Христос Воскресе!

„Твоето възкресение, Христе Спасителю,
ангелите възпяват на небесата и нас на земята
 удостой с чисто сърце да Те славим!”

Драги читатели на вестник „Троян 21”,

Наистина, няма радост по-голяма от радостта на тази всепразнична и спасителна, светозарна нощ – нощта на Пресветлото Христово Възкресение. Тя е по-светла от най-светлия ден, защото в нея изгря Вечното Слънце на Правдата, Христос - нашият Бог, Който възсия от гроба, озари цялото творение и с радост напои цялата вселена. Няма тържество по-велико от това чудно Тържество на тържесвата и Празник на празниците, защото Христос възкресе и оголи тъмниците на ада, смъртта лежи бездиханна в нозете на Иисуса и всичко е преизпълнено със светлина – небето и земята, и преиподнята.

Днес цялото творение празнува Пасхата на Господа, вечната, нова и тайнствена - най-светлият знак и най-великото откровение на Божията любов към човека. Чрез нея Синът Божий отвори за нас дверите на благодатта, като ни дари Светия Дух и разкри пред нас пътя към вечния живот в Бога. Затова нека да очистим сърцата и мислите си, да просветим очите на душата си и слуха на разума си, за да видим непристъпната незалязваща светлина на Хриството Възкресение и ясно да чуем победната песен: „Христос възкресе от мъртвите, със смъртта смъртта разруши и на онези, които са в гробовете, живот дари!“

Възкръсналият Господ Иисус Христос да ви дари с радост, здраве, дълголетие и успех във всички добри дела. Божието благословение да е върху вас.

С любов в Господа,
Ловчански митрополит Гавриил

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |