /силно казано живееш/ тук. Да имаш огромни потребности, а да си принуден да живееш с отчайващо ниските потребности, наложени ни от управленските и политическите кретени на Троян.
Тъжна участ! Жал ми е за тези хора.
Не че и те самите не искат нещата да се променят в Троян. Само че нито знаят как, нито им е ясен генезиса на троянската разруха и още по-малко се сещат за собствената си вина и как от три десетилетия те самите „режеха и режат клона на който седят“.
Да, ще ги видим как са се наврели в партиите и „голямата политика“, как са се наврели в ОбС. Надиплили са се и в „Ротари клуб“. Е, и? Пак не става. Не само не става, ами и по-зле става. За разлика от тях все повече от обеднелите в материален и духовен план, но съхранили потребностите си троянци се снабдиха с “one way ticket“ и отлетяха. А нашите тъжни герои остават с огромните си пари и имущество в блатото. Да живеят като първобитни диваци на фона на хората в европейските и останалите цивилизовани държави, въпреки, че са по-заможни от тези хора, но…. Ще си излежат „присъдата“ до края.
А човешкия живот е само един и те много добре го знаят.
Толкова за поредната продажба /обир/ от кмет и ОбС Троян. А дали някой ще се сети каква е връзката – дано!

Анонимен каза...

Всичко е много просто ... имота не е лош, оставяш го безстопанствен за няколко години да заприлича на коптор и после го взема някои наш човек без пари и готово.
Лошото е че няма кой да потърси отговорност от чиновниците допуснали имота да запустее толкова .

Ст. Борджуков каза...

Извинявам се, че повдиннах темата!
Всичко ми стана ясно!
Благодяря Пеевски!
Изтривам си коментарите!

Анонимен каза...

Не биваше да го правите, г-н Борджуков! Наистина доста остро ви отговорих /не без основание и не заради вас/, но темата с газифицирането на Троян е хем важна, хем болезнена.
Най-малкото е необходимо и трябва да се припомня, че както липсата на газифициране, така и целият погром над Троян не е случаен и си има конкретни виновници, които така и не си платиха за зулумите и не са в затворът, където им е мястото, а продължават да са в управлението на Троян.
Същото ще бъде след време и с този имот, който Михайлова най-брутално хариза без всякаква аргументация и нужда. Утре, ако е дал Господ, в общината биха могли да се появят хора грамотни и милеещи за Троян и троянци, ще се опитат нещо реално и значимо да направят най-после за този град, но ще се окаже, че всичко е разпродадено на безценица и ресурсите унищожени. Какво правим тогава? Някоя от Тиквите в ОбС дали се замисля?
Видяхте ли колко бързо се изтърколиха последните 30 години? Как Троян бе разпродаден и изплюскан, как нищо стойностно и значимо не създадоха управленските кретени и най-страшното - как загубихме 40% от човешкия ресурс на Троян. А това е повече от трагедия, защото засяга и учителите и лекарите и бизнеса и изобщо дали ще има бъдеще този град.
Да, пиша много "агресивно", но на тази бандитска управленска мърша и клакьорите и, които съсипаха моя, на фамилията ми и на приятелите ми роден град съм обявил нулева толерантност. Все ми се иска някой ден да видя и вие да се ядосате...

Анонимен каза...

За всичко, ама абсолютно за всичко са виновни единствено и само видиотените троянци, които чинно на всеки 4 години си избират поредната тиква да ги досъсипва. 12 години Енкин, после крадливия маймун от трапето, и сега 8 години Донка Успешная!
Никой друг не е виновен освен местните тъмбаци, които освен да се дуят като пуяци, нищо друго не могат.
Някога да сте видяли протест в Троян?Някога да сте видяли троянци да протестират и да отстояват позиция?
Оная гавра преди няколко години, дето я спретна Пламен Данов, щото му бил скъп тока, бе показна за манталитета по тези земи.Излезна човека на Данов, изчете некви тъпотии и офейка. Некви дрогирани и пияни хлапета вееха националния флаг и ръсеха простотии.А троянци, милите, онеправданите, сгушени по краищата на площада се оглеждат като мишка в трици, умрели от страх и от срам. Е, верно, че срещу празната сграда на Енергото, показаха завидно мъжество в крясъците и виковете срещу неизвестния но зъл враг.И толкоз, нищо повече.

Анонимен каза...

А ти бе олигофрен, какво направи?

Анонимен каза...

Генади, Пеевски ли ще е кандидатът на Т21 за кмет, та само той пише по всяка тема?????

Анонимен каза...

В щатите е така! Всяка медия си има кандидат. Не е, като в Европа, където се спазва фалшива толерантност!

Браво за смелостта на Т21 да има предварително подкрепен кандидат!
ЕВАЛА

Анонимен каза...

Идеята Пеевски да се върне обратно в троянската политика хич не е лоша.НО!!!!! ТроЕнци нямат нужда от Пеевски. ТроЕнци имат нужда само от успешната, тъпото, маймуняка и прочие...

Анонимен каза...

чудесен имот !дано Мондека да го вземе!Троян е прекрасно място за живеене ,доста запазено,и е като клондайк за нереализирани проекти.Жалко е единствено ,че откакто са ви пуснали БТВ-ито,шибани колибари,сте забравили че скоро сте слезли от баирите.Забравили сте да бачкате и само се лъжете едни други и ковладите пред органите.ще ви се много ма нищо не можете и не искате да отдадете!!!!

Анонимен каза...

Бедни, бедни Пеевски! Защо не те изядоха крокодилите в Австралия...:) :) :)

Анонимен каза...

Защо в началото е написано "разгърната"?
Не би ли следвало журналистите да са с перфектен правопис?

Анонимен каза...

Верно бе! Как не се сетих!

Мондеците го вземат... и големия мондек прави филиал на НОВ БЪЛГАРСКИ или на УНСС, нали е завършил и двата ВУЗ-а! И сам ТОЙ ще чете лекции по БАНКОВО ДЕЛО. А студентите ще практикуват кърска любов из гъстака наоколо и ще се подмиват на Бръмбар скок... КЕФ, РОМАНТИКА...

Анонимен каза...

След като бе публикувана първата статия, един човек с 2-3 поста накара ОБС Троян + Успешната да променят решението си.
Сега очаквам нова промяна след тази статия и новите постове.
Цирк Буш !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |