Карцовият бук събра (ли) враждуващите туристи?

* Румен Узунов: Зависи от колегите, ние сме отворени към тях
 * Цецо Миховски: Не е възможно, опитват се да ни превземат
А дано
Туристическото "единение" при Карцовия бук на Беклемето, 7 януари 2016 г.
ПРИ ТАЗГОДИШНОТО поклонение пред Карцовия бук на 7 януари – деня на победния щурм на Троянския проход от отряда на ген. Павел П. Карцов преди 138 години по време на Руско-турската освободителна война – се събраха заедно групи от двете враждуващи троянски туристически дружества съименници ТД „Амбарица 1912” и ТД „Амбарица – 21”.

Николай Тодоров
ДАЛИ става дума за помирение? Помирение, препоръчано от централата на БТС; и една от амбициите на председателя на Общинския съвет и също запален турист Николай Тодоров, който бе сред присъстващите. 

„НАЙ-НАПРЕД сме българи и троянци и после е другото”, каза в словото си пред вековната светиня г-н Тодоров, подсказвайки нуждата от единство и общи каузи. Потърсихме за коментар и двамата председатели – Румен Узунов (ТД „Амбарица - 21”) и Цецо Миховски (ТД „Амбарица 1912”). Въпросът ни бе един и същ  - възможно ли е заравяне на томахавката на войната и разбирателство, а защо не и обединение, на троянските туристически дружества, както е било в най-силните години на туристическото движение в Троянско. 

Румен Узунов, Цецо Миховски
„НЕ МОГА да кажа, зависи от колегите, ние сме отворени към тях. Членове на другото дружество идват на наши прояви и няма проблеми, което е разбираемо – ние имаме множество прояви, имаме подготвени хора и професионална организация. Обаче омразата на ръководството му и лично на председателя Миховски ни изумява”, сподели Румен Узунов, който все пак изрази умерен оптимизъм. „Не е възможно, този човек (Узунов) и неговото дружество се опитват да ни превземат, но това са обречени опити. Не искаме никакви отношения с тях. Ние получихме от БТС туристическата база в Чифлик, предстои да влезем във владение на Туристическия дом в Троян, подписан е договорът ни за х. „Амбарица” – в тази посока са задачите ни”, категоричен бе Цецо Миховски.

Т21

Още по темата:

22 коментара:

Unknown каза...

Искам да напиша НЯКОЛКО неща. Защо е толкова трудно да публикуваш нещо с името си тук , отколкото да си анонимен(с малка буква)? Защо теми които нямат нужда от коментар се оставят да се разливат хейтъри ( мразещи)? Последно но не по важност- защо трябва заглавието на тази тема да носи в себе си думи като вражда?авторът ТРЯБВА да е безпристрастен и да НЕ използва епитети насочващи читател към омраза. Защо е необходимо в статията да се използва думата ВРАЖДУВАЩИ? Някаква сензация ли търсим ? Борислав Кушев се казвам

Анонимен каза...

разменили сте им клубовете

troyan21 каза...

До г-н Борислав Кушев: Не, няма опити за сензация, има реалности и вражда в случая е максимално деликатната дума. А аз лично и Т21 сме изцяло за помирение и единение, но...

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Съжалявам, но това което виждам от снимката е: Хора без работа-тип откачалки, които са "явяват" най-големите патриоти!
Както се казва - Без думи!
Тежко на Държавата!

Unknown каза...

4 Анонимен- Да те помоля за името и да покажеш как си почел и колко си патриот за нещо свързано с Троян и България ? Опитай ! Трудно е !

Unknown каза...

troyan21, Отбелязваме събитието поклонение пред Карцовия бук на 7 януари – деня на победния щурм на Троянския проход от отряда на ген. Павел П. Карцов преди 138 години по време на Руско-турската освободителна война. Това е !

Анонимен каза...

Абе вие на село се чудите с какви глупости да си запълните безинтересния провинциален живот, добре се махнах от тази еснафска дупка

Unknown каза...

ти се махна ама то остана, където и да отидеш ще е с теб

Анонимен каза...

8-ми добре си застанал на форумната амбразура, дерзай!

Анонимен каза...

Извинявам се предварително за това, ковто ще напиша и Вие от своя страна ще прочетете. Троянски кайнарщини. С омраза и инат само назад!

Анонимен каза...

Генади,ти си в този така наречен от теб"змиярник "още от самото начало и знаеш кой разениди новото дружество а сега си седнал да пишеш за съюз а и не умаловъжавай това хубаво тържество с някакви си илюзии.

Анонимен каза...

Кой каквото и да ви говори,винаги става дума за пари!В случая-за базите,а от там пара ще капе.
Цитат:Ние получихме от БТС туристическата база в Чифлик, предстои да влезем във владение на Туристическия дом в Троян, подписан е договорът ни за х. „Амбарица” – в тази посока са задачите ни”, категоричен бе Цецо Миховски.

Не че познавам материята отвътре,но на първо четене,само констатирам-фактите!
За Румбаба знаем,че и мечките го познават по Балкана/особенно женските/.Една от хижа Ехо през 74-та година,още мед му носи и явно има защо.Планинар,турист от замандан време.
А!
И да попитам:Някой,някога да е виждал Цецо Миховски на околните хижи?

Анонимен каза...

Планинар, турист, хрантутник, помияр, муфтаджия...

Анонимен каза...

Здравейте Т21,
Отворих фейсбук страницата ви и видях,че последния ви публикуван материал е от 25.02.2015г. Защо не споделяте статиите вече? Точно там е мястото,където ще може да коментира всеки с името си. Иначе съм от групата на Цецо Миховски и ви предлагам да посетите нашата страница https://www.facebook.com/ambaritsa1912/?fref=ts за да видите само през миналата година кои места е посещавал той.

troyan21 каза...

Привет, №14: Старата ни страница "Троян 21" вече не е активна, новата е "Т21" и се поддържа ежедневно, ето линк:

https://www.facebook.com/%D0%A221-1486844611622459/

Анонимен каза...

Г-н Маринов, щом Вие лично сте "изцяло за помирение и единение", защо не се обедините с в-к "Троянски глас"?

troyan21 каза...

До №16: Разсмяхте ме и ме затапихте, признавам ;)

Анонимен каза...

хахахахаха, голям майтап бе Гена!

Анонимен каза...

Генади, кажи на протежето си Румен Узунов, че когато неистово искаш да се "ожениш" за някого го ухажваш, а не го плюеш и не се правиш на велик. Руменчо първо направи разделението, а сега иска обединение. Много интересно защо?!

Анонимен каза...

Приятелю Генадий, съжалявам да го кажа, но това наистина е опит за сензация. И на миналогодишното поклонение пред Карцовия бук имаше обща снимка на двете дружества, но това не беше отразено - просто обстоятелствата бяха други...Уверявам Ви, новина няма!Учудена съм, че застанахте на страната на грешния човек!С уважение:Йовка Марковска

troyan21 каза...

Привет, г-жо Марковска! (№20)
Нямам информация за миналогодишното поклонение пред Карцовия бук, сега получих снимката от Николай Тодоров, председателя на Общинския съвет, той е запален планинар и иска да направи нещо в посока помирение на накъсаните и враждуващи няколко (повече от две са) троянски туристически дружества. Той ми обърна внимание на заедността пред Карцовия бук, изрази и някаква надежда. Оттам тръгна всичко. Но нали сте наясно, че това не са само емоции - планината е същинският бранд на Троян, нещо много важно във всякакъв план, включително икономически, а хижите и изобщо държавната/общинската туристическа база, за позорно разкапващия се от години туристически дом "Никола Габърски" над Троян да не говорим, са истинско богатство. Ефективното управление и стопанисване на тези имоти би било далеч по-постижимо при единно туристическо дружество/движение в Троян. Та, както разбрах, председателят мисли в тази посока. А че съм застанал на нечия страна - нищо подобно, аз не съм организиран турист, пък и изобщо не съм турист, просто обичам невероятно силно Троянската планина, най-красивата на света, имам и огромен респект към хора, свързани съдбовно с планината, например леля Дана. Това е, друго няма.

С уважение: Генадий Маринов

Анонимен каза...

Ние също се покланяме на леля Дана и сме щастливи да получаваме от нейната мъдрост и подкрепа и често ходим при нея. Това ни дава смелост да вярваме,че сме на правилната пътека. Поздрав: Йовка Марковска

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |