ГЕРБ отлюспи кметицата на Старо село

* „Ние от ГЕРБ в Троян заявяваме категорично възмущението си от арогантното поведение на Вълкова“, четем в официалната позиция, подписана от местния партиен лидер Иван Миховски
 
Виолета Вълкова
Сблъсъци

ГЕРБ – ТРОЯН е свалил доверието си от своята кметица в с. Старо село Виолета Вълкова, решението било взето на заседание на общинското партийно ръководство преди месец. Това бе огласено преди ден (25 октомври) в публикуваното в приятелска медия изявление на общинския лидер на ГЕРБ – Троян и настоящ депутат Иван Миховски. Новина бе потвърдена за Т21 от пресцентъра на областната структура на ГЕРБ в Ловеч. Посочената причина за отлюспването е конкретно действие на староселската кметица, будещо подозрение за обслужване на лични интереси за сметка на обществените. И още – отказ на г-жа Вълкова да даде обяснение на своите от ГЕРБ – Троян.

„МОТИВИТЕ за крайната позиция са не един и два, но капката, която преля чашата на търпението, е предложението да бъде асфалтиран път в Старо село, който ползва единствено брата на Виолета Вълкова. Макар да сме наясно, че кметовете на малките населени места нямат правата да организират и реализират подобри проекти, фактът, че такова предложение е отправено до общинската администрация, вече говори за порочна практика и начин на мислене и действие, което не е в интерес на жителите на Старо село. Разбира се, за нас остава отворен и въпросът как общинската администрация в Троян е похарчила близо 4330 лв. без да направи своя анализ дали инвестицията е най-добрата за всички жители на селото“, четем в позицията на ГЕРБ – Троян, подписана от партийния лидер Иван Миховски.

ПО-НАТАТЪК следва пояснението, че: „Направеното предложение е едно, а организацията на ремонта на пътя – друго. Обществената поръчка и избор на изпълнител, а преди това и предложението за инвестицията пред Общинския съвет се извършва именно от общинската власт. Не звучи сериозно обяснението на Община Троян, че, видите ли, текущият ремонт по ул. „Софийска“ в мах. „Америка“ в с. Старо село е извършен, защото кметът го е поискал, а кметският съвет - гласувал. За всички е ясно, че ремонтът е нецелесъобразен и направеният разход е абсолютно необоснован от гледна точка на това, че има други улици в селото, които са в тежко състояние, а се ползват не от три семейства, както ул. „Софийска“, а от всички жители на Старо село“.

И В ДОПЪЛНЕНИЕ: „Ние от ГЕРБ в Троян заявяваме категорично възмущението си от арогантното поведение на Вълкова. Направените опити досега да се разговаря с нея и да й се вмени задължението да се съобразява с очакванията на хората, гласували за нея и в изпълнение на целите на ГЕРБ за видими резултати в полза на всички жители на селото, са били безуспешни. Считаме за недопустимо поведението на един кмет, избран от листата на нашата партия, което е демонстрация на неуважение към хората, дали гласа си него. Очакваме от избраните кметове по места, независимо от коя политическа сила са, да работят в интерес на хората, спазвайки закона и морала, изпълнявайки задълженията си“.

ПО НАША информация зад свалянето на политическото доверие от кметицата на Старо село Виолета Вълкова има и друга причина – конфликтът между нея и наложилия кандидатурата й и работил усърдно за нейното избиране местен активист на ГЕРБ и някогашен кмет на селото Минко Каранейчев. Според староселчани г-н Каранейчев очаквал протежето му да го слуша безпрекословно, но г-жа Вълкова проявила неочаквана еманципираност. Което довело до открита война, закани за сваляне от кметския пост и т. н. А усещането, че зад цялата работа се крият по-различни причини, се доусилва от факта на публично известните подобни асфалтирания до имотите на свои хора на други места в общината, недовели до никаква политическа реакция.   

Т21

18 коментара:

Анонимен каза...

Когато/примерно/ в бюджет 2016г общината определи за населеното място Х средства в определен размер за извършване на текущ ремонт в селото/ремонти в ниско строителство и високо/, то би следвало кметският съвек /ако селото е с кмет/ или общественият съвет когато е с кметски наместник да предоставят протокол от свое заседание на което са разпределили средствата по обекти.Оттам нататъка следват процедури по ЗОП които провежда общината. Що го пиша това? Ами да се знае механизма на разпределение на средствата. Общината е изпълнила решението на кметицата, ако го е облякла в протокол и така е решил кметският съвет. Ако процедурата не е спазена това не личи от статията.Нека да се изясни и тогава да започнат политическите боричкания към които съм безпристрастен и изобщо не ме интересуват.С уважение: инж Марин Симеонов

Анонимен каза...

Това е положително за кметицата Вълкова!!! Поздравявам я, че не е послушна марионетка на краваря Минко Каранейчев и гербаджийската свита от Троян.

Анонимен каза...

Ама то цялото управление на ГЕРБ е такова - арогантно, харчат безразборно пари, не се влага капка разум, само се гледат нечии интереси на определени хора, а не на народа.

Иван К. каза...

Прав си трети. На днешното заседание на общинския съвет бе определена комисия за избор на нов управител на ВиК. В нея ГЕРБ (с послушковци) си осигури 3-ма члена от общо 4 общински съветници. Връх на безочието бе избирането на Радион Стратев като външен юрист (за пръв път през дИмокрацията). Г-н Стратев от няма месец работи в най-голямата троянска фирма. Предложението бе направено от собственика й. Гответе се за източване на това иначе печелившо общинско дружество.

Анонимен каза...

Усещането в Старо село е, че цари тихо безвластие. Организиран хаос. хоатична организация. далеч съм от мисълта да обвинявам персонално когото и да било защото не съм жител ,а и не особено често пребивавам в това иначе прекрасно кътче на община Троян.
Улиците на селото като цяло не са в аварийно състояние, отидете малко по на североизток да видите що е това добруджански асфалт и възможен ли е изобщо живот в тамошните села....
Но имайки пред вид факта, че в селото има крупен работодател, половин дузина важни клечки от София имат вили в района и хич няма цигани, с няколко изключения, е недопустимо селото да не се развива, а напротив да запада от година на година. Два три благотворителни сбирки годишно, разбирай хапка и пийка до зори, могат да поизпразнят джобчетата на по-горе споменатите и с парите да се прави нещо хубаво за старо село.... Варианти има и други, нужно е само акъл и бачкане....
Поздрави от мен

Анонимен каза...

Че то има ли какво още да се източи от ВиК,след плащанията на над 700 000 лв на Велде ?

Анонимен каза...

Само не ми казвайте, че Радион Страев, след като "реши" проблемите на Врабево, ще "решава" проблемите на Троян. Знаете ли колко работни дни като юрист има - 19 /с днешния/. Срам,Радевски,срам за теб и за Троян.

Анонимен каза...

Абе,в ГЕРБ за по-малко от година подадоха оставка кметовете на Калейца и на Врабево и на кметицата на Старо село и свалиха доверието. Тези съвсем се разкапаха.

Анонимен каза...

8-ми това е ПР, за да се правят на честни и загрижени за народа.
Иначе крадат на воля и се мъчат да ни
натресат ВАШ`ТА МАМА :)

Анонимен каза...

Да да той гледа да се отърве Марин от Стратев защото нищо не става от него е бати наглостта даскал , юрист и сега ако извади и диплома за инженер ВИК баща му ще го призная за най големия играч браво на ГЕРБ

Анонимен каза...

Стратев се среми към висок пост и както вървят нещата ГЕРБ, т.с. Марин ще му го даде.

Анонимен каза...

Не само Марин ще бутне "юриста" Стратев напред.
Акимов също ще помогне, нали са баджанаци...

Анонимен каза...

Не харесвам Стратев заради политическите му пристрастия, но съм контактувала с него и Ви уверявам, че юридически е много добре подготвен.Безспорно притежава и много положителни човешки черти, но спрете да се занимавате с него, защото неписано правило е че няма отрицателна реклама.Все пак статията е за съвсем друго нещо!

Анонимен каза...

Няма идеални хора,г-н Стратев също сигурно не е... Но който е контактувал с него, не може да не признае, че е изключително интелигентен, начетен, възпитан мъж.
Призовавам троянци към малко повече позитивност!
Злобата и завистта на троянци е безгранична...

Анонимен каза...

Много добър и точен коментар!

Захариев каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Захариев каза...

Всъщност,не само братът на Виолета ползва този нов път, а и аз и моето семейство, както и още други хора. Притежаваме имот в м. Америка, в който за последните 7 години лично съм инвестирал огромна сума, както и лично съм насипвал 50 тона едър скален материал, върху който сега е този прословут асфалт, за да мога да си стигна до имота. Не е ли нормално всеки един собственик на имот да може да достигне безпроблемно до къщата си? Ами дайте да разследваме и всички останали улици през годините, кой и защо ги е асфалтирал? Защо не проверите, като толкова много знаете, кой е асфалтирал пътя преди този нов участък? Асфалтирали са го преди много години хората от м. Америка със собствени средства!! Дали са получили необходимото внимание за добрата кауза тогава?? Много се съмнявам...
Поздеавления за кметицата! Браво, браво и здругите асфалтирани участъци, за които що ли никой не споменава..

иван каза...

13-ти. Какъв контакт сте имали с г-н Стратев?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |