От 12-ти раздават помощите за храна

* Пунктът в Троян е в бившето Данъчно, пакетите включват брашно, леща, спагети, компот и конфитюр * Продуктите се осигуряват по европейската Оперативна програма за храни и/или
 основно материално подпомагане
Социално
ПАКЕТИ с храна ще бъдат раздавани от служители на БЧК на нуждаещите се в община Троян в периода от 12 януари до 29 януари. Пунктът в града е в сградата на бившето Данъчно на ул. „Георги Раковски” 55, всеки работен ден от 8:30 ч. до 16:00 ч.; а по селата - в кметствата. Пакетите включват брашно (5 кг), леща (3 кг), спагети (6 пакета по 0,5 кг), компоти (2 консерви) и конфитюр (1 кг).

ПРАВО на хранителните помощи имат всички жители на общината, които са получили и помощи за отопление за отоплителния сезон 2014/2015 г.; и още, което е новото – пострадалите при бедствия и аварии през годината, получили еднократна помощ по Закона за социално подпомагане. При вземането на пакетите с храна всеки трябва да представи удостоверение за самоличност, напомнят от общинската администрация.

ХРАНИТЕЛНИТЕ продукти се осигуряват по европейската Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се, а управляващ орган у нас е Агенцията за социална помощ; за поредна година като партньорска организация в акцията участва и БЧК. Социалният проект в подкрепа на най-нуждаещите се българи за тази година възлиза на обща стойност от 4,7 млн. лв. Предвижда се хранителни пакети да получат 255 хил. български граждани в цялата страна.

Т21

3 коментара:

Анонимен каза...

Не, не става дума за помощи и то за храна на някакви диви африкански племена. Не става дума за хранителни помощи за бежанци или за хора след природни катаклизми като в Хаити. Не става дума и за хора, които са във вохна от години.
Тук става дума за помощи на едно население, което от 8 години е пълноправен член на ЕС и както се казва - част от "Клуба на богатите".
Тук става дума за хранителни помощи на дебили и малоумници, които от 20 години си избираха бившата номенклатура на БКП и ДКМС Троян да ги ръководи, управлява и води към светлото евробъдеще. Същата тази жалка, бездарна и неграмотна троянска комунистическа номенклатура, заради която след 89-та от Европа също ни изпращаха хранителни помощи след онзи 45-годишен социалистически възход.
Сега виждате ли след 26 години до къде я докарахте тъпи и прости днешни "евро" другари и другарки? Как е? Кой победи на изборите? Изобщо - кого и какво победихте?
През 2016-та година да няма какво да ядете, нещастници! А тази "новина" ви я поднасят, сякаш става дума за безплатни билети за Виенската филхармония или за поредния театрален хит на Бродуей. Смяяях! ... и сълзи...

Анонимен каза...

С две думи...пълна скръб!

Анонимен каза...

По телевизията даваха как циганки се жалваха от предотавените помощи. Нямало захар и олио. Идваха са ги получат с колите си, някои от тях никак евтини.Може би помощите трябва да са във вид на алкохол и цигари?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |