Донка Михайлова – кандидат за втори кметски мандат

* „Тръгвам към тези избори със самочувствието на човек, работил почтено, всеотдайно и компетентно за каузата Троян през последните 4 години…” * БСП ще има кандидати във всички троянски села
Местни избори 2015
Донка Михайлова и Кольо Кацаров по време на срещата, 26 юли 2015 г.
В НЕДЕЛЯ, 26 юли – веднага след приключването на общинската конференция на БСП - Троян, на която официално бе утвърдена кметската номинация на социалистите за предстоящите през м. октомври местни избори – кандидатът Донка Михайлова бе представена на среща с журналисти. Представени бяха и 10 от номинираните за селски кметове, като бе пояснено, че БСП ще участва в надпреварата във всичките 19 троянски села, в които ще се проведат кметски избори; но останалите 9 кандидатури са в процес на уточняване и техните имена ще бъдат обявени след извънредната общинска партийна конференция в началото на м. септември, когато ще стане ясна и листата за общински съветници. Срещата се водеше от младата Рая Петрова, а до кандидата бе лидерът на БСП – Троян Кольо Кацаров. В залата (в новата многофункционална сграда) присъстваха и червени активисти, общински съветници, симпатизанти.

„МОЯТА ЗАДАЧА е доста опростена, тъй като на заседание на Общинския съвет на БСП - Троян, а днес на най-важния форум – конференцията на общинската организация, беше утвърдена кандидатурата за кмет на община Троян за втори мандат на Донка Михайлова. И на двата форума тя получи положителна оценка за работата си през изминалия период (2011-2015 г.), основните партийни организации издигнаха само нейната кандидатура и други номинации нямаше. Поради тази причина за мен нещата са много лесни при обявяването на нашата кандидатура.” Това заяви в краткото си встъпление г-н Кацаров, след което даде думата на най-важния човек – кметът на община Троян и кандидат за следващ мандат Донка Михайлова.

Кандидатът Донка Михайлова
„ЗА МЕН номинацията за кандидат-кмет на община Троян за втори мандат е преди всичко отговорност. Да си кмет означава да се посветиш изцяло на работата си, да си готов да жертваш личния си живот, едновременно да бъдеш и визионер с конкретни приложими идеи и нормален човек, който живее с проблемите на своите съграждани. Спечелих доверието на троянци с посланието „Знам как да променим Троян”. През първия мандат показахме, че знаем какво значи управленска отговорност”, бяха първите й думи. Последва кратка равносметка на направеното през досегашния мандат: „неблагодарната, но изключително важна къртича работа по Водния цикъл” и използване на последния възможен шанс Троян да се спаси от тежките евросанкции; изпълнени общо 41 проекта за над 50 млн. лв., от които „три четвърти бяха договорени в нашия мандат”; минаване „от политиката на кърпене на пътища и улици към цялостна реконструкция” – 20 км улици, близо 22 км пътища и 13,5 хил. кв. м тротоари с бордюри; отчитане на най-ниската безработица от години – 6,5%; намаляване на младежката безработица от 17% на 11% и снижаване два пъти темпът на обезлюдяване; реновиране изцяло на 3 училища и 5 детски градини, основна подмяна на оборудването в общинската болница, откриване на дом за стари хора и център за временно настаняване в с. Добродан; подпомагане на бизнеса и спасяване от тежки финансови проблеми и фалити на 60 фирми; откриване на многофункционална сграда и предстоящо откриване на туристически информационен център; възстановяване след 20-годишен спор с държавата на собствеността на баните и басейна в с. Шипково; борба за спасяване на общинското ВиК дружество, за да „не позволим чувствително покачване цената на водата в общината”.

„ПОКАЗАХМЕ какво означава честно управление, извадихме Общината от съдебните зали, ограничихме финансовите корекции, наредихме се сред 6-те български общини, които носят европейския приз „Етикет за добро управление”. Провеждаме честни процедури за изпълнители. В края на мандата всеки член на моя екип може да каже – аз управлявах честно. Затова тръгвам към тези избори със самочувствието на човек, работил почтено, всеотдайно и компетентно за каузата Троян през последните 4 години. С отговорността на управленец, който съзнава колко нерешени проблеми остават за следващия мандат и с конкретните планове и идеи на професионалист, който знае как община Троян да продължи да се развива с бързи и стабилни темпове. Положихме основите и почваме да градим нагоре. Убедена съм, че имам опита, убедеността и компетентността да водя този процес”, обобщи кандидатът за втори кметски мандат. След което формулира предизвикателствата за следващия мандат: създаване на предпоставка за по-високи доходи чрез подобряване на техническата инфраструктура на общината; концентриране на усилията в няколко важни проекта – „Виа Траяна”, бизнес зона „Сврачи дол”, реконструкция на Малкия пазар, изграждане на нова спортна зала, мостът при бензиностанция „Лукойл”, пътната връзка ул. „Ген. П. Карцов” – ул. „Македония”; създаване на по-добра организация за движение и паркиране в града, подобряване на транспортната достъпност, ремонт на входа и изхода на града; ограничаване на разликата между града и селото – за пръв път в троянските села ще може да се работи пълноценно по плана за развитие на селските райони и „възнамеряваме да се възползваме максимално от този шанс”.

Номинирани от БСП за кметове по селата
Номинирани от БСП за кметове по селата
„ИМАМЕ ясни цели и планове и знаем как да ги осъществим, доказали сме ефективността си и разбираме нуждите на троянци. Надявам се гражданите на община Троян да ни се доверят отново, за да продължим и надградим започнатото”, бяха финалните думи на г-жа Михайлова. След което тя отговори на питания на журналистите (отговорите на въпросите на Т21 – очаквайте отделно).  А г-н Кацаров представи 10-тимата номинирани от БСП за кметове по селата: Минко Станчевски (Шипково, за 2-ри мандат), Галя Керезова (Дебнево), Иван Христов (Голяма Желязна, за 5-ти мандат), Марин Петков (Врабево), Донка Банковска (Бели Осъм), Димитрина Станчевска (Терзийско, за 6-ти мандат), Дилян Дамянов (Дълбок дол, за 3-ти мандат), Красимира Радковска (Старо село, за 2-ри мандат), Тошка Пенчева (Гумощник, за 4-ти мандат), Теменужка Зунева (Балканец).

Т21 

Още по темата:

18 коментара:

Анонимен каза...

Успех г-жо Михайлова. Вие доказахте, че сте професионалист. Успяхте да се справите с наследството си от ПП ГЕРБ с 4-те млн. кредит който заварихте за покриване на финансовите корекции.

Анонимен каза...

Била намаляла младежката безработица.
Аз ще Ви кажа как е намаляла - младите избягаха
по София или чужбина. И наистина останаха много
малко млади хора в града, които работят в Калинел
или рикото. Така наистина безработицата сред
младежите е ниска.

Анонимен каза...

Проблема с младежката безработица ще се реши като назначите млади хора на работа ,защото като гледам около вас все пенсионери ,които вече незнаят на кой свят са.

Анонимен каза...

Така и не става ясно каква е политическата оценка на БСП за изминалия мандат. Каква политика се води в този град и докъде го е довела. Смята ли БСП да покаже някакви наченки на местна политика или по стар комунистически обичай ще продължава да се крие под полата на г-жа Михайлова и ако тя спечели - печели и БСП. Ако загуби - вината е изцяло на Михайлова. Проблемът е, че жителите на Троян винаги са губещи
Същото е и при милиционерите-комуняги от ГЕРБ и Избор за Троян. Същото е при всички. Затова всичко е едно и също 20 години, а Троян си загива. Колкото повече "успехи" се отчитат - толкова повече градът и общината пропадат. И никой не ти казва защо. А не казват, защото нито знаят защо Троян пропада, нито смеят да си кажат.
Важното е т.нар. троянски медии да окрякат поредното "яйце" /нали затова общината "храни журналистите"/, партиите да вкарат цялата пара в свирката и да ни обясняват за #Кой, а не Защо, а докараното до безумие население да е разчекнато между "осанна" и "рзпни го" в безсмислени спорове, обиди и тъпи клишета без да знае, че е обречено винаги да "изтегли късата клечка", независимо кой/коя партия печели.
И така - ясни са кандидатите за кметове на БСП, на ГЕРБ, на ВМРО и на "Избор за Троян". Не е ясно само дали ще има кандидат на Троян и гражданите му. /не че това има някакво значение/

Анонимен каза...

Аман!
Бяхме се рахатясали от Пеевски.

Гена, спри ги тия коментари - отвратяват хората! И Илянката и платените коментатори на партийте... Отврат!

Анонимен каза...

Моето мнение е, че и като независим кандидат Михайлова има много големи шансове да спечели изборите още на първи тур, защото е стойностен и можещ човек и хората го оценяват. Това, че не го направи е коректна постъпка, а не като някои (пример - Джонев, Летница), които обходиха целия политически спектър само и само да са кметове. Желая успех! Ще гласувам за нея.

Анонимен каза...

Подпухнали , навъсени и махмурлийски лица ни гледат от първата снимка. Това е перспективата за Троян. За проблема с младежката безработица , може би обявата в дясно на статията е едно добро решение. Съседните общини се развиват , а ние гледаме за...

Анонимен каза...

Ще спечели ама друг път, задето разкопа града....

Анонимен каза...

А бе 8-ми я ми кажи как се поставят тръби без да се разкопае. Олигофрене!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Аман!
Този неграмотен цървул 5 - ти пак се появи.
Гена, спирай го този неграмотник, че отвращава хората. И без това този цървул нищо не може да каже.

Анонимен каза...

Не знам за коя обява (вдясно) става дума, но едвали
дават повече 2.5лв на час. Това като цяло е подигравка с труда на хората.
В копата как може хората да изкарват по над 5лв на час и на всичкото отгоре да са с високи осигуровки????
А на другите места какво става? Осигуровки на минималната, а някой нагляри си позволяват и на 4 часа и накрая си работил по 6 дена в седмицата по 10-тина часа и за 400лв.
Нормално е да не останат млади, а също кадърни хора в Троян.
Както казаха и други преди мен - все по-лошо става за
града. До след 2-3г не виждам как ще се "живее" тук.

Анонимен каза...

А бе 8!Ти явно предпочиташ да си сереш в нужника на двора в ямата и да викаш лайнарката да ти я чисти.Егоисти малоумни, развалили им комфорта, ама иначе мрънкат, че нищо не се правило.И още нещо, минаха времената, когато и лайняна клечка да ти сложат ще гласуваш за нея, защото е от еди–коя си партия.Аз лично не симпатизирам на БСП, но с удоволствие ще гласувам за Донка Михайлова!

Анонимен каза...

И аз!

Анонимен каза...

Единственият Кмет направил нещо за общината!

Анонимен каза...

И то е ?

Анонимен каза...

Има разкопаване и разкопаване. Ако бяха избрали фирма с капацитет, а не приятелско-съдружни некадърници от кръга Евгени Узунов, до сега да бяхме забравили, че е копано. Но и Михайлова се плъзна по тънката лайсна - не най-добрия, а най-партийния изпълнител и "тънки параици в джобчето". Да не говорим за асфалтирането! Освен ораторство и ПР, за което - евала, умее, не виждам да е направено нещо.

Анонимен каза...

"Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите". („Принос към историята на социализма в България, С., 1976)
Димитър Благоев-Дядото

Анонимен каза...

16-и. Да вкарвате Михайлова в тази тема е грозно и никой няма да ви повярва. Смешно и жалко.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |