Донка за втори път, да отваря шампанското

* Настоящият кмет на Троян Донка Михайлова печели втори мандат с убедителна преднина - 65%:35%, опонентът инж. Димитър Шишков поздравил победителя * Вероятност за „еднопартиен кабинет”,  завързана ситуация в Общинския съвет
 
Местни избори 2015 Балотаж Актуализиран
Донка Михайлова чака реда си за гласуване на първия тур, до нея са двете й дъщери и съпругът
ЯСНО Е – Донка Михайлова, първата жена, избрана за кмет на Троян в цялата история на града, спечели убедително втори пореден кметски мандат на Местни избори 2015. По информация от Общинската избирателна комисия (ОИК) и при разгледани 100% от протоколите на секционните избирателни комисии от балотажа г-жа Михайлова печели с 30 пункта преднина пред инж. Димитър Шишков (ГЕРБ) - 64,67% : 35,33%. Което в гласове означава - 8166 за победителя и 4461 за опонента (на първия тур гласовете бяха 7196 за Михайлова и 3239 за Шишков). Научихме, че опонентът инж. Димитър Шишков (ГЕРБ) е признал загубата си и още вечерта лично е отишъл да поздрави победителя. И от нас – честито!

КРАЙНАТА победа на Донка Михайлова бе очаквана и заради солидната преднина на първия тур, провел се преди седмица, 25 октомври – 7196 гласа (48,5%) срещу 3239 гласа (22,5%) за инж. Шишков. Резултатите от балотажа сочат, че двамата кандидати са повишили резултатите си от първия тур с около 1000 гласа и разликата между тях от около 4000 гласа се е запазила.

ГЕНЕРАЛНИЯТ ИЗВОД е ясен – Донка Михайлова поема троянското кормило за още четири години, до 2019 г. Което означава, че жителите на общината са оценили положително свършеното през първия й мандат (2011-2015 г.). Сега следва конструиране на управленския екип, но със сигурност това няма да е толкова проста работа и в някаква степен ще зависи от предизборните и следизборните договорки. По наша информация обаче г-жа Михайлова ще се опита да сформира „еднопартиен кабинет”. От друга страна управленската ситуация се завързва, тъй като в новия Общински съвет кметската партия БСП ще е в опозиция – основният противник ГЕРБ със съюзника му „Избор за Троян” имат мнозинство от 15 съветници.

Т21

Още по темата:

55 коментара:

Анонимен каза...

Дали пак ще е Донка, дали Шишков, който ще да е- все тая !
България/Троян загива с всеки изминал ден.

Анонимен каза...

Честито на Г-жа Михайлова! Достоен Човек и достойна Жена! Заслужена ПОБЕДА над посредствеността!

Анонимен каза...

Тя, че не е достойнa не е. Aми просто от ГЕРБ не можaхa дa прикоткaт стaбилен и aвторитетен човек. Което е рaзбирaемо предвид местнaтa структурa нa пaртиятa.

Анонимен каза...

Герб да направят анализ на кампанията, на структурата, на капацитета и на PR. Не става с Минко, Неда, Петко и сие. До кога. Самите гербаджии се отдръпнаха. Голяма излагация...срам

Анонимен каза...

Поредното доказателство , че когато си идиот и избори не могат да ти помогнат . Честито на комунделите , те отново бутнаха Троян в пропаста .

Анонимен каза...

В ГЕРБ Троян няма нито един комунист ! Както и в Германия няма бежанци от Сирия !

Анонимен каза...

Не ви знам какво ви е мисленето и виждането, но г-жа Михайлова е единствената, която се опитва да направи нещо за този град. Честито!

Анонимен каза...

Е то само с опитването си и остана . Но фактически градът потъва от ден на ден под управлението на кметицата донкА .

Анонимен каза...

до 7. Имаш в предвид градинките или?????

Анонимен каза...

Да са ни честити следващите 4 тъмни комунистически години за Троян. Никакви пари, партийни назначения, зловещи финансови санкции! Но си имаме теменужки, честито! Дори Враца и Ловеч вече не са червени. Срам, голям срам.....

Анонимен каза...

Битката в Троян беше необикновена: БСП срещу БКП, победата беше задължителна!!!

Анонимен каза...

Подкрепям 7 .. Кметицата, която направи нещо !!!!!!

Анонимен каза...

Бойко току що го каза, "там където загубихме беше заради слаби партийни организации и слаби кандидати" такива са те в Троян. И сега инж. Миховски да си подава оставката като местен лидер на ГЕРБ, а самият Шишков не е имал желание да става кмет от самото начало, но просто е имало натиск върху него. Сега обаче, тоя самонадеян мушморок Миховски се очертава да влезне даже в парламента като депутат, ами нека му.

Анонимен каза...

Командировките на верните и общински служители из цяла европа за сметка на данъкоплатците ли имаш предвид под "нещо" ве 12 . Ако е това прав си общинарите си вяха пръднята из европа също като по времето на трапчанския милиционер .

Анонимен каза...

Добра или лоша Троянска община избра и то категорично новия стар кмет ДОНКА МИХАЙЛОВА. От утре започваме да отчитаме какво прави тя за община Троян. А като падне първия сняг ще си пишем пак,
дано тогава пак я подкрепяте така настойчиво. Къса ви е паметта съграждани

Мартин каза...

Смятам, че освен да се злослови по адрес на г-жа Михайлова и издигналата я партия нека погледнем назад в миналото, когато ГЕРБ имаха кмет в лицето на г-н Акимов. Ако се замислим ще видим, че той не е направил почти нищо. Не ме разбирайте погрешно. Не симпатизирам на БСП, но смятам избора на г-жа Михайлова е по-добрия вариант. Оповавам се на личните ми познанства на хора от листите на другите опоненти.

Анонимен каза...

Този вот беше мажоритарен.
Наистина троянеца не е толкова прост!

Unknown каза...

Супер гласувах за нея

Анонимен каза...

https://www.facebook.com/igor.ilioski.33/videos/458037741064554/

Анонимен каза...

ГЕРБ претупаха кампанията и избора си за Троян, но какво следва оттук нататък? С механизмите на централната власт - максимално забавяне на магистрала Хемус и всякакъв блокаж на европроекти и субсидии, дори премахване на табелите на отбивката при Абланица, отклоняване на всякакви инвестиции и запушване на прохода към Кърнаре, какъв сценарий само :) Успех с комунистката!

Анонимен каза...

Герб - Троян не претупаха кампанията си,те хвърлиха невиждани сили и средства, но кадровата некадърност на тукашната клика доведе до този уникален и заслужен гербаджийски провал!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Оставки на некадърниците!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

На вас не ви ли е смешно втора година главния път в "Ливадето" да е като лунен път и да питат туристите защо няма кой да го оправи !!!!! Що за община е това да твърди че привлича туристите а да няма инфраструктура и хората да си разбиват колите!!!! Не знам какво сте избрали но каквото сте си пожелали да ви е честито!

Анонимен каза...

Честито,г-жо кмет ,а на тебе Венко локомотива какво стана спомощта ,нали казваше ,че нещата започна ли да се получават,да ама не влака забуксува някъде по гара Добродан

Анонимен каза...

Троян загива заради самите хора в него не заради кмета му.
От години едни и същи хора седят по кафенетата без работа и образование,без воля за развитие,такива хората такъв и градът .
Всички знаят да мрънкат и плуюят а никой дори себе си не е развил като личност .

Анонимен каза...

В герб троян са само "авторитетни" мениджъри и автомонтьори.Всички те разбират от политика толкова колкото баба ми от хард рок. FU гербери. Мишкарска партия!

Анонимен каза...

Какво означава че е признал загубата??? Е ако не я признае кво??? Все тая всички са маскари!!!

Анонимен каза...

Как да обясня на човек, че кенче Coca Cola струва 1.20лв, при положение, че тук е 45 цента? Как да му обясня, че сосът за спагети е 5.00лв, а тук е 1.50евро??? И така за абсолютно всяка всекидневна стока. С напомнянето, че тук минималната заплата е 1200 евро. В България колко беше … 175 евро? Да, досещате се. В очите на тези хора ние сме някаква чудовищна изненада, оцеляла напук на всички очаквания. И тогава те разбират защо си напуснал тази имитация на държава.


Ебал съм й майката на тая държава!
https://elcabronblog.wordpress.com/2015/10/29/%d0%b5%d0%b1%d0%b0%d0%bb-%d1%81%d1%8a%d0%bc-%d0%b9-%d0%bc%d0%b0%d0%b9%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d0%b0%d1%8f-%d0%b4%d1%8a%d1%80%d0%b6%d0%b0%d0%b2%d0%b0/

Анонимен каза...

Хайде троянци, ЧАО, до следващите избори!Тролове, починете си, много гряз изписахте!НАЙ–ГНУСНАТА КАМПАНИЯ ПРИКЛЮЧИ!СЛАВА БОГУ, че победи ДОБРОТО!

Анонимен каза...

Aх, aх...кое добро? Тотaлно изтрещял трЕнецо?

Анонимен каза...

Абе всички трябва да сме доволни, че от двете злини си избрахме по-малката.Не ми се мисли какво очакваше Троян следващите 4 години ако хората се бяха полъгъли по партия. Явно има смисъл от мажоритарен вот!

Анонимен каза...

Браво от 28 области в България БСП не печели нито в една.От 265 общини в България БСП печели в 60.Дори червената крепост падна.Само Троян остава твърда червена крепост.

Анонимен каза...

За пръв път от 25 години в България няма НИТО ЕДИН червен кмет на областен град!
БСП липсват от политическата карта!
България е СИНЯ!
22 областни града на ‪#‎ГЕРБ‬!!!
Честито, победители!!!

Анонимен каза...

Троян не е червен, в Троян БСП победи БКП, маскиран като Герб. В Троян победи още мажоритарността, честито на победителя Донка Михайлова!!

Анонимен каза...

Уважаеми Генадий Маринов, в една от статиите си където Пелов си е върнал Априлци ти определи балотажа в Ловеч като "кървав", а аз направих коментар под №1. Направих анализ и прогноза кои ще са новите кметове на |Ловеч и Троян след балотажа. Твоя коментар беше -"любопитен анализ". Мисля че ми дължиш коментар "точен анализ" имайки предвид 100% ми прогноза.Мисля, че е време освен да се чуваме по телефона, което е рядко и е във връзка с измамените от Великобритания 2014 и да се срещнем на по бира. С уважение: М/SI

Генадий Маринов каза...

Поздравления, М/SI! Наистина даде абсолютно точна прогноза! Какво да кажа - който си го може, го може (говоря и за далия прогнозата, и за обекта на прогнозата). На по бира! :))

Анонимен каза...

Според мен няма особено значение кой ще бъде кмет, както по-горе е написано, от него не може да се очаква твърде много. Бъдещето зависи от мат'ряла и имам съмнения относно качествата му подобно на този в северозападналата кочина. Със завист, еснафлък и мързел развитие в положителна посока не се постига.

Анонимен каза...

Уважаеми 32-ри ,предлагам да не се радваме, че няма БСП ,а да започваме да плачем, защото все повече има ДПС :((((

Анонимен каза...

Колкото за и против да има,по официални данни до момента винаги поне 8166 ще похвалят новата-стара кметица и поне 4461 ще я оплюят.
И двата лагера са се озлобили.Кой спечелил,как спечелил,защо спечелил.Сега е така.Има следващи избори.Няма идеални хора.Сега мнозинството така реши.Така стана.Глобализацията е погълна мозъците на много хора и явно не могат да мислят нормално.Емиграция винаги е имало по една или друга причина,но тези които сме тук,в Троян,трябва да си подредим дома,така,че да ни е приятно да живеем.

Анонимен каза...

И още нещо да допълня.
сбъркана ни е системата за управление.За това който и да дойде все се окъква.

Анонимен каза...

31-ви, 32-ри и всичко защитници на ГЕРБ и Шишков...

Правилно забелязвате изборната победа на ГЕРБ. Но незнам защо пропускате да анализирате загубата му в Троян?

Без да претендирам за точност на анализа, ще си кажа аз какво мисля...


Направих си труда да сравня протоколите от ОИК за двата тура. Грубо по хиляда гласа повече имат и двамата кандидати.

Можете ли да си отговорите на въпроса от къде са дошли тези гласове?

За Донка Михайлова - ДПС + АБВ (от гласувалите за общински съветници)... Ами като сложим по-малката избирателна активност - не стигат. Значи има и от другите, които като цяло са анти-БСП....

А при почти гласа 2000 за Избор за Троян, защо само 1000 отидоха при ГЕРБ? Пак нещо не излиза сметката....

Как ще коментирате факта, че на първия тур гласовете за Шишков бяха по-малко от тези за общински съветници на ГЕРБ?

Поне четирима мои познати, върли антикомунисти, казаха че са гласували за Михайлова. Това да ви говори нещо?

Моето скромно мнение е, че е крайно време ГЕРБ - Троян да си признае че заложиха на неправилния човек. А може би е по-точно - на неправилните хора. И да не търси под вола теле. Така че - никой не е виновен на ГЕРБ. Виновни са си самите те....

Истината е, че ни чакат трудни 4 години. И то не толкова заради факта че имаме БСП кмет при ГЕРБ правителство (поне през следващите 2 години ако е рекъл Господ), а защото за Михайлова ще й бъде невероятно трудно да прокара решение при така ситуирания общински съвет... То ще бъдат едни пазарлъци, едни кандърми.... Жална ти майка...

НО както се казва - такъв е живота. КУрав и сУрав

Селянина

Анонимен каза...

Селянина, имаш само един пропуск в очерка - дпс гласуваха на първи и на втори тур за Шишков.Пояснявам на първи тур за тяхната си лист и за Шишков кмет.Дпс активити/функционери са работи и в екип с герб последния месец.
Иначе кадрово, Троянската организация е пълен гьон.

Анонимен каза...

Уважаеми № 40, - селяниНЪТ - браво отличен коментар! За да има промяна на управлението на Троянска община се вземете в ръце от сега младите троянци и си търсете високообразован и интелигентен троянец,който да навлиза в общинската работа и проблеми, да стане готов за кмет предварително подготвен.

Анонимен каза...

Един велик китаец беше казал: "Не е важно какъв цвят е котката, важно е да лови мишки".

Анонимен каза...

43-ти, само че този китаец е казал изрично че става въпрос за избор на котки. Ако избираш между 2 хамстера, има да чакаш за мишки.

Анонимен каза...

Вероятно си прав 41-ви. Аз съм порядъчно аполитичен и поради тази причина не следя особено кой с кой се заиграва. Но предвид последното заиграване ГЕРБ - ДПС на национално ниво, има доста голяма доза логика в думите ти. От което обаче нещата стават още по-трагични за троянския ГЕРБ.

Ще си призная, че на предишните избори гласувах за тях. Никога не съм бил член на партия и не мисля че някога ще бъда. Винаги гласувам така както мисля че е по-добре. Бях скептичен за Донка Михайлова преди 4 години, но сега... През тези 4 години имах доста разговори с различни хора за нейното управление. Включително хора около ГЕРБ са се изказвали ласкаво за нея по отношение на това, че като са почукали на вратата й, им е съдействала с каквото и колкото може.

Ще ми се да отговоря и на знаещите, които постоянно пишат, че младите хора си тръгват от Троян и вината на общинското ръководство за това...

Скъпи знаещи, аз съм специалист в някаква си област. Не разбирам от управление на община, имам начални познания по икономика. И като незапознат докрай с нещата, съм говорил с икономисти по темата какво може да направи един кмет за да раздвижи икономиката на едно населено място, още повече малко като нашия град.

И отговора е винаги бил - почти нищо. Наистина какво може да направи един кмет?

1. С решение на Общинския съвет да бъдат отделени терени за обособяване на индустриална зона. Но това означава че трябва да има събрани общински терени на едно място, защото ако ги няма, трябва да се създадат чрез придобиване от частни собственици, което е свързано покупки или замени на имоти, отчуждавания, обезщетения и т.н. Което в крайна сметка значи пари от тънкия общински бюджет.

А и дори да бъде обособено - трябва да има ИНВЕСТИТОРИ.

2. С решение на общинския бюджет да намали местните данъци и такси. Ама кои да са те?

а) Такса смет? Ами нали ще потънем в мизерия...
б) Тротоарно право (вярно е че троянското си е скъпо)? И какво - няколко кафеджии ще започнат да плащат по-малко, но няма да си намалят цените...
в) Туристическата такса? Тя пък колко ли се плаща?!?!?! А и от нея идват част от парите за озеленяване
г) Не се сещам за друго, но и да се сети някой, едва ли ще има особен ефект...

3. Откриване на работни места, чрез създаване на общински фирми. Е... Михайлова подхвърли идея в тази посока. И какво - едва ли не я разпънаха на кръст. Същите тези които "много милеят за Троян". Друг е въпроса дори да се създадат колко ще са ефективни въпросните фирми.

Истината е че младите хора бягат не само от Троян. Бягат от всички сравнително по-малко населени места. Бягат от България като цяло. И вината за това не е в общинското ръководство на Н-ската община, а в ДЪРЖАВНОТО РЪКОВОДСТВО.

Едната от причините да няма инвестиции, е че няма КВАЛИФИЦИРАНА работна ръка. Училищата в Троян (а и не само) бълват полуидиоти, които нямат елементарна култура. Как да назначиш такъв човек във фирмата си, за да за занимава с клиентите ти? Ами той ще ги изгони с държанието си. Омръзнало ми е като отида в магазина да ми говорят на ти абсолютно непознати "продавач-консултатнти". Все едно сме гаджета или всяка вечер си пием ракията заедно. Наречете ме старомоден, но предпочитам учтивата форма на обръщение.

А училищата бълват полуидиоти, защото голяма част от родителите също са такива. Защото очакават училището да направи всичко. Да. Вярно е, че всички сме много заети, но не е редно да очакваш че една институция (пък била тя и училище), ще направи от детето ти ЧОВЕК без твоето участие.

Заради това ще си шием възглавници и ще правим талаш, защото това можеш да го направиш дори да си пълен идиот.

За да има инвестиции, трябва да има и кой да купува това което искаш да произвеждаш. Ама като си нямаме пари....

42-ри е прав че трябва млад човек, но лошото е че ако този млад човек е кадърен, той ще бъде засмукан още преди 30-те си години от някоя голяма фирма или ще забегне в чужбина. И ще се връща в родния си града веднъж на 2-3 години и евентуално за погребението на родителите си.

Хай сполай ви!
И останете със здраве!

Селянина

Анонимен каза...

Добре, че спечели г-жа Михайлова.
Лошо обаче е ГЕРБ в общинският съвет.
Те са с по-голяма тежест и ще съсипят града.

Анонимен каза...

Към 45-ти "Селянина": С последния абзац описваш точно моята ситуация, аз преживях същото около 30-те и за последните 10 години се мярнах няколко пъти в Троян, в.т.ч. на едно погребение и 20 годишнина на випуска. И си прав, че в малките населени места младите няма какво да правят.

Анонимен каза...

Хайде отговори ми честно 47-ми, виждаш ли в това вината на някой от последните кметове? Енкин (като най-дълго кметувал за последните години), Акимов, Михайлова? Не че няма за какво да ги корим. Помним съмнителните продажби на разни имоти тук-там....

Но те ли съсипаха и затвориха "Елма", "Машстрой", "Хемус"? Те ли забраниха някой да направи кино? Те ли вдигнаха наемите на помещения по главната?

Ние самите сме си виновни за всичко. И за некадърните политици които избираме на национално ниво. И за купуването на гласове, заради ниската ни избирателна активност. И за сегашната ситуация покрай кметските избори тук.

По спомени, в началото се заговори за 2 ГЕРБ-аджийски кандидатури за кмет: Драголов и Миховски. Ама Миховски се усети, че ако Корнелия Маринова спечели в Ловеч, той отива депутат. И му светнаха очите. Хубаво, ама нали като го няма тук, трябва по някакъв начин да командва по-изкъсо кмета. От друга страна, трябва да е позната личност. Да не е някой дърводелец в "Рико"-то (образно казано)

Е... Ето ти и решението - Шишков. Не става за нищо друго освен за "горски", и понеже не разбира от нищо, ще бъде послушен.... За да остане в Троян, че вероятно не му е било удобно по Враца (или където е било последното му зам.-началническо кресло). Ето ти го разковничето на цялата ситуация. Защо Миховски предпочете друг пред Драголов, и защо пък точно Шишков...

Селянина

Анонимен каза...

Шишков излезе пич и поздрави Донка за смазващата разлика,ами Венко локомотива дали е поздрави като него още на първия тур го би като шкембе в довар.

Анонимен каза...

Оставете го него ,той пак заложи на куция кон.Май да си гледа адвокатството и да не се занимава с глупости.

Анонимен каза...

Селянина въобще не е в час щом си мисли, че Миховски е някакъв фактор освен на хартия в партията си

Анонимен каза...

Може да не е фактор Миховски, № 51, но при победата на ГЕРБ в Ловеч,отива за депутат, ако не му мине котка път за наказание,че не спечелиха кметското място в Троян.Той май най-много ще се офайдоса от всичките,макар и за 3 години. Късметлия момче?

Анонимен каза...

То в тази партия 51-ви, всички знаем кой е Фактора. Но и факторчетата си играят играта. Защо иначе да издигнат кандидатурата на Шишков за кмет? Ако им пречи като зам.-директор в СЗДП, мислиш ли че не могат да го махнат? Аз не мисля...

Селянина

Анонимен каза...

48-ми "Селянина": Не мога да ти отговоря поради следното: Аз напуснах Троян през 1992 и чета форума от любопитство какво се случва, живота ми е доста динамичен, като мина през Варна, чужбина, сега София, и т.к. работя за мултинационална група от компании, реално се прибирам в БГ като за празник. Виждам само как севера запада сравнен с южната част. Имената, които цитираш аз не ги познавам, имам бледи спомени от коментари на моите родители и за мен не значат нищо. Мога само чистосърдечно да пожелая по-добри времена!

Анонимен каза...

Браво Донка! Честито Михайлова!
Па този мандат вземи се поогледай и поослушай какво става около теб. Изчисти се от дребни душици, кариеристи и мамини синчета. Защото след четири години пак ти ще им сърбаш попарата. В групата имаш и по-достойни хора.
Честито!
Успех!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |