В деня за прошка ИУ (Варна) не прости на „Чавдар“ - 68:92

* Висеше въпросът не дали ще бием, а с колко ще паднем, толкова очевидно превъзходство на гостуващ отбор много отдавна не е имало
 
Баскетбол, „А” РБГ, сезон 2016/17 г., финална шестица

Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

ЗАПОЧНАХА да се потвърждават опасенията, че този сезон „Чавдар“ трудно ще пребивава в първата шестица на мъжката ни „А“ РБГ. Симптомите за незадоволителната форма на отбора изразих миналата неделя след слабата игра срещу „Левски 2“ в София. Бих перифразирал казаното така - нашите си играят играта, но противниците водят качествен и редовен тренировъчен процес и значително са вдигнали нивото си (в рамките на занижените български стандарти, разбира се). 

В НЕДЕЛЯ - Сирни Заговезни, 26 февруари, в зала „Чавдар“ имаше по-малко публика от обикновено, въпреки че противникът ИУ (Варна) беше добре познат и с призната класа. Миналият сезон нашите победиха варненци в Троян твърде трудно и драматично. А тогава след мача имах неблагоразумието да провокирам изнервения треньор на гостите Петко Делев и в резултат се стигна до неприятна саморазправа. Сега използвах деня за прошка и му поисках такава, колегата постъпи джентълменски, даде ми я и от своя страна ми поиска прошка. Последва дружеска прегръдка.

Приятелски - Петър Лалев и проф. д-р Пламен Илиев
ПРЕДИ срещата се обърнах се за коментар към ректора на Икономическия университет (ИУ) - Варна проф. д-р Пламен Илиев. Останах приятно изненадан от задълбочените му познания за баскетбола, поглед върху разпределението на силите в групата и увереността, че ИУ ще бъде основен фактор в борбата за първото място. Запечатах за протокола и приятелското му ръкостискане с президента на БК „Чавдар“ Петър Лалев. И след тези встъпителни изречения да се върнем на терена.

МАЧЪТ започна кошмарно за нашите. Яловото ни първо нападение, като „Яловата сватба“ от празненство за Сирни Заговезни, отнела част от публиката и няколкото бързи тройки и атаки на варненци ошашавиха отбора ни. ИУ поведе с 13:0. Последва леко окопитване, но психологическият удар беше нанесен и варненци методично налагаха волята си; логично първата четвърт завърши 15:27 за ИУ. През втората четвъртина на мача нищо не се промени и явното превъзходство на противника във всички аспекти на играта се изрази в нови десет точки към актива им – 19:29; а полувремето приключи с комфортна преднина от 22 точки за варненци - 34:56. На почивката между полувремената унинието беше видно и в играчите ни, и в треньорското ръководство, и в публиката. Висеше въпросът не дали ще бием, а с колко ще паднем, а толкова очевидно превъзходство на гостуващ отбор много отдавна не е имало.

ТРЕТАТА четвърт на мача, а още повече последната бих охарактеризирал като протоколни. След като на всички стана ясно, че промяна на статутквото на терена няма как да стане, в игра влязоха резервните играчи и на двата отбора. Това поизравни силите, но интригата отдавна я нямаше. Трета четвърт - 15:17 за ИУ, и последна четвъртина - равенство 19:19. Краен резултат 68:92 за ИУ (Варна).

Двама талантливи младоци - Леонид Бажанов (Троян) и Николай Георгиев (Варна)
ПРЕДИ кратката статистика от мача искам да похваля много доброто включване на юношата ни Леонид Бажанов и да отдам заслуженото на най-добрия играч в мача младока Николай Георгиев от ИУ - безспорно откритие за българския баскетбол, направил дабъл-дабъл (22 точки, 12 борби). От „Чавдар“: Иван Тилев (13 т., 7 б.), Леонид Бажанов (11 т.), Георги Христов (10 т.), Тодор Колев (10 т.), Любомир Лилов (9 т.), Ивайло Вучков (5 т.), Денис Петков (4 т.), Ценко Наков (4 т.), Габриел Йонков (2 т.).

ВРЕМЕННОТО класиране в първата шестица на „А“ РБГ след този кръг е следното: 1. „Академик“ (София) – 8 т.; 2. ИУ (Варна) – 7 т.; 3. „Левски 2“ (София) – 6 т.; 4. „Рилски спортист 2“ (Самоков) – 6 т.; 5. „Чавдар“ (Троян) – 5 т.; 6. „Видабаскет“ (Видин) – 4 т. В заключение – предстои ни тежко гостуване на лидера „Академик“ в столицата и при нова загуба „Чавдар“ ще се закотви твърдо на петата позиция. Но нека бъдем оптимисти, айде, наш`те!
 
Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:

5 коментара:

anonimen каза...

Ами сега ?

!!!!! каза...

Името на Леонид (под снимката е грешно), оправете го.

Анонимен каза...

Дойдохме си на думата.
Преди няколко седмици лаеха месеца за първите места, а сега говорим за топ 6.
Скоро май ще се окаже, че се борят за оставане в групата.
Това явно не е за тези момечета. По-добре да опитат в Калинел или Рико и да не се занимават с глупости.

Васко каза...

Трети ,ти не си фен на баскетбола Може сега да има леко
отстъпление но за Купата Чавдар ще е фаворит Ще видиш

Анонимен каза...

Аз не ги следя. Само обобщавам от написаното по-горе.
Но хайде както казваш "да видим".

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |