Началото на сезона

* „Чавдар“ загуби минимално при гостуването си на „Левски 2“ в София – 72:79 * „Твърдо вярвам, че тази година изплъзващите ни се през последните три сезона златни медали най-после ще бъдат факт!“
 
Баскетбол, „А” РБГ, сезон 2016/17 г.

Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

С МАЧА „Левски 2“ – „Чавдар“, игран в неделя (23октомври) в София, стартира сезонът на мъжката "А" РБГ. Преди да ви информирам как протече и как завърши, искам да ви запозная с формата на първенството, как ще протича, кои са участващите отбори и други нови неща.

МЪЖКАТА „А“ РБГ този сезон ще се състои от 13 отбора, разпределени в два региона: Регион Запад с отборите на „Чавдар“ (Троян), „Левски 2“ (София), „Бдин“ (Видин), ЦСКА (София), „Академик“ (София) и „Рилски спортист 2“ (Самоков); и Регион Изток с отборите на ИУ (Варна), „Академик“ (Варна), „Черно море Тича 2“ (Варна), „Шумен“ (Шумен), „Делфин“ (Бургас), „Дунав“ (Русе) и „Черноморец“ (Бургас).

Отборът на "Чавдар" преди мача с "Левски 2" в София, 23 октомври 2016 г.
ПЪРВЕНСТВОТО ще протече в два етапа. Първи етап – в регионите, при разменено гостуване по два мача (един като домакин и един като гост) всеки срещу всеки. Втори етап - първите три отбора от всеки регион образуват финална шестица за разпределение на местата от 1-во до 6-то и излъчване на шампиона; и втора група от останалите отбори за разпределение на местата от 7-мо до 13-то.

КАКВО ПРАВИ впечатление от първи прочит на тимовите листи? На първо място, участието на много нови отбори, като завърналия се след дълго отсъствие отбор на ЦСКА и тези на „Черноморец“ и „Черно море Тича 2“. На второ място, отсъствието и разформироването на един от лидерите в миналите първенства - отбора на „Академик“ (Благоевград ). И на трето място, фактът, че с изключение на „Чавдар“ и ИУ другите отбори всъщност са юношеските и младежки състави на изброените по-горе баскетболни клубове. Това, по моему, ще предопредели крайното класиране - с една дума отново ще бъдем в борбата за медали, а като видях състава в първия мач, твърдо вярвам, че тази година изплъзващото ни се през последните три сезона злато най-после ще бъдат факт!

И В ПОРЯДЪКА на тези мисли ще запозная троянския баскетболен запалянко с новите звездни попълнения на „Чавдар“, с които бих оприличил отбора ни като „баскетболния  „Лудогорец“  в „А“ РБГ. Ще започна с единствения троянец, играл в първия мач, а именно - най-успешният местен играч Цветослав Острев (30 г., ръст 175 см) , подвизавал се дълги години в „Спартак“ (Плевен) и изиграл много успешен последен сезон в „Балкан“ (Ботевград)*. И още: Иван Тилев (родом от София, дошъл от „Спартак“, Плевен - 37 г., 204 см), Филип Каменов (роден във Враца, последен отбор „Академик“, Благоевград - 21 г., 200 см), Денис Петков (родом от Етрополе , също привлечен от благоевградския „Академик“ – 20 г., 174 см), Здравко Христов (родом от Ботевград, за последно играл в „Академик“, Благоевград – 19 г., 184 см), Ивайло Вучков (от София, последен отбор „Академик“, Благоевград – 26 г., 197 см). Като прибавим и останалите от стария състав - Ценко Наков, Любомир Лилов, Данаил Христов и Тодор Колев, се оформя едно ядро от класни и опитни играчи, ненамиращи поле за изява в НБЛ, но достатъчно добри, за да радват троянската публика с многобройни победи през целия сезон.

Цветослав Острев
СЕГА ИНФОРМАЦИЯ за първия мач, предаван пряко по „Спорт Медия“ ТВ. Първата част премина изцяло под диктовката на „Чавдар“, като се оформи една преднина от 5 до 10 точки, но чавдарци приключиха частта само с 2 т. преднина (13:15) . Втората част също бе на кантар, играта продължаваше точка за точка и след 17:15 за „Левски 2“ първото полувреме приключи при равенство – 30:30. В третата част се почувства превъзходството във физическата подготовка на домакините и тя премина под тяхна диктовка, но в крайна сметка завърши наравно (20:20). Всичко остана да се решава в заключителната четвъртина на мача; и точно в нея с безпощадна стрелба от зоната за три точки и с повече свежест младоците от столицата надвиха нашите – 29:24 в последната част и краен резултат 79:72 за „Левски 2“ (София).

РЕАЛИЗАТОРИ за „Чавдар“:  Тилев (15 т.), Лилов (11 т.), Вучков (10 т.), Каменов (9 т.), Острев (9 т.), Колев (8 т.), Петков (6 т.), Христов (4 т.) и Наков (2 т.). На 30 октомври е първият домакински мач на „Чавдар“ за сезона - ще ни гостува „Рилски спортист 2“, срещата е от 17:00 ч. в зала „Чавдар“. Айде, наш`те!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

* Бел. ред. Вчера, 26 октомври, стана ясно, че Цветослав Острев е подписал договор с отбора от НБЛ „Ямбол“ (Ямбол) и няма да има възможност да облича фланелката на „Чавдар“. От нас - успех на големия троянски и български баскетболист в поредното предизвикателство!

15 коментара:

анонимен каза...

Ква стана сега без троянец в отбора , а и той един троянец нито е расъл нито е играл в Троян. Очакваше се , както и други да отлетят нанякъде.

Анонимен каза...

"Загуби минимално"
Ако ще и с 1 точка разлика да е - все си
е загуба.
Поне не ни харчете парите да ходите насам-натам. То най-лесно да отидеш до София, цяла вечер да се наливате по клубовете и после що сме паднали от слабите.
Като не го разбирате спорта, поне се откажете, вместо само да се излагате.
Прекалено скъпо ни излизате.

анонимен каза...

Втори какъв си ти пък бе ? Какви пари ти харчим че ако не е този отбор къде ще се забавлявате в неделя къде ще видите Левски и ЦСКА Много си ограничен Браво на баскетбола

Анонимен каза...

2-ри единственото, което загубих е, че ти прочетох тъпия пост. Ни си некомпетентен, а направо потресаващо отблъскващ.
Давайте момчета, успех и само нагоре!!!
В началото на сезона е нормално да има сътресения, които ще оправите сигурен съм! Успех на Лъчо, Павел и отбора!

Анонимен каза...

Втори,отбора не е гостувал с преспиване на нито един отбор.Без значение дали гостува във Варна,Бургас или Видин.Пътуването е в деня на мача-отиване и връщане.
Представи си за какво наливане става въпрос.

Анонимен каза...

Защо се обяснявате на някакъв паляк, който пие тайно от жена си и говори за себебси като мъж самобв нейно отсъствие? Смешник , заминавай у мазаня ибсе отдай на спомените си от детството, когато сучи мислил , че и за теб има светло бъдеще.

анонимен каза...

Някой може ли да разбере какво иска да каже 6-ти? Аз - не!

Анонимен каза...

Нали издръжката на "отбора" е от нашите данъци.
Иначе ще се забавляваме в неделя в някоя дискотека, а не мислейки си че гледаме баскетбол.
Кое му е нормалното в началото да има сътресения? Все едно не знаете, че до края ще са все сътресения и трусове.

Анонимен каза...

7- ми, специално за теб го написах пак.
Защо се обяснявате на някакъв паляк, който пие тайно от жена си и говори за себе си като мъж само в нейно отсъствие? Смешник , заминавай у мазаня и се отдай на спомените си от детството, когато си мислил , че и за теб има светло бъдеще.

Проблемът е, че тук пишат предимно хора, които разбират от спорт, колкото аз от ядрена физика.

Анонимен каза...

Абе май е прав 2 какъв Левски я вижте отбора на Левски че всичките са родени 1999 и 2000 играят с кадети и юноши какъв ЦСКА кадети играят деца а нашите старци какво правят който са от Ботевград и Правец обиграват се резервите на Ботевград

Анонимен каза...

Май Донка и Радевски който дават пари не знаят защо ги дават вижте самбото , карате биатлона клуба Амбарица и други , деги троянците в баскетбола

Анонимен каза...

7-ми, и аз не можах да разбера, но явно 6-ти е отишъл в мазето да пие тайно от жена си и от там е влязъл през по-умният от него смартфон да пише тука.
Иначе за "баскетбола".... каквото началото, такъв ще е и краят.

анонимен каза...

Черногледци следват четири поредни победи Първата е сега в неделя елате и вижте'

Анонимен каза...

Явно ще е победа над някой аутсайдери или
някой, които пият повече от тях.

Анонимен каза...

14ти бъркаш баскетболния с футболния отбор !!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |