Паднахме в София, но оставаме начело

* В решителен мач за титлата „Левски 2014 - 2” надделя в домакинския си мач над нашия „Чавдар – 92:77 * Познатите номера на Тити Папазов 

Баскетбол, „А” РБГ, Финална шестица

Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

ЗАГУБИХМЕ от „Левски 2014 - 2” в София в решителен мач за първото място в „А” РБГ, сезон 2015/2016. И макар че все още сме водачи в класирането, мечтата ни за златните медали става все по-илюзорна. Защо? Защото командата на Тити Папазов не само че наистина е най-добрата във втория ешалон на българския баскетбол в момента, но и защото той (Тити) така бе „подредил” програмата на „сините”, че да имат последната думата. За какво става дума? Силният човек в БФБ отложи два мача на своя отбор (с „Шумен” и „Видабаскет”), в които „Левски 2014 - 2” има сигурни победи и дори да загуби в третия си мач с „Академик” в Благоевград, пак ще стане първи в крайното класиране. А ние и да спечелим последния си мач във Варна срещу претендента за медалите ИУ, само ще се изравним по точки със софиянци, като двете им победи над нас ще наклонят везните в тяхна полза. Но да оставим сметките за крайното класиране.

КАК СЕ РАЗВИ мачът в столичната зала „Универсиада” (според официалната статистика по трибуните е имало едва 40 души публика – бел. ред.). Гледах го по „Спорт Медиа” ТВ. Първата четвъртина бе напълно равностойна, размяна на кошове,много индивидуални грешки, играта се превърна в стрелбище от зоната за трите точки, слаба защита. Частта - 22:21 за софиянци. Втората част започна с типичния „номер” на Тити, той се настани на скамейката, но пак без „вписване” в групата на отбора си за мача и последва очакваното му съдийско изгонване на втория ред. През тази част домакините заиграха много по-твърдо, на моменти на границите на допустимото и постепенно започнаха да ни пречупват, не и без помощта на съдийската двойка, „надула” няколко тънки свирки, дала и пресилено техническо в наша вреда. Към средата на четвъртината „Левски 2014 – 2” вече имаше комфортна двуцифрена преднина, която запази до края. Имаше множество елементарни грешки и от двата отбора, „пилене” на ринговете, както и непрестанното „суфлиране” на Тити към играчи и треньор. Втората четвъртина завърши 26:16 за домакините. Третата четвърт ще се запомни с мощната игра на левскарите както в защита, така и в нападение. Не помогна и зоновата ни защита, която опитахме, треньорът на противника Мануел Марков си беше взел поука от мача в Троян, когато за малко да ги „обърнем” именно със зоновата защита.

Ради Кочев, Любомир Лилов
И ВЪПРЕКИ епизодичните добри прояви и зрелищните забивки на Ради Кочев, шестте тройки на Професора (Любомир Лилов), превъзходството на Калитката (Данаил Христов) в подкошието, разликата в полза на домакините набъбваше, за да стигне в един момент до 25 точки. Тогава на сцената излязоха „помощните” състави и започна да се играе твърде несериозно, тъй като изходът беше предопределен – и отново предимство за домакините, 27:16. В последната част треньорът ни Лъчо Диков се опита да върне интригата, като вкара на терена основния състав; в един момент се усети напрежение в противниковия лагер, но те също заиграха с най-доброто, с което разполагат. Разбра се, че обрат няма да има и мачът премина в доиграване, като „Чавдар” спечели последната част с 25:17, за да оформи крайното 92:77 за „Левски 2014 - 2”.

КАКВО остава до края? Два кръга - домакински мач с последният в групата „Видабаскет” (Видин) и гостуване на ИУ (Варна). Първият мач е ясен – победа. Вторият обаче е твърде завързан, защото решава окончателното подреждане в челото. Първи, втори или трети ще бъде „Чавдар” след последния гонг – това е въпросът? Айде, наш'те!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

 Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Еееееееееееееееееее, цяла седмица тръпна за този "репортаж", а генко да вземе така да се изложи...
Може би не е така цветущо написан поради отсъствието на автора от мястото на събитието, иначе пак щеше да се започне от градинката в дебнево и генковите дълбоки размисли и страсти... и смях, смях....
Нищо! Другият път!

Анонимен каза...

Д-р Колев каза: Самият факт,че седмица тръпнеш да прочетеш репортажите на Генков говори много,а не само ти ги чакаш.В градинката ли са писани в чужбина ли чете ги народа.Е анонимковците като няма къде , във форума се сополивят ама той изглежда не ги и забелязва.А да не ти обръщат внимание е много гадно нали ?????? Смях,смях , както пишеш първи.

Анонимен каза...

Много неграмотно 2-ри, ама много, точно като на генко статийката.

Анонимен каза...

Цв.Петров написа:
„Стефане , търсихте по телефона да ти предложа да пътуваш с мен за мача с Левски, но ти не се обаждаш, вероятно за да не се „набуташ”?
Имах две свободни места!
За теб и още някой.
Тук е мястото да споделя с теб следното по отношение на К.Папазов:
-Когато съдията Му каза да напусне резервната скамейка, тъй като не е вписан в тимовия лист, ...
Това лице, Този „велик” във всякакво отношение (не пиша какъв) , се изплю най-вулгарно!!! Демонстративно за да види публиката, че за него няма никакви ограничения, а големият ( но малък на ръст-около 1,48 м.) съдия Нучев, гледаше като насран!!!
Защоото всички съдии искат наряди за по 140 лв.(за А група)!!!
В Плевен това лице , свързано с Левски постъпи по същия начин със зрителите, подкрепящи Спартак!
Коментарът е излишен!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |