Красимир Райковски и географията

* Деветокласникът от СОУ „Васил Левски” спечели Националната олимпиада по география
Отличници
Победителят Красимир Райковски с учителката си по география
ДЕВЕТОКЛАСНИКЪТ от троянското СОУ „Васил Левски” Красимир Райковски спечели Националната олимпиада по география (възрастова група 8.-10. клас), провела се във Варна от 1-ви до 3 май. Участваха общо 26 ученици от цяла България, които премериха сили в три състезателни кръга: писмен тест, мултимедиен тест и практически устен изпит пред националната комисия и публиката. Нашият Краси стана победител и в трите кръга, което заслужено му донесе първото място в комплексното класиране.

„ПИСМЕНИЯТ кръг беше лесен за мен, по-трудно беше устното представяне, защото трябваше да решаваме ролеви казуси, свързани с реални проблеми и ситуации – например миграционните процеси, глобалното затопляне и др. Мултимедийният тест се въведе като задължителен елемент за пръв път тази година, интересното беше, че в него имаше даже въпрос, свързан с Троян и Празника на сливата. Като цяло състезанието беше добре организирано. Срещнах се с много достойни конкуренти от цялата страна и успях да ги победя“, разказа победителят.

ТОВА не е първото престижно класиране на Красимир Райковски. Той има редица призови места в състезания по история и география на регионално, областно и национално ниво. Неговата преподавателка по география Пешка Вачева сподели, че успехите си талантливият й възпитаник постига благодарение на трайния си интерес към науката и упоритостта. Плановете на Красимир за бъдещето естествено са свързани с географията и са насочени към изследователската работа.

Ралица Бенчева, СОУ "Васил Левски"

2 коментара:

Анонимен каза...

Браво!

Анонимен каза...

Браво и на учителката Пешка Вачева - много добър и качествен преподавател.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |