Кървав екшън в Орешак

* Цигани, нахлули в дома на Илиян Найденов, са простреляни с въздушна пушка, няма опасност за живота им * Стрелецът и синът му били задържани за 24 часа, образувани са досъдебни производства
* „Това беше неизбежна самоотбрана, те идваха да ни убият“
Крими
ПО ДАННИ от официалната полицейска сводка на 15 септември в 21:45 ч. вечерта в РУ на МВР – Троян постъпил сигнал за нападение над частен дом в с. Орешак. Подала го 44-годишна жена, която съобщила, че в къщата й проникнали двама мъже от селото – Илиян и Росен Найденови, баща и син, съответно на 40 и 20 години, които разбили входната врата и потрошили прозорци, покъщнина и мебели. Причината била, че въпросната дама взела от тях 55 лв. назаем и се бавела с издължаването. Малко след това атаката била върната от присъстващите в дома двама мъже – Саид А., на 55 години и Илия А., на 36 години. Те нахлули в двора на къщата на Найденови, въоръжени с коса и дървена сопа, явно с цел саморазправа. Но били простреляни от стопанина Илиян с пневматична пушка – Саид в областта на корема, а Илия в дясната предмишница. Нападателите избягали, а по-късно били настанени в МБАЛ - Троян без опасност за живота.

ЖИЛИЩЕТО на Найденови било претърсено и полицаите иззели две пушки едноцевки, а бащата и синът били задържани за 24 часа в предварителния арест. По случая са образувани досъдебни производства по чл. 216, ал. 1 (за повреждане/унищожаване на чужда собственост) и чл. 129, ал. 1 (за причиняване на телесна повреда). Такава е официалната версия.

НО С НАС се свързаха Илиян и Росен Найденови, техният приятел Павел и очевидец на име Златко, а разказът им бе доста по-различен. Бащата и синът отишли да си искат парите, обаче били нападнати от мъжете в къщата – угърчински цигани, заселили се преди известно време в Орешак (до т. нар. Камен мост) и вече добре известни на цялото село. Били четирима – Саид, Илия, Рамадан и Цоньо, пияни и агресивни. Те заплашили Найденови, че ще ги убият (същото говорели и преди), след което атакували колата им БМВ и счупили едното й стъкло. Малко по-късно (около 22:30 ч.) четиримата цигани – въоръжени с две брадви, коса и сопа – нахлули в двора на Найденови, но получили отпор и избягали.

„ТОВА БЕШЕ неизбежна самоотбрана, те идваха да ни убият и не го криеха – удариха ме с дърво в лицето, имам и порезна рана. Защитавах живота си и живота на близките си, друг изход нямах“, коментира пред Т21 Илиян Найденов. Той е бил прегледан в Плевен (съдебна медицина) и констатацията е сътресение на мозъка от ударите в главата и три порезни рани, вероятно нанесени с коса/брадва или нож.

Т21

14 коментара:

Анонимен каза...

Само така!!!

Анонимен каза...

Е, могли са да стрелят и по-точно..

Анонимен каза...

Малко им е ! И в моят двор да влязат с брадва и коса и аз няма да стоя и да ги гледам ,хайде вече да си знаят мястото !

Анонимен каза...

Така както Г. Маринов описва случката, не е много ясно кой кого...

Анонимен каза...

Тези цигани редовно бошуват из орешака ,намериха си майстора сега .

Анонимен каза...

Така ще е докато търпим Циганите да изнасилват Децата ни крадат бият старите ни Родители И крадат частната ни Собственост.Циганите имат Повече права от Българите и по им Обръщат внимание.

Анонимен каза...

Хубава работа,ама циганска!

Анонимен каза...

В случая се стреля на месо-няма коси,няма брадви...само куршум оправя работата!!!

Иванко каза...

На сапун, но няма да се мия с този сапун. МЕрише на мангусти.

Анонимен каза...

Трябва да започнем да си произвеждаме сапун.
Иначе няма оправия

Анонимен каза...

Живеем до тях. Ако институциите, от които зависи не вземат необходимите мерки, се създава много сериозен проблем от възникване на етническо напрежение. Недопустимо е да се живее без адресни регистрации и никой да не желае да знае колко човека са там постоянно. Сентенцията "То няма държава, какви органи на реда искате да има" не е адекватна на ситуацията в квартала. От година и половина единственото подобрение е спирането на безумния терор с озвучаването ни с долнопробна чалга денонощно, която се слушаше в къщата от уредба в лека кола паркирана на улицата пред къщата. Надеждата може би умира последна, че няма да ни се налага да продаваме къщите си и да напускаме домовете си в търсене на някакво елементарно човешко спокойствие.

Анонимен каза...

Точно на там вървят нещата, ама още не сте го осъзнали...

Анонимен каза...

Тези същите цигани които нахлули на Илиян в домът преди два месеца бяха разбили на Комшията си къщата като са Откраднали казан за ракия и цялата Покъшнина.Тези същите преди 10дена заклаха на Чарвянската едно теле като се опитаха да го Откраднат но хи Хвана Полицията.Роднина от същите Цигани преди 5години влезе да краде кокошки на комшията си във Дворът комшията чул кучето да лае станал да види какво става Но беше посрешнат със брадва във главата и беше Убит .Мангала още е в Затвора.

Анонимен каза...

Да. Прав сте. Но да се замислим, защо те се чувстват недосегаеми, над закона. Какво им се случи след като откраднаха на съседа си казана? Да не мислите, че ще срат до тук. И какво изобщо ще им се случи сега. Всичко ще си продължи така, както е било, поради най-простата причина, че си знаят, че каквото и да направят няма нищо страшно.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |