„ВиК Стенето” спечели срещу „Велде” и КЗК

* Петчленен състав на ВАС реши, че водното дружество няма да плаща наложената от КЗК санкция от 268 хил. лв. и може да актуализира цените * Управителят инж. Тонимир Гечев осъди прокуратурата
 за 30 хил. лв.
Сблъсъци
инж. Тонимир Гечев
ПЕТЧЛЕНЕН състав на Висшия административен съд (ВАС) е потвърдил решението на тричленния състав и е отсъдил в полза на „ВиК Стенето” ЕООД по двете касационни жалби – на „Велде България” АД (бившето „Лесопласт”) и на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Това ни съобщи управителят на водното дружество инж. Тонимир Гечев. С настоящото решение № 4835 от 22 април 2016 г. на върховните съдии, което е окончателно и не подлежи на обжалване, се отменя наложената от КЗК на общинското водно дружество санкция в размер на 268 хил. лв. Въпросната санкция бе постановена по административно дело № 1398 от 29 октомври 2014 г. по преписка на КЗК №786/2013 г. и се опираше на чл. 21, т. 1 от Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК).

ЗА КАКВО става дума? Най-общо – в двете касационни жалби се развива тезата, че досегашните цени за приемане, отвеждане и пречистване на промишлените води на дървопреработвателния завод на „Велде България” АД в Троян, залегнали в договор от 1 август 2005 г., продължават да са валидни и не могат да се променят едностранно. Жалбоподателите („Велде България” АД и КЗК) твърдят също, че съдът е проявил „очевидно отрицателно отношение” към тях, считайки, че е некоректно за споменатите услуги (приемане, отвеждане и пречистване на промишлените води) да се „заплащат договорени преди повече от 10 години цени, без да могат да се отчитат новонастъпилите факти и обстоятелства и тези ниски цени да се прилагат безсрочно”.

ОТ „ВИК СТЕНЕТО” ЕООД пък подчертават, че изменението на цените за „Велде България” АД е в рамките на утвърдените от регулатора ДКЕВР условия. И че няма злоупотреба с господстващото положение на единствен воден оператор в общината, както няма и едностранно налагане на цени, целящо да засегне интересите на потребителя. Разбира се, от „ВиК Стенето” ЕООД определят двете касационни жалби за неоснователни. Каквото е и окончателното решение на петчленния състав на ВАС, в което е записано, че „оставя в сила решение № 12531/24.11.2015 г., постановено по административно дело № 14816/2014 г. на тричленен състав на Върховния административен съд”, или обобщено – отменя наложената глоба от 268 хил. лв. и признава правото на водното дружество да актуализира цените на услугите си към „Велде България” АД.

ЗА УПРАВИТЕЛЯ на „ВИК Стенето” ЕООД има и още една добра съдебна новина от последните дни, научихме от инж. Тонимир Гечев. На 19 април 2016 г. Ловешкият окръжен съд (ЛОС) е отсъдил в негова полза срещу Прокуратурата на Република България по гражданско дело №523/2015 г. Прокуратурата трябва да заплати на инж. Гечев 30 хил. лв. обезщетение за претърпени от него неимуществени вреди от проведеното наказателно производство и последвалото съдебно дело в периода 2011/2014 г. Припомняме – управителят на „ВиК Стенето” ЕООД бе обвинен в злоупотреби, а компютрите и цялата документация на дружеството бяха иззети от органите на реда, но продължителната съдебна сага завърши с пълно оневиняване. Решението на ЛОС не е окончателно и може да се обжалва през Апелативния съд във Велико Търново.

Т21 

Още по темата:

46 коментара:

Анонимен каза...

Г-н Маринов, информацията Ви е невярна.

Първо, Велде не е изгубило делото, защото изобщо не е страна по това дело. Това дело е между ВиК и КЗК. Сигналът, по който е КЗК се е самосезирала, е от Велде, но делото е само между КЗК и ВиК. Велде води други дела с ВиК, но не и това дело.

Второ, това дело изобщо не означава, че ВиК можело да си вдига цените, защото не е в правомощията на КЗК да се произнася по такива въпроси. Този въпрос се решава от съда, а съдът вече е осъдил ВиК 17 пъти за обща сума 750 000 лева.

Трето, делото с КЗК се отнася за заявеното от ВиК намерение да изключи Велде от услугите си, които то е длъжно да предоставя по закон. Цените не са предмет на това дело, макар че става дума между другото и за тях. Изводът на г-н Гечев за цените е грешен.

Изобщо статията като цяло е невярна. Така става като се доверявате на г-на Гечев.

Анонимен каза...

Я се спрете бе! Това решение само отменя една глоба, нищо повече.
Всякакви коментари, че едва ли не това решение развързвало ръцете на Гечев за цените, са безсмислица. ВАС не може да определя цени, когато има спор. Това се прави не от административен съд, а от ВКС.
Вие може да намирате в това решение и тълкуване на въпроса за извънземните, ама единственият ефект от него е че се отменя глобата. Толкоз! Какви цени, какви надежди си правите...

Анонимен каза...

Да не забравяме, че ВАС е назначен от квотата на БСП, а първи заместник в БСП сега е кой? Сещате ли се за връзката?

Анонимен каза...

Дългата ръка на Донка...

Анонимен каза...

РЕКВИЕМ ЗА ВиК


В Троян, във Ве-и-Ка-то
тече игра позната.

Там Гечев яко цоца,
чадър му прави Доца.

И за да не пресъхне
и фирмата да рухне,

те Велде рекетират,
до шушка го обират.

На съд ги Велде даде,
съдът пък попиля ги.

Пари на Велде връщат
и пак едно и също:

пак цоцат, Велде скубят
и... пак делата губят.

И даже Ка-Зе-Ка-то
наказа Ве-и-Ка-то.

Но Гечев се не спира,
”кратуна не увира”!

Че даже и корназ е,
кметицата го пази...

От алчност не заспива,
но г.з глава затрива.

От пуста лакомия
в лайн.та е до шия.

И тъй ще е докрая,
а краят вече знай се:

додето прокурора
натика го в затвора.

Анонимен каза...

Господин Маринов,

Досега Велде е спечелило 17 дела срещу ВиК Стенето при това за баснословната сума от 750 000 лева , даже съдия-изпълнител е взел тези пари от Стенето , но Вие не сте написали нито ред по темата , а сега Стенето е успяло да постигне отмяна на една глоба и Вие вдигате шум до Бога !!!
Това ли е Вашата журналистическа обективност ?
-
А защо публикувате статия с мнението на Тонимир Гечев без да давате думата и на Велдето ? И без да проверите фактите , а те оказва се , не са баш такива .
Непочтено , господин Маринов , непочтено !!!

troyan21 каза...

До №6: Разбира се, че бих дал думата на "Велде", стига да я поискат. В Т21 никога не е отказвано правото на отговор и позиция.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Ако сте независима и обективна медия, няма да чакате Велде да поиска думата, а ще направите нужното разследване, което включва и позицията на Велде! Но явно, на Т21 не ви стиска да направите това! Защо ли?!

Анонимен каза...

Господин Маринов , грешите !
Трябва да давате думата на засегната страна НЕ ВПОСЛЕДСТВИЕ и тя да трябва да доказва , че "няма сестра" , а едновременно с изявлението на Гечев . Не може просто да хвърляте бомбата с глупостите на Гечев без да включите и мнението на Велдето в същата статия .
Това е азбуката на журналистиката .
Защото без мнението на засегната страна изглежда като поръчкова журналистика .

С тази си статия , без да поискате мнението на Велде , Вие тенденциозно сте омаскарили Велде .
Непочтено , господин Маринов, непочтено !!!
И необективно !!!

Анонимен каза...

Абсолютно! Тази статия е една помия за омаскаряване на Лесопласт.

Анонимен каза...

Скъпи форумци 1,2... не можахте ли да разберете,че Генадий е представител на слугинската журналистика.Пише само това за което успешната Дона му е наредила.Например:Направете опит и занесете някакъв компрометиращ материал за Дона и ще видите как Генадий ще ви събере от 300 дола вода за да ви убеди,че няма възможност да го пуликува.Сега малко история: Генадий през 90-те години на миналия век беше издател и собственик на местно вестниче.То не получаваше парички от властимащите и фалира.Сега Т21 се котира успешно толково години защото Генадий разбра,че срещу ръжена не се рита.Хвали Дона и тя му се отблагодарява като го финансира.А Дона е много голям майстор на лъжите и празнодумието.Явно много сте и вдигнали артериалното налягане,че веднага е наредено на послушкото да напише статия колко е велика принципалката на троянското В и К като прикрива далаверите.А далаверите на Дона не са само в това дружество а и в самата община като прикрива и общинската си администрация да върши далавери.

Анонимен каза...

Занесете компрометиращ материал...брато,ти реален ли си?

Анонимен каза...

Голям рев за това "Велде" бе!? Знае ли се сега поне кой е поредият собственик на бившето Лесопласт?
А сега нещо много важно и конкретно по темата: ОбС Троян като принципал на ВиК Троян, дали ще бъдат така любезни да покажат краткосрочната и дългосрочната си програми за развитието на водния сектор в община Троян. Разбира се и г-жа Михайлова може да се включи като един много успешен кмет според троянската селска журналистика.
Аз мога да ви покажа подобна програма от началото на 90-те, когато Троян бе номер едно на национално и наднационално ниво по отношение управлението на водните ресурси на държавно и общинско ниво. То и „учебник” бе написан за управлението на ВиК сектора в една община, преведен на 7-8 езика, че да могат от другите държави да четат и да се научат какво правят шампионите от Троян. Днес какво написаха за вас бе, жалки и смешни ОбС Троян и успешната ви кметца /успешна в личностно-партиен план/?
В средата на 90-те зареждах с информация министерства вузове, студенти, общини и кой ли не. Троян имаше най-голямата база данни в България по отношение третиране и управление на водния сектор. Искам да припомня на жалкия и смешен ОбС Троян и на "успешната" кметица - че в средата на 90-те, няколко души от Троян бяхме помолени от /тогава/ строителното министерство да дадем КОМПЕТЕНТНА оценка и КОМПЕТЕНТНИ предложения за предстоящото приемане на Закона за водите.
А вие къде сте днес бе, политически и управленски троянски цървули и дебили? Някой изобщо подозира ли че съществувате? Иначе сте се надули като барбарони до пръсване!
Преди 22-23 години за Троян се говореше в Белия дом на САЩ. Днес кой ви споменава и изобщо къде запокитихте и унищожихте Троян бе, комунистически некадърници, наглеци и политически боклуци?
След 1995-та година, когато Троян бе превзет и върнат отново на комунистическите чутури от БСП и ГЕРБ /другите боклуци е излишно да се споменават/ - вече 20 години нито един комунистически калпак и простак не попита и не поиска информация от мен за развитието на водния сектор или за направата на краткосрочна и дългосрочна програма за развитието на ВиК Троян.
От години самото ВиК Троян стои и подскача на едно място и никакво развитие.
Тук искам дебело да подчертая - въпреки липсата на развитие на ВиК Троян, това общинско дружество е класи над бандитските държавни и частни водни компании, които съдират задника на малоумния и тотално видиотен българин.!!!
*
И сега – и като общински съветник и преди това и днес виждам как троянските политически боклуци се крият зад г-н Гечев.
Да, според мен г-н Гечев не управлява добре /недостатъчно добре/ ВиК Троян. Но, вината негова ли е, че някакви идиоти и тъпаци в ОбС Троян и некадърните комунистически кметове не могат и не знаят как да вземат политическо решение и на база на него да изготвят или поне да маркират управленските решения в едни бъдещи програми за ВиК, които да се разработят от специалистите в общината от ВиК Троян и от специалисти в НПО-сектора.
Къде ти бе – тези лумпени си мислят че всичко знаят. Нищо не знаят и нищо не могат!! Доказаха го през тези 20 години на комунистическа власт в Троян. Да ви припомня ли как тези нещастници на практика унищожиха БКС Троян? То за това и Троян е с УЖАСЯВАЩ демографски срив, който се крие от населението.
П.п.1 Да припомня, че жалкия ОбС Троян все още няма приет свой Правилник, съобразно ЗМСМА. Толкова са некадърни и неграмотни. Такова чудо не се е слувало в нито една община в Българя през последните 27 години.
П.п.2 Как бяха кръстили гражданите днешния председател на ОбС който е пълно олицетворение на самия ОбС Троян…. и изобщо на това на което днес някои му казват троянска „политика”
П.п.3 Коментара ми да не се чете от мадам Ш., защото „хващала байгън” /цитирам я/, а току виж и някоя срамна болест.
И.Пеевски
Adelaida, SA

Анонимен каза...

""troyan21 каза...
До №6: Разбира се, че бих дал думата на "Велде", стига да я поискат. В Т21 никога не е отказвано правото на отговор и позиция."
Преди предните избори, този сайт изигра важна роля в оплюването на Акимов и Радевски, включително с много долни личностни обиди, включително жената на Генади се включи активно. Тогава имаше предложен материал който разкриваше истината за тези, които плюеха, ама нещо май не щя да го публикуваш. Или не помниш?

Анонимен каза...

"Време е за хапчетата, Илянка" - казват докторите в Аделаида

Анонимен каза...

Драги Генчо,

Винаги съм вярвал в теб, но този път се наака. Знам със сигурност, че имаш предадени от Цецо всички резултати от делата на ВИК с "Велде". Ксерокопия на тях от начало до край. 768,000.00 лева изплатени отдавна на "Велде" + около 30,000.00 лева комисионни на Румен Димитров понеже идиота Гечев не е искал да плати доброволно. От най-добри чувства към теб те предупреждавам, че караш ли я така можеш да станеш втория най-мразен в Троян. Разбира се другаря Гечев няма конкуренция за № 1. Все мислех, че те плюят от завист, злоба или просто от Троянщина, ама за тази статия и позиция нямам думи. На темата Гечев срещу "Велде" сме говорили много пъти. Падна ми в очите. Няма да се подписвам ти знаеш кои съм.

Анонимен каза...

До анонимен 14-ти,
Понеже никога не съм се крил като троянска политическа и не само политическа мишка и понеже пишете за някакви /очевидно/ анонимни коментатори, за които разбирам имало "предложен материал" - сега отново ще заявя открито позицията си касателно управлението на ГЕРБ и Акимов и огромните щети, които нанесоха на Троян и който, повтарям - дали в този или други сайтове, дали в политическите ми изявления и Декларации, дали от трибуната на ОбС Троян - не съм спестил нито едно от бандитските и злоумишлени деяния на лицето М.Акимов, както и на тези, които го подкрепяха и тогава и сега, ставайки негови съучастници. Тези които си мълчаха и не реагираха - те са също негови съучастници.
*
И така, ще изброя само няколко КОНКРЕТНИ неща от управлението на Акимов и Герб, подкрепяни от Избор за Троян /каква пародия/, БСП /не се чудете/ и останалия слугинаж.
1. До ден днешен не стана ясно къде "изчезнаха" 1 700 000 /един милион и седемстотин хиляди / лева пари от бюджета на общината. За този бандитизъм сезирах всички втзможни инстанции в България. Даже разбрах от софийски вестник, че имало някакво дело срещу Акимов, но другият бандит /осъден на две инстанции/ е прекратил делото срещу Акимов.
Това нито е клевета, нито е личностна обида, а факт! Факт пред който всички в този пропаднал град си затворихте очичките с изключение на няколко човека.
2. Община Троян се раздели с имот и сгради в Панаира в Орешак за около 5 000 000 /пет милиона/ лева, защото Акимов и Герг бяха решили да стават набожни, а адвокат Ангелов и А.Балев пробутаха на тъпите общински съветници един ФАЛШИВ нотариален акт, на база на който имота бе харизан.
Това също не е личностна обида а Факт, пред който всички си затворихте очите в този град
3. Община Троян се раздели с имоти за около 4 000 000 лева от бившата ОФ Тътговия. С едно безумно нарушение на законодателството от страна на подкупен висш съдия и три години след като общината е спечелила на три инстанции и без ПРОМЯНА на обстоятелствата - делото бе върнато в "първи клас". И сега вземете се запитайте защо Акимов, Балев и Н.Топалов не си мръднаха пръста да защитят тези имоти. Защо не сезираха европейския съд, където печелехме без проблем? А за "странните" действия на Топалова и особено на Балев - добре би било компетентните органи да разследва. Само че вече НЯМА кой да ги сезира. Аз съм на 20 000 км от Троян, а Михайлова... я си задайте въпросът защо Михайлова на практика покри всичкия бандитизъм на Акимов&Ко. Жокер: Акимов пък покри всичкия бандитизъм на Енкин и БСП.
Това също не е личностна обида а Факт, пред който всички си затворихте очите в този град
4. Нали знаете, че до 2020 има да изплащате едни над 5 000 000 лева от глоби и санкции по т.нар. европроекти от времето на Акимов и ГЕРБ
А знаете ли че за един от тези „проекти” на сесия предупредих да не се гласува, че ще отнесем глоба от 3 000 000 лева? /отнесохме около 2 500 000 лева/. Едва ли знаете, че сезирах и ДАНС. Не, вие нищо не знаете, защото Г.Маринов и смачкания Троянски глас се погрижха нищо да не знаете, освен платените статии на Г.Маринов колко съм бил луд, грешен и т.н.
/следва/

Анонимен каза...

Спирам до тук, че ако подхвана „малкия пазар”, БКС, Газификацията и т.н. – свят ще ви се завие какви БАНДИТИ са управлявали Троян.
И все пак – САМО от горните 4 точки, вие уважаеми троянски европейци сте израбоени и ограбени от лицето Акимов и ГЕРБ с 15 700 000 /петнадесет милиона и седемстотин хиляди лева/ в пали и имоти.
Ако умножите това число по 2 – ще получите реалните преки загуби от всичко плюс косвените загуби в бъдеще време.
*
Та, уважаеми 14-ти, във всяка една цивилизована държава лицето Акимов плюс съратниците му А.Балев и Н.Топалова отдавна щяха да са в затворът, където е мястото на всеки бандит, който е ползвал властта да съсипва едно население. Криминалните деяния – отделно.

П.п. Добре е да припомня, че от 1999-та до 2015-та – Троян винаги е имал политическа АЛТЕРНАТИВА на бездарните и крадливи комуняги от БСП, ГЕРБ и слугинажа им.
Имахте, ама като си искахте комунягите да си играете на „леви” и „десни” /все комунистически бандюги/ – хак да са ви!
П.п.2 Политиката е наука, така както математиката и физиката и не е за троянски цървули и милиционери!
И.Пеевски
Adelaida, SA

Анонимен каза...

Много си прав 15-ти. Наистина ми препоръчаха едни хапчета, ако реша да пътувам с кораб до Бали.
Но не че ми става лощо от вълните. Става ми лошо само като си помисля как ти, 15-ти, какъв кучешки животец живееш в шибания комунистически Троян, а аз се разхождам по белия свят и ЖИВЕЯ КАТО ЧОВЕК, а не като теб, 15-ти, който скапания ти животец те е смазал като миризлив торен червей.
Ето ти го твоя животец, 15-ти:
Да те обгазяват два пъти в месеца с кемитрейлс
Да дишаш мръсен въздух
Да живееш в някаква мръсна кочина, за което дори си плащаш такса смет
Да ядеш храна, която тук дори кучетата не биха я помирисали.
Да пиеш вода, която е замърсена и натъпкана с хлор, че да не пукнеш от стомашно-чревни разстройства.
Да получаваш заплата, която дори аборигените тук не биха търпяли подобна подигравка
Около теб навсякъде сиво, мръсно, очукано, олющено, закърпено....
Да внасяш през целия си жалък животец осигуровки, а накрая да ти дадат пенсия по-малка от издръжката на улично псе по някоя европрограма
На улицата да те дебнат какви ли не камикадзета, които дори на пешеходна пътека да те претрепят - пак ти си виновен
Да ти тровят децата с наркотици, а ти да гледаш като добиче и да знаеш, че няма власт срещу наркотрафика
Да ти тровят децата с живачни турски ваксини, а ти да ръкопляскаш на министъра-изрод, защото бил от твоята партия или пък я подкрепял.
Да си лишен на практика от здравеопазване, да ти крадат безнаказано здравните вноски от НЗОК, а ти пак да гледаш като скопена свиня
и.т.н.
и т.н.
Добре ти е останала една едничка радост в кучешкия животец - да напишеш на "илянката за хапчетата"
Дано ти помага поне. Иначе аз дори не си го местя в другия крачол. Толкова си ми безразличен и безинтересен как и кога ще допълзиш до гроба си
И знаеш ли защо, нещастнико, защото ти и подобните ти отдавна сте умрели, само че още не го знаете. Бяха писал навремето една статия за "ходещите троянски мъртъвци" :)
Как пък за толкова години освен тези "хапчета" нищичко друго не родиха кухите ви кратуни? Хайде, потапяй се в троянските лайна и не бери грижа за моите "хапчета".
И.Пеевски
Adelaida, SA

Анонимен каза...

Не познавам И.Пеевски , но за жалост е адски прав!

Анонимен каза...

Генади! Преиначаваш, манипулираш и открито лъжеш!Вадиш фалшиви изводи и правиш от мухата слон. А защо мълча, когато "Велде" спечелиха 17 дела за 750 хиляди, а? Къде беше тогава, бе продажно журналистче, а?
Колкото и да ни баламосваш, факт е, че "Велде" продължава да осъжда ВиК-то и че Гечев продължава да връща пари на "Велде". А пък ти пак си приказвай празни приказки.
^^
Донка е вън от БСП след 2 седмици, колкото и да й се подмазваш...

Анонимен каза...

21-ви, като си такъв врач и знаеш, че до 2 седмици Донка ще е вън от БСП, то кажи на нас невежите до колко време ще пукне трапчанския имбецил!?!

Анонимен каза...

Жалък австралийски писач.....така долно лъжеш и заблуждаващ хората че ако има Господ ще те накаже...В думите ти само плювни и обиди....нещастен червей такъв

Анонимен каза...

Тая статия си е платена реклама на ВИК, ама и тя няма да спаси Гечев. "Велде" обявиха, че ще заведат още 30 дела за половин милион лева, Гечев е бита карта.

Анонимен каза...

Поздравления Илияне!!!...Отново...Жалко,много жалко за хората от нашия роден град.Не те заслужават,както и е вярно,че заслужават съдбата си.Избора ти да се махнеш от там е единствения логичен.Но не спирай да пишеш!
Минко Магунски
UK

Анонимен каза...

Не спирай да пишеш глупости.....

Анонимен каза...

Абе вярно ли е, че Пеевски се крие в някакво село и се преструва, че пише от странство? Разбрах, че на синът му е писнало да го издържа и го е изгонил. Стоял там и отново, както и тук, нищо не работел, за това го изгонило момчето.

Анонимен каза...

Минчо, поздрави от Германия!Разбра ли,Владо отвори нов цех и се хвали че под хиляда лева не давал,ама нямало хора :)
Илиян с последния си пост докара бая народ до истерия.Не им издържат нервичките вече.А Австралия е след Абланица, според много троянци!

Анонимен каза...

до 23 и 27
вярно е!
купил си е на трапето съседната на МА къща и там кисне, а МА му носи манжа - чируз от цигарки и плюскета

Анонимен каза...

Поздравления Илияне.Изкарваш ги от равновесие.Много започнаха да нервничат тези троянски мафиоти и феодали.Крайно време е троянци да разберат какви далавери въртят троянските управници.Но и крайно време е някой от тях да отиде на топло в пандиза.Продължавай да пишеш за да имаме информация какво се случва в този град.На Генадий вече не можем да вярваме защото извърта информацията за да е добре с властимащите.Крайно време е троянци да започнат да си правят бръскалки за да изритаме тази управленска измет.

Анонимен каза...

23-ти, де да беше прав и всичко това да са лъжи и заблуди от един "жалък австралийски драскач", ама не са нито лъжи, нито заблуди.
За всяко едно от твърденията ми имам огромно количество ДОКАЗАТЕЛСТВЕН материал!
Как си представяш години наред за деянията на Акимов&Ко да сезирам прокуратури, областни управители, ДАНС, Народното събрание и т.н. с едни "лъжи и заблуди" според пилешкия ти извратен мозък?По-лошото за теб и милиционерското ти гуру е, че всичките тези доказателствени материали се пазят и дори са в няколко копия за всеки случай.
И знаеш ли защо, 23-тия анонимковец? Защото все се надявам, че един ден ще "изгрее слънцето" и за добрите и честните хора на Троян и на България и че гербаджийските и другите бандити все един ден ще си получат заслуженото и ще застанат на подсъдимата скамейка за всичко това, което извършиха в общините, както и на национално ниво от Гангстера Борисов и мутро-ченгеджийската ГЕРБ. /гангстер го нарекоха американците 2 пъти в списанието Конгрешънъл Куотърли, а и в докладите на ам.посланоци не е по-различно./
Няма давност за подобни престъпления срещу човечеството, които извършиха ГЕРБ и предходните им политически бандити и мафиоти. Този път номерът с оневиняването и легализирането на комунистическата мафия от преди 89-та НЯМА ДА МИНЕ!!!
Ето затова днес беснеете и сипете ругатни.
*
27-ми, благодаря, наистина ме развесели. Между другото, едно от хобитата ми е психологията и изследване на примитивните мозъчета на съвременните примати. Ти наистина си един уникален екземпляр :)
*
Магунски, Минц, поздрави от южното полукълбо!
И.Пеевски
Adelaida, SA

Анонимен каза...

Крайно време е да се постави въпроса откъде мутиралото комунистическо създание и пръв демократ и управленец Ангел Балев има тези сериозни авоари във фалиралата КТБ и защо тези авоари не са декларирани пред сметната палата.Защо Балев е в троянския общински съвет от несъществуваща партия НИЕ разформирована през 2014 год.

Анонимен каза...

Тъпите троянци освен да плюят друго не им остава , 19 - ти много добре им го е казал. Аз съм по близко във Варна съм , но разликата с Троян е огромна. Мило ми е за града , но няма да се върна там заради боклуците които управляват! В неделя ходих до Троян и какво мислите видях - сутринта на центъра около 9 часа един камион изхвърляше кофите от центъра и нямате на представа каква помия течеше по земята от него. Повръща ми се!

Анонимен каза...

Защо Троян21 мълча 17 пъти, когато "Велде" спечели дела, а пък само за една отмяна на една глоба пуска статия?
Защото вече не е истински вестник, а рекламна агенция на кметицата и ортака й в източването на ВИК Гечев.

Анонимен каза...

И защо не написа статия за изплатените 750 000 от ВиК на Велде...

Анонимен каза...

Поздрави от южната ни съседка! На всички троянци- хубави празници! Поздрави и на всички българи извън Троян и България!!!
Тази наша съседка има огромни икономически проблеми! За голямо мое учудване агнешкото е от 5.5-6.5 евро/в България е по-скъпо/, а кубик вода-1 евро! Минималната пенсия тук е 600 евро.
Кога ще стигнем по стандарт на живот тази държава, която е с огромни икономически проблеми/нашата икономика говорят, че е "работеща"/???
Пеевски, поздрави и от мен! Не си удобен в Троян! Бъркаш в далаверите на някои хора, а що се отнася до потърпевшите, може и така да им е по-добре! Депресираният човек няма нужда от нищо, зомбираният-също! Добре, че си врят троянска скоросмъртница и се "лекуват". Целта е постигната с ниските доходи, ниското качество на образование, ниското качество на медицинско обслужване, подигравката да плащаш здравни осигуровки, и да плащаш на 100% изписаните ти лекарства в аптеката, и...колко още!!!
Просяците на улицата тук изкарват на ден, това, което един работник в Троян изкарва за една седмица!!! Ала как да изкара, като техниката е на 70 години, винаги втора, или кой знае коя ръка?


Анонимен каза...

Аха,според теб хората изкарват малко, щото техниката стара.А замислял ли си се, че хората изкарват малко,щото им се плаща малко, без значение колко работят.Знаеш ли, че в Германия минималното почасово заплащане е 8.50 евро на час?Айде сега кажи ми, кой в Троян плаща 8.50 лева на час?

Анонимен каза...

Добре де, пари, пари, ПАРИ се обсъждат. Аз като глупак, си мисля, че психоклиматът в една фирма е също важен. Питайте работещи и работили в тази и не само в тази фирма как се чувстват-спокойни ли са, весели, оптимисти, уплашени, смачкани, друго. Това е част от доброто управление.

Анонимен каза...

Скъпи 37-ми, когато работиш на норма, има голямо значение производителността на машината! Когато е кой знае коя ръка, създава проблеми и иска ремонт през ден, а престоят за ремонта е едно нищо като заплащане, въпреки че не е виновен работника! Тогава заплатата ти, според часовете работа е едно нищо, подигравка! Престоят не произвежда блага, а когато трябва всеки работник да изкарва заплатата на 3-4-ма служители, положението е още по-трагично.
Социално-психологическият климат в колектива също е от голямо значение за производителността на труда, но за това изобщо не съм чувала да се говори. Просто работодателите нямат това време, а и не са специалисти в тази насока, а и човещината е изчезнала/ако е съществувала изобщо/, говорим за истинската.
Вода, ел.енергия, услуги, данъци, такси, и всичко необходимо за един малко нормален, и качествен живот са с доста по-голяма стойност от мижавите заплати/да не говорим за подигравката-пенсии.../!
Забелязали ли сте найлоновите дрехи, некачествените обувки, некачествената храна в България. Дори и най-ниско качествените неща са доста скъпи за работещите! Забелязали ли сте как хората не се къпят редовно, мизерията в някои заведения за хранене, и колко още неща? Скоро гледах предаване по българската телевизия за Бар12 в Троян. Да правиш пици с голи ръце,без ръкавици за еднократна употреба, е просто престъпление за затвора! Никъде няма такава държава, и никога няма да има! За общественото здраве на никой не му пука!
В Германия незнам как е, знам как е в една друга държава, която е "потънала" в икономически проблеми, но за хората се мисли и се защитават техните интереси! С всичките проблеми на държавата, работя за 35 евро за 7 часов работен ден, без събота и неделя, медицинското ми обслужване е напълно безплатно, плащам 30% от стойността на лекарствата, изписани ми от лекар, сложните изследвания като томограф са просто на смешна сума, която се плаща от моя страна.
Няма да е далече времето, когато няма да можем да си позволим и това, което ползваме в момента в България.Подозирам, че данъците ще се вдигнат до суми, които ще са напълно непосилни за хората, тогава драмата ще е още по-голяма. Няма да остане назад и стойността на най-необходимото-ВОДАТА!
Скъпи 37-ми, стойте си в Германия, не съм коментирала нещо което не е реалност, и не е така. Просто имаш може би по-млък опит, но ще го добиеш с времето.
Весели празници!

Анонимен каза...

Тва с 35-те евро не го разбрах.Оплакване ли е, че е малко,щото иначе ще звучи смешно,ако смяташ че е много.За здравно осигуряване и обслужване говориш...Знаеш ли,че в Германия не се заплаща нищо щом си осигурен.Нещо повече,здравната каса ми връща пари където е трябвало да плащам!Но най-важното, е качеството и отношението,което получават пациентите.Нещо, което в България/Троян е немислимо!

Анонимен каза...

Това "щото" не ми звучи много грамотно! Ако ти плащат за грамотност ще умреш от глад.Дано разходите ти за нормален живот в Германия не надвишават дохода ти, но се съмнявам.
Живи и здрави, където и да се намираме!!!
Но статията беше за друго!?

Анонимен каза...

Хихи, моята грамотност явно ти е проблем.Прочети какво Пеевски е написал за оня дето го обижда така грозно, и знай че написаното важи и за теб в пълна сила.

Анонимен каза...

троян с награда
http://lovechmedia.com/%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8/%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%8f%d0%bd-%d1%82%d1%80%d0%b8%d1%84%d0%be%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%be%d1%82-%d1%82%d1%80%d0%be%d1%8f%d0%bd-%d1%81-%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%b3/

Анонимен каза...

Момчета...много сте жалки!

Анонимен каза...

Някой спомня ли си всъщност каква беше темата на статията ?

Анонимен каза...

Ами попитай австралопитека...
той само да види нещо негативно писано и веднага взема участие,ама с едни и същи думи,изречения,дълбокомислени фрази....Изобщо е шампион по нищоговорене(като председателя на О.С.)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |