Трети ден вали, ситуацията в Троянско е трудна

* Пътищата в общината са проходими, но движението като цяло е затруднено * ЧЕЗ да си опича акъла и да не допусне новогодишната ни нощ да стане мрачна и непразнична * Голям пожар тази нощ в жк "Буковец" * „Карандила“ ще весели избралите да посрещнат
 2017-та на площада
Предновогодишно
Гледка от Троян, ул. "Стара планина", 10:00 ч., 31 декември 2016 г.
В ТРОЯН и Троянско финалът на отиващата си 2016 г. се оказва от снежен по-снежен и вали без прекъсване, макар и с различна интензивност, вече трети пореден ден. Пътищата в общината се чистят и в момента (31 декември) са проходими, но движението като цяло е затруднено. Снегопочистващата техника е на терен и по информация от общинската администрация се справя с тежката ситуация. Вчера през деня бе пробит и стръмният и изключително труден 1-километров пътен участък към живописната махала Баба Стана над манастирското с. Орешак, където през новогодишната нощ ще има доста празнуващи. Към популярните туристически дестинации в района – Чифлик, Бели Осъм, Шипково, пътят се чисти редовно, изпратена бе допълнителна техника, за да се преодолее усложнената обстановкъ към Чифлик. Троянският проход (Беклемето) е затворен за движение на всички видове МПС, като снежната покривка горе достига 70 см; пистата се обработва, но постоянният снеговалеж затруднява действията и условията за ски все още не са отлични. Тази сутрин в Троян температурата бе –4,7 градуса, а на Беклемето (при хотел „Сима“) –11 градуса. 

С ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕТО през нощта имаше проблеми в Троян и няколко села. В града малко преди полунощ токът спря в цялата централна част, но бе възстановен след около 30 минути. Според непотвърдена информация причината за спирането е големият пожар, изпепелил част от покрива на блок №7-8 в жк „Буковец“. Очакванията са електродоставчикът „ЧЕЗ Разпределение България“ АД да не допусне новогодишната нощ да стане мрачна и непразнична за жителите на общината и многобройните гости, избрали да посрещнат 2017-та в Троянско и препълнили хотелите и къщите за гости в района.

ОТ ПРЕСЦЕНТЪРА на ЧЕЗ обещават, че на 31 декември на разположение в страната ще са 110 нейни екипа, а при извънредни обстоятелства и природни бедствия „компанията може да мобилизира 400 екипа, снабдени с необходимата екипировка за работа при тежки условия“. На разположение на клиентите е онлайн функцията на сайта на ЧЕЗ „Аварии, текущи ремонти и планирани прекъсвания“, където и през мобилен телефон или таблет на адрес cez-rp.bg хората могат да получат информация в реално време за прекъсванията на електрозахранването, както и очакваното време за неговото възстановяване. Клиентите на ЧЕЗ могат да получат допълнителна информация за прекъсванията на електрозахранването и на денонощната телефонна линия 0700 10 010.

КАКТО ПОВЕЛЯВА традицията и този път троянци и гостите на града ще могат да посрещнат Новата година на централния градски площад „Възраждане“ – с чаша шампанско, пищна заря и музиката на темпераментните свирачи от оркестър „Карандила“. Към всички с приветствено слово точно в полунощ ще се обърне градоначалникът Донка Михайлова.

Т21

Още по темата:

10 коментара:

Анонимен каза...

Съжалявам , но след като другарката Михайлова е там , нямам място там. Достатъчно ми е вгорчила живота и не искам да ми разваля настоението. Не съм мазохист .

Unknown каза...

"... но бе възстановен след около 30 минути", дръжки, след час и половина се отказах да чакам (поне на ул. Еделвайс нямаше) :)

Анонимен каза...

На мен пък не ми се слуша циганска музика на връх нова година.
Но и да ида и да не ида , все от нашите данъци ще са кьор-фишеците.
Е,Нова година е.Да бъдем по добри /снизходителни/ към общинската управа.

Анонимен каза...

Де е Дона ?

бай Иван каза...

4-ти на мама ти в питона.

Анонимен каза...

На мама в бидона...

Анонимен каза...

Пети ден откак не вали, ситуацията в троянско е непроменена. Но пък в четвъртък-петък го дават пак да ни зачеше. И понеже събота и неделя са почивни дни, в понеделник общината ще свика пак комисия, във вторник ще обиколят улиците и в сряда (на 11-ти януари 2017) ще решат, че от март времето ще се затопли.

Анонимен каза...

За всичко са виновни циганите и управата на Комунални услуги...вместо да чистят снега си стоят по къщите.....

Анонимен каза...

Много жалко , ако един народ разчита на цигани да му вършат работата.

Анонимен каза...

Ами то не може само да ги РАНИМ та да се ПЛОДЯТ и съвсем да не бачкат

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |