Официално начало на новия троянски клуб по биатлон

* Лично Катя Дафовска уважи събитието, председателят Георги Радковски представи КБ „Амбарица”, кметът обеща подкрепа
Биатлон
Георги Радковски представя КБ "Амбарица", до него - Донка Михайлова и Катя Дафовска
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ на Българската федерация по биатлон, олимпийската шампионка Катя Дафовска, пристигна специално, за да „поставим началото”, както пишеше в поканите, на най-новия спортен клуб в Троян – Клуб по биатлон „Амбарица”. Сред гостите бяха кметът Донка Михайлова, председателят на Общинския съвет Николай Тодоров, големият дарител за спорта инж. Марин Радевски, приятели и съмишленици. Промоцията бе в сградата на троянската митница, където е тренировъчната база на клуба – трите помещения бяха предоставени от Общината за безвъзмездно ползване за срок от пет години. А реконструкцията на новата зала и модерното оборудване, осигуряващо всичко необходимо за качествен тренировъчен процес, се финансира от клуба и по-точно от неговия основател и председател Георги Радковски – спортист и бизнесмен, внук на митичните някогашни хижари на хижа „Амбарица” Дана и Гечо Мичковски.

Водосвет за успех на новото троянско спортно начинание
НАЙ-НАПРЕД домакинът г-н Радковски представи КБ „Амбарица”, като акцентът бе върху най-важното – голямата любов към биатлона (надписът „Biathlon forever” в залата бе достатъчно красноречив), интереса у децата, сформирания силен тим при големите. В момента в клуба са записани 42 деца, като 34 от тях са картотекирани за участие в състезания. При мъжете и жените ще участват „играещите” треньори Цочо Терзиев и Тодор Генковски, познати имена в биатлона, донесли немалко слава и медали на Троян в предишни години, националката Деси Стоянова, която в момента е №1 в българския биатлон при жените; както и две големи имена в зимните ни спортове – световната звезда в ски ориентирането Станимир Беломъжев и ски бегачката Теодора Малчева, и двамата сериозно изкушени от биатлона (това ще става, когато имат пролуки в натоварената си състезателна и тренировъчна програма, поясни г-н Радковски).

Кът от новата тренировъчна зала на клуба
На тренировка в залата
На тренировка в залата
Г-ЖА ДАФОВСКА не спести похвалите си към новия клуб, който вече е пълноправен член на федерацията и към ръководството му, открои и отличната материална база. Похвали се чуха и в словото на кмета г-жа Михайлова, която заяви твърдата подкрепа на Община Троян и в конкретния случай, и изобщо към спорта. За КБ „Амбарица” имаше и дарове – кметският бе икона на Спасителя Иисус Христос. Както се полага, при откриването бе отслужен водосвет за успех на новото начинание.

Т21 
Снимки: Петър Петров

18 коментара:

Анонимен каза...

Защо е в кавички да "поставим началото"?Какво стана с КБС Аякс ?Нов клуб ли има или е преименуван стария Аякс?

Анонимен каза...

Nov klyb :)

Анонимен каза...

Колко клуба по биатлон има в Троян? Липсват имена от Троян, които в момента са национали и са на подготовка на Белмекен. Да не се повтаря историята с туристическите дружества в Троян /около 3 броя/, какво не могат да разделят?!?

Анонимен каза...

Ами аз си мисля, че няма как да се повтори историята с туристическите дружества, по простата причина, че да направиш ново дружество ти ти трябват няколко пенсионирани туристи и това да можеш да викаш "Ойларипи", както стара раница, комат хляб и буркан лютеница...и шише ракия. Със спортните клубове не е така. Особено, когато става въпрос за биатлон. Тук си трябват доста пари, професионализъм и отговорност. Доколкото знам новият клуб се явява като конкуренция на "Аякс", а какво по-добро нещо за децата от това да имат конкуренция. Не вярвам някой да си хвърля парите без да има ясни амбиции и цели относно децата на Троян. Похвално е!!Така по-бързо се създават шампиони.
Пожелавам успех и на двата клуба и нека ни радват и прочуват името на Троян. Само бъдещето ще покаже къде се работи по-правилно.

Анонимен каза...

Само в България и в частност Троян може да има два клуба по биатлон, които на състезания да са един срещу друг например при щафетно бягане. Още по странното е, че и Генковски и Терзиев са от школата на Куршума. Не го знам куршума що за човек е, но явно има нещо гнило щом се налага да се регистрира нов клуб. Желая успех на новия клуб и нека да извади поне един състезател на сезон като съгражданите ни Беломъжев младши и Влади Илиев.

Малко съм смутен от 5 г. условие, което дава безвъзмездно общината.Не е ли прекалено кратко за такава инвестиция?

Анонимен каза...

Това не е вярно! И в други градове има по два клуба по биатлон(Берковица,Ихтиман..
)и именно от тези градове са всички младежки национали в момента. Тези, които ще застанат на местата на настоящите национали т.е точно засилилата се конкуренция там, защото има два клуба дава отлични резултати. ;)

Анонимен каза...

Почти "всички" младежки национали. Има и от Троян три деца, но всъщност само едно момиче от тях е за националния. Другите са пълнеж......

Анонимен каза...

Патриотът рече: Трябва да се учреди и нов Клуб по Баскетбол защото сегашния е филиал на "Балкан" Ботевград , харчещ парите на "Калинел" и на троянските данъкоплатци. Настоящият клуб никога няма да създаде местни играчи - обзалагам се !

Анонимен каза...

Това , че има два клуба е добре - конкуренцията ражда качество.
Ако имах дете на подходящата възраст щях да го изпратя при Цочо Терзиев.

Анонимен каза...

Всичко е добре, но е е спазен протоколът. Правилно написано е: " Сред гостите бяха Членът на Политбюро на ЦК на БКП и кмет на град Троян Донка Михайлова ..." като по този начин се наблегне на формално премахнатият за Троян чл. 2 от Конституцията !

Анонимен каза...

Всичко е добре, но не е спазен протоколът. Правилно написано е: " Сред гостите бяха Членът на Политбюро на ЦК на БКП и кмет на град Троян другарката Донка Михайлова ..." като по този начин се наблегне на формално премахнатият (но не и за община Троян) чл. 2 от Конституцията !

Анонимен каза...

В Берковица има един клуб

Анонимен каза...

Успех на новия клуб и трениращите деца. Страхотна инициатива да се дава шанс и инвестира в бъдещето на българските деца!
ЗУ

Анонимен каза...

Ленин, Сталин, Гошо Тарабата и т.н. ще се обърнат в гроба, ако разберат, че тяхна наследничка от висок ранг, която трябва да води уприта борба с религиозните предрасъдъци и да насажда великото дело на комунизма сред подрастващите-награждава пионерите и комсомолците с религиозни атрибути !

Анонимен каза...

Айде спрете се с партийните си полюции вече. То не знам в тоя град какво трябва да стане, за да спрете да се обиждате на "сини" и "червени"! Засрамете се бре, хора!

Анонимен каза...

От какво да ни е срам, бе 15-ти. Нима не знаете, че др. Михайлова е била на висока комсомолска длъжност в ОК на БКП и като такава е получавала висока заплата за да води непримирима борба с "религиозните предразсъдъци " Какво очаквате-овчедушният народец да забрави тези "маловажни" нещица и да се умиливя на др. Михайлова (която в момента заема още по - висока длъжност в обявената със закон за престъпна БКП) , че поднася икона на децата ! А не мислите ли, че това е висша проява на лицемерие !

Анонимен каза...

Време е и втория клуб по баскетбол да се регистрира напролет стягайте се

Анонимен каза...

Тези смешници със втория баскетболен отбор да не би да са някакви клети отритнати псевдо треньорчета или спортисти, а? Така де, сиреч.казвам, че досаждате.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |