Второ сребро за Тачо във Финландия, поведе за Световната купа

* Беломъжев старши: „Със страхотната си концентрация и дух
 Станимир показа кой е“
Ски ориентиране
Станимир Беломъжев
ГОЛЕМИЯТ Станимир (Тачо) Беломъжев дублира успеха си от спринта в петък и днес (неделя, 29 ноември) спечели втори сребърен медал в средната дистанция в първия кръг за Световната купа 2015/2016, провеждащ се в Юлас, Финландия. Поредното призово място му донесе и жълтото трико на водач във временното класиране за Световната купа; освен това троянецът оглавява и световната ранглиста. Победител в средната дистанция стана руснакът Анрей Ламов, изпреварил Беломъжев с 50 сек., трети е шведът Ерик Рост.

„СЕЗОНЪТ ще е много дълъг и тренировъчната ни програма е така настроена, че още не сме работили за скорост. Но със страхотната си концентрация и дух Станимир показа кой е“, коментира по телефона за Т21 непосредствено след втория сребърен финал бащата и личен треньор на звездата Иван Беломъжев. Той използва повода да спомене и основните помагачи: „Големите ни благодарности са на троянски адрес – към Светльо Дочков („Сима“), който от години прави максималното да ни осигури добри условия за тренировки, и Марин Радевски („Калинел“), който финансово ни е подавал ръка многократно. Ще спомена и двама извън Троян – Михаил Маринов („2М Трейд“) от Попово и столичната фирма „Гармин“.

Награждаването на призьорите в средната дистанция, вляво - Станимир Беломъжев
БЕЛОМЪЖЕВ старши сподели и една лоша новина: „Тук, в Юлас, научихме, че е починал големият ни приятел и съмишленик Васил Шандурков от Габрово, с него години работихме заедно за развитието на нашия спорт. Поклон!“. А малко по-късно в страницата си във фейсбук, към снимката от награждаването след днешния старт, Станимир написа: „В памет на Васил Шандурков, чието сърце, отдадено на ски ориентирането и ориентирането, вчера спря да бие. Искам да споделя, че ще продължавам да тренирам и да се състезавам, за да продължа каузата, за която той лично работи през всичките тези години и за която работят още много неуморни сърца. Вечна му памет!“. 

Т21

 Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Браво Тачо.Бог да прости Шандура.

Анонимен каза...

Браво! Нека все така да побеждаваш и да прославяш България.

Анонимен каза...

Големи сме боклуци това троянците! Ако става въпрос за някой местен "политик" ще има един милион коментара. За това постижение обаче всички си мълчим. Както и за предната статия за Майкъл Иванов. Еснафи и мезивирджии сме си ние. Само сеир ни дай и да "чешем" клавиатурите. Пфу!
БРАВО ТАЧО, ГОЛЯМ СИ, ЧОВЕЧЕ!
Горд съм, че сме съграждани!
Браво и на Майкъл!

Анонимен каза...

Верно си голям боклук. И всички хора виждат това.Ама то и майка ти и баща ти бяха такива !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |