Троянска връзка в голямата политика

* Цецка Цачева: „В Троян се чувствам като у дома си“
 * Кристалина Георгиева: „Съпругът ми е от с. Орешак и
 съм свързана с вашия край
Връзкари
Цецка Цачева на празничната сесия на ОбС - Троян, 14.10.2010 г.
КРИТОТО, като тайната къде в Троянския Балкан е заровено имането на Вълчан Войвода, име на кандидата за президент на управляващата партия ГЕРБ за предстоящите след месец избори вече е ясно – Цецка Цачева, караща в момента втори мандат като председател на Народното събрание. Г-жа Цачева, която има големи шансове да заеме високия пост и да стане държавен глава или „майка на нацията“, както я определи партийният началник Бойко Борисов, е от съседния Плевен, полендачка, както казват троянци.

НО БЛИЗОСТТА не е само комшийска. При гостуването си в Троян през 2010 г., за празника на града ни Петковден (14 октомври), г-жа Цачева сподели за една много лична връзка с Троян и Троянския край – родната й баба е от троянското с. Шипково. И още – бъдещият председател на парламента и евентуален български президент е сключила граждански брак именно в Троян, казала „да“ в някогашната ритуална зала в сградата на Общината. „В Троян се чувствам като у дома си“, заяви тогава Цецка Цачева.

ТРОЯНСКА връзка, за което е ставало дума и друг път, има и при една друга скорошна висока номинация. Новият български кандидат за поста генерален секретар на Организацията на обединените нации (ООН) и настоящ еврокомисар втори мандат Кристалина Георгиева е орешашка снаха. Съпругът на претендентката за най-високата световна длъжност – Кинчо Дулев, е родом от Орешак, най-голямото и известно село в община Троян.

Кристалина Георгиева "интервюира" млад огнеборец от отбора на ОУ "Иван Хаджийски", 14.06.2013
ПРЕЗ 2013 Г., на 14 юни, по покана на троянското ОУ „Иван Хаджийски“ г-жа Георгиева гостува в Троян. И в емоционалното си слово тогава заяви следното: „Винаги идвам тук, в Троянско, с много специални чувства. Причините са три. Първо, защото тук има такива хубави деца и хора като вас, които сте пред мен сега. Второ, сигурно знаете, че съпругът ми е от с. Орешак и съм свързана с вашия край, през годините съм имала много хубави моменти тук. Трето – дъщеря ми, тя вече е голяма, има и свое дете, но като малка редовно през ваканциите бе в Орешак и е пораснала тук“.

Т21

Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

Лично аз не се гордея нито с едната, нито с другата. По-скоро точно обратното.

Анонимен каза...

Кристалина Георгиева е достоен човек. Уважавайте способните българи. Стига сте тролвали. Злопаметни изчадия!

Анонимен каза...

Комунистката, партийната секретарка на БКП др. Цецка Цачева е номинацията на мутрите и милиционерите от ГЕРБ. Колкото до Сталинка Георгиева, прекръстила се впоследствие на Кристалина Георгиева - там нещата са много по-трагични, както се оказа напоследък.
По старо и неписано правило, Г.Маринов отново е спестил на читателите си за комунистическото минало на поредния кандидат на ГЕРБ /или БСП/. Нали си спомняте, че в Т21 нито един път не бе написано, че милиционерът М.Акимов е бил член на Бюрото на ГК на БКП /местното политбюро на БКП/ т.е. - най-висшата комунистическа номенклатура в днешната троянска /псевдо/политика.
Нали си спомняте, че другата такава бивша номенклатура на БКП и секретар по идеологията на комунизма в ГК на БКП не слизаше от страниците на Т21 и собственост на самообявилия се за голям антикомунист Г.Маринов?
Съвсем нормална и естествена е радостта на Г.Маринов, че поредна номенклатурна комуняга е издигната за висш държавен пост. А докъде докараха България тези измамници от БКП, наметнали демократички кожи и напъхали се в ГЕРБ, БСП, СДС и останалата пасмина - днешната катастрофа е пред очите на всички. Важното е на никой да не му пука, а простаците и малоумниците да квичат и да обвиняват в "злопаметност".

Анонимен каза...

Гнус ме е и от ДВЕТЕ!

Анонимен каза...

Вас Ви е гнус, ама само от Троян ще има над 5000 лумпена, които ще гласуват за ГЕРБ.
Това е жалката истина.

Анонимен каза...

Като стане Цачева президент скоро у фейсо писаха че трябва да сме спокойни, оти никой немя да сака да ни ебе майката.Тя и меркел грозно бабе, но нашето счупва стрелките на годзиломера.Интересно ще я пускат ли в детска градина да се не плашат децата, че има ли метла нема нужда от баба Яга.Че ще е президент вече е ясно, знае се и изборният резултат-51,3 до52%.Само не е ясно как ще я гледам за новогодишното приветствие.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |