В много здрав мач „Чавдар“ изпусна „Левски“

* Адмирации за мъжката игра както на изпитаните ни по-опитни играчи, така и за младите троянски таланти * Сред публиката бяха двамата големи – Радослав Кочев и Цветослав Острев
 
Баскетбол, „А” РБГ, сезон 2016/17 г., финална шестица

Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

В ИЗБОРНИЯ ден, 26 март, в един изключително напрегнат и оспорван от първите до последните минути мач „Чавдар“ буквално изтърва победата срещу фаворита „Левски 2“ (София). Верните привърженици на отбора ни отново бяха изпълнили до краен предел малката троянска заличка и през цялото време бурно подкрепяха отбора. А момчетата дадоха, както се казва, всичко от себе си, изцедиха и последната капчица пот от телата си, но за съжаление класата на противника бе по-висока.

АДМИРАЦИИ за мъжката игра както на изпитаните ни по-опитни играчи, така и за младите троянски таланти. Изрично искам да подчертая духа, характерен за ботевградската школа, който треньорът Лъчезар Диков е вселил в момчетата ни. Стартовата петица на „Чавдар“ Филип Каменов (24 точки, 10 борби), Тодор Колев (13 т., 4 б.), Ивайло Вучков (17 т., 9 б.), Ценко Наков (4 т., 5 асистенции) и Николай Маринов (5 т.) т. започна и разви първата част напълно равностойно на самонадеяните левскари, но я загуби с 19:24. През втората четвъртина столичани направиха доста необясними грешки и това даде възможност на чавдарци да наложат превъзходство и да спечелят частта с 24:22. На почивката между полувремената двата отбора се оттеглиха при резултат 46:43 за „Левски 2“. Оспорвано и равностойно протече и третият период на мача. „Чавдар“ демонстрира много здрава защита, често оспорвана от противниковите играчи и треньор, но според съдийската бригада и по мое мнение - в рамките на правилата, все пак баскетболът не балет.

На трибуната - момчета и момичета от Баскетболната академия със звездата Ради Кочев
ПРОТИВНИКЪТ поддържаше равновесието на игрището най-вече благодарение на най-добрия играч в мача Васил Михайлов (36 т., 19 б.). Не по-малко полезен, а и много атрактивен с поредица от ефектни забивки за радост на публиката бе Ангел Пейчинов (20 т.). Равенство 19:19 за периода, но въпреки умелата ротация на състава ни проличава изчерпването на тягата в троянския локомотив. Независимо от умората нашите играха мъжки до последния съдийски сигнал. Загубиха – 83:89, но заслужиха адмирациите на публиката. Останалите троянски играчи, взели участие в мача, бяха Денис Петков (9 т., 4 ас.), Георги Христов (11 т., 8 б), Леонид Бажанов, Цветомир Яков и Васил Найденов.

ДО КРАЯ на първенството остават още два кръга - гостуване на ИУ във Варна и домакинство на новите шампиони от столичния „Академик“. При анализ на досегашното представяне на отборите позволявам си да обявя и крайното класиране в първата шестица: 1. „Академик“ (София), 2. ИУ (Варна), 3. „Левски 2“ (София), 4. „Рилски спортист 2“ (Самоков), 5. „Чавдар“ (Троян), 6. „Видабаскет“ (Видин). Следват още 6 отбора от втората шестица, които Чавдар преодоля в първия етап на първенството.

"Академиците" са обградили Цецо Острев и доскорошния играч на "Чавдар" Венци Кукенски
В ОСТАВАЩИТЕ мачове могат да настъпят промени само в подреждането на втория и третия при борбата за медалите, останалото е ясно. Пожелавам добро представяне и да продължи налагането в състава на троянските момчета. А в края искам да отбележа присъствието сред публиката на двамата най-изявени троянски играчи в момента – капитана на „Балкан“ (Ботевград) Радослав Кочев и правещия добър сезон с екипа на Ямбол Цветослав Острев. Двамата зарадваха невероятно 24-те деца (от 3. до 5. клас) от Баскетболната академия – най-новото звено към БК „Чавдар“. Айде, на`ште!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

И-и-и-и да се върнем на последните няколко теми със загубите: Молите ли се за оставане в групата?
Иначе имаше разни отворени типчета, които за челни места говореха.
Трагични сте.
Отивайте в Калинел или Рико, че поне на занаят да се научите.
Това не е вашият спорт.

Анонимен каза...

Браво на децата! Да са живи и здрави и да се кефят на играта - то затова е игра и винаги единият губи, но от това загуба няма! Така е не само в спорта и се продължава напред...

А сега не по темата....
Спрях днес срещу прекрасното РЕТРО-пано на паркинга на общината и ми стана криво. Защо ли?! Защото прекрасният замисъл на талантливите млади хора и трудът им е неглежиран от безхаберието, дори бих казал повече от ПРОСТОТИЯТА, на милите ни градски чиновници. Вместо да се превърне паното в градска забележителност - сега се крие срамежливо зад спрените автомобили, килната лампа и прекрасния съседен боклучарник.

Толкова ли е трудно мили ми отговорници за местната красота да направите паното градска забележителност с няколко прости стъпки?! И те са следните: (Знам, че чиновниците мразят всякакви самоинициативи, които ги карат да работят, но понякога се налага!)
1. Да се зактият четирите паркоместа, които скриват паното. И без тях поменуваме.
2. Да се изнамерят подходящи по размер и цвят тротоарни плочи, които да продължат от вертикална в хоризонтална посока плочника от паното, така, че илюзията да е пълна.
3. След края на този декоративен плочник-продължение на паното да се оформи тревна зона с ширина 1,5 - 2, която да е своеобразен цветен завършек на долния край на паното.
4. В тревната зона да се ситуира подходяща барокова пейка, на която да може да седнат двама - трима души, да се прегърнат и да си направят снимка за спомен.
5. Във връзка със спомена - да се усили надписът ТРОЯНЪ на номера на бричката, за да стане по отчетлив и да се вижда на снимките - фотографите това ще търсят.
6. В двата края на зелената площ да се поставят две подходящи и отговарящи на духа на паното улични лампи.

Та така. Ама аз си задавам въпроса - защо това го виждам и го предлагам аз? Кой съм аз - сульо от форума!? В този град сигурно си има архитект! Дали си има? И дали няма някой ландшафтен щатен, който трябва това да го види?! Или , може би, в това няма часпром и комисионни?! Чиновниците пак ще кажат - няма пари! Ами, като няма пари - поискайте си! Сигурен съм, че тази инвестиция с радост ще финансира местният Ротари клуб. Знам, че плащат, ако някой иска да работи, и го правят с желание!

Дребните неща раждат духа на едно населено място. Дребните неща задържат младите хора на местата им в провинцията. Грижата за града. Често това се изразява в това - просто да си свършиш работата. Но когато си много прост... не се сещаш за нищо друго освен постоянно да мислиш КАК и от какво да си смажеш дланта с някой рушвет...

Анонимен каза...

Поздравявам авторът на горния пост !

Анонимен каза...

Радващо е , че все повече време играят троянски момчета , но се питам ще можем ли без външни да играем на есен в групата.
Струва ми се доста трудно ако не е само за участие.От друга страна вече няма от къде да се вземат готови играчи.И на Ботевград не достигат едва кърпят състава.Макар и по - слабо от предишните години баскетболистите достойно представяха малкия ни град.Поздравления.

Анонимен каза...

В залата имаше още един доскорошен лидер на "Чавдар" и подкрепяше момчетата! Защо вече нищо не пишете за него ,а стана шампион с "Академик" на другия ден?!?!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |