Позиция на групата съветници на БСП в Общински съвет - Троян

* Решенията в този ОбС на практика се налагат от един човек. Това, за съжаление, е днешната троянска „демокрация“

Платена публикация

ВЕЧЕ ГОДИНА в троянския Общински съвет (ОбС) работи странно политическо съдружие. Тук в една група са драматично разделилите се ДПС и ДОСТ. Ако някой доскоро си е мислил, че в нашата община ВМРО и „Избор за Троян“ са непримирими врагове - греши.  Двете политически формации стоят в непосредствена близост в Общинския съвет и ако не излъчват взаимна любов, то демонстрират завидно съгласуване. Най-странно, разбира се, е политическото съдружие на ДПС с представителите на партиите от Патриотичния фронт. В Троян патриотите и техните основни политически опоненти са в пълно единомислие и винаги гласуват еднакво.

ВСИЧКИ ТЕЗИ формации се ръководят не от ГЕРБ, а от председателя на групата му г-н Марин Радевски. В изминалата една година г-н Радевски често говореше от името на всички тези партии в първо лице единствено число, като спонтанно заявяваше как ще гласуват, какви позиции ще заемат, какво ще направят. Въпросните съветници безропотно изпълняваха волята на лидера си. Гласуваха автоматично, без какъвто и да е опит за обсъждане на проблема, без размисли за последствията от едно такова гласуване. Ако гражданите на Троян си мислят, че на местните избори са гласували за ВМРО, за „Избор за Троян“ или за ДПС, трябва да знаят, че са сгрешили, защото те са гласували за г-н Марин Радевски. Всеки, който поне малко следи работата на Общинския съвет, може да си отговори на въпроса защо това е така. Едва ли този отговор е свързан с общи идейни или партийни тези на мнозинството съветници от ГЕРБ, ВМРО, ДПС и „Избор за Троян“.

ЗАЩО ТОЗИ модел на работа е вреден за жителите на община Троян? Защото политическите комплекси от загубата на местните избори и нездравата демонстрация на власт са водещ аргумент при вземането на решения в Общинския съвет. Примери колкото щеш. Да си припомним по-фрапиращите - драматичният избор на председател на ОбС и опитът за участие на общински съветници в комисиите по ЗОП (Закон за обществените поръчки). На последното заседание на ОбС г-н Радевски лично предложи трима от 7-те члена на комисията за избор на управител на общинска фирма, като на мястото на юриста на Общината със солиден опит и доказани познания включи юриста на фирмата си с 18 дни юридически стаж.

ФОРМИРА СЕ нездрава политическа среда, която убива демократичните традиции на Троян и обезсмисля усилията на много общински съветници, работили за Троян в последните 10 години. При избора на председатели на постоянните комисии на ОбС за пръв път не бе запазено основното съотношение между отделните политически сили, представени в съвета. При равен брой общински съветници ГЕРБ оглави 3 от 6-те постоянни комисии на ОбС, а БСП - 1. Съвсем наскоро, малко преди Петковден - празника на Троян, бе направен опит да се отхвърли предложение за удостояване на СУ „Васил Левски“, институция със 100-годишна гимназиална история, с почетен знак „Златен герб“, само защото то бе внесено от групата съветници от БСП.

ТРОЯНСКИЯТ политически живот днес се базира на лъжи и опити за дискредитиране на авторитети. Няма да се връщаме към предизборната кампания за местни избори 2015 г., най-арогантната за целия период на демократичните реформи. На заседанията на постоянната комисия по „Бюджет, финанси и икономика“ се сипят обиди и необосновани обвинения срещу служители на общинската администрация. Декларацията на „Избор за Троян“, прочетена от общинския съветник Иванка Църова на 14-тото заседание на Общинския съвет (27 октомври 2016 г.), е изпълнена с лъжи, от които даже някои общински съветници от групата се засрамиха. Лъже се и в излязлата през изминалата седмица позиция на ГЕРБ за сваляне на политическото доверие от кмета на Старо село. Общинската администрация няма никаква вина по случая. Средствата за асфалтиране на спорната улица са от предвидените в бюджета разходи за текущ ремонт, с които се разпореждат кметовете на села.

РЕШЕНИЯТА в този ОбС на практика се налагат от един човек. Това, за съжаление, е днешната троянска „демокрация“. Но дали този стил е породен единствено и само от политически комплекси и реваншизъм? Тревогата ни от подмяната на вота на гражданите на Троянска община от последните местни избори, от задушаването на демокрацията в Общинския съвет, от профанизирането на троянския политически живот се споделя от много граждани. Безспокои ни фактът, че за тази тревога се говори шепнешком и със страх. Троян е град, в който винаги е имало уважение към демокрацията, в който политическият и личностен морал са били на почит. Ние няма да се откажем да ги отстояваме. Вярваме - заедно с гражданите на Троян.

Групата на БСП в Общински съвет - Троян

32 коментара:

Интервю в ТРУД каза...

За всички фенове на фамилия МОНДЕШКИ - интервю на МОМЧИЛ за ТРУД:
ЛИНК: http://trud.bg/%D0%B0%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%82-%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D1%87%D0%B8%D0%BB-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D0%B0%D0%B7-%D1%81%D1%8A%D0%BC-%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D1%8A/

Анонимен каза...

Смешен плач за две кофи крокодилски сълзи
*
Другари и другарки от БСП Троян, вие що рИвете? Ами нали точно вие създадохте и наложихте след 1995-та година този порочен управленски „модел БСП“ в Троян? Ами нали точно вие отгледахте и подкрепяхте през тези 10 години чудовището ГЕРБ Троян, както и измамниците и далавераджиите от „Избор за Троян“ /каква гротеска/?
Не знаете какво е „Моделът БСП“? - виже десетките ми изявления и изказвания в ОбС където подробно съм ви го обяснил като за политически олигофрени.
За каква Демокрация рИвете и каква Демокрация сънувате в Троян, след като точно вие сте убийците на Демокрацията, която бе факт в Троян през периода 1990-1995? Нали първата работа на вашия кмет Енкин беше да затрие съществуващото и работещо в Троян Гражданско общество, след което наложи партийния диктат на БСП и си я подкарахте както до 1989 с ГК на БКП? За тези три мандата на вашия /тогава/ Енкин вие разпродадохте и оплюскахте общината а в общинските фирми слагахте вашите послушковци без това да минава през ОбС Троян и някой да има възможност за пряк контрол.
Днес що рИвете? Щото другите политически айдуци в ОбС ви измъкнаха кокала?
Що не рИвахте, когато още в началото на режима ГЕРБ в Троян, първата работа на бъдещата депутатка Ст.Шайлекова бе да предложи не друг, а лидера на ГЕРБ за член на управителния съвет на общинска фирма? Да си похапне и той от общинската баница. Що си мълчахте тогава и ме оставихте сам самичък да се боря с тези далавераджии от ГЕРБ?
Защо не рИвахте по време управлението на комунистическия сатрап милиционера Акимов, който загроби общината заедно с ГЕРБ, Избор за Троян и вас самите от БСП с над 15 милиона лева? Не само не рИвахте, а подкрепяхте през целия мандат тези бандити от ГЕРБ и водехте битки с Илиян Пеевски, който единствен се противопоставяше на гербаджийската хунта.
Защо днес рИвете срещу Избор за Троян и политическото недоразумение А.Балев, а си траехте, когато дори вашата другарка от БСП Русинова излъга общинските съветници, че Балев може да е едновременно и председател на ОбС Троян и да е зам.директор в училището на същата тази директорка Русинова? Защо и тогава не ме подкрепихте, защото отново само аз се опитах да се противопоставя на това нагло безумие?
Защо не рИвахте, когато милиционерът Акимов унищожи и последната възможност Троян да бъде газифициран, а общиински съветници от ГЕРБ се канеха да стават газификатори? Защо и тогава не ме подкрепихте, когато ви казах в прав текст, че Троян ще гледа газифицирането си през крив макарон заради идиотщините на Акимов и ГЕРБ? Има ли днес газ в Троян? Няма! Няма и да има и за това вина носи и БСП като съучастник на бандитите от ГЕРБ и солташаците им от Избор за Троян, ВМРО, СДС, ДСБ, НДСВ и т.н. Кой пое отговорност за този предизвестен от мен погром с газифицирането? Отново никой!
Защо не рИвахте когато Акимов завлече от бюджета 1 700 000,00 лева? Защо пак се снишихте и ме оставихте сам да се боря да върна тези пари, чрез прокуратура, една от комисиите в Народното събрание и Сметната палата?
Защо не рИвахте, когато М.Радевски си закупи буквално като долнопробна проститутка вашият общински съветник Ст.Съев, който най-необезпокоявано цял мандат поддържаше ГЕРБ и милиционера Акимов?
следва

Анонимен каза...

Защо не рИвахте, когато вашият Енкин на практика направио комунистическия сатрап милиционера Акимов председател на ОбС Троян? Помните ли? Вместо след тайния вот само с 14 гласували да се прекрати сесията и да се насрочи нова, точно вашия Енкин излезе и предложи да се потъпче закона и естествено при второто гласуване комунягата-милиционер да бъде избран? А помните ли че тогава вие, другари и другарки от БСП бяхте по-съгласни Акимов да стане председател на ОбС Троян и дума да не става за такъв да бъде избран И.Пеевски. Тук единствено бяхте прави, защото сте напълно наясно, че ако аз бях станал председател на ОбС Троян – мнозина от БСП, ГЕРБ, Избор за Троян и останалите крадци и мошеници отдавна щяха да са подсъдими за престъпленията си към Троян и неговите жители. Знаете много добре, че не можете да ме купите с нищо и че най-после някой от вас, овластените бандити на Троян щеше да си плати за този грандиозен погром над Троян. Разбира се, щяхте да видите и какво е истинска демокрация, истинско гражданско общество и правов ред, както е в европейските и американските общини. Щяхте да видите и смяната на „Модела БСП“ /СИСТЕМАТА/, което най-много ви плаши и до ден днешен.
*
Другари и другарки от БСП Троян. Мога да изреждам цял ден факти за вашето пряко участие и съучастие с ГЕРБ и Избор за Троян относно погромът над Троян. Няма обаче никакъв смисъл. Вие сте толкова дебелокожи, глухи и политически неграмотни, че едва ли ще разберете и това, което написах до момента. Да не говорим, че и вие и ГЕРБ сте си закупили троянските медии и разчитате на тях да ви покриват далаверите и беззумията, както и да скриват истината и да лъжат и манипулират гражданите на Троян.
Все пак се изкушавам като за финал да ви попитам – Другари и другарки от БСП, защо вие и вашата „успешна“ кметица не потърсихте сметка на милиционерът Акимов, ГЕРБ и Избор за Троян за погромът който нанесоха на Троян през мандат 2007-2011? Само в парично изражение погромите са за над 15 милиона лева в пари и имущество, отделно косвените загуби в бъдеще време за нови десетки милиони.
А знаете ли защо милиционерът Акимов не потърси отговорност на вас от БСП и вашият кмет Енкин за погромът който пък вие нанесохте на Троян за периода 1995-2007?
И да знаете, пак ще се снишите, ще си мълчите и ще си траете.
А отговорът е много простичък – „Гарван гарвану око не вади“. Вие от БСП сте от едно и също комунистическо котило с бандитите от ГЕРБ. Еднакво сте НЕКАДЪРНИ, НАГЛИ и ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОСТАЦИ. И кадрите и манталитетът ви са все от ГК на БКП Троян. Единствената разлика е, че ГЕРБ наистина са уникално политическо чудовище, от брутални, безпардонни и безкрайно самонадеяни и тъпи политически мутри.
Да ви припомням ли как ОбС Троян с ПЪЛНО ЕДИНОДУШИЕ и за няколко минути прие бюджета на „успешната“ Михайлова и как си ръкоопляскахте заедно всички от БСП, ГЕРБ, Избор за Троян, ВМРО и ДПС? Само дето не се разцелувахте с пускане на език. А точно бюджетът е мястото и „водоразделът“, къдетоп могат да се различат РАЗЛИЧНИТЕ политики на РАЗЛИЧНИТЕ политически формации. Само че вие, овластените политически отрепки, които съсипахте родния ми Троян сте едно и също шибано бандитско котило и затова си ръкопляскате. И ще продължите да си ръкопляскате, стига някой да не вземе кокалчето или парчето общинска баничка на шибаното си другарче от уж „другата“ партия. Жалка пасмина!
следва

Анонимен каза...

Другари и другарки от БСП, това което говорите за Радевски и за ГЕРБ в цял свят се нарича – МАФИЯ! Срастване на бизнеса и ъндърграунда с властта. А понеже всичко това се случва на местно ниво, където действа закон за местното самоуправление, което и вие от БСП и бандитите от ГЕРБ най-брутрално потъпкахте – нещата стават още по-болезнени за населението, което нееднократно сте доказали, че изобщо не ви интересува. Проблемът ви, другари и другарки от БСП е, че вие сте част от тази троянска МАФИЯ и дори нейния основен „родител“.
*
Днес вие ривете и пишете Декларация, само защото бандитите от ГЕРБ искат да ви вземат кокалчето и вашите парчета от общинската баница, която плюскате като свине вече над 22 години в Троян. Не, вие няма като мен да напишете
Декларация за ужасяващия демографски срив в Троян
Декларация за рекомунизацията и потъпкване правата на гражданите в Троян
Декларация срещу политическата СИСТЕМА, която загробва и унищожава Троян
Декларация за безумните европроекти, заради които плащаме над 5 милиона глоби и санкции
Декларация за бандитското управление на Акимов, Балев и ГЕРБ....
Близо 100 декларации и изявления ви написах и прочетох за 8 години и нито една от тях не бе насочена за някакво лично облагодетелстване или като вас за „кокалчето“ и „парчето баница“. За всичко това, за което днес ми рИвете с тези жалки крокодилски сълзи съм ви предупреждавал през тези години. Вас обаче, освен собственото ви партийно благополучие нищо друго не ви интересува. Но, вие сте политически мишки и ще си останете като такива!
*
Вие, другари и другарки от БСП Троян носите най-голямата вина за днешния погром над Троян! И ако си въобразявате, че ще скриете и размиете собствената си вина зад политическото чудовище ГЕРБ, което вече е политически пътник – дълбоко се лъжете.
п.п. И вземете най-после да прочетете и да научите ЗМСМА за да разберете с чугунените си глави, че „те такова животно“ като общински съветник на тази или онази партия не може да има според този закон. И че ОбС е орган, чре който гражданите се самоуправляват, а не ги управлявате, каквото правите вие вече 22 години след 1995-та, нарушавайки закона и демократичните права на гражданите.
п.п.2 Другари и другарки общински съветници от БСП, ако вашият председател на ОбС Троян /наричн от гражданите „Тъпото“/ е с видимо скромни и ограничени умствени възможности, то той не ви е виновен, че вие все още нямате приет „Правилник за дейността на ОбС Троян и взаимодействието му с....“. ГЕРБ, Избор за Троян, ВМРО и ДПС да речем са същите неграмотници, ама вие като имате претенции за нещо друго и пишете някаква „декларация“ - наясно ли сте защо след 1990-та за първи път ОбС Троян няма Правилник? Ако претендирате, че греша – мо;я, посочете ми номера на Решението на този ОбС, където сте приели Правилника, КАКТО Е ПО ЗАКОН!!!!
Без капка уважение към ликвидаторите на Троян от БСП, ГЕРБ, Избор за Троян и останалата политическа мърша:
И.Пеевски
03.11.2016, Adelaida, SA

Анонимен каза...

Уф, като видя БСП да ми говори за демократични традиции, ми се повдига...!

Анонимен каза...

За добро или лошо днес БСП е демократичната партия в Троян. Не съм щастлив от това. Аз съм десен човек и ще си остана такъв. Но не съм гласувал за Марин Радевси и за ДПС.

Анонимен каза...

Тази декларация казва цялата истина за политическия живот в Троян. За съжаление. И на мен не ми харесва тази истина.

Анонимен каза...

Тия ще вземат да ме направят БСП-ар.

Анонимен каза...

Даньо Сирака+Анчо Балев+Захари Велев, ръководени от Ники
Тъпото. Това е то. Иде ми да вия.

Анонимен каза...

Ами вий бе, и си подгони опашката да я ухапеш. А, като го направиш, цуни Доца отзади...за сбогом.

Ангелина Иванова каза...

Много шокиращи са анонимните обвинения на №№ 2 и 3. И като обвинения на анонимна филипика, виждаме незащитена подмяна на обвиненията към една политическа сила с обвинения към друга. Ако трябва да обобщим. Групата общински съветници от БСП са обвинени за поведение на общински съветници и, по-широко, на местни политици от други политически сили.
Не става ясно защо БСП трябва да носи отговорност за поведението на Акимов, какъвто и да е той. Значи Акимов представя ГЕРБ, но той, всъщност, видите ли, някога бил свързан с комунистите.
Същото се отнася и до Избор за Троян и до всяка друга политическа сила.
Това, което виждам в пасквила на незнайният писач, е просто трупане на обиди, обвинения – против всеки и всички. Дори е обидно да се отговаря на този безумен текст. То е все едно да обясняваш на фон Деникен защо египетските пирамиди не са строени от извънземни. Няма не само чуваемост, но и слушаемост.
Подобен тон на писане е обиден за всички нас. За троянци, за червени, сини, пембени. Срамно е, че някой си позволява да сипе помия с кофа към всички с откровено гаменски език.
Срамувам се и от името на учителското съсловие – очевидно ние сме произвели по някакъв начин анонимния драскач… Да е жив и здрав. А аз ще поспоря с някоя стена – има по-голяма вероятност де влезем в диалог и да се чуем кой какво казва.

Анонимен каза...

Възхитен съм от декларацията. Най-сетне някой да каже кратко и ясно. Ние се превърнахме във втори Велинград. И ние вече си имаме нашия местен феодал. Да не се учудваме, че един човек решава за всички. Ние всички сме неговите крепостни. Безпомощни, мълчаливи, уплашени. Песимист съм, че нещо може да се промени в Троян. Калинел е смазал всичко.

Анонимен каза...

Калинел, Калинел - всичките права отнел...

Анонимен каза...

важното е,че най-големите бандити отново са от Троян: https://voynataktb.wordpress.com/2016/11/03/%d0%b1%d1%80%d0%b0%d1%82%d1%8f-%d0%bc%d0%be%d0%bd%d0%b4%d0%b5%d1%88%d0%ba%d0%b8-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b1%d1%80%d0%b0%d1%82%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3/

Анонимен каза...

12 - ти, възхитен съм от глупостта ти! Срещу простотията всички сме безпомощни... Какво ти е виновна фирма Калинел, представи си безработицата в Троян без нея. Що се отнася до въпросната декларация - израз на безсилие, представен по изключително посредствен начин, дори няма смисъл да се анализира.

Анонимен каза...

14-ти, не е виновен, който яде баницата.Това отдавна не е държава!Очаквай да те обвинят, че завиждаш на "успелите", изобщо глупост безкрайна!

Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Шапка свалям на Илиян Пеевски, че си имаше позиция и не се пребоядиса. За другите "Арда донесла, Тунджа отнесла". Дойде царя, обеща 700 дни, дойде Борисов, обясни ви че сте прости... И тия са пътници, по-скоро, отколкото си мислят. Не знам каква е идеята на Марин Радевски за притежание на тоя умрял вече град, по скоро жажда за екшън или властолюбие, отколкото нещо друго, ама както си го набуташ сам и господ немоо ти го врътне. Щерките му ще наследят една гоуяма фабрика без работници, Николайчо данъчния една гоуяма кръчма без клиенти и, е те така. Ще се видим на старите гробища, че новите и те се напълниха.
По-здрав най-сърдечен,
Ваш приятел вечен,
Деда Ви Спас!

Unknown каза...

До номер 11. Коментари № 2 и 3 всъщност не са анонимни.Те са писани от И.Пеевски. Просто заради часовата разлика с Австралия той получава предимството да е първия коментиращ :) А колкото до стила му на писане,това е негова запазена марка :)

alja каза...

Неприятно изненадана бях, че в диалога на тема Декларация на общинските съветници на БСП в Троян в сайта „Троян 21“ някои от коментаторите намесиха и фирма „Калинел“.
Скъпи приятели и неприятели. Спорът между БСП и ГЕРБ и евентуално спорът между общинските съветници на БСП и Марин Радевски не е война с фирма „Калинел“. Не е правилно и морално да прехвърляме личните си спорове или партийните си пристрастия към институции и фирми, с които нашите противници или врагове са свързани. Точно така беше неморална войната, която някои общински съветници неотдавна поведоха против награждаването на СУ „Васил Левски“, Троян с почетен знак „Златен герб“, само защото то бе внесено от групата съветници от БСП (и защото директорът на училището е „червен“). Неморално беше хора, получили светлика знание в доайена на троянското гимназиално образование, да го похулят. Но това беше естествена, макар и грозна, война за политическа власт.
А, да се върнем на „Калинел“. Ако някой има оплаквания и повод за недоволство – има регламентирани и утвърдени институции. Профсъюзи, Инспекция по труда, медии. В случая подкрепяме или отхвърляме позицията на група съветници, избрани с гласовете на голяма част от жителите на общината. Нека коментираме именно тази позиция.
Правилното, моралното и гражданското поведение и живот в общината и страната ни зависи от всеки един от нас.
Ангелина Иванова

alja каза...

До Мариан Радев. Несъмнено стилът на г-н Пеевски е такъв. Но това не означава, че е подходящ. Дълги, несвързани приказки. Мвого повторения, между които често натрапвящо се „аз“. Този емоционален стил е великолепен за 25-годишните. За люде, излагащи принципни позиции, е мъничко разводнен, хаотичен и с минимум информативност.

Анонимен каза...

Ангелинке, мойто момиче, недей да се напъваш а си виж постовете пълни с правописни грешки!!!! И ти имаш наглостта да се изказваш, че и да коментираш Илиян Пеевски, при положение, че умствения потенциал не ти го позволява!

Анонимен каза...

Г-жо Ангелина Иванова, не знам защо /всъщност много добре знам/ се правите, че не знаете чии са коментари 2 и 3, в края на които пише "СЛЕДВА" за да се стигне до коментар 4-ти, който е подписан и важи съвсем естествено и за предните два постинга. Все пак няма толкова тъп и ниско интелегентен човек, но, винаги има изненади.
Както и да е. Интересното е, че вие не сте в състояние да оборите нито един от ФАКТИТЕ и реалните събития, с които изцяло са пълни и препълнени коментари 2 и 3 и какво правите - по стар комунистически обичай обявявате ФАКТИТЕ и СЪБИТИЯТА за "шокиращи анонимни обвинения" без да ви мигне окото, след което започвате да сипете обидни квалификации и недоказани обидни твърдения на база тази ВАША ДОЛНОПРОБНА ЛЪЖА. А защо е лъжа? Ами защото всеки един от тези факти и събития е много лесно да бъдат доказани, а повечето от тях отдавна са известни на жителите на Троян.
Само че на вас нещо не ви изнася ИСТИНАТА за безнаказаното унищожаване на Троян, както и за политическите лица и партии, довели Троян до днешния крах. Разбира се, вас Троян изобщо не ви интересува и винаги съм се чудил на хора като вас - КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА МРАЗЯТ ДО ТАКАВА СТЕПЕН СОБСТВЕНИЯ СИ РОДЕН ГРАД. Е, възможно е да не сте от Троян и той да не ви е родното място, а някога да сте се преселили тук, когато ГК на БКП Троян бе решил да прави огромна работническа класа в Троян.
Фактите, които изнасям са само една нищожна част от бандитското и престъпно управление на Троян за последните 21 години след 1995-та. Мога да ви зарина с факти и събития къде, кога и кой колко е откраднал и съсипвал община Троян. Искрено се надявам един ден тези политически нищожества и бандити да застанат на подсъдимата скамейка и тогава цялата ми база данни с престъпленията им ще се стовари върху тях. Въпреки това, изнесеното в коментари 2 и 3 е напълно достатъчно на човек да му настръхнат косите от този безпардонен и нагъл грабеж и разруха на родния му град. За вас обаче това обаче това е нищо. Вие, г-жо Ангелина Иванова, и за такива като вас е по-важното да не се „обиждат“ престъпниците и да не бъдат наричани на практика с истинските имена и квалификации, които отдавна са си заслужили.
За вас, г-жо Ангелина Иванова, определянето на човек или партия за престъпници, които доказано са извършили и продължават да вършат престъпления спрямо жителите на цяла една община - за вас това било "обида".
Ама че ви окрадоха с десетки милиони, ама че разпродали ресурските на общината за жълти стотинки /и тлъсти комисионни/, след което оплюскаха и малкото пари от разпродаденото без нищо да създадат, ама че демографския срив на Троян е по-висок от този в Северозападна България, че младото население отива към фаталните 10%, че възрасното население мина фаталните 60% - какво от това, хайде сега да не ги "обиждаме" тези айдуци?! Това ли ни казвате?
Да се примирим с политическите търгаши, крадци, измамници и откровени престъпници? Това ли ни казвате?
Да не търсим отговорност на нито един от тези политически помияри и бандити, които ги интересуват само собствените и партийните им тумбаци и гуши? Това ли ни казвате.
Да се правим , че нищо не виждаме, че нищо не знаем и не разбираме и да им се кланяме на тези политически бандити, които съсипаха Троян? Това ли ни казвате?
Да преклоним главица, да им пълзим в краката, да им се усмихваме и ръкопляскаме, докато тези бандити крадат, лъжат и унищожават нас и всичко около нас? Това ли ни казвате?
А на всичко отгоре да ги наричаме не с определения, адекватни на истинската им същност и престъпни деяния, че пък да не засегнем вашата чувствителна душица, другарко Иванова?
следва

Анонимен каза...

В този дълъг мой коментар от три части се опитах да докажа, че всичките тези политически маймунарници в Троян са едно котило и че разлика между тях няма. Заедно крадат, заедно съсипват Троян и един друг си замитат следите. Прегръщат се, ръкопляскат си, заедно заговорничат къде кой и какво да краде и да лапа, подкрепяът се един друг и т.н., а на вас ви разиграват някакъв смешен и посредствен цирк, колко били различни и какви люти битки водели между тях. Даже се разделили на леви и десни. Примерно даскалицата Църова, която не е изкарала една стиотинка на свободния пазар, продава единствено собствени си труд и чака всеки месец подаянието от държавата, което се нарича заплата – тази женица била „дясно мислеща“, че и лидер на дясната СДС. В същото време капиталиста г-н В.Хаджийски, който забогатява от използването и експлоарацията на чужд труд – той пък бил с „ляво мислене“, че и социалист. Един друг пък, който не знае от коя страна се държи мотиката – той пък бил земеделец. Че даже и „десен“ земеделец за да стане идиотщината пълна.
В крайна сметка се опитах да ви обясня, че тези политически некадърници и бандити се карат помежду си само когато си посегнат един друг на кокалчетата или парченцата общинска баница. Тогава започват да вият на умряло, да се клеветят един друг, да се хапят и лаят помежду си като псета, че и Декларации и позиции да пишат.
Въпрос – някога да сте виждали или да сте прочели Декларация от коя да е политическа партия за лошото управление или кражбите и разрухата, които са сътворили от друга политическа партия? А такива кражби и разруха в Троян с лопата да ги ринеш. Единствено Атака по мое време правеше подобни Декларации, че дори и давхме тези бандити нееднократно на прокуратурата или на други служби и органи.
Опитах да го обясня всичко това с много факти и събития и с поредните ми много дълги коментари за да е разбиаемо за хора с поне средно ниво на интелигентност. Съжалявам, че г-жа Иванова не е успяла да разбере написаното в коментари 2,3,4 и по тази причина пише напълно неадекватния си пасквил. Дори сега видях, че продължава да пише още коментари по мой адрес.
следва

Анонимен каза...

Знаете ли, др.Иванова, че дори този /вече тези/ ваши пасквили бих приел за нещо „нормално“ в ненормалния и загиващ заради управленските ненормалници Троян, и в който пасквил се правите на нискочела маймуна, че не ви е ясно чии са коментари 2 и 3, след което ЛЪЖЕТЕ и на база собствената си лъжа започвате да сипете обидни квалификации. Все пак днес всеки може да лъже, да мами и безпочвено да обижа, квалифицирайки този или онзи както му е угодно. Да, това го приемам. Не мога обаче да приема и никога няма да го приема и да го възприема, че вие сте.... учител???? Че учите децата на Троян. А Това вече е потресаваща трагедия! Това ме подсеща да ви обърна внимание, да спрете да се вълнувате и да се „срамувате“ - такива като вас не могат да ми бъдат учители и слава на Господа - никога не съм имал и не съм изпадал в такова жалко състояние такива като вас някога да са ми били учители и до ден днешен да ме уат на каквото и да било.
Моите Учители до ден днешен ги изписвам с главна буква. За разлика от вас, те не са ме учили да бъда помияр, мижитурка и страхливо нищожество, което да внимава да не би да обиди крадците, бандитите и палачите на собствения си град или държава. А на вас и подобните ви, другарко Иванова, които можете да „учите“ хората единствено да пълзят, да мълчат и да лижат задника на властимащите отрепки или да им целуват краката докато ги ритат в главите и т.н. - за такива като вас дори малката буква „у“ е прекалено голяма буква, когато слагате пред името си „учител“.
п.п. Другарко Иванова, гледам, че горните ми три коментара са пуснати като статия в един голям ловешки сайт, въпреки „лошият стил“ и „несвързаните изречения“, за който говорите. Гледам също така, че от вас пък там няма нищичко написано? Всъщност, от вас няма никъде нищичко написано, а аз имам десетки и десетки изяви в националните и регионални медии през последните 20-на години и не се намери нито един с вашите селяндурски подмятания и квалификации за стилът и качеството на изявите ми. Имам изяви и в няколко европейски и американски медии, ама това са подробности.
А вие, селска героиньо, какво имате и от каква позиция си позволявате да ме поучавате?
край
/не се подписвам за да видим дали др.Иванова този път ще познае чии са тези поредни три коментара/

Анонимен каза...

Аааа, Илиане, пропуснал си. Владко Хаджийски е споделил фейсбук дерзанията на другарката Иванова в собствения си профил.Лошо няма, уреди си той нещата вече, и забрави кога стоя с теб на пейките пред Общината за да ПРОТЕСТИРА!!!

Unknown каза...

Резултата от дебата между г-н Пеевски и др.Иванова е в полза на И.Пеевски.

Анонимен каза...

То да е само в този ...

Анонимен каза...

Омерзително!

Гейзер от ЛАЙНА оцвъкващ гнусно всияки читатели на Т21!

Анонимен каза...

Божеееее....откъде пак изпълзя това квазимодо...този псевдо и самовлюбен ,,демократ,,:(

Анонимен каза...

Последните два коментара са най-доброто потвърждение какво представляват политическата мърша и апологетите и в Троян. Абсолютно безсилие, невежество и просташко навлизане в личното пространство на опонента. А фактите с реалните събития как са крали и съсипвали Троян буквално ги смазват и помитат. Единственото което им е останало е да квичат и да нареждат.... "ти си льош".
Какво ти сторих, Господи, че ме наказа с такива малоумни дебили и мишки за опоненти? :)

Анонимен каза...

Политически боричкания, умни и можещи хора, като самотни лястовици, народ, оставен на произвола на съдбата, и колко още неща?
Нека не прозвучи като хленч, или безсилие, но ако някой ми беше разказал като собствена история това, което ми се случи, нямаше да повярвам, но: Преди седмица постъпих със съпруга ми на лъче и химиотерапия в болница на 100 км. от Троян. Диагнозата не е от най-добрите, но лечението е желателно. Той е неподвижен, не толкова адекватен и всяко преместване за него е трудно поносимо. Беше ни казано, че съботите и неделите оставаме в отделението. Такова ми беше и условието, за да изберем това лечебно заведение, а имахме инжекции и химиотерапия и в събота, и неделя.
В четвъртък ми беше заявено, че трябва да напуснем отделението, защото всички си отиват за изборите и неможем да останем само ние. Трябваше да напуснем в петък след обед и да се върнем не в неделя след обед, а в понеделник сутринта.
Идваше ми, незнам какво да направя-опитах да се противопоставя, изтъкнах/а и те виждаха/ състоянието на съпруга ми! Бяха безкомпромисни и нищо не "знаеха и неможеха" да направят. Отхвърлиха и преместването ни в друго отделение за двата дни.
Неможех да повярвам, неможех да се преборя и с "незнаенето и неможенето" им! Сега сме си в къщи-давам хапчета, бия мускулни инжекции/за първи път/, страхувам се да не се влоши, защото е в началото на терапиите и може да се получи нежелана реакция!
Моля някой да ми каже, възможно ли е да се постъпи по този начин? Може ли толкова неуважение към един болен с 40 години трудов стаж и почти никакви болнични/5 дни/, с тежка диагноза и състояние?
Извинявам се за отклонението от темата, не приемайте написаното като политическа агитация, или пропаганда, просто съм в ужасно психическо, физическо и икономическо състояние!
Никога не съм търсила подкрепа от правителства, общински съвет и други такива, сега ми се наложи и благодаря за това, беше ми помогнато с 1/4 от заплатените разходи, които не поема здравната каса, а без тях операцията просто нямаше как да стане.
Желая здраве на всички хора на Земята!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |