„Бащите не си отиват“ и в Троян

* Нашумялата книга на бутиковото издателство ICU ще бъде представена в „Серяковата къща“ – 8 септември, 18:00 ч.; ще участват издателят Невена Дишлиева и (най-малко) двама от авторите * За Бащата, чиято липса е „една от най-страшните и болезнени
 форми на „нямане“
Предстоящо
Невена Дишлиева при представянето на книгата в София
НА 8 СЕПТЕМВРИ, петък, от 18:00 ч. троянската галерия „Серякова къща” ще представи нашумялата книга „Бащите не си отиват” на бутиковото софийско издателство ICU. Ще участват издателят Невена Дишлиева и (най-малко) двама от авторите – Катя Атанасова и Димитър Коцев-Шошо. 

В „БАЩИТЕ НЕ СИ ОТИВАТ” са събрани 24 разказа за начините, по които покойните бащи остават с децата си. Отворените от тях празноти са място за размисъл за едни, убежище за други, нестихваща болка за трети. Като говорят за баща си, едни говорят за приятел, други за ангел, трети за странник, четвърти за себе си. Едни бащи са герои на публиката, други са “от онези герои, за които малцина си спомнят и за които няма да бъде написана книга”. С тази книга издателство ICU рисува образа на Бащата, с когото сме били сигурни, че животът предстои, на Бащата, чиято прегръдка е миг „съвършено детско щастие“, Бащата, чиято липса е „една от най-страшните и болезнени форми на „нямане“.

ДОСЕГАШНИТЕ срещи с читатели от София, Пловдив, Стара Загора и Варна отприщиха много емоции. Бъдете сигурни, че в Троян няма да е по-различно. На какво се надяваме след срещата с тази книга? Ако не да свикнем с отсъствието, то поне да не го смятаме за изоставяне.

КНИГАТА на издателство ICU е проект, осъществен с медийната сила на „Аз чета“ – най-обичаният сайт за книги и четене. Галерия „Серякова къща” в Троян си сътрудничи активно с издателството и вече е представяла други негови популярни издания – „Куфарът на брат ми”, „Как наказва Бог” и др.

Галерия „Серяковата къща“

1 Коментара:

Анонимен каза...

Бащите нека не си отиват, но тиквата си
отива:
http://www.gudelnews.com/2017/09/blog-post_59.html

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |