Росен Веселинов е новият троянски соцлидер

* За председателския пост спориха още Владимир Хаджийски, д-р Валя Александрова и Станислав Съев, други трима номинирани си направиха самоотвод * Сред гостите на конференцията –
 Евгений Узунов и Димитър Горов
Нас червеното знаме роди ни…
Новоизбраният председател на БСП - Троян инж. Росен Веселинов
ОБЩИНСКИЯТ съветник и лидер на младежкото крило на троянските социалисти инж. Росен Веселинов бе избран за председател на БСП – Троян на провелата се вчера, 9 април, общинска отчетно-изборна партийна конференция. 37-годишният инж. Веселинов (р. 1978 г.), който има и диплома по право, замени на поста дългогодишния партиен лидер Кольо Кацаров, изкарал четири мандата начело. Припомняме – миналата година БСП спечели кметските избори в Троян (втори пореден мандат за Донка Михайлова) и вкара 10 съветници в местния парламент (колкото има и основният опонент ГЕРБ); и както подчерта в отчетния си доклад г-н Кацаров - през последните 26 години от 7 местни избори БСП в Троян е спечелила 5.

СЕДЕМ бяха номинираните от първичните партийни организации за председателския пост в БСП – Троян за следващия 4-годишен мандат: инж. Росен Веселинов, д-р Валя Александрова, инж. Владимир Хаджийски, инж. Станислав Съев, Ангел Ангелов, Елена Ройнева и инж. Николай Малчев, който бе и водещ на форума; като трима (Ангелов, Ройнева и Малчев) си направиха самоотвод и в надпреварата за лидерската позиция останаха четирима (Веселинов, Хаджийски, д-р Александрова и Съев).

По време на конференцията
НОВОИЗБРАНИЯТ партиен шеф спечели на първи тур с убедително мнозинство от 66 гласа (в гласуването участваха 100 делегати). Втори по вот с 23 гласа бе инж. Владимир Хаджийски, д-р Валя Александрова и инж. Станислав Съев получиха съответно 8 и 3 гласа. Преди гласуването всеки от кандидатите имаше възможност за кратко предизборно изявление. А в казаното се откроиха някои принципни различия.

Основният конкурент за поста инж. Владимир Хаджийски
„ДЪЛБОКО съм убеден, че отсега нататък не можем да се затваряме в тяснопартийните рамки на БСП. Казвам го, защото някои изказвания тук сякаш бяха от 70-те години на миналия век. Това няма как да продължи и занапред трябва да се отворим към хората, към всички съсловия”, заяви бизнесменът инж. Владимир Хаджийски, председател на групата на социалистите в Общинския съвет и кандидат за народен представител на последните парламентарни избори. Думите му бяха ясни – БСП трябва да търси по-широк диалог и идейно отваряне и обновление.

Сред делегатите
ИНЖ. РОСЕН ВЕСЕЛИНОВ обаче заяви друго - че БСП трябва да се върне към изначалните си исторически корени и оттам да черпи сили за бъдещето. „Ние ще работим за връщане на доверието към БСП на национално ниво, опирайки се на силата и традицията на троянската организация”, заяви г-н Веселинов. Той подчерта, че ако бъде избран, ще е радетел за приемственост и обновление едновременно, като се опира на опита и мъдростта на по-възрастните и ще покани бившите председатели Кольо Кацаров и д-р Валя Александрова за свои заместници. Друг заявен приоритет, възнаграден с бурни овации от залата, бе, че ще се следва „ясно декларирана русофилска ориентация на БСП – Троян”.

Д-Р ВАЛЯ АЛЕКСАНДРОВА открои два важни момента в бъдещата работа на БСП – Троян, които би следвала като председател. Основното – „пълна подкрепа на нашите представители в изпълнителната власт” и осигуряване на условия за устойчив мандат. И на второ място – организационните партийни задачи. Инж. Станислав Съев подчерта, че не се отказва от надпреварата за председателския пост, защото вярва, че в трудни моменти като настоящия опитът е много важен, а той е най-възрастният кандидат и има сериозен партиен опит. „Старият вол умее да държи права бразда”, бе образното му пояснение.

На официалната трибуна - Николай Малчев, Кольо Кацаров, Евгений Узунов, Донка Михайлова
ГОСТИ на червената отчетно-изборната конференция в Троян бяха Донка Михайлова – в качеството си на кмет на БСП и на член на Изпълнителното бюро на Националния партиен съвет, областният лидер на партията, наш земляк и също член на националното партийно ръководство Евгений Узунов, ловешкият депутат от БСП Димитър Горов, съпартийците от централата Ралица Андреева и Петър Моев. Освен председател конференцията на БСП – Троян избра 43-членен Общински партиен съвет, заяви кандидатите си за лидерския пост на предстоящия партиен конгрес и определи тримата троянски делегати за конгреса – новоизбрания председател инж. Росен Веселинов, Донка Михайлова и Евгений Узунов.

Т21
      Бележка на редактора
„Ясно декларирана русофилска ориентация”?!

Новоизбраният млад местен соцлидер инж. Росен Веселинов заяви, че под негово ръководство БСП – Троян ще следва „ясно декларирана русофилска ориентация”. И обра овациите на съпартийците си. Което си е тяхна (на г-н Веселинов и съпартийците му) работа. На мен обаче цялата тази работа ми дъхти на лошо. Защото българските партии, всичките до една, без изключение, трябва да са единствено и само българофили. Нищо друго! Другото е измяна, или в най-добрия случай – самоунижение и подлагане.

Допускам, все пак, че г-н Веселинов изпляска това с „ясно декларирана(та) русофилска ориентация”, единствено за да се хареса на чугунените глави в залата и да бетонира председателския си избор. Без да влага нещо повече. Но и така да е, пак дъхти.

Генадий Маринов   

Още по темата:

39 коментара:

Анонимен каза...

Гн Генади, за пореден път се доказахте,че сте платен журналист. Ако мен ме питате Вие сте лицемер.Троян
трябва от Вас да се срамува.

Анонимен каза...

Гн Генади, за пореден път се доказахте,че сте платен журналист. Ако мен ме питате Вие сте лицемер.Троян
трябва от Вас да се срамува.

Анонимен каза...

Браво Генади за коментара,но тези нещастници дори не заслужават и коментар.Навсякъде в Европа,комунистическите партии са забранени със закон.Дори и в Русия..........да се опитваш да се връщаш с 50-60-70год назад???При ,,корените" си?.....А бе влизайте в гроба и не ни занимавайте с вашите тъпотии!

Анонимен каза...

Този човек за няколко мандата общински съветник не можа да научи къде е трибуната за изказване.Какъв ли лидер ще е на БСП.

Анонимен каза...

КОМУНИСТИ, КОМСОМОЛЦИ, ПИОНЕРИ

Текст: Г. Авгарски
Музика: П. Ступел

Комунистите родината изграждат,
комсомолците със тях строят.
Пионери,
пионери!
Славен път ни чака – трудов път.

Припев:
Комунисти, комсомолци, пионери
сме в един и същи строй.
Комунисти, комсомолци, пиониери!
заедно във труд и бой.
( винаги във труд и бой)

Комунистите щурмуват небесата,
комсомолците след тях летят.
Пионери,
пионери!
Славен път ни чака –
звезден път!

Припев:
Комунисти, комсомолци, пионери
сме в един и същи строй.
Комунисти, комсомолци, пиониери!
заедно във труд и бой.
( винаги във труд и бой)

Комунистите воюват със войната,
комсомолците на стража бдят.
Пионери,
пионери!
Славен път ни чака – трудов път!

Припев:
Комунисти, комсомолци, пионери
сме в един и същи строй.
Комунисти, комсомолци, пиониери!
заедно във труд и бой.
( винаги във труд и бой)

Анонимен каза...

БЪЛГАРСКИЯТ РУСОФОБ И МАЙМУНАТА НА ДАРВИН
Кои са най-любопитните моменти, които се открояват в психологическия портрет на българския русофоб?
Преди всичко трябва да се отбележи, че българските русофоби са 2 вида: безплатни и платени, хонорувани.
Платените са ясни и затова неособено интересни: хората си изкарват хляба по този начин, това е разбираемо, макар и не по-малко гнусно, но какво да се прави – трябва да се оцелява по време на криза, налице са семейство, деца и т. н. Дали хонорарчетата за русофобските им напъни ще се изплащат директно под формата на няколко сребърника за написан „журналистически“ материал („журналистически“ в кавички, защото е ясно, че истинският журналист не може да бъде продажна подлога на каквато и да било идеология, включително русофобска) или по някакъв „проект“, обикновено замаскиран с фразата „за развитие на гражданското общество“ или чрез друга благовидна формула, е въпрос на подробности. Просто хората си работят, подлагат се на американските си шефове и техните брюкселски подлоги по разни „фондации“ и „институти“, изкарват си прехраната – точно според стария комунистически принцип „Който слушка – той папка!“. Този принцип се оказа валиден и за демократичните подлизурковци точно по същия начин, както и за някогашните комунистически такива.
С платените русофобски прЕститутки (или радиотутки, телетутки, интернет-тутки или каквито още русофобо-тутки има там) нещата са ясни, затова и доста скучни, вяли и безинтересни.
Но има още една категория русофоби, които явно са безплатни. Тоест, идейни. В смисъл, те си мислят, че работят за идеята. За някаква възвишена идея. За такива е повече от ясно, че нито Сорос, нито американците, нито брюкселските американски подлоги ще си харчат парите – по простата причина, че тази категория нашенски русофобчета са толкова беднички като умствен багаж, оскъдни като изразни средства, хилави като начин на изказ и немощни като опити за „аргументиране“, та не си заслужават харченето. Себеотдаването им в името на „идеята“ въобще не е достатъчно да компенсира всичките им тези ментално-психически недостатъци.
Именно, когато се мерне някой такъв идеен русофоб, той винаги ми напомня за маймуната на Дарвин.
Сещате се: има един такъв пишман-учен през ХІХ век, дето, за да се изкара оригинален, решил да се изтъпанчи с тезата, че хората били произлезли от маймуните. Нищо, че доказателствата му били толкова хилави, че днес вече само най-подкованите в идеологическо отношение темерути може да сметнат тази глупост за „научна“. Но, по различни причини, на някои политици това доста им харесало – и ето, че по времето на комунизма всички ученици и студенти учехме, че хората са произлезли от маймуните. Честно казано, по разбираеми причини и най-вече, като гледахме някои от тогавашните комунистически тартори, това си беше направо правдоподобно.
Но, кой знае защо, след нахлуването на демокрацията дивотиите на Дарвин останаха непокътнати по учебниците и в училищата, и в университетите. Впрочем, темата за приликите между комунизма и демокрацията е доста обширна, но нека я оставим за друг път.
Сега става дума за един друг вид същества, за които също, както и на времето за някои комунистически гаулайтери, пардон, секретари, са напълно валидни приликите с маймуната на Дарвин. Нещо повече: в много случаи маймуните, били те на Дарвин или някои други, показват много по-висш интелект от българските русофоби, да не говорим за сферата на морално-етичните ценности, където българските русофоби са на неизмеримо по-ниско стъпало от тях.

Анонимен каза...

Първата прилика между българските русофоби и дарвиновите маймуни е в обстоятелството, че процесът на мислене и при двата вида е в зачатъчно състояние. (По разбираеми причини говорим за маймуните на Дарвин само в хипотетичен вариант, доколкото никой все още не е доказал съществуването им). Но в случая влиза в сила фактът, че все пак маймуната е в състояние поне да определи кое е полезно за нея и кое – не, и да се насочи към един по-добър вариант на ситуацията. Докато българският русофоб автоматично, безпогрешно и неумолимо се насочва все към такъв вариант, който е най-опасен за самия него, както и за близките, приятелите, отечеството му и прочее хора, феномени и явления, на които би трябвало да държи.
Пример: ако подадете на маймуната банан, но в същото време я удря ток с все по-нарастваща сила, тя в края на краищата ще се откаже от банана, защото иначе токът ще я убие. Тоест, маймуната има основното качество на живото същество, което му помага да оцелее – инстинкт за самосъхранение.
Българският русофоб, напротив: една от основните му тези е, че Русия не е трябвало, в никакъв случай, при никакви обстоятелства и абсолютно никак да освобождава България от турско робство – защото българите под турско робство са си живеели толкова добре, че Русия само е влошила положението им, като ги е освободила. Това следва от всичките смешновати исторически напъни на българските маймуни на Дарвин, пардон, на българските русофоби – с безумните им фалшификации, изопачавания, извъртания шикалкавения и премятания из историческите факти. Тоест, готови са да пожертват дори и самите себе си в лицето на хората от собствените им родове, живели преди тях, само и само да докажат, че Русия не е трябвало да ни освобождава. Трябвало е Русия да си стои в Русия и да остави българите да си останат в Турция – това е основната историческа теза на българските русофоби. А когато им напомниш за съдбата на едни други християни, останали в пределите на Турция – арменците, и за обстоятелството, че през 1925 г. 15% от населението на Турция е християнско, а днес християните там са 0.1%, мълчат гузно и се опитват да отклоняват разговора по посока на демокрацията…
Ах, демокрацията! Това е втората и, особено сега, след като изконните руски земи започват да се връщат обратно в Русия, хептен любима тема на българските русофоби. Русия, виждате ли, не е демократична държава и никога не е била демократична, щото Иван Грозни, Сталин и прочее, и гулаг, и незнам какво си…
И Путин!
Най-омразният и ненавиждан човек за българските русофоби, дори повече от Сталин, щото Сталин вече го няма – и немощните им пискливи гласчета се усилват до кресчендо след поредната команда из-зад океана или от Брюксел, когато трябва да джафнат за пореден път срещу Президента на Руската федерация Владимир Владимирович Путин (маймуните на Дарвин, пардон, българските русофоби, особено мразят, когато Путин е наричан с пълното название на длъжността му, и с трите му имена, и тогава чак се давят от плюнките си – затова нека не си отказваме това удоволствие).
Забелязахте ли как, след като в началото на март прецаканата някога с пура от собствения си съпруг Хилари Клинтън и леко чалналият се във виетнамски плен Джон Маккейн сравниха Путин с Хитлер, нашенските русофобски маймунки започнаха хорово да използват тази банализирана метафора – и се посипаха неумели вариации от рода на „путлер“ и други такива несръчни опити за изпълнение на задокеанския сигнал? Това е още едно сходство между Дарвиновите животинки и българските русофоби – трябва да получат сигнал, за да действат. Ако няма сигнал, не знаят какво да правят и дали ще угодят на господарите си; както маймунката реагира на звънчето за банана, също и те чакат указанието – и започват да плюват наляво-надясно в интернета, по сайтове и блогове, заявявайки по този начин нещастното си съществуване.

Анонимен каза...

Понеже за платения русофоб е ясно, човекът плюва и печели пари: плюнка – доларче, храчка – евроче (ако някой знае как е умалително от „евро“, да каже). Но безплатният русофоб? Безплатният, идейният нашенски русофоб се нуждае само и най-вече от това, да го забележат – и си остава само с тази морална награда, ако може да се смята за награда презрението на нормалните хора. А маймуната на Дарвин си спестява това презрение, пък на всичко отгоре остава и с цял банан печалба. Е, кой е по-умен?
Обаче голямото нещастие, бедата, психическият срив на българския русофоб в сравнение с маймуната на Дарвин е в обстоятелството, че той е комплексиран. Защото нашенският русофоб знае, че нормалният българин дължи на Русия огромната историческа благодарност както заради това, че днес има собствена държава (доколкото я има все още, разбира се), така и заради това, че днес съществува самият той. Много просто: ако Русия не беше освободила неговите предци от робството, доста е съмнително не само дали сега щеше да пише на български, а не на турски, но и дали изобщо щеше да го има на този свят – като се взрем в турските деяния в Батак, Стара Загора и Петрова нива, то оцеляването на предците му, оставайки България в пределите на Турция ще да е било доста съмнително, меко казано…
Осъзнавайки елементарното морално задължение да бъде благодарен към Русия за това, че днес съществуваме, както и, че имаме да изкупваме греховете на българските управляващи от миналото, които вкараха България на два пъти в антируски комбинации, заради което претърпяхме две национални катастрофи (след Втората световна война щеше да има и трета национална катастрофа, добре, че по настояване на Русия, тогава Съветски съюз, запазихме непокътната територията си!), българският русофоб прави всичко възможно да се отърве от това задължение – както всеки длъжник гледа да се отърве от дълга си. Разликата между почтения длъжник е, че се отървава от дълга си, като го изплаща, а в случая с моралния дълг – като се държи в съответствие с моралното си задължение; докато непочтеният длъжник гледа да се изниже, да шикалкави, да се оправдае пред самия себе си, задето не признава дълга си, с най-различни аргументи.
И както маймуната на Дарвин рано или късно намира копчето, което й отваря вратичката към банана, така и българският русофоб рано или късно открива универсалното копче, което затваря плътно клапите на съвестта му. Защото, като натисне това копче, той открива, че: Русия не била демократична!
И това, че Русия не била демократична, оправдава всичко: и собствения му комплекс за отвратителната му, мръснишка, долна и гнусна неблагодарност за спасените му от кланета прадеди и прабаби, и се възвисява той в собствените си очи поради щото се оказва твърде оригинален: ето, значи, всички знаят, че трябва да бъдем благодарни към Русия, и аз, русофобът, може би малко съм благодарен към руските войници, които са загинали по бойните полета на България, даже може би харесвам Толстой и Достоевски (ако изобщо знае кои са) – но, ето, вижте ме колко съм оригинален, въобще не съм благодарен към Русия, защото тя никога не е била демократична, и Руската империя не е била демократична, и после Съветският съюз, и днес пък с Путин хептен не е демократична! Значи, няма защо да сме благодарни на Русия, а трябва да ругаем Русия, и най-вече Путин, защото той може и да е увеличил няколко пъти заплатите и пенсиите на руснаците до такава степен, че днес руските туристи да са най-желаните и търсени по цял свят – обаче не е демократичен, значи и Русия не е демократична, и в такъв случай няма защо да сме й благодарни, и да живее USA, щото там, в Ю Ес Ей, може и да се застрелват по десетина души на седмица, обаче това е много демократично и затова да живее Ю Ес Ей (за Едуард Сноудън българският русофоб предпочита да си мълчи, защото разкритията, че САЩ са тоталитарна полицейска държава, не му изнасят, тъй като на техния фон Русия е твърде, неразумно и прекалено демократична).
Любомир Чолаков

Анонимен каза...

Като толкова ви харесва Русия отивайте там и оставете България

Анонимен каза...

Поздравявам Гената за точният коментар!!!

Анонимен каза...

Господин Чолаков ето ви линк http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=711:ag&catid=29:2010-04-24-09-14-13&Itemid=61 за да се ограмотите малко по история.След като прочетете внимателно статията разгледайте предварително сключените тайни споразумения с Австро-Унгария – по-специално Райхщадското споразумение от 1876 г. и Будапещенската конвенция от 1877 г,след това прочетете нещо за Цариградската конференция.Прочети и за Лондонското споразумение преди Берлинския конгрес.Задай си въпроса защо само българите не са имали представители на Берлинския конгрес.И накрая се запитаи колко е платил българския народ на окупационната руска и съветска армия(след1944г.).След като се запознаеш добре с историческия материал тогава ми пиши глупостите който си написал за русофобството и сравнениетому с маймуната на Дарвин.

Анонимен каза...

"ИНЖ. РОСЕН ВЕСЕЛИНОВ обаче заяви друго - че БСП трябва да се върне към изначалните си исторически корени ..." - не означава ли това , че ще започнат терористична дейност (примерно да заложат бомба в купола на Троянската църква), защото тази партия е анти-българска и терористична точно в "историческите си корени". Не е лошо прокуратурата и ДАНС да се самосезират и да се провери , какво точно има предвид другарят! Всъщност не е ли време тази престъпна партия да бъде забранена, както са забранени фашистките партии, защото разликата между фашизма и комунизма е само в размера на мустаците на другарите Хитлер и Сталин.

Анонимен каза...

Преди да коментирам статията с информацията за избора на председател на БСП/БКП в село Троян, няма как да не реагирам на начина на отразяване на това и подобни събития от троянската журналистика. Особен писък в изявите на троянската селяндурска журналистика е след някакъв чисто информационен материал за някакво събитие – самият журналист, отразяващ това събитие да си позволява безумни идиотски коментари в края на статията под убийствено смехотворната форма - „бележка на редактора”. Нещо повече, докато бях общински съветник, в ИЗКЛЮЧИТЕЛНО редките моменти когато Г.Маринов беше принуден да публикува политическите ми изяви в ОбС Троян и като един своеобразен връх на простащината в троянската журналистика – дори след цитиране на мои изречения, след тях в скоби се появяваше троянския селандур-журналист, който най-безцеремонно заявява, че ... не бил съгласен с казаното от мен. И пак под формата – „бележка на редактора”. Потресаващо!
Абе на кой му пука дали си съгласен или не бе, другарю селски журналист? Яви се на избори, нека хората да те изберат и чак тогава си позволявай да РЕПЛИКИРАШ ПО ТОЗИ НАЧИН, макар че пак е недопустимо.
Да, можеш и имаш пълното право да си напишеш самостоятелна статия, където коментирай както и каквото искаш. Имаш пълното право да правиш и да пишеш политически анализи. Стига да можеш, ама май не можеш, защото то не е като да пишеш поръчкови статии за „малечко палечко” или за психиатри и хапчета. Това всеки дебил и полуграмотен простак го може.
А в случая с тези подмятания вътре или след информационния материал – това се нарича буквално манипулиране на читателите, за което във всяка демократична държава се плаща жестока цена. Не и в Троян – тук е точно обратното – за подобна журналистическа простотия даже ти плащат от парите на данъкоплатците, с чиито избранници селяндура-журналист се подиграва или се заиграва по някакви други ниЗки подбуди.
*
А сега по темата
Г-н Р.Веселинов е новият лидер на БСП Троян. Честито, г-н Кацаров!
Не, не е грешен адресанта на честитката.
Ти да видиш – г-н Веселинов от раз взема 66%, буквално размазвайки другите двама претендента г-н Хаджийски и г-жа Александрова. Г-жа Ройнева, г-н Ангелов и г-н Малчев не ги броя, защото те са от графа „масовост край третото храстче”, а кандидатурата на г-н Съев е със статистическа цел за БСП Троян - да преброи с колко пълни идиота разполага към момента.
Ама много „предизборна” работа е паднала за тези 66%. Нали, г-н Кацаров?
Иначе на троянската смешна журналистка и на троянските пишман-политици може да им пробутате всякакви „предизборни изявления” от кандидатите, с което тези птичи мозъчета да си обясняват изборът на кандидатите.
Единственото, което не ми е много ясно е как пуснахте по пързалката г-н Хаджийски. Каква е цената, защото не ми се вярва чак пък толкова да не е успял да се усети. А и по-внимателно трябва със спонсорът.
*
Друг характерен момент е „декларираното” от г-н Веселинов желание за „приемственост” и как веднага поканил г-н Кацаров и г-жа Александрова за заместници. Дебилите, извадихте ли си носните кърпички?
Тези ще ме уморят от смях с тъпите си селски номера, които не се умориха да пробутват на неграмотния си електорат и на ТЪПИТЕ си политически опоненти и елементарната троянска селска журналистика.
/Следва/

Анонимен каза...

На практика г-н Кацаров ОСТАВА председател на БСП Троян, г-жа Александрова е неутрализирана и за всеки случай унижена с тези 8 гласа, а г-н Хаджийски – тук пак казвам – не знам каква е цената, дето го качиха на пързалката. Колкото до самият г-н Веселинов – той ще бъде само някаква нова фасада, някакво ново лице на БСП , а иначе погледнато - ЗАДНИКЪТ си остава същият!!! И миризмата. И пропадането на Троян.
Тук съвсем откровено искам да заявя – за мое голямо съжаление, защото винаги съм имал високо мнение за г-н Веселинов и ако преди 8 години не му бяха ЗАПУШИЛИ устата като общински съветник не друг, а от самата БСП - днес той пак можеше да е председател на БСП, но от съвсем други позиции и по съвсем друг начин. И с друга визия и с други надежди за БСП и за Троян. Днес той е просто един заложник на троянското Статукво, Модел, Система и т.н. като политически робот на БСП Троян.
*
Да се прехвърлим и върху „черешката на тортата” с т.нар. „русофилска” ориентировка, заради която Г.Маринов си е позволил абсолютно недопустими коментари след статията.
И така – недраги троянски пишман политичета, колкото и да сте тъпи, дори и на вас би следвало да ви е ясно, че тези думи за русофилската политика на БСП не може и няма как да са на г-н Веселинов, а са ПРИВНЕСЕНИ свише в устата му. Също така, те са и част от сценария по изборът му на първи тур с 66%.
Няколко думи за днешната русофилия и русофобство.
1. По принцип „русофилът” дреме във всеки българин и е обикновенно в някакъв латентен период, което е обусловено от много исторически събития и то забележете – с двупосочен характер между двете държави.
2. Събуждането или приспиването на българската русофилия винаги е била с чуждестранен катализатор и винаги е била с обратен знак и посока като реакция.
И сега – понеже БСП дотолкова е пропаднала на национално ниво, че е по-зле и от вкиснатото „социалистическо пиво” на пияния си шеф Микоув – явно са решили да разиграят „русофилската” карта, че да спасяват положението. Разбира се, руснаците и Путин по никакъв начин няма и не могат да имат доверие и да вземат на сериозно тези пишмансоциалисти и червени барони, имайки предвид далаверите, измамите и простотиите, които им разиграха агент Гоце и Станишев с енергийните проекти и не само. За пияното безличие Микоув пък изобщо да не говорим.
В крайна сметка „русофилията” на БСП е за вътрешна консумация, която по-скоро ще доведе до засилване на русофобията на национално ниво. Точно по същия начин по който грантовите „русофоби”, финансирани от Сорос, Америка за България или турските тайни служби доведоха до невиждан бум на русофилията в България. /вижте по-горе какво писах за обратния знак и посока/.
*
И за финал. Преди година и нещо, кмета Михайлова и Ангел Балев извършват поредното погазване на ЗМСМА и зад гърба на ОбС Троян водят преговори за побратимяване на Троян с един руски град. Поставен пред свършен факт, жалкия троянски ОбС гласува за това побратимяване с изключение единствено и само на И.Пеевски, който не само с аргументи, изявления и гласуване се обяви против, но и се опита да търси сметка от Михайлова и Балев за беззаконята и далаверите им.
И точно тук искам да попитам Г.Маринов – защо този ФАКТ остана скрит за троянци? И в крайна сметка кога сте искрен – когато репликирате под тази статия и се обявявате на практика срещу „русофилията” или когато си мълчахте и си затраяхте за безпардонната русофилия в троянския ОбС с това побратимяване и като следствие от далаверите на уж опонентите Михайлова и Балев?
И.Пеевски
Adelaida, SA

Анонимен каза...

Уважаеми господа тези мръсотий който се пишат са от брата на Владимир Хаджийски казва се големия ТОЛУП Иван Хаджийски каде отиваш бе Владко нали стана член на БСП преди половин година ти си човекът който пречиш на Донка и им сваляш ренумето бягай далеч вече си никой един лъжец и гювечар материалите аз ако съм ще напусна общинския съвет обиден никой не те иска виж че Росен ще вземе другите за заместници хай към Балабанското с онази мургавелка и кажи на дебелият да спре да пише ами да си оправи борсовите с хората лъжец и измамник

Анонимен каза...

Идеално, тоа е добра новина. Така тази партия по-бързо ще се маргинализира и изчезне. Дай Боже !

Анонимен каза...

Много точен коментар г-н Пеевски. В БСП не ме интересува какво става, но все пак честито на новия председател. А относно платения журналист?! Та той си позволи да изтрие цяла статия за едно Ферари с над 200 коментара, а ти се учудваш на смехотворния начин за манипулиране на общественото мнение с надслов "Бележка на редактора".

Анонимен каза...

Верно бе,какво стана със статията за ферарито и собствениците му,кой запуши устата на Генади и весникът му ,който уж казваше нещта такива каквито са!?!?

Анонимен каза...

http://lovechmedia.com/%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8/%d1%80%d0%be%d1%81%d0%b5%d0%bd-%d0%b2%d0%b5%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%b5-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%87-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d1%81%d0%bf-%d1%82/#comment-6066

Анонимен каза...

Абе, сега г-н Веселинов ще върне ли трудовите лагери край Ловеч. Нали ще следва традициите. Или ще национализира. Оффф, чудя се...докога тея комунисти ще ни определят живота? Росенчо на две кучета хляба не може да раздели. Те и другите там са така, де.
Вижте само снимките. Средна възраст 80 години. Па не мрът ве, нямат свършване.

Анонимен каза...

Комунистите винаги са били големи лицемери. На този другар, новия болшевишки главатар едва ли да не му е ясна световната икономика и скромното място, което Русия заема в класацията за икономически развити държави. Всичко му е ясно и на него и на члена на Политбюро на ЦК на БКП и кмет на Троян, но те разчитат на гласовете на тези бетонни глави и се правят на малоумници, забравяйки , че сме членове на ЕС и НАТО, а не на останалите на бунището на Историята Варшавски договор и СИВ. Комунистите са способни да обещаят на червените неандерталци, че ако дойдат на власт ще върнат лагерите на смъртта, само и само тези чугунени мозъци да се дотътрат с бастунчетата до урните и да гласуват "за едновремешното" ... Жалки сте, другари комунисти !

Анонимен каза...

Г-н Пеевски, що си мислиш че спонсорът Владко е по-различен на мисловно или каквото и да е друго ниво?Нали не си забравил откъде дойде капитала, с който пробва туй-онуй преди да започне да прави талаш на балабанското?Щом този комсомолец минава за умен, представям си мозъчния капацитет в ОБС Троян какво ниво има!

Анонимен каза...

23-ти, опитвам се в случая да се огранича само в сферата на политическия коментар. Това първо и второ - докато се занимавах с политика в "наше село", никога не съм си позволявал да навлизам в личното пространство на опонентите си. Винаги съм се ограничавал само на идейна основа и с изводи или опониране на база безупречна фактология и железни и непробиваеми логически съждения.
Знаете ли, можете да разпознаете един политик /и не само/ дали е на ниво или не ето точно по това - дали си служи с факти, аргументи и идеологическия политически инструментариум, или най-брутално и безпардонно навлиза в личното пространство на опонентите си. Толкова брутално, че дори преди 89-та година колегите на "комуниста-милиционер" Акимов изпращаха другомислещите в психиатриите, докато днес същият този Акимов, само че вече обявен за "десен и демократ" от ГЕРБ, заедно с колегите си от ГЕРБ, БСП, СДС, ДСБ и т.н. и с помоща на "журналиста" Г.МАринов ме изкарваха луд и ненормален пред обществото, понеже нямат нито политически аргументи, нито конкретни факти, нито каквото да било срещу мен. А за нивото им на интелект и политически качества – най-добре е да не споменавам.
*
Понеже все пак ме питате за г-н Хаджийски, ще опитам да погледна на нещата малко от по-друг ъгъл.
Както ви е добре известно – една сериозна част от висшата троянска комунистическа номенклатура на БКП бе „припозната” от жителите на Троян като големи демократи и още по-големи „десни сили”. Нещо повече – милиционера-комунист и член на Бюротона ГК на БКП /местното Политбюро/ др.полковник от Милицията и ДС М.Акимов бе издигнат за кмет от ГЕРБ и избран за кмет от големите демократи на Троян. И това не е всичко – големите демократи на Троян избраха за общински съветници други членове на ГК на БКП Троян, както и ИДЕОЛОГЪТ на КОМУНИЗМА в троянския ГК на БКП. Всички те от „дясната” и „демократичната” ГЕРБ, като дори лидерът на „демократичната” ГЕРБ работеше в самия ГК на БКП.
Та, големите троянски демократи легитимираха тази троянска комунистическа номенклатура като „демократи” от ГЕРБ, а в същото време ревнаха и продължават да реват срещу БСП, че били комунисти. Не че няма такива. Вярно е, че изключая г-н Кацаров - там преобладават предимно кадрите на ДКМС /Михайлова и Хаджийски/.
Но реално погледнато – БСП са една дребна комунистическа организацийка на фона на висшите номенклатурни комуняги от ГЕРБ. И това е неоспорим факт!!
Защо ви пиша това – ами защото в Троян всичко е наопъки. Всичко е ИЗМАМА. Всичко е ЛЪЖА. Всичко е ДЕМАГОГИЯ. Всичко е ФАРС, политическа простащина и гавра с населението, което се топи като пролетен сняг.
И сега конкретните ми въпроси:
1. Някой може ли да ми обясни как г-н Хаджийски е с ЛЯВО МИСЛЕНЕ и сериозен кадър /кандидат за депутат/ в ЛЯВА политическа партия, след като на практика той е капиталист, който ползва чужд наемен труд от който да формира собствени печалби.
Ерго, г-н Хаджийски би следвало да е еталон за човек с ДЯСНО мислене.
2. Някой може ли да ми обясни как г-жа Шошкова е най-дясната в Троян /така се представи сама в ОбС Троян. ФАКТ!!!/, или пък г-жа Църова /като избрана за шеф на дясната партия СДС Троян/ е също дясна – след като и двете цял живот са били нечии наемни работници които продавайки своя труд си чакат в края на месеца заплатата. Обяснете ми как и от какво се е формирало това „ДЯСНО МИСЛЕНЕ” при тях и при много други подобни в Троян, след като и двете са еталон за ЛЯВО мислене?
Обяснете ми примерно как даскалът Ангел Балев се пише за „десен” и подкрепя „дясната” ГЕРБ, след като учителите и земеделците са академичният еталон за „ЛЯВО мислене”?
*
Сега разбирате ли какви идиотщини и колко простотия и измами са залели Троян? А лошата новина е, че това е необратим процес и погромът е неизбежен с тези невежи политически троянски некадърници и измамници. Освен някакво чудо? Само че аз поне не вярвам в чудеса.
И.Пеевски
Adelaida, SA

Анонимен каза...

Що е то илиан пеевски? Това е днешният революционер ленин. Също като ленин, който давал своите указания от швейцария и финландия днес илиан революционизира масите от далечна аделаида. Давай илиане революцията е близко скоро комунизмът ще падне. Нищо че барни сандърс в америка се опитва да го наложи и там. Няма да успее защото няма кой да го напътства от някъде далеч. От аделаида примерно.

Анонимен каза...

Пеевски президент!!!!
село Бели Осъм,BG

Анонимен каза...

Дреме му на Илиян.В Австралия е слънчево,топло,озитата са скици до един.А в Троян-Мордор и пияни орки!А и партийни внуци завръщащи се към корените си!С две думи, олигофрен до олигофрен....

Unknown каза...

„Ние ще работим за връщане на доверието към БСП на национално ниво, опирайки се на силата и традицията на троянската организация”...Добрата новина е, че възрастовата граница на "силата и традицията на троянската организация” много скоро ще ги отведе във вечните ловни полета и комунистите българофоби по естествен начин ще ни освободят от себе си и партията им!А на такива като г-н Веселинов съм готов да им подаря еднопосочни билети към Москва.

Анонимен каза...

Абе малоумник такъв спри да пишеш че ставаш смешен толуп окъпи се върни борчовете на хората плати си тока водата на институцийте селски чифлишки тарикат какво плачеш брат ти кога стана член на БСП когато се ноложи да се сменя Кацаров каде беше преди това защо казваше че е от гражданската квота той е бита карта от такива като теб дето не знаят от коя партия са не се обаждай грозник такъв защо до сега не коментира преди избора нещо каже мълчиш движи с онези резаци лижи им гъза и го духай дано Генади не го блокира ще го пишим пак

Анонимен каза...

Кой си ти да върнеш доверието на хората членувал във 3 партий 28 и 29 това се отнася за ИВАН ХАДЖИЙСКИ

Анонимен каза...

Вижте хората какво правят. Има действия а не само празни приказки! http://troyanat.blogspot.bg/2016/04/blog-post_95.html
http://troyanat.blogspot.bg/2016/04/blog-post_11.html

Анонимен каза...

Стойката на новия вожд на ГК на БКП е като на Гошо Тарабата пред Лайпцигския съд. Така хептен се харесва на старите терористи, пардон - комунисти

Анонимен каза...

Седя и си мисля, кое е по-достойно-да излезеш с името си и да кажеш какво мислиш с риск да не те разберат, или анонимно да избиваш комплекси... Може би е най-правилно само да си седя! Защо ми е да мисля...А и трябва да правя, това което мога...
БХ

Анонимен каза...

Комунизмът е философия на провала и страхът, вяра в насилието ,невежеството,простащината и предателството, евангелие на завистта,лъжата,злото и глупоста.

Unknown каза...

За този текст ме провокира интелектуалната и образователна извисеност на коментатор 29 и самочувствието на тези които са прегърнали високо "моралните" и "човеколюбиви" идеали на комунизма, че БСП е спечелила кметските избори проведени миналата година. Мили комунисти, нещо сте се объркАлЕ! Г-жа Михайлова беще кандидат за кмет на БСП, АБВ, Движение 21, ДСХ, КНСБ и СВВ. БСП като колективен образ на лявото и любовта към Путин спечели около 3000 гласа. Припозналите се като десни, ГЕРБ също спечелиха около 3000 гласа. За г-жа Михайлова гласуваха около 7000 троянци. Това е повече от гласовете на на вас, влюбените в Путин и самоназовалите се за десни гербери (също масово влюбени в Путин). За г-жа Михайлова гласуваха троянци който обичат своите град и Родина.С избора и спечели не БСП, а гр. Троян. Защото избора на г-жа Михайлова беще избор цивилизационен.
П.П. Мили бесепари, ако не беше авторитета на кандидата ви за кмет нямаше да имате и 7 места в Общинския съвет! Откъдето и да го погледне нормален човек, за вас печалба няма. Което никак не е зле!:)))

Анонимен каза...

Иване, и ти си се объркал!Троенци чинно за пореден път прочетоха Параграф 22.Да изберем по-малкото зло!Троенци, чиито умствен багаж отдавна е разгадан от един твой роднина, обичат да им е вътре.И да се оплакват!
Печалба има драги, и то направо берикет, както за доведените от Донка гладни маймунки така и за дъртите маймуни останали на кльона от дъртия Макак от трапето.А за троенци пак остана изборът.Изборът да прочетат на следващите избори същия сценарий

Анонимен каза...

Даааааааааааааааа.....Троян гласува за Донка,а не за БСП....Ама и тя не може да му помогне каквито и напъни да прави:(:(:(.С този състав на Общинския съвет,с този Председател и бита карта...А и със състава на Община Троян който непрекъснато се разширява.

Анонимен каза...

До 16,29,30
Иване ,Макариев, колко имаш по -български език?Не се научи да пишеш правилно-със препинателни значи,главни букви и т.н.Поне малко се постарай,ама ти като не знаеш няма как,а е трудно да почнеш на тези години в първи клас и с тези кила-няма такъв чин.

Анонимен каза...

В Троян "демократи" маймуни на Дарвин колкото щеш! Начело с Генади Маринов! Той винаги обича да е пръв! Преди комсомолски секретар, сега пръв "демократ"? А относно платения журналист: Генади си позволи да изтрие цяла статия за едно Ферари с над 200 коментара, а ние се учудваме на смехотворния начин за манипулиране на общественото мнение с надслов "Бележка на редактора".
Що се отнася за Владко, то той е в партията единствено и само заради материалните изгоди.

Анонимен каза...

Владко е в партията,защото навремето една каса с пари остана в него.Донка,разбира се, знае това и му го напомня,т.е. Владко го водят като касичка да плаща.Само де на него още май не му е ясно това.Пък и да му е ясно,друг избор няма.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |