Донка Михайлова: Започва битка за общинските дружества

* „БСП се опитва да се отърси от натрупаните зависимости и клиентелизъм” * „Казах им, че ще загубят, така както загубиха битката за властта в Троян” * „Аз съм убедена, че е дошъл моментът да потърсим своите партньори”
Сблъсъци
Донка Михайлова на отчетно-изборната конференция на БСП - Троян, 9 април 2016 г.
НА ОБЩИНСКАТА отчетно-изборна конференция на БСП – Троян в събота, 9 април, кметът Донка Михайлова направи близо 15-минутно изказване. В което имаше няколко важни послания, надхвърлящи рамките на общинския партиен форум и заслужаващи особено внимание. „Трудно ми е да кажа в каква роля се изказвам – като член на националното Изпълнително бюро на БСП, като кмет на Троян или в чисто лично качество”, направи уговорката в началото г-жа Михайлова; и със сигурност в казаното трите роли се преплитаха.

ЗА ПАРТИЯТА – ДИРЕКТНО

НАПРАВЕНА бе оценка на БСП – състоянието, проблемите, възможностите, нужните промени. Обръщаме й внимание, защото бе нещо различно от партийните панагерици и празнословия.

  „В ДНЕШНИЯ момент БСП търси себе си – след 26 години. Търси себе си малко по-наляво от през всичките тези 26 години. В този смисъл, когато говорим за предстоящия партиен конгрес, трябва да мислим най-вече за това, а не за нечии говорни дефекти. Защото на предстоящия конгрес БСП следва да избере пътя си след периода, когато бе стигнала до най-ниското ниво на обществено одобрение от 9%, сега одобрението е 13%, ако това е някакъв напредък.

А сега накъде?
На второ място, мисля, че БСП се опитва да се отърси от натрупаните зависимости и клиентелизъм. Един дълъг процес, който ни тежи и който не бива да забравяме, че се случи в тези 26 години. И ако той се случи, неговият резултат го видяхме преди година-година и половина. Защото хората ни простиха много неща, не ни простиха обаче това, че идвайки на власт в държавата, нашите правителства продадоха част от интересите на своите избиратели. Ще припомня само случая с Дилян Пеевски, който беше най-яркият и най-скандалният. Както и това, че троянската организация тогава още на другия ден (след избора на Пеевски за директор на ДАНС – бел. ред.) изпрати една декларация, на която аз лично дълго й плащах цената. Мисля, че това е пътят, но той е труден и неспокоен и създава конфронтация, проблеми, врагове – защото е битка за влияние.

Но нека не забравяме, че от всички управления, в които БСП влезе, си тръгна изгонена. И моето мнение е, че то стана точно заради това – заради начина, по който ние ползвахме властта. Това трябва да се каже ясно и да не го позволяваме занапред. Дали предстоящият конгрес ще го направи, е друг въпрос. Разбира се, на конгреса БСП ще търси своя лидер, до момента кандидатите са 28, никога не е имало толкова. И нашите троянски делегати трябва да имат ясна позиция по този въпрос.”

ЗА МЕСТНАТА ВЛАСТ И ОБЩИНСКИТЕ ДРУЖЕСТВА

В ТАЗИ ПОСОКА Донка Михайлова хвърли истинска бомба – в Общинския съвет се подготвя наредба, с която да се отнемат кметските правомощия върху общинските дружества. С други думи, планира се отнемане на правомощия на местната изпълнителна власт и не е трудно да се досетим защо. Случващото се бе определено от г-жа Михайлова като „битка за общинските дружества”.

Най-сериозни са апетите към общинското водно дружество
„НИЕ ПОКАЗАХМЕ, че в ръководството на една местна власт може да има честни хора. Които вземайки властта, не я използват за себе си за разлика от нашите опоненти. Нашите опоненти искат властта точно за това. Ще кажа нещо и ще ви призова да ме подкрепите – започва битката за общинските дружества. Нашите опоненти се готвят много сериозно за нея. Приготвили са наредба – макар че не знам дали след това ми изказване ще я внесат на следващото заседание или не, - според която Общинският съвет да решава кои ще са управителите на общинските дружества. И която наредба ще им даде възможност да управляват общинските дружества. Казах им, че ще загубят, така както загубиха битката за властта в Троян.

И тук искам да споделя нещо, което е много лично, няма да го казвам друг път. Аз съм участвала в 5 избори и последните (местните избори през 2015 г.) бяха най-тежките за мен. 13 медии на Дилян Пеевски излязоха с лъжи и инсинуации лично по мой адрес. 13! Спомняте си страницата на в. „Уикенд”, която бе разлепена по дърветата и пускана по всички пощенски кутии. Няма да коментирам какво струваше това лично на мен, на моето семейство, на моите деца и как се справихме с кризата. Справихме се, защото много хора бяха до мен и ме подкрепиха. Искам да благодаря на близо 70% от троянци, които не се вързаха на лъжите.”

ЗА ПАРТНЬОРИТЕ В ПОЛИТИКАТА И ВЛАСТТА  

И В ТАЗИ ПОСОКА имаше новина – деклариран бе завой към коалиционност, към отваряне и търсене на политически и управленски партньорства. Нещо, което и през изминалия мандат, и в началото на този не се случваше.  

Ще продължи ли социграта на руска рулетка?
  „И ОЩЕ НЯКОЛКО думи, които са важни като отправна точка за работата ни нататък. Думи за партньорите. Повечето знаят, че имахме тежки разговори между първия и втория тур на местните избори миналата година. Поискаха ни двама зам.-кметове срещу обещание за подкрепа. Отказахме. Отказахме с риска да изгубим на втория тур, казаха ни, че играем на руска рулетка. Да, така беше. Но за нас беше по-важно да не позволяваме компромиси, които щяха да ни тежат и да плащаме за тях всички.

Дали бяхме прави, ще кажат хората. Защото сега ни е трудно, ние нямаме мнозинство в Общинския съвет, в изолация сме, с всяко решение се демонстрира грубо как можем да бъдем поставени на колене и в ъгъла. Това са тежки решения в политиката и мисля, че не сбъркахме. Но оттук нататък стои другият въпрос – може ли БСП гордо да стои в изолация?! Аз съм убедена, че е дошъл моментът да потърсим своите партньори сред партиите, с които сме близки като виждания и имаме общи разбирания за развитието на общината. Може би досега пропуснахме този шанс и сега сме сами. Но мисля, че темата е отворена и трябва да е във фокуса на нашето внимание.”

Т21

17 коментара:

Анонимен каза...

Ето как комунистите се прекръстиха: Член на Изпълнителното Бюро (Политбюро) на Националния (Централния) Съвет (Комитет) на Българската Социалистическа (Комунистическа) Партия ... Но нека погледнем Закона:
Законът за обявяване комунистическия режим в България за престъпен е действащ закон на Република България, приет от 38-то народно събрание на 26 април 2000 г. и обнародван в Държавен вестник, брой № 37 от 5 май 2000 г.

Текстът му се състои от четири члена. В член първи се казва, че управлението на Българската комунистическа партия, дошла на власт с помощта на външна сила, обявила война на България, довежда страната до национална катастрофа.

В член втори се изброяват десет обвинения към ръководствата на БКП и шест срещу целия режим. Според различните точки БКП е отговорна за различни неща, вариращи от „унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация“ и „моралния и икономическия упадък на държавата“ до нарушаване на човешките права и свободи по редица начини и подчиняване интересите на страната на чужда държава „до степен на практическа загуба на държавен суверенитет“.

Член трети обявява БКП за престъпна организация въз основа на обвиненията от член втори, а член четвърти обявява всички действия, извършени с цел съпротива и отхвърляне на режима, за „справедливи, морално оправдани и достойни за почит“.
Въпрос: Не е ли всеки, който е бил на щат в тази (според Закона) престъпна партия-ПРЕСТЪПНИК ?

Анонимен каза...

Генади,защо няма нищо написано отностно палежа на колите на братя Тоцеви ? Според мен те е страх да напишеш нещо по въпроса!

Анонимен каза...

Верно, завчера по нощите миришеше по махлата на горяла гума и изфущя нещо като от спукана автомобилна гума... Това ли е било? Кажете, който знае! Щото Гената не знае.

Анонимен каза...

http://m.novini.bg/news.php?id=347472

Анонимен каза...

А смелите Ловешки медии толериращи народния трибун ИП не казват ли нещо по въпроса?

Анонимен каза...

Може да е всичко, но голямо евала на Дона за речна й. Естествено, тя е от комсомолската школа и не е много ясно дали е искрена или следва опорните точки с някаква цел, на е абсолютно права. Крайно време беше тя да разбере, че на изборите хората в Троян гласуваха за нея като личност, а не за нейната партия. То просто нямаше за кой друг, де.... Факт е обаче, че апетитите към ВИК-Троян на някои индивиди от Общинския съвет, не са от днес или вчера, а от бая отдавна.

Анонимен каза...

В тази трибуна на троенската свобода на словото за криминалния контингент в града се пише само с предварителни разеснения и разрешение,защото в противен случай се налага после да се трият статии с по 200 коментара.
Справка статията за ферарито на честните момчета от наше село.

Анонимен каза...

“На второ място, мисля, че БСП се опитва да се отърси от натрупаните зависимости и клиентелизъм. Един дълъг процес, който ни тежи и който не бива да забравяме, че се случи в тези 26 години.”

Донке, точно вие бяхте конструкторите на тази политическа система без реални опозиционни партии, която направи цитираните зависимости и клиентелизъм въобще възможни.

Всички партии в БГ без изключение са производни на комунистическата, без изключения. Ако пресметнем, че 4 милиона БГ граждани са в чужбина, то подкрепата за партията ви става -50 +13 = -43 % ?!

Така че бъдете благодарни когато социалистическото ТКЗС / ЕС / ви пълни джобовете с парите на данъкоплатците и финансира правителства, които хората не желаят.

Дребните кавги за парчето баница са един политически фарс.
Говорите за несъществуващи опоненти и съм сигурен, че както досега винаги сте се споразумявали, така и сега ще намерите партньорите и инструментите за изяждането на поредното парче баница.

Анонимен каза...

Другарко Михайлова продължавате да ръсите глупости пред вашите съпартийци.Преди 26 год. Вие която бяхте в управлението на ДКМС търсихте реалния и развит социализъм.Сега се пак се търсите само,че по наляво.Как ще се намерите в по лявото пространство като хората на едрия капитал са ваши членове/Гергов,Гущеров/.Този едър капитал стои в дясното пространство.А да дадем пример за Троян.Банев беше съветник на вашия бивш председател на БСП а сега на ПЕС.Та този Банев ликвидира ЕЛМА и завлече доста хора работили там с поняколко хиляди честно изработено трудово възнаграждение.Значи Вие се търсите по наляво с ръководство на едрия капитал стоящи най-вдясно.Престанете да си заблуждавате и лъжете хорицата които безрезервно ви вярват.Тези хорица са много добри ама нямат мисловен процес и Вие яко ги манипулирате.

Анонимен каза...

Виждали ли сте по-тъпо оправдание за страхът и „мълчанието на агнетата” в Троян и троянските слугински на комунягите и властта медии от този в коментар 5?
*
Толкова е тъпо и елементарно, че даже граничи със „смешният плач” на г-жа Михайлова, който така добре и с толкова любов и сърцераздерателност ни е представен от тази медия и сайт, които от години са на хранилка при г-жа Михайлова за да я величаят, обожествяват, та даже прочетох , че била „цивилизационния избор” на троянците.... ти да видиш. Такова пльосване и такава мазна и услужлива стойка в краката на властимащия не помня от времето на „Работническо дело”.
*
И така, очевидно г-жа Михайлова е забравила, че само преди няма 2 месеца, в ОбС Троян НЕЙНИЯТ БЮДЖЕТ бе приет с ПЪЛНО МНОЗИНСТВО!!!!
Нещо нечувано и невиждано по времето на общинския съветник И.Пеевски, който и на Акимов и на Михайлова им скъсваше бюджетите от критика, като започнем от „отчета на стария бюджет”, минем през „рамката на новия бюджет” и стигнем до приемането на същинския бюджет. Нещо повече – „враговете” от които г-жа Михайлова днес недоволства не само угоднически и свенливо си мълчаха и гледкаха като дебили, ами за 10-15 минути приемаха единодушно със „ЗА” и отчети и рамки и бюджет!!!! Слугинските на комунягите троянски медии само констатираха този факт и нищо повече НЕ ПОСМЯХА да кажат!!!
Още един ФАКТ от първият мандат на Михайлова.
Направете си трудът да видите Решенията на ОбС и най-вече – гласуванията. С „изненада” ще откриете, че в 90% от случаите – единствено Пеевски и Ковачева /в последствие Шейретов/ гласуват „против” или „въздържал се” на предложенията на Михайлова. Не само гласуват, но и отправят остри критики от трибуната по адрес на сбърканата местна ПОЛИТИКА на Михайлова /като продължение от предшествениците и Енкин и Акимов/ и даваха свои алтернативни предложения, които веднага биваха бламирани или отхвърляни от комунягите в ОбС Троян /БСП+ГЕРБ+Избор за Троян/.
Всичките и „врагове” и политически опоненти, от които днес кмета Михайлова негодува и се оплаква – СЕ СКЪСАХА ДА Я ПОДКРЕПЯТ и да и гласуват всичко което предлагаше през тези 4 години. Докато един ден дойдоха изборите, поиграха си малко на опоненти пощипнаха се и тук и там, колкото да не е без хич и днес отново са си ЗАЕДНО в УНИЩОЖЕНИЕТО НА ТРОЯН!!!!!!!!!
*
Сега нещо много важно. За всеки, който има претенците да се представя или да разбира от политика - би следвало да му е ясно, че по ОТНОШЕНИЕТО на всеки политик или плитическа организация към един бюджет, по позициите и коментарите по него, както и по гласуването се разпознават различните политики на партиите или политиците, за да стане ясно на населението КОЙ КОЙ Е!
Е, в Троян видяхме, че всички са ЕДНАКВИ и че НЯМА РАЗЛИКА между БСП, ГЕРБ, Избор за Троян /каква гавра с Троян/, ДПС и ВМРО.
АБСОЛЮТНО НИКАКВА РАЗЛИКА!!!
/следва/

Анонимен каза...

Друг белег по който би следвало драстично да се открояват политиците и политическите организации се т.нар. краткосрочни и дългосрочни политически и управленски програми. На какво сме свидетели обаче в Троян. Освен И.Пеевски, който буквално срина от критики и гласува ПРОТИВ всичките безсмислени и правени по конфекция програми на кмета Михайлова и БСП – ВСИЧКИ останали об.съветници и партийките им гласуваха и подкрепиха без да се замислят и без всякакви критики или резерви ВСИЧКИ видове програми на кмета Михайлова.
Отново станахме свидетели на този КОМУНИСТИЧЕСКИ ТРОЯНСКИ МОНОЛИТ в ОбС Троян, където БСП, ГЕРБ, Избор за Троян /каква пародия/, ДПС и ВМРО дружно се прегръщаха и приемаха всичко което кмета Михайлова им предложеше. Само не разбрах кога, как и къде по-точно се целуваха.
Така беше и по-предният мандат, когато БСП и останалите политически недоразумения подкрепяха всичко, което им сервираше милиционерът-комуняга Акимов в ОбС Троян .
И отнова САМО и ЕДИНСТВЕНО И.Пеевски и П.Ковачева опонираха, критикуваха и даваха свои алтернативни предложения, които веднага се отхвърляха от комунистическото мнозинство на БСП+ГЕРБ+Избор за Троян+СДС+ДСБ+ДПС+ВМРО+.....
*
Друго интересно нещо е т.нар. „изолация” на БСП Троян. Не бе, не сте се изолирали. Проблема ви е или във вашето пословично високомерие и надменност, които са без всякакво покритие или в първосигналните ви реакции, когато се появи някоя бивша комунистическа номенклатура на БКП и трябва да я подкрепите, макар и косвено.
Да ви припомням ли какви номера въртяхте и предпочетохте милиционерът Акимов да е председател на ОбС Троян, и който като кмет тъкмо беше загробил Троян с над 15 000 000 /петнадесет милиона лева/ в пари и имущество - само и само да не е И.Пеевски? Да ви припомням ли какви номера въртяхте само преди половин година и се правихте на идиоти, само и само Д.Сираков да не стане председател на ОбС Троян? Да, Н.Тодоров стана председател само заради простотията на БСП, а Троян стана за смях с този председател.
А днес Михайлова се оплаква от такива като Акимов, Н.Тодоров и лапачите около тях, че искали да и измъкнат и да и изгризат нейните управленски „кокали”?
*
А сега да си дойдем на думата!
Г-жо Михайлова, защо лицата М.Акимов, А.Балев, Н.Топалова и няколко души от администрацията и няколко души общински съветници не са в затвора или поне в предварителния арест за огромните погроми и обири за над 15 милоона лева в пари и имущество, които щети тези изброените по-горе нанесоха на Троян и неговите жители?
Защо не си мръднахте пръста г-жо Михайлова да защитите интереса на гражданите, а ни занимавате с проблемите на вашата партия? Я си припомнете каква клетва сте давали и то два пъти?
Защо политически и управленски крадци и бандити се разхождат на свобода, а вие ми се оплаквате как те и/или ортаците им днес ви крояли шапката? И вместо да сезирате компетентните органи – вие пак се каните да правите сделки с тях??!! С кого ще правите сделка? С Ангел Балев, който се оказа с доста сериозни авоари във „фалираната” КТБ, за което и вие и прокуратурата си правите оглушки? Или за някои от „покупкките” на Акимов?
Бившият ваш Енкин и той ли сключи сделка с Акимов? А вие каква сделка сключихте с Акимов и Балев?
/следва/

Анонимен каза...

Жителите на Троян трябва да знаят едно – и Енкин и Акимов и Михайлова са номенклатурни кадри на БКП и не чакайте някой да потърси сметка на другия защо е крал и съсипвал Троян. „Гарван гарвану око не вади”!
А сълзите на комунягите винаги са крокодилски....
*
И последно – г-жо Михалова, пишете за някакви посегателства срещу вас и за някакви „кризи” които сте преодоляли. Знам, че наистина е много неприятно.
Но знам и друго – вие хабер си нямате какво е това политическо преследване, гонения, мачкане, съсипване на бизнеса ти, активни милиционерски мероприятия /като учителската Декларация/, а накрая дори да те ПРОГОНЯТ от родния ти град и държава. Хабер си нямате какво е това да те мачкат, унижават и дискредитират пред една цяла общност, а една самозабравила се медия да я тъпчат с пари или поради слугинския си спрямо комунягите манталитет на собственика и - години наред за да те изкарва луд и ненормален и да лъже и манипулира обществото за работата ти и дейността ти като политик, в услуга на троянските овластени политически и управленски некадърници, крадци и банди? Хабер си нямате, защото за разлика от мен, който единствен бях подложен на всичко това и платих най-жестоката цена за тези 27+6 години – вие цял живот сте били под крилото на БКП, а в последствие БСП
И всичко това
- защото отказах да сключвам сделки като вас
- защото не се примирявах и преследвах крадците и измамниците за разлика от вас
- защото имам волята и знанията да променя тъпата ви комунистическа СИСТЕМА в Троян, отново за разлика от вас
- Защото съм/бях в политиката да ДАВАМ, а не да ВЗЕМАМ, за разлика от вас и останалите политически, управленски и медийни троянски лапачи, които съсипахте градът ми с вашата простотия, посредственост, некадърност, наглост и комунистически манталитет.
И.Пеевски
Adelaida, SA

Дядо Иван каза...

Пааааартизан за бой се стяаааага, мята пушка на раааамооооо...

Тез не се умориха да водят борби, битки, на живот и смърт. Виж за работа хич ги няма. Като гледам Дона как оправи улица "Минко Марковски" (има-няма три години) няма да изкара три години. Асфалтът е като на междуселски път, а фугите между плочките са се нацепили като сдружени земеделци.

Нищо Доне, ти се бори, бори се, зер комунист без борба е като кмет без мандат.

Дядо Иван каза...

9-ти не критикувай Дончето. Тя съвсем правилно се издирва по-наляво. Толкова по-наляво, че да се се слее с най-дясното, щото нали като вървиш дълго на изток изведнъж се оказваш на Запад, като всички отрочета на комунистите.

Анонимен каза...

Да заблуждаващ полуграмотните старци и бабички, че партията е за равноправие и против "капитализма и фашизма" е престъпление от страна на комунистите. Първо, защото между фашизма и комунизма почти няма разлика и второ, защото най-големите богаташи в България са комунисти: Гущеров, Гергов, Банев и т.н. Не лъжете хората, другари болшевики !

Анонимен каза...

Михайлова няма равна на себе си. Най-добрата!

Анонимен каза...

Дилян Енкин няма равен на себе си. Най-добрият!
Минко Акимов няма равен на себе си. Най-добрият!
Михайлова няма равна на себе си. Най-добрата!
16-ти няма равен на себе си. Няй-тъпото троянско говедо!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |