Започва рехабилитацията на централната зона в Ловеч

* Проектът е на обща стойност 6,9 млн. лв., финансира се по ОП „Региони в растеж“, основен изпълнител е „Трейс Груп Холд“ АД,
 срокът – 13 месеца
У комшиите
Първата копка е направена, владиката Гавриил благославя начинанието, Ловеч, 28 юли 2017 г.
НА 28 ЮЛИ в Ловеч бе направена символичната първа копка за мащабния ремонт на централната градска част. Лично ловешкият владика дядо Гавриил освети и благослови начинанието, а ловешкият градоначалник Корнелия Маринова отвори бутилка шампанско. Сред присъстващите бе и Мирослав Манолов, изпълнителен директор на строителната компания „Трейс Груп Холд“ АД (София), избрана за изпълнител на основната част от строително-ремонтните дейности (за 4,2 млн. лв.).

ОБЩАТА стойност на проекта е 6,9 млн. лв., като 5,8 млн. са безвъзмездно европейско финансиране по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 (приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, процедура „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие"), 1 млн. лв. е националното съфинансиране и 60 хил. лв. – съфинансиране от бюджета на Община Ловеч. Според проектните условия срокът за изпълнение е 13 месеца, считано от датата на откриване на строителната площадка, т. е. около м. септември-октомври 2018 г. всичко трябва да е готово.

ПРОЕКТЪТ предвижда рехабилитация на основната пешеходна зона с прилежащите й площадни пространства и естественото й продължение в старата част на града с площад „Тодор Кирков“ на обща площ от около 50 дка. Рехабилитация ще се извърши и на старинния квартал „Вароша“, но без да се наруши неговия облик (за този подобект все още не е избран изпълнител поради  процедура на обжалване, тук срокът за изпълнение е 7 месеца).

Т21, по информация от Община Ловеч

Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

След като ни "зарина" с новини от Троян, Т21 се прехвърли към Ловеч, за да ни направи съпричастни не само към успехите на троянските управници, ами и към успехите на ловешките такива. Е, нищо че в Ловеч, за разлика от умрелия Троян се разлепват плакати за провеждането на Референдум за свалянето на другата "успешна" кметица.
Важното е да не спира зареждането на троянския придворен посткомунистически печат с рекламните материалчета от придворните ПиАр кметски чиновници.
Очевидно е, че троянските и ловешките управници и придворните им медии живеят в някакъв паралелен свят спрямо остатъчното население на Ловеч и Троян.
Е, има и сериозна разлика между Троян и Ловеч. В Ловеч все пак има свободни медии и ловчалии не са в това тотално информационно затъмнение подобно на Троян.
Примерно в Ловеч хората редовно ги информират какво ЩЕ работят комисиите и самия ОбС и какво са приели като решения. Има и сериозни дебати в ловешките медии по проблемите на Ловеч. В Троян, освен че ОбС и по-скоро Решенията му на практика не съществуват за троянските придворни медии и самоуправляващото се население /чрез този ОбС/ е оставено в пълно неведение - за сметка на това ще ни издавят от "информация" за успехите на кмета Михайлова.
В тази връзка да попитам - някой може ли да подскаже в коя НЕ троянска медия може да прочетем за грандиозния скандал, който се вихри в к.Чифлик и който грандиозен скандал бе пренесен и в Парламента на България?

Анонимен каза...

Интересно ми е в кой вечек точно в България когато се заговори за инфраструктура, ще се споменават и велоалеи ?

Анонимен каза...

Имаш колело ли 2-ри и искаш да ни кажеш.Колко мило.В нашата столица велоалеите тръгват от някъде и спират в нищото. По "Витошка" нямаш право да караш колело.А ти си караш по платното, по посока на движението и си свиркаш. Първо скъпи съгражданино научи правилата за движение по пътищата, бъди възпитан участник в него и после претенциите.Без да си специалист, къде точно ги виждаш тези велоалеи...на мястото на липсващите тротоари, отделени с плочки за слепи от останалото движение, или да отнемем едното платно на и без това тесните ни улички.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |