Изтървахме лидера в мач без значение

* След изключително оспорван мач „Чавдар” (Троян) загуби минимално домакинския си мач с лидера ИУ (Варна) – 90:92 * №1 в мача – нашето момче Денис Титов (Джинги младши) * Срещите във финалната шестица започват на 24 януари
 
Баскетбол, „А” РБГ , Регион Изток

Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

В ПОСЛЕДНИЯ си мач от първия етап на първенството в мъжката „А” РБГ, сезон 2015/2016 г.  нашият „Чавдар” нещастно и само с 2 точки разлика загуби домакинския си мач срещу лидера ИУ – Варна (10 януари, зала „Чавдар”). Бързам да успокоя привържениците и феновете на троянският тим, че тази загуба  няма да повлияе на класирането, защото всъщност е без всякакво значение - двата отбора вече се бяха класирали за следващата фаза и на практика играха за престиж и за удоволствие на многобройната троянска публика. И в интерес на истината се получи много емоционален  мач с отлични изпълнения - зрелищни забивки на Кочев („Чавдар”) и Пейчинов (ИУ), прецизна стрелба от зоната на 3-те точки - Нацкин (ИУ) и Наков („Чавдар”), добър процент от линията за наказателни удари и зоната за две точки.

Първият съдийски сигнал на срещата "Чавдар" - ИУ (Варна), Троян, 10 януари 2016 г.
ПРЕЗ ЦЕЛИЯ мач имаше много борба, много желание, но за да бъдем точни - и много, много брак, елементарни грешки, присъщи за начинаещи баскетболисти, неизпълняващи основни баскетболни сръчности - най-вече ловене и подаване, дрибъл, крачки, стрелба в коша - неща характерни за целия ни български баскетбол в момента и показващи огромни пропуски в обучението на състезателите в най-ранна възраст.

ПРЕДИ да ви запозная с развитието на събитията на терена искам да изтъкна отличната игра на Денис Титов (Джинги младши) -  най-ефективният на терена, реализирал 27 точки и с коефициент 29 станал играч на мача. Амирации и пожелание за възходяшо развитие на това талантливо троянско момче.

Най-добрият в мача - Денис Титов (Джинги младши)
КАК СЕ РАЗВИ двубоят в зала „Чавдар”? Нашите започнаха уверено и след три последователни тройки на капитана Ценко Наков, силна игра на Кочев и Титов първата  част завърши многообещаващо - 28:19. Втората четвъртина се разви още по-впечатляващо за нас, а в един момент разликата в полза на троянци набъбна на 19 точки!? Запитах се, а и не само аз: „Нима ще успеем да ги бием с повече от 27 точки , разликата, с която ни бяха победили във Варна и да спечелим символичното първо място в Регион Изток?”. Втората част завърши при резултат 24:22 и отборите се прибраха на полувремето в съблекалните при 52:41 за „Чавдар” - сериозна преднина, подхранваща надеждите за краен успех.

ЩЕШЕ ЛИ да се случи, ще стигне ли бензинът на троянската машина, се питаха всички. Първото полувреме на първия мач във Варна се разви почти идентично, но в крайна сметка моряците се развихриха през второто полувреме и ни прегазиха. За съжаление картината от Варна взе да се повтаря и сега - в редиците на чавдарци необяснимо настъпи пълен хаос, нещата зациклиха и на практика нищо не се получаваше - нито стрелбата вече вървеше, нито взаимодействията между играчите, да не говорим за грешките, те нямаха край. В същото време в противниковия лагер всичко се преобрази и логично частта дойде при резултат 34:20 за ИУ (Варна). Последната четвъртина ще запомним с неимоверните усилия, положени от нашите момчета да спечелят мача и на моменти те бяха близо до целта, но в крайна сметка не се получи. Краен резултат 92:90 за гостите от ИУ (Варна).

Двата отбора след края на срещата, снимка специално за Т21
КАКВО СЛЕДВА оттук нататък? ИУ (Варна) и „Чавдар” (Троян) от Регион Изток и „Академик” (Благоевград) и „Левски 2014 – 2” (София) от Регион Запад директно се включват във финалната шестица на първенството. Другите два отбора, които ще попълнят групата, ще бъдат излъчени в двубоите „Шумен” (Шумен) – „Рилски спортист” (Самоков) и „Видабаскет” (Видин) – „Делфин” (Бургас), които ще играят по два мача при разменено гостуване. Финалната шестица започва надпревара на 24 януари, като преди това ще бъде теглен жребий за реда на мачовете. С една дума - започва истинската битка за шампионската титла в „А” РБГ - втория ешалон на българското баскетболно първенство. И нека троянските приятели на тази прекрасна игра се приготвят за баскетболни срещи на още по-високо ниво; защото, както обясних в началото на тазгодишната ми баскетболна рубрика, в Регион Запад има повече класни отбори и ни предстоят изключително вълнуващи моменти. А електронното и печатно издание на „Троян 21” и аз, Стефан Генков, ще Ви информираме редовно и ще отразяваме подобаващо изявите на вашите баскетболни любимци. Ще бъде и през Новата 2016-та! Здраве и късмет на всички!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

8 коментара:

Анонимен каза...

Загубихме спечелен мач поради треньорски грешки. Генков добре че поне не го хвалиш и сега това твое любимо ботевградско среднишче

Анонимен каза...

Браво на момчетата за мъжката игра и отличното класиране в редовния сезон! Успех във финалната шестица!

Анонимен каза...

Хубаво е че има баскетболен отбор лошото е че няма бъдеще На резервната скамейка не видях нито едно троянско момче което някога ще заиграе в отбора.Купи и медали са прах в очите на слепите.Какви са резултатите на юношите.Последния успех на финали беше на Столаров,къде е сега

Ицкууу каза...

Защо всички мълчите !!!Мача е уговорен имаше го в тиража на ЕФБЕТ!Те официално отказаха да изплащат печалби за срещата и казаха,че мача е уговорен!!!Генади защо мълчиш по-въпроса?

Анонимен каза...

Ехаа оля се яко 4-ти чак уговорени баскетболни мачове в Троян кой го уговори Тодор Колев може би ? Национален треньор на жените , в Троян печели добре ,,може , всичко може. А може би на Лъчо да не му стигат лапането,нощувките и хилядарката в брой. Не мисля ,че Пешо може това той е доволен от свивките от Калинел.

Анонимен каза...

3-ти, стъпвал ли си някога в баскетболната зала в Троян?
Познаваш ли някого от баскетболния отбор на Троян?
Или слушаш какво ти "пеят" разбирачите до тебе по време на мачовете?
Ами ако ти кажа, че всички момчета в отбора с изключение на две са от Троян?
Айде престанете вече с този селски троянски манталитет да дрънкате наляво и надясно празни приказки, тях си ги оставете за разговорите с аверчетата на мегдана.....

ИЦКУУУ каза...

Говоря с факти имам заложена определена сума и вижте какво ми пратиха ЕФБЕТ (Здравейте,

Съгласно нашите правила: 18.2 и 18.5 EFbet.com си запазва правото, по
свое усмотрение, да обяви даден залог за невалиден, ако има съмнение, че
залозите са обявени, осъществени и/или приети поради грешка).После им звънях и имат СЪМНЕНИЯ,ЧЕ МАЧА Е УГОВОРЕН

Анонимен каза...

Ицкуу ще излезеш прав лично Глушков призна пред БНТ за уредени мачове и намекна за мач във нашата група.Залагано е за резултат първо полувреме и краен резултат

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |