На жп прелеза за Ломец - напечено

* Цял ден семафорът свети червено и пищи, шофьорите изнервени, пасажери се превръщат в кантонери, многократни сигнали от потърпевши * Каква е причината и защо, попитахме НКЖИ и
 чакаме отговор

Хубава работа, ама българска

СЪГРАЖДАНКАТА ни Бианка Павлова – очевидец и потърпевш в случая, ни сподели, че от часове днес, 3 септември, неделя, семафорът на жп прелеза за с. Ломец (на жп линията Ловеч - Троян) постоянно свети червено и пищи предупредително без да идва влак. Което всявало смут в движението по шосето и изнервяло шофьори и пасажери. И всичко това продължило твърде дълго!


Бианка Павлова
„БЯХ С ПРИЯТЕЛКА – разказа ни г-жа Павлова, – пътувахме за Ломец и спряхме на жп прелеза, беше някъде около 11:30 ч. Семафорът светеше червено и оглушително свиреше. Чакахме около 10 минути, но влак нямаше. В един момент зад нас спря едно момче и ни обясни, че преди час е минал оттук и си било същото – свети червено и свири предупредително. Явно беше така, но не можехме да рискуваме и затова моята приятелка излезе и свърши работата на кантонера – даде ни знак да минаваме. След час се връщаме от Ломец, семафорът продължава да пищи и да свети червено. Моята приятелка пак се превърна в кантонер и помогна на нас и други коли да преминем. Трябва да отбележа, че мястото е много опасно, тъй като жп линията прави остър завой и ако идва влак, не може да се види и преминаващите автомобили рискуват много.“

„ИСКАХ да сигнализирам, но не знаех към кого да се обърна, а й се чудя дали тези, които отговарят за жп прелезите, не би трябвало да получават автоматична информация за възникналите проблеми?! После научих, че друг човек е подавал неколкократно сигнали от сутринта, но нямало никаква реакция?!“, завърши разказа си г-жа Павлова.

КАКТО се казва – без коментар! Все пак ние потърсихме за коментар този, който (би трябвало да) отговаря за жп прелезите у нас и в частност за въпросния прелез към с. Ломец – Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ). Питането ни бе изпратено по посочения в официалния сайт на НКЖИ (www.rail-infra.bg) начин и съдържаше два основни въпроса – каква е причината за случилото се и защо всичко това продължи с часове. Очакваме официалния отговор и ще го огласим веднага.

14 коментара:

Анонимен каза...

БДЖ - боже дано живеем.
А оная с психичните отклонения на прелеза
при "Кози вир"?
А безумният "СТОП" пак на този прелез?
Нали има бариера, звуков, светлинен сигнал и човек.
Що за чудо е този СТОП?
Или просто това е "хранилката" за Никито?

Анонимен каза...

Топ новина! Невероятен Aktion. Да се чуди човек как не е влязъл в световните новинарски събития.
Явно семафорът е прецакал Бианка Павлова заради "форумЪТ", което не е убягнало от зоркия поглед на троянската селска журналистика и.... семафорът е заклеймен. В това сърцераздерателно четиво липсва единствено /какъв пропуск/
успешната кметица Михайлова, която без проблеми е можела да зареже културно-масовата работа и временно да поеме функциите на кантонер в името и благото на Троян и неговите все по-благодарни и благоденстващи жители.
Остава да се надяваме, че в сряда, когато идват новините в село Троян - Т21 ще се продава заедно с носни кърпички.

Анонимен каза...

Какви мащабни мислители имало във форума на този вестник особено горният хахахахха

Анонимен каза...

Тази жп линия трябваше отдавна да бъде закрита. Няма икономическа и социална логика от съществуванието и. Персонала на влака е по многоброен от пътниците.

Анонимен каза...

Разруха е причината. Ама може и да не е.

Анонимен каза...

Няма как да закрият жп-то.
Причината е във военните, където също потъват грешни пари.
Нали в нашето поделени още нищят Русенов, който сега сладко си скатава и получава заплата в общината. Имало е яко далавери, но той явно си е изпипал нещата и не могат да го тикнат в пандела.
А пенсията и заплатата си вървят.
Та какво е общото ли?
Ами, жп превоза е важен при една война.
Представи си как Турция ни напада.
Тогава какво правим?
Товарим танковете ни и старите Зил-ове на жп-то и газ към границата с Турция, за да ни пазят.
Нищо, че през това време ще са минали няколко изтребителя и повече от половината България ще гори и пуши.
А също така нашите храбри войници с пистолетчета, които от 100м не могат човек да убият, ще са се изпокрили надалеко и ще са тежко болни, нищо че сега вземат и по над 1500 повечето.
Добре поне, че закриха казармите, че и там беше яко крадене на гориво, храна, боеприпаси и какво ли още не.

Бати бойко каза...

След 2м, когато падне тиквата и изберем генерала може да се променят нещата с ж.п. линията.
Справка тук, а и във фейсбука:
http://www.gudelnews.com/2017/09/blog-post_59.html

Анонимен каза...

Генерал ДЕСИ ли ?

Анонимен каза...

Г-н Маринов,
по- добре да бяхте написали за тържествата в Ломец на 02.09.2017 г.- 120 години читалище и 110 години от построяването на църква в селото. А в неделя след обяд семафорът не светеше.

Unknown каза...

А някой да обясни защо трябва да се субсидира БДЖ? Пари, хвърляни абсолютно на вятъра. Толкова ли сме богати и няма за какво по-добро да ги похарчим?

Анонимен каза...

да беше написал нещо за обиколката и не ми трий коментарите

Троян 21 каза...

До №11: Трият се коментари, нарушаващи обявените правила. А за Обиколката сте пропуснали материала ни,доста е пространен, има го и в днешното печатно издание, ето линк: http://statii.troyan21.com/2017/08/blog-post_26.html

Анонимен каза...

ха ха
и се пазят на пеевски обидите щото били ценни и други от пачовият мост до австралия няма
предната седмица снимки от финала има ли
или са от финала през 73 година

:) каза...

семафор ни един няма действащ от десетилетия край жп линия с м\урелсие 1.435м в българия ,има т.нар.жп светофори

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |