Две големи награди за „TSD Services“ на Герман Гачевски

* Базираната в Троян компания спечели първо място в „Топ ИКТ работодател“ за 2016 г. в категорията „ИТ аутсорсинг услуги“ и осма позиция в Топ 100 на водещите български компютърни компании
Отличници
Герман Гачевски
ТРОЯНСКАТА компютърна компания „TSD Services“, основана и ръководена от съгражданина ни Герман Гачевски, получи две престижни годишни награди в най-динамичния, конкурентен и печеливш производствен сектор – ИКТ (информационни и комуникационни технологии).

ЕДНАТА НАГРАДА – първо място в класацията „Топ ИКТ работодател“ за 2016 г. в категорията „ИТ аутсорсинг услуги“ (изнесено производство за външни компании). Класацията се организира от „Job Tiger“ и „ICT Media“ сред български и международни компании от ИКТ сектора, опериращи на нашия пазар и има за цел „да открои предпочитаните работодатели в сферата на информационните и комуникационните технологии в България и да очертае водещите тенденции в управлението и развитието на бранша“. В проучването, което се фокусира главно върху ангажираността и удовлетвореността на служителите, измерени чрез подробни въпросници за всеки служител, тази година се включили 37 компании.

ЛИЧНО г-н Гачевски и неговият партньор, приятел от ученическите години и директор във фирмата Делян Мондешки, също наш съгражданин, получили наградата, която им била връчена от министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова на церемония в столицата (11 октомври). „Топ ИКТ работодател“ е сред най-престижните класации в бранша и ние сме особено горди да бъдем лидер в нея. Признанието задължава и сме изправени пред предизвикателството да успеем да задържим това ниво“, коментираха отличниците от „TSD Services“ (Троян).

ВТОРОТО ОТЛИЧИЕ - „TSD Services“ бе призната за една от водещите компании в българския ИКТ сектор в класацията „Computerworld Top 100“, като зае престижното 8-мо място в категорията „Топ ИТ аутсорсинг услуги“. Top 100 е базирана на финансови приходи, големина и ръст на развитие на компаниите.

Герман Гачевски с наградата за "Топ АКТ работодател" за 2016 г.
НАКРАТКО за компанията. Предисторията започва в САЩ, където основателят Герман Гачевски завършва висшето си образование - в университета в Далас, през 2005 г., със специалност компютърни науки. Веднага след дипломирането си г-н Гачевски започва работа като програмист в голяма компания от финансовия сектор, базирана в Далас, а две години по-късно се връща в България и основава „TSD Services“ в родния Троян. Една от главните идеи зад създаването на компанията е обучаване на талантливи млади хора без опит и образование в ИТ сферата, и превръщането им в ИТ специалисти. 

Министър Зорница Русинова връчва отличието на съсобственика на „TSD Services“ Делян Мондешки
ПРЕЗ 2007 Г. „TSD Cervices“ стартира с екип от двама души, а днес екипът й е от 50 служители в двата офиса на фирмата – в Троян и в открития преди няколко години в София (след броени дни предстои откриване на трети офис в Пловдив). Начело на софийския офис е Делян Мондешки. В момента „TSD Services“ е сред бързо развиващите се компании на българския ИТ пазар и продължава да се разраства. Компанията специализира в предоставянето на ИТ аутсорсинг услуги и разработка на софтуер, работи изцяло за чуждестранни клиенти от различни бизнес сфери като финансова, застрахователна, юридическа и т.н., от няколко години има и своя собствена линия софтуерни приложения.

С КАКВО „TSD Services“ е по-различна ИТ компания? Едно от основните неща, които я отличават, е, че се заражда в малък град като Троян, продължава своята дейност тук и до днес, без да спира да се развива и да открива нови хоризонти. Друго – предлаганата възможност за млади хора да започнат работа без никакъв предишен опит и образование в сферата, да се обучат и да изградят кариера, работейки за международни клиенти. Някои от примерите за инициативи в тази насока са проектът „TSD Boot Camp", чрез който фирмата моделира млади ИТ ресурси, стипендиите за завършващи ученици от местните училища, проектът „Работилници“, който запознава младежите със същността на ИТ сферата, стажантската програма и други практики и инициативи.

Т21

10 коментара:

Анонимен каза...

Това, че искат хора без грам опит е пълна лъжа и измама.
Имат няколко критерия:
- да покажеш, че искаш да си останеш в Троян.
- да си на "ти" с английския
- да имаш добри познания по бази данни

Робот Мързеливи каза...

Браво на основателя и работещите в тази фирма. Но хубаво ли е или не е, че работи изцяло за чуждестранни клиенти, това не стана ясно. И до всички, които се прехласват по новите технологии-гледали сте филма "Терминатор", най-вероятно.

Анонимен каза...

Поздравления за Герман Гачевски!!!
Много високо ниво, високи цели и чудесна реализация. И всичко това се случва в един малък град със затихващи функции, в който посредствеността, инертността, примирението с нищетата, разрухата и мъглявото и неясно бъдеще, както и с прословутата троянска завист - всичко това като една черна отровна плесен е обвило този някога с огромни перспективи град и го задушава и тегли към дъното.
Герман е един от малцината останали в този град, които дават надежда и които по свой собствен и уникален способ работят за Троян и за евентуалното му възраждане.
Още един път- Браво и поздравления, г-н Гачевски младши!!! Разбира се, не очаквай, че "масовия троянец" ще те поздрави и подкрепи. Даже напротив .... знаеш за "българския казан в ада"
*
Анонимен 1 - това са само едни минимални и дребни изисквания. Тази фирма не е начално училище за компютърна грамотност и езиково обучение. Тази фирма се занимава с надграждане на познанията и професионалните умения на младите специалисти. А ако няма да остават в Троян - имаш ли представа колко средства отделя тази фирма за обучението на един млад специалист и ако той след като получи "безплатното" си обучение напусне Троян, то тези средства на фирмата минават в графата "money for nothing". Тук не става дума за "крепостничество", но политиката на тази фирма е поне тези обучени от нея специалисти да останат и да работят в Троян.
Анонимен 2 - подобни фирми, които работят за външния пазар и продават интелектуален продукт ВНАСЯТ пари в България като в същото време задържат и подсигуряват добра професионална реализация на младите и умни българи в собствената им държава. Масовата практика днес е да се ИЗНАСЯТ пари и капитали от България. Примерно дали са чуждите супермаркети, дали е златната ни руда, дали е ел.енергията която плащаме на чуждите ЕРП и т.н. - печалбата която те реализират заминава извън България. Съвсем отделен въпрос е защо българския бизнес не купува или не си поръчва подобни продукти. Не че изобщо няма поръчки, но явно са ограничени, което прави пазарът на подобни продукти в България доста слаб и ограничен. Да не говорим за технологичното ниво на днешната ни икономика /остатъчна или нова, но дребномащабна/.
Анонимен 2, с този "Терминатор", който даваш за пример много ми напомняш за едни английски умници, които чупели новите производствени машини... макар и с малко по-други основания.

Робот Мързеливи каза...

Коментатор 3, съгласен съм с теб за всичко, само за английските умници-не. Всичко с мярка. А и не виждам как една изпълнителна машина може да се сравни с изкуствения интелект, за който усилено се работи. От изпълнение до командване има известна кибернетична разлика. Е, моето мнение не е 100 процента истина. Дано изобщо не е, ще съм доволен.

Анонимен каза...

Поздравления, г-н Гачевски!

Анонимен каза...

Превърнахме се в държава от края на 19-ти век. Който идва и инвестира го прави заради ниските заплати, и данъци! Така ще си кретаме с ниския стандарт на живот още много, много години!
Стоки произведени в България се продават навън на цени, които носят огромни печалби, а на работника-трохите!
БАНЕВ-ПРЕЗИДЕНТ!!!

Анонимен каза...

Като го гледам този велик бизнесмен каква поза е заел на снимката ми идва да се спукам от смях. Че същата тази поза я използва и бате Бойко. Пази боже сляпо да прогледа. Да е жив и здрав и да му върви бизнеса му пожелавам,ама малко по-скромно бе новоизлюпените бизнесмени.

Анонимен каза...

Прегърбен ли да се снима, че да ти се хареса :)

Анонимен каза...

Не прегърбен бре 8. Поне гол под кръста. И на мен позата ми е малко а ла Кръстника.

Глогър каза...

Доброто и надеждата,която дарявате се връща многократно!Благодаря на Мая и екипа на TSD !!!
„Тези, които завиждат, се в болни превръщат, те от завиждане своите нерви рушат; тези, които завиждат, се винаги мръщят дето успех е проправил към някого път.”
/Петя Дубарова/

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |