В Ловеч: Искат главата на зам.-кмета Венцислав Христов, Цолов не я дава

* Зам.-председателят на Общинския съвет в Ловеч Даниела Димова-Събева внесе предложение да се закрие длъжността
 * Повече от половината гласуващи са „за“,
 председателят адв. Петър Цолов – оспорва
У комшиите
Венцислав Христов                    Даниела Димова-Събева                        адв. Петър Цолов
В ГОЛЯМ смут бе хвърлена ловешката управа и най-вече председателят на Общинския съвет в Ловеч адв. Петър Цолов (представител на ГЕРБ) след едно неочаквано гласуване на последната сесия на ловешкия местен парламент. Накратко – предложението на зам.-председателя на ОбС - Ловеч Даниела Димова-Събева (също представител на ГЕРБ), включено като т. 9 в дневния ред на заседанието на съвета на 25 октомври, получи вот от над половината от гласувалите (13 гласа „за“, 5 „въздържали се“ и 6 „против“ от 24 гласували).

СПОРЕД вносителя и други съветници – сред тях независимият Данчо Заверджиев, мнозинството от 13 гласа означава приемане на решението. Председателят Цолов обаче бе на друго мнение – че за да бъде прието, въпросното предложение трябва да е одобрено от повече от половината от всичките 33-ма съветници, т. е. да получи поне 17 гласа. Което е основанието му да отхвърли решението на колегите си. Случилото бе коментирано от г-н Заверджиев в страницата му във фейсбук така: „Законът за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) дава право на кмета да оспорва по законосъобразност приетите решения от Общинския съвет пред съда и ако съдът реши, че решението е незаконосъобразно, то може да бъде отменено. Добре да се чуе пак – единствен съдът може да отмени решението, а не Петър Цолов!“.

КАКВО е взривоопасното предложение на зам.-председателя Димова-Събева, довело до трусовете в ОбС - Ловеч? Г-жа Димова-Събева предлага промяна на решение №421на ОбС - Ловеч от 23 май 2017 г., внесло (по искане на кмета Корнелия Маринова) промени в числеността и структурата на ловешката общинска администрация. По-конкретно – предлага да се закрие длъжността на зам.-кмета с ресор „Образование, култура, туризъм, здравеопазване и социални дейности“, заемана от Венцислав Христов; мотивът е, че функциите на този зам.-кмет се препокриват изцяло с длъжностните задължения на директора на общинската дирекция „Образование, здравеопазване, култура и туризъм“.   

Данчо Заверджиев
ВЪПРОСЪТ прието или неприето е предложението за закриване длъжността на културния зам.-кмет Венцислав Христов остава отворен и най-вероятно сагата ще стигне до съдебната зала. А г-н Заверджиев сподели пред Т21, че предложението ще бъде прецизирано и внесено за повторно гласуване на следващата сесия на ОбС - Ловеч. Какво точно се случва в ловешката управа, респективно в ГЕРБ - Ловеч, обаче е трудно да се разбере?! Според някои – споменатият зам.-кмет е додеял на всички и се търси начин да се отърват от него; според други – различните ловешки гербаджийски лобита водят люта битка помежду си, стимулирана от управленските неудачи в областния град и това е поредният й израз (наскоро жертва на тези вътрешнопартийни междуособици падна управителят на ловешкото общинско комунално дружество „Еко“ ЕАД и активист на ГЕРБ Павлин Иванов – бел. ред.).

Т21 

18 коментара:

Анонимен каза...

Петър Цолов и майор „Бари” Цолов, едно и също лице ли е?

Анонимен каза...

А в Троян кога ще падне главата на пенсионерката Поля Димова,която си взема само пенсийката и заплатката и се почесва по цял ден.

Анонимен каза...

П.Д. толкова вреди е нанесла на общината,че ще са нужни десетилетия,за да се оправи бъркотията и пак не е сигурно дали напълно ще изчезне горчивият привкус от нейният престой на управленският стол.

Анонимен каза...

Както е тръгнало, след десетилетия в Троян няма да има кмет, а кметски наместник...

Анонимен каза...

Кой да я поиска бе, 2-ри? Кои от мишките в общинския съвет да я поискат. Троян е умрял от всякъде, но, според това вестниче всичко е наред и затова се е прехвърлило да ни обяснява какво става в Ловеч. Е, ако мине някоя крава през площада или някой тарикат паркира на непозволено място - стой та гледай какво става. Жалка троянска участ.
Между другото, будни ловешки граждани организират следващата седмица граждански форум на който си поставят основна цел "да започнем да поставяме въпросите, които ни вълнуват без страх и притеснение от властта, която сме избрали" и с идеята за уеднаквяване "дневния ред" на управляващите с този на гражданите.
Как си представяте подобно нещо в умрелия Троян с преобладаващо "ходещите граждански мъртъвци"?

Анонимен каза...

Ми да си доде бе Пеевски синът ти от Австралия, па да ги поставя въпросите! Що моят син да е прост и да кисне в Троян, а твоят да му се смее на акъла?! Айде, нали си много патриот и курназ копеле - подбирай го, и него и внуците, доведи ги! На следващите избори Иван има моя глас!

Анонимен каза...

Въпроси,на които не намират отговор и в тази медиа - какво се случва с ремонта на входа на Троян, и - защо в смешния сайт троянпрес има инфо за стената на срама, предоставена от общината, а тук се пише за всичко друго, но не и за длъжници. И още- вярно ли е,че затварят РИО-то?

Анонимен каза...

6-ти/та/, вие все чакате някой друг да дойде и да ви оправи жалкия животец. Дори не си помръдвате пръста нещо да направите, че да не избягат и собствените ви деца. Седите в "мишата дупка", квичите и все някой друг ви е виновен.
Колко ли тъп и нагъл боклук трябва да е някой, че да намесва като аргумент нечии деца и внуци, за да оправдае жалката си участ и безпомощност? И не, никой не ви се смее, 6-ти, вие сте за съжаление и оплакване, заедно с "гласът" ви.
За изминалия четвърт век Троян загуби 40% от населението си и продължаваме да го губи със страшна сила. Такъв погром над Троян не е имало през цялата му близо 150-годишна история. И след Освобождението от турско робство и след първата и втората световни войни Троян е съхранявал населението си и е продължавал да се развива и расте. От 10 и повече години водя люта битка с политическите и управленските несретници и неандерталци, че Троян губи човешкия си ресурс и буквално се самоубива. Оказа се, че това за тях изобщо не е проблем, докато процесът вече май е необратим. Къде беше тогава твоят "глас" мишко 6-ти/та/? При онези, които ти обещаваха "безплатно сиренце в капана за мишки" ли? Щракна ли капанът? Услади ли ти се "сиренцето"? Хайде сега стой си там, стискай си „гласът“ между крачката и викай Неволята или Годо да дойдат да те „оправят“.
П.п. забравих да попитам, „успешната“ Михайлова дали обеща да облепи със стиропор капана за мишки? Надявам се Т21 надлежно да ни осведоми за този пореден „голям успех“.

Анонимен каза...

И кво излиза Пеевски?! Ментортваш ми. И ме учиш. Ми ела си! Доведи си сина, внуците, снахата... И тогава ме учи как да живея и как да правя революции. Ела си и ме поведи! Винаги си го правел, само че дори наследниците ти не тръгнаха след теб, а ти след тях... Затова... се пързаляй. Кога ще разбереш най-после, че всички троянци ти го казват - да се пързаляш. Дори политическите ти противници, което значи - всички, щото ти приятели и сподвижници не умееш да имаш. Ми така... ПЪРЗАЛЯЙ СЕ! И го прави без нерви, щото почваш да ми приличаш на комунистическата ИСТЕРИЧНА лидерка!

Анонимен каза...

"Ми дойдох си" бе, умнико. Доста отдавна съм тук, ама ти пиши и лъжи колкото можеш, няма лошо. Само не е ясно като толкова много знаеш, защо не знаеш, че от месеци съм в Троян? Кой сега "менторСтва"? И как да те "поведа", като си се скрил в мишата дупка и не мога да те открия?
Кой си ти? Г-н Никой, който се прави на личния ми биограф? Г-н Никой, който говори от името на "всички троянци"? Г-н Нищоказващия Несретник, който не може един аргумент да извади срещу моите позиции, но за сметка на това като типичен простак се е заврял в личното ми пространство. Къде и след кого съм тръгнал бе, лъжецо долнопробен, след като съм тук от месеци наред? Защо и кого лъжеш?
И да, аз ще се ПЪРЗАЛЯМ, но във Вал Д'Изер или в Доломитите, а ти ще си останеш ИЗПЪРЗАЛЯНИЯ троЕнски цървул. Схваща ли го това, птичия ти мозък?
И не се опитвай да си помпиш самочувствието, че те уча. Отдавна ми е ясно, че пълзящи като теб нищо не могат да научат и нямам намерение да си губя времето с бетонни глави. Твоята участ е да кляфаш като помияр след коментарите ми и да квичиш по адрес на близките ми, което е достойно занятие за всеки троЕнски цървул.
А за финал – знаеш ли каква е разликата между теб и мен? Аз няма нужда да си подписвам коментарите. И без подпис се знаят на кого са. А ти дори да си напишеш именцето – пак няма да те знаят кой си. Хайде обратно в дупката, лъжлив мишок …

Анонимен каза...

Лъжецо 9-ти, пропуснах нещо важно, от което да лъснат лъжите и гадориите ти още повече. През 2005-та започнах с Атака Троян от НУЛАТА. През 2013-та бяхме вече първа политическа сила. А това е възможно само, ако има достатъчно много троянци, които да те последват, а не да те пращат "да се пързаляш". Само от този факт става ли ти ясно какъв лъжлив боклук си? Вярно е само, че бяхме срещу всички политически камарили, които съсипаха Троян. Никак не е лесно да се изправиш срещу всички и не всеки го може, но, зад гърба си имах много троянци които ми даваха опора. Днес вече ги няма голяма част от тях. Останаха в мнозинството си такива като теб. Ти това няма как да го разбереш. Ти си като овцата, която гледа на къде вървят другите овце, кучетата и пастирът. За такива като теб друг път няма!
А от липса на приятели не мога да се оплача, което е другата ти мръсна и долнопробна лъжа.
Всъщност, в целия ти коментар 9-ти няма и едно изречение, което да не е лъжа. Освен, че е от "Анонимен каза..", а ти и в живота си от всякъде "анонимен"....

Анонимен каза...

Обръщам внимание на редакторите, че последните 2 коментара са пълни с обиди и следва да бъдат изтрити. Не ме карайте да изброявам ПАК обидите и заплахите.
Моля!

Анонимен каза...

И като ги изтрият, ще се промени ли факта, че си един долен лъжец?

Анонимен каза...

9-ти явно сивото вещество което се намира в черепната ти кутия е голямо колкото едно аспиринче и има една гънка по средата.Като не можа да измислиш друго след като Пеевски ти запуши устата измисли обиди в коментарите.Ама той Пеевски те нарича с галените ти имена.

Анонимен каза...

Продължава толерирането на грубиянските коментари на Пеевски. Поне да си признае редакторът, че за пеевски законите на сайта не са в сила. Да се каже най-после, че този сайт е собственост и се финансира от пеевски. Това е истината!

Анонимен каза...

А уж казваха, че Т21 е купен от ЕЛПРОМ и от братчетата...
КОЕТО СИ Е ПЪЛНА ЛЪЖА

Т21 не е на братята Мондеци...

Де отиде ОНАЯ статия за ферарито, между другото? А?...

Анонимен каза...

Ква лъжа бе, нали те купиха мондеоето и плащат за студентката?

Анонимен каза...

9-ти,т.е. 15-ти пак нищо не можа да измисли сивото вещество с големина на асперинче с една резка по средата.Не се напъвай с мисленето защото може да ти доведе до проблеми със стомашно-чревния тракт.А такива проблеми обикновенно свършват в тоалетната с големи напъни.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |