Лицето на „Елпром Троян“ – ново и модерно

* Собственикът: „Обновяването на административната сграда не е самоцелно – тя е лицето на завода и ще бъде най-модерната административна сграда в Троян“
Челници
Административната сграда на "Елпром Троян" днес, 14 септември 2017 г.
Свалянето на старата дограма
Работата бе свършена скоростно
Поставянето на новата дограма бе в същото темпо
От утре започва поставянето на стъклопакетите
ЛИЦЕТО на възраждащия се „Елпром Троян“ – добре познатата на всички 5-етажна административна сграда, добива все по-нов, различен и модерен вид. След като през м. август на покрива бе монтирано 4-метрово въртящо се лого на завода, а малко по-рано бе лъсната каменната фасада на сградата заедно с голямата метална пластика (поставена през 80-те години, дело на троянския художник Пламен Петров) и над входа бе монтиран фирменият надпис, днес, 14 септември, започна монтажът на новата дограма. Работата бе извършена скоростно, като за ден бригадата успя да демонтира амортизираната стара дограма и постави новата. До дни ще бъдат поставени и стъклопакетите, а паралелно започва основен ремонт на помещенията. През лятото започна мащабен ремонт и на производствените халета, включително и в заводската база по пътя за с. Белиш (бившия „Тончо Стаевски“).

„ИНВЕСТИЦИЯТА е сериозна, но си заслужава. Амбицията ни е заводът да върне старата си слава и мощ и това не е невъзможна задача, както твърдят някои. А обновяването на административната сграда не е самоцелно – тя е лицето на завода и ще бъде най-модерната административна сграда в Троян“, коментира за Т21 собственикът Младен Мондешки („Солид 85“ ЕООД)

ДА ПРИПОМНИМ. През есента на 2016 г. някогашната промишлена гордост на Троян, района и страната и най-голям производител на електромотори на Балканите, докаран от „приватизатора” Николай Банев до фалит, разграбван, разпродаден за скрап, пустеещ и разкапващ се от години – бе купен на търг от „Солид 85“. Последва изплащане на дължимите от години трудови възнаграждения на няколкостотин бивши „елпромци“. И възобновяване на производството, като в момента в „Елпром Троян“ работят 120 души. Оптимизъм дават първите пазарни успехи и постигнатите договорености за партньорство с водещи европейски компании в бранша - „Сименс“, „Марели Мотори“, „Лаферт“.

Т21


Още по темата:

69 коментара:

Анонимен каза...

Генадий, ако тоя интелект е казал поне едно от нещата, които си написал, сам, със собствени думи,аз ще се прекръстя на Мохамед !
Падна ми толкова много в очите,че просто идея си нямаш.
Кампанията която си подхванал да показваш разни набедени индивиди и откровени самозванци и кандидати за панделата, като интелигентни и УСПЕШНИ , говори единствено и само, колко много си я закъсал !

Анонимен каза...

интелигенцио защо не си написа името ?

Анонимен каза...

Така се прави!!! Браво на собственика!!! Да живеее Троян

Анонимен каза...

Поне един да прави нещо за градът ни

Анонимен каза...

Ако всички са като тези хора ще живееме в прекрасен град

Анонимен каза...

Троян от години се слави с елпром и дано да потръгне и да се създадът нови работни места

Анонимен каза...

Евала ще стане супер.Една сграда да прилича на европейска в троян

Анонимен каза...

Това начинание (възраждане на завода) не е само инвестиране на пари,а и хабене на нерви и много труд.Така че да се замислим реалната цена която струва.......

Анонимен каза...

тази година завод за полу проводници догодина за цели

Анонимен каза...

БРАВО НА ОТГОВОРНИТЕ ЗА ПРОГРЕСА НА ГРАДА

Анонимен каза...

Обещатано и изпълнено!

Анонимен каза...

Защо никой друг не прави такива инвестиции в троян ?

Анонимен каза...

Браво на собствениците на Елпром Троян! Такива хора трябват на България, само така можем да се оправим! Да градим България, а не да я рушим като Банев, Бояджиев, Костов и компания!!!!

Анонимен каза...

Браво,обещаха и го изпълниха.Браво мондешки !

Анонимен каза...

Дано и от тук насетне,да е все така.Продължете с възраждането,момчета.Шапка ви свалям.Евала.

Анонимен каза...

А Бояджиев какво ще каже сега,хаха,браво,така се прави.

Анонимен каза...

Обещаха собствениците и го изпълниха.Чест и почитания.

Анонимен каза...

Собствениците читави,ама има мързеливи работници.Всичко дават момчетата и топъл обяд и пари,стига да се работи сериозно Елпром ще го бъде.

Анонимен каза...

Интересно как още никой не е предложил
награда за инфо за ударената кола от микробус, който избяга?
Или може би полицията е успяла да намери микробуса?

Анонимен каза...

Доколкото разбрах днес е имало и среща с представители на Сименс в завода. Така че на Кръстовден са се случили добри неща за Елпром и Елпромци, а и за града.

Анонимен каза...

От сигурен источник разбрах, че ще търсят много работници за някакъв проект.
А иначе честно казано тези дето слагат догранмата са като фурии. Надявам се, убедем съм, че ще стане хубава сграда, но за съжаление ще бъде като трън в очите на някои хора.

Анонимен каза...

Новината е хубава, но не мога да разбера защо в коментарите месите и Бояджиев. Той също си има хубава сива сграда до Ромпетрол.

Анонимен каза...

Браво на собствениците, наистина правят не само нещо красиво , но и значимо за града, създават работни места и възраждат това, което приватизаторите бяха почнали да рушат

Анонимен каза...

Супер ще стане, браво!

Анонимен каза...

Кой беше този Бояджиев и що го месите тук.
В статията става на въпрос за обновяване сградата на Елпром. Евала на собственика.
А този от пост 1 все едно и също пише когато има добра новина за Елпром - вероятно много мрази собственика или много му завижда.

Анонимен каза...

Малеее, браво на вас момчета. Злобарите направо не могат да си намерят място виждайки, че това което кажете наистина става. Продължавайте все така!

Анонимен каза...

Той работи и изкарва продукция, пък тия сменята дограма и слагат въртящи свтулки за лапни шаранит. Трябва производстви не лампички ....

Анонимен каза...

Не че се меся, ама като ще опрявя сградата да оправи и моста. По ще му отива на Елпрома един хубав мост.

Анонимен каза...

Браво момчета,много средства се влагат,дано се оправдаят-успех

Анонимен каза...

ОПРАВДАВАТ СЕ ОЧАКВАНИЯТА НИ,ТРОЯН ЩЕ ГО БЪДЕ С ТАКИВА КАТО ВАС,БРАВО

Анонимен каза...

аБЕ 27 КОЙ РАБОТИ И ИЗКАРВА ПРОДУКЦИЯ ? а В КАКВИ УСЛОВИЯработят хората,предполагам,че визираш бараката на Бояджиев.Сменяли лампички казваш,че то и това е важно,аман от злоблив народ

Анонимен каза...

Браво не ни излъгахте,а завистниците ги оставете,те сами ще се изядат.Напред момчета.Адмирации.

Анонимен каза...

Като чета всички коментари оставам с впечатление,че един ги пише всички тези хубави коментари. Дай Боже да направят наистина това което говорят, но много са ми съмнителни тези положителни коментари. Като знам по принцип какви са коментарите под други статий.

Анонимен каза...

Другите статии 33-ти не са за Елпром,хората се радват /не всички/,че нещо в града се възражда,обновява,затова нека да пожелаем успех на собствениците

Анонимен каза...

Над 100 човека си изкарват там прехраната,как да не се радваме,че нещата потръгват.А това,че партньори на Елпром ще бъдат водещи фирми е най-хубавата вест.

Анонимен каза...

прера пари папара тъжно

Анонимен каза...

до 36.
Предлагам всеки да инвестира в Троян по начина който го прави Мондешки. Да се дават заплати не е лесно, да управляваш капитал свой или привлечен е по трудно от това да "прера пари папара тъжно" Тъжното е че си неграмотен (36)....Инвестирай и ти Троянецо Анонимен. Колкото до собственика давай момче, Браво , тече кръв във вените на Троян.

Анонимен каза...

Познавам собствениците, изключително коректни хора. Каквото кажат, го правят. Не разбирам хората, които нищо не правят , а само си измислят причина да плюят. Какво ви пречи, че хората правят нещо модерно, искате и моста да оправят - не съм сигурен, че и тогава ще сте доволни. Ще се сетите, че и пътната мрежа е кофти, коритото на реката трябва да се почисти...

Анонимен каза...

Хайде стига си опявал бе, трол нещастен. Натракал си над 30 коментара, а ефекта е обратен, та дрънка. Дори да има хора със симпатии към братя Мондешки, благодарение на теб и идиотските ти коментари хората започнаха да се настройват срещу тях. Толкова ли си тъп, та не се усещаш?
Статията е поредната поръчкова изява. Няма лошо. Плащаш - получаваш. Още повече при Г.Маринов и стенвестничето му, който преди много години бълваше подобни статии за "Милвана шанс" и никой не можеше да го разубеди. А какво стана после? Мълчи Г.Маринов по въпроса и дори не се извини на читателите за платените манипулации, които пробутваше без капка срам или някакво неудобство.
Нормално е хората след толкова години да реагират с недоверие. А ти, глупако, с твоите над 30 идиотски коментара само засилваш това недоверие и правиш много лоша услуга на братята Мондешки. Едва ли ще го разбереш.

Анонимен каза...

Подкрепям 39. Уважавам техните усилия, но тези хвалебствия дразнят много и ако не 30, то значителна част от един човек.

Анонимен каза...

Не разбирам тази злоба, защо когато някой похвали друг за усилията, които полага е трол. Мислиш, че няма повече от 1 доволен човек в града, че нещо се случва, че завода работи, че се плащат заплати ....

Анонимен каза...

Нещастни и злобни малки душици, които никога нищо не са градили, а единственото, копето могат е да плюят. Не съм трол, не ми плащат, радвам се всеки път като мина покрай сградата. Не ме интересува кой е собственика, а какво се прави за града.

Анонимен каза...

"Трол нещастен","идиотските ти коментари","глупако", "толкова ли си тъп" нали се досещате кой се уригва по тоз начин това може човека не му се ядосвайте .....

Цветелин Спасов каза...

Похвално е, че се случва нещо с този паметник на простотията на Банев. И за града ще е добре, ако потръгнат нещата.

Анонимен каза...

Един пишел, на друг му плащали... не мога да разбера, какво значение има. Нямат си работа или това им е работата - техен проблем. Пазете ги тия нерви, не се палете за глупости.. Работят ли хора в завода - работят, наливат ли се пари в града - наливат се, има ли производство - има. Какво лошо видяхте? Ако искат тия пари да ги взимат от Марс, все ми е едно, щом ги инвестират тук.

Анонимен каза...

Коментарите на глупака гонят вече 40. Ясно е, че нищо не е разбрал.
Погледнете му коментарите и го вижте как сам си търси врагове, намира ги в кухата си глава и започва да ги опровергава и да спори на практика сам със себе си. Като се изключи коментар 1, в останалите 2-3 коментара, които не са на глупака - никой лоша дума не е казал. Да, ама не. Глупака се самонавива и продължава или да обвинява на практика липсващите опоненти или да ръси тъпи лозунги за възхвала. Глупаво човече, само бели прави на братята Мондешки с многобройните си и неадекватни коментари.

Анонимен каза...

Умника има най-малко 4,5 коментара е по тъп от глупака!!!!

Анонимен каза...

Надявам се да се сключи договор със Сименс и предприятието да заработи с пълни обороти. Успех!

Анонимен каза...

Много ми е интересно Калинел като купи Машстрой защо не го възстанови. Това е друг голям емблематичен завод за Троян с голяма история. Една голяма част от него стои и пустее. Евала на братята, че мислят за троянци! Дай Боже повече хора като тях!

Анонимен каза...

ЕлМонд възкръсна оле!

Анонимен каза...

http://glasove.com/categories/na-fokus/news/troyanskiyat-kon-na-peevski-momchil-mondeshki-stanal-advokat-s-izmama

Анонимен каза...

https://www.blitz.bg/kriminalni/izgrmya-edna-ot-skritite-limonki-na-kostov-v-privatizatsiyata-selyanin-ot-balkanets-se-okaza-multimilioner-dokumenti_news543255.html

Анонимен каза...

https://www.blitz.bg/obshtestvo/izpluvat-novi-danni-za-skandalnite-privatizatori-banev-i-boyadzhiev_news541238.html

Анонимен каза...

https://www.blitz.bg/obshtestvo/skandalt-prodlzhava-nayave-izleze-istinata-za-balkanska-zvezda-i-elprom-kharmanli_news536811.html

Анонимен каза...

https://www.blitz.bg/obshtestvo/skandalniyat-biznesmen-boris-boyadzhiev-svrzvan-s-elprom-kharmanli-i-balkanska-zvezda-bil-shchedro-finansiran-ot-panamska-ofshorka_news534333.html

Анонимен каза...

https://www.blitz.bg/kriminalni/prestplenie/21-kradeni-miliona-se-vrtyat-okolo-troyan-may_news524897.html

Анонимен каза...

До кога някой като иска да направи нещо добро за града ни ще бъде все оплюван ? Добре че има хора като тези на елпром да запазят икономическия баланс в троян

Анонимен каза...

Напук на душманите завода ще си работи на пълни обороти

Анонимен каза...

Трябва да има повече хора като тях и да се оправи и машстрой и всички други фабрики който бяха сринати насила

Анонимен каза...

кучетата лаят кервана си върви

Анонимен каза...

Закон е в България ако някой има повече от друг да бъде на черния

Анонимен каза...

Познавам хората няма да се откажат докато не направят завода във видът който някога беше

Анонимен каза...

Троянци сме завистници и като останем без работа ще ги търсим такива хора да създават работни места

Анонимен каза...

Пичове, какво толкова ще се прави в тази голямя административна сграда? Основното за един завод е производството. Не сме по време на соца, че да имаме 200 работника и 800 кибика.

Анонимен каза...

Браво на Младен Мондешки, това е инвеститор №1 на Троян. Гордеем се с тебе Младене, браво!

Анонимен каза...

аз се гордея, че съм троянец откакто виждам, че елпром се възражда. бях загубил надежда, но сега, оставам в троян.

Анонимен каза...

ЕВАЛА НА МОНДЕШКИ!

Анонимен каза...

Като минава по елпромския мост ми е КЕФ

Анонимен каза...

Браво на Мондешки, възроди Елпром, а такива като Банев и Бояджиев съсипаха всичко до което се докоснаха. Мизерници са, но това не е новина. Банев и Бояджиев обикалят партиините централи да търсят подкрепа, после предават всички, после остават сами, но това е нормално, Костов е сам.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |