„Чавдар” мачка по график!

* Бихме в Правец столичния „Академик” - 79:72, да се готви пловдивският „Академик”
Баскетбол, „А” РБГ
Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

С ПЪРВИЯ от четирите възлови мача, за които писах в предишния си материал, „Чавдар” започна щурма към върха. На последния домакински мач подхвърлих на част от ръководството на БК „Чавдар”, че бих желал да отразя на живо мача в Правец срещу „Академик” (София), но получих мълчалив отказ, а личния ми бюджет не позволява подобни разходи. Разбираемо - неконтролируем съм и не правя репортажи под диктовка.

СЛЕД ТОВА кратко въведение как читателите да бъдат сигурни, че онова, което им предлагам, е точно? Уверявам ви, приятели, не ви подвеждам - следих развоя на срещата минута по минута в специализирания сайт www.bgbasket.com; а после е много лесно - стига да можеш да разчиташ статистиката, сервирана от сайта до час след края на срещата.

ЕТО КАК се получиха нещата. Вихрено начало за нашите и 14:5, постепенно студентите се окопитиха, позавързаха мача, но им липсваше основната фигура в състава - титулярът на мъжкия отбор на „Лукойл” Крис Минков; логично частта бе за троянци - 28:19. В началото на втората четвъртина зачестиха грешките в отбора ни и разликата започна да намалява. Но след своевременна треньорска намеса, корекции на състава и най-вече благодарение на авторитетното присъствие на опитния Любомир Лилов и все по-добре играещия от мач на мач Кристиян Кръстев „Чавдар” увеличи преднината си до 12 точки на полувремето - 45:33. През третата част чавдарци отново контролираха събитията на терена и в края на четвъртината преднината им достигна до 14 точки. Началото на последната част започна с 8:0 за домакините и кратък смут в нашите редици, но опитните ни играчи отново възстановиха статуквото на терена. Имаше още един критичен момент в средата на частта, когато разликата падна до 4 точки, но тройка на Лилов прекърши амбициите на „Академик”. Краят на мача дойде при победното 79:72 за „Чавдар”. Според статистиката - топ реализатор за нашите в мача е Кристиян Кръстев с 24 точки плюс 9 борби, до него е Любомир Лилов с 20 точки и 8 борби; показателите на останалите са следните: Ценко Наков (12 т. , 2 б.), Радослав Кочев (7 т., 6 б.), Тодор Колев (7 т., 2 б.) Здравко Христов (5 т. , 1 б.),  Денис Петков (4 т., 2 б.).

Кристиян Кръстев, Любомир Лилов
И НЯКОЛКО думи за финал. Първо - с оглед на състава на противника това беше очаквана и заслужена победа. Второ, което прави впечатление и е твърде положително - наложилият се като възлов играч и оформящ се като лидер на тима Кристиян Кръстев, успешно заместил миналогодишния ни „фронтмен” Данаил Христов (интересен ще бъде сблъсъкът между двамата в следващия ни домакински мач с пловдивския „Академик”, в чиито редици сега е Данаил – бел. Ст. Г.). Трето - спадът във формата на основни играчи, за което споменах в миналия материал, и все по-очебийното отсъствие на местна свежа кръв; лично за мен това е много притеснително!

ИЗВОДЪТ: „Чавдар” е на 2-3-то място с 9 победи и 3 загуби, колкото има и „Академик” (Пловдив), победил след продължение в домакински мач лидера ИУ (Варна), който е с 10 победи и 2 загуби. Предстои ни изключително интересен мач на 8 февруари в Троян – с прекия ни конкурент, пловдивския „Академик”. Да подкрепим любимците си! Айде, наш`те!

12 коментара:

Анонимен каза...

Много станахте драскачите бе , повече от играчите

Анонимен каза...

Генков цар си много ме кефиш!!!

Анонимен каза...

Генков никои не ти е длъжен да ти поема разходите по пътуването, нима ние които бяхме в залата сме искали нещо подобно от някои. Направихме го от любов към спорта и отбора. Омръзна ми от такива като теб дето само искат да взимат от баскетбола, осъзнаваш ли че ти с нищо не помагаш а само негодуваш и изсипваш негативни мисли и критики. Започваш статията си с това как никои не те бил взел, разбираш ли колко си жалък и дребнав. Замисли се и ако можеш ще се досетиш къде бъркаш. Знаеш ли просто пиши конкретно за мачовете не изразявай мнение че то нито е вярно нито е компетентно и само заблуждаваш хората...А на тези които обичат баскетбола трябва да сме заедно във всеки мач.

Анонимен каза...

Г-н Генков, не разбрах дали някой е бил длъжен да поеме разходите по пътуването Ви ?! И дали, ако некой го беше направил, ние, читателите нямаше да мислим, че правите : репортажи под диктовка :?
Противоречите си ;))

troyan21 каза...

Лимона пише директно, честно и без да цепи басма на никого, това явно дразни някои "отговорни фактори" в троянския баскетбол. Такава е истината. Истина е също, че никой досега не е писал толкова живо и майсторски за спорт в Троян. От мен - браво, Стефане! А подмятането за некомпетентност е нескопосан опит за удар под пояса, професионализмът на автора е безспорен.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Лимона , разлая кучетата само с две изречения.Какво лошо има, че е изразил мнение за участие и на троянци в така наречения троянски отбор. А кой си 3-ти и 4-ти, защо не изразиш мнение,както той го прави с името си.

Анонимен каза...

Във форума се постигна желания ефект :
Обсъждаха се личните качества на автора на материала, като „мълчалив отказ”, „личния ми бюджет не позволява подобни разходи”, „неконтролируем съм и не правя репортажи под диктовка”!!!
Мисля, че има по-важни неща:
победата на „Чавдар” Троян над Лукойл Академик-2
и преди малко победата на „Левски” над Лукойл Академик !

Анонимен каза...

Пропускаш героя на мача Левски - Лукойл Академик - ИВКО ИВКОВ, бивш играч на Чавдар.Това момче има късмета да дебютира в НБЛ по невероятен начин

Анонимен каза...

6-ти, като гледам и ти си анонимен !

Анонимен каза...

Кой е тоя герой ивко че го не зная ,познавам Дучо Венци Пешо Герман ама тоя не гу зная какъв ти е на теб 8

Анонимен каза...

Да мачкаме по график както го е казал автора пък майната му на мрънкачите

Анонимен каза...

Ей неграмотник , Ивко е наше ботевградско момче , игра при вас,сега тренира и играе в Левски. Благодарим на Тити Папазов и Лъчо Диков.Един ден ще е пак тук, както и останалите ни момчета от "Чавдар"

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |