Безработицата през м. май – 5,3%

* 754 са безработните в нашата община за м. май, записани в ДБТ – Троян, половината са жени * В селата – най-голяма е безработицата в Голяма Желязна * 100 са новорегистрираните безработни, 162-ма са постъпили на работа
Работа
Ивелина Радевска-Стоименова
РЕГИСТРИРАНИТЕ безработни в община Троян за м. май са били 754, което представлява ниво от 5,3% (спад от 0,4% спрямо м. април) и е с почти 2% по-ниско от средното ниво за страната за същия месец (7,1%). Това сочи справката, предоставена ни от Дирекция „Бюро по труда“ (ДБТ) - Троян, ръководена отскоро от Ивелина Радевска-Стоименова. 83-ма са регистрираните безработни за м. май в съседната малка община Априлци, също в територията на ДБТ – Троян. Или общо за двете общини – 840 регистрирани безработни, което е с 78 човека по-малко от предходния м. април. Логично в нашата община най-много са безработните в града (Троян) – 494, следват селата Голяма Желязна (41), Орешак (36), Борима (24), Черни Осъм (16), Горно Трапе (17), Шипково (15), в останалите троянски села безработните са около и под 10 души.

„РАЗРЕЗЪТ“ на безработната група в района показва, че безработните жени са 423, т. е. точно половината (50%) от всички безработни; като от тях 46% са на възраст над 50 години. Безработните младежи до 29 години са 100 човека (12%), от които 39% са жени. 90 човека (10%) са регистрираните безработни с намалена трудоспособност. Продължително безработните с регистрацията в ДБТ – Троян над една година са 186 души (22%), като 97 от тях са безработни от повече от две години, 109 от продължително безработните (59%) са жени.

ПРЕЗ М. МАЙ новорегистрираните безработни са 100 човека, като 60 от тях (60%) са специалисти с образование. Постъпилите на работа и отписали се от регистъра са 162 души, а чрез ДБТ – Троян работа са си намерили 135 от  тях. От новопостъпилите на работа 102-ма (63%) са специалисти, 30 (19%) с работнически професии и 30 (19%) без специалност и професия. През м. май заявените чрез ДБТ – Троян свободни работни места са били общо 109, като 95 са в частния сектор.

Т21

Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

Бас държа, че спада е породен от изселване в чужбина

Анонимен каза...

А колко от безработните са мангали?

Анонимен каза...

Тая ухилената как ли си е намерила тази работа??????

Анонимен каза...

Хайде сега малко да посмятаме.
ако 754 души са 5,3%, то това означава че в община Троян работят 13 472 души. А общо хората в трудоспособна възраст в община Троян са 14 226. Ако към тях прибавим съобразно статистиките за Троян 10% младо население и около 25% пенсионери, то това означава, че на територията на община Троян днес населението е 21 886 души. Не в Троян, в цялата община са толкова според тези "данни" на тази усмихната служителка, с които "данни" кметицата Михайлова си прави евтиния ПиАр.
Продължаваме да смятаме
Преди 6 години, когато г-жа Михайлова встъпи в длъжност кмет на Троян, населението на общината беше около 32 550 души.
Простата равносметка е, че за тези 6 години следствие управлението на кмета Михайлова - община Троян е загубила нови 10 664 души. Или - за 6 години кмета Михайлова е успяла да стопи 32,8% от населението на община Троян.
Със сигурност г-жа Михайлова и днешния ОбС Троян могат да кандидатстват за книгата на Гинес за брутално унищожение на едно населено място за най-кратък период.
Та, толкова за "успехите" с безработицата. Понякога се чудя, тези смешници толкова ли не се усещат как сами си го .../не се чете/. Очевидно не им пука, защото придворните медии ще окрякат измислените им статистики за да могат постоянно да се хвалят с такава нереална безработица.
Същото го правят и с врътките в Бюджета. Не си изпълняват УМИШЛЕНО бюджета, че да прехвърлят парите в следващата година като преходен остататък и да квичат как били вдигнали бюджета.
Обикновени измамници!

Анонимен каза...

Интересно е и как 423 жени са точно половината (50%) от всичките 754 души. Излиза, че 423х2=754, а не 846, но сигурно и математиката вече се е "развила" до нови, непознати висоти.

Анонимен каза...

Ти ги срина бе 4 - то в Троян нещата са по жестоки от Сирия в Алепо нещата не са тъй зле...../Народен налюдател/

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |