Троянски карти в Народното събрание

* Показани са навигационни картографски продукти, стари карти, военни, тематични, учебни, панорамни и туристически карти, изработени от ВГЦ – Троян и две местни фирми * Изложбата – кулминация на събитията по повод Международната година на картата
Изложба
Димитър Главчев, Петър Кънев и Теменужка Бандрова откриват троянската изложба в НС
КАРТИ - изработени от Военния географски център в Троян (основната производствена база за топографски и картографски материали на българската армия, изпълняваща поръчки и за съюзниците от НАТО, която през м. май тази година отбеляза 110-годишния си юбилей) и от троянските фирми „Картгео“ ООД и „Картпроект“ ООД (партньори в двете фирми са бившите служители на ВГЦ инж. Тотьо Ангелов, инж. Мариан Николов и инж. Христо Мичев) – бяха показани в Народното събрание. Изложбата, озаглавена „Българската картография в международната година на картата“, бе открита на 17 ноември от зам.-председателя на парламента Димитър Главчев, председателя на парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм Петър Кънев и шефката на Българската картографска асоциация Теменужка Бандрова.

След откриването, 17 ноември 2016 г.
Поглед към изложбата
НА СЪБИТИЕТО присъстваха началникът на ВГЦ – Троян полк. Лъчезар Марковски заедно със свои колеги, бившият и настоящият началник на Военно-картографската база в София полк. Румен Димитров и о. р. полк. Георги Гладков, троянци и двамата, депутати от различните парламентарни групи, сред тях и троянският представител Иван Миховски, членове на Българската картографска асоциация, гости.   

ИЗЛОЖБАТА се организира от Комисията по икономическа политика и туризъм и Комисията по културата и медиите в Народното събрание съвместно с Българска картографска асоциация. И е кулминация на събитията у нас по повод Международната година на картата 2015/2016, обявена от ООН и подкрепена от Международната картографска асоциация. Експозицията включва навигационни картографски продукти, стари карти, военно-топографски, тематични, учебни, панорамни и туристически карти, сред които карти на община Троян, Троянския Балкан, региона на Централна Стара планина и др.

Т21, по информация на Силвия Маринова
Още по темата: 

6 коментара:

Анонимен каза...

Добре, че не е Русенов началник, че тея двете щяха да ядат шамари, че са с много къси поли.

Анонимен каза...

1-ви, въобще не са им къси полите, това е бизнес дължина-до коляното, по-добре кажи нещо за полите на президентшата.

Анонимен каза...

Таман е и президентшата, но аз съм спокоен щом депутат Миховски е присъствал на това събитие !

Анонимен каза...

Полата трябва да е поне под коляното.

Анонимен каза...

До експертите 1. и 4. - не са къси роклите - просто нозете са по-дълги ! ! !

Анонимен каза...

Aма как е възможно, къде е Иванчо, да знаете утре всички сте уволнени. Безобразие!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |