„Чавдар” с първи трофей за сезона

* Нашите спечелиха безпроблемно турнира за купата на Община Габрово * Данаил Христов бе избран за MVP, Ради Кочев – забивач №1
 * Сформираме и аматьорски отбор за НАЛБ?
 Баскетбол
Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

„БРЕЙЙ, започна се - валякът „Чавдар” мачка всичко по пътя си още на първата предсезонна отсечка”, зацъка с език троянският баскетболен запалянко, недоумяващ как стават тия неща, кога нашите започнаха подготовка, кога тренираха, че и турнир спечелиха!? Ами стават такива неща, в милата ни татковина всичко става, а нашият отбор със специфичния троянски модел на работа е доказана марка в държавата, с една дума - печеливш!

СЛЕД ТОВА малко лековато въведение да запозная читателя за какво иде реч. Националната аматъорска баскетболна лига, Община Габрово, Българско баскетболно общество и БК „Чардафон Орловец” (Габрово) осъществяват съвместен проект за популяризиране на баскетбола като организират този турнир – турнир „Христо Донков” за купата на Община Габрово (25-27 септември). Отзовават се седем напълно аматъорски отбора плюс троянският „Чавдар”. От показаното на терена през трите дни на надпреварата бих оприличил участващите отбори не дори като аматъорски, а като самодейни състави,  които бяха лесна и много достъпна плячка нашите. Няма да цитирам резултатите, голямата разлика, с която „Чавдар” биеше наред, илюстрират казаното дотук; нито ще правя анализ на показаното и видяното.

Нашите след убедителната победа на финала срещу "Ботев" (Враца) - 94:71
 Капитанът ни Ценко Наков, обявеният за MVP Данаил Христов и
 забивач №1 Ради Кочев след награждаването
ОТНОСНО организацията на турнира - чест прави на домакините, постараха се и успяха! И откриване като хората, и секретарска маса на ниво, грамотен съдийски състав, ежедневна информация в сайта на Национаналната аматьорска лига по баскетбол (НАЛБ) и т. н., и т. н. Нооо, там дето не е текло, трудно протича - думата ми е за интереса към проявата, има ентусиасти за работа, а няма интерес, няма публика, играят си момчетата и сами си ръкопляскат, не иде някак си тази работа, няма го живецът... И си мисля - ако беше в Троян такъв турнир, залата щеше да се пръска по шевовете си, и приходи щеше да има. Научавам, че от НАЛБ първо на Троян са предложили да стане център на аматъорския баскетбол за Централна и Североизточна България, за организация и домакинство на такива турнири, но… но не е проявен интерес. Защо?
 
СЕГА за турнира в Габрово. През кои противници премина „Чавдар” през трите състезателни дни? В първия ден, петък, се справи с „Showtime” (Варна), в събота прегази отборите на „Политехника” (София) и домакините от „Чардафон Орловец” (Габрово). В неделя сутринта обърна на полуфинала „Добрич”, а следобед спечели и финала срещу „Ботев” (Враца). Преди финалния мач, както му е редът и както се прави навсякъде по света имаше конкурс за стрелба от тройката и конкурс за забиване в коша. Противно на очакванията чавдарци не успяха в стрелбата, но при забивките нашият Ради Кочев бе над всички. За най-добър играч на турнира (MVP) пък бе избран завърналият се в троянските редици Данаил Христов.
  
Красивата картина на таблото след последния съдийски сигнал
И ТАКА, първият трофей за сезон 2015/16 г. вече е във витрината на БК „Чавдар” (Троян). Да се надяваме, че в края на сезона ще бъдат прибавени нови и далеч по-ценни трофеи и награди! А за феновете на баскетбола няколко новини. Сезонът на „А” РБГ ще започне на 18 октомври, участниците ще бъдат 11, а програмата за първенството ще се тегли тази седмица и своевременно ще бъдете информирани. Накрая една нетиражирана още, но набираща инерция новина - сформира се аматъорски отбор на „Чавдар” за участие в Централна и Североизточна НАЛБ. Досега са заявили участие отбори от Габрово, Велико Търново, Варна, Трявна и Плевен (очаквайте подробности в следващия брой на „Троян 21” и в сайта на вестника).

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:

13 коментара:

Анонимен каза...

„БРЕЙЙ, започна се - валякът „Чавдар” мачка всичко по пътя си още на първата предсезонна отсечка". Първо-браво на играчи, треньори, организатори на баскетбола в Троян. и Генков. Но не бива да се смята, че човек трябва да мачка другите. Ако смачкаме другите ще останем сами.

Анонимен каза...

Човекът едва ли е имал предвид мачкането на хора. Просто такъв му е стилът на писане , нестандартен. Лично аз и моите приятели винаги сме харесвали репортажите на Генков,било от България, било от чужбина.Не знам защо обаче избягва професионалните баскетболни коментари , където е силата му.Може би защото в България всеки разбира от спорт и политика.Като се започне от агронома та се стигне до таксижията.

Анонимен каза...

Спортист каза: Исках да дам подкрепата си за Иван Макариев бивш Президент на БК"Чавдар", в предизборната надпревара , но нямаше как , затова тук го подкрепям : Голям си на килограми , но и по душа , за това съм зад теб !

Анонимен каза...

Не разбрах от горния баскетболен репортаж на господин Генков троянци взели ли са участие в този "Голям " турнир на самодейци както той се изразява. Защо не пробвахте юношите какво могат , а похарчихте маса пари на троянския данъкоплатец за да разходите ботевградчани до Габрово ?

Анонимен каза...

Сега стана напълно ясно защо Макариев прави чалгаджийски сборове за простия народ в Лъгът, ще става съветник, но е важно първо да се научи да пише, че е неграмотен

Анонимен каза...

Какво му е неграмотното на Макарийката, висшист е и успехи като президент на клуба имаше не по-лоши от сегашните.

Анонимен каза...

Явно не сте му чели коментарите тук и във Фейсбук, несвързани и с по няколко правописни грешки на дума. Ако е висшист, висшето образование се е компрометирало напълно.

Анонимен каза...

Шишков и Венко Ангелов пак затвориха материалите си за коментари. Пък и Макариев. Абе само Донка ли е мъж сред всичките кандидати за кметове?

Анонимен каза...

И ДАНИЕЛ СИРАКОВ ОСТАВИ отворено интервюто на Г.Маринов - да го плюят,да го чернят, но освен един неграмотник -злобар, няма писани лошотии и простотии! Това говори много добре за положителното отношение на хората към него! Шишков и Ангелов, дайте възможност на хората да кажат какво мислят за Вас или се притеснявате от нещо?

Анонимен каза...

Макариев прави купони 3 години пред ресторанта а сега чака стройтелно разрешение да напправи параклис на квартала и за тези 7 тържества само един път е пяла фолк певица като си тарикат направи нещо и ти

Grammar nazi каза...

Напълно недопустимо е да се оглася цял жилищен квартал с чалгии и с пиянските викове на кварталните пияници, г-н Макариев! Защото горният неграмотен коментар е ваш, личи си по липсата на препинателни знаци, макар да говорите за себе си в трето лице като Кралят-слънце! Правете си купоните вътре в ресторанта поне, а не да кънти музиката по средата на квартала по нощите! Чудя се как ви дават разрешения за подобно нещо!
Колкото до параклиса, подобно нещо му трябва на квартала, колкото на свинче звънче!
Явно вие се изживявате както тарикат и смятате, че "тарикат" е нещо положително, а не синоним за селски хитрец, какъвто всъщност сте!

Анонимен каза...

този Gramar nazi e гълфон първа степен. Макарийката е родолюбец. Да живее !

Анонимен каза...

Да живей, щот да има да са тъпчем и да сипва безплатна чорба, и да друсаме гюбеци и шкембета!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |