По водния цикъл – 85% вече са изпълнени

* Кметът Михайлова: Това бе последният шанс да изградим цялостно водопроводната мрежа и канализацията на Троян
Големият проект
ПРОЕКТЪТ за водния цикъл на града е голямо предизвикателство. Но се оказа, че сме били прави, когато тръгнахме към неговата реализация, защото това бе последният шанс да изградим цялостно водопроводната мрежа и канализацията на Троян. Това заяви кметът Донка Михайлова при представянето на отчета си за 2014 г. в Общинския съвет (29 януари). Тя поясни, че през следващия програмен период (до 2020 г.) по новата оперативна програма „Региони в растеж” няма да се отпускат средства за общински ВиК дружества и мрежи. А седмица по-рано, при представянето на годишния си отчет пред журналисти от Троян и Ловеч, г-жа Михайлова наблегна на факта, че „ако не бяхме тръгнали към този проект, Троян щеше да почне да плаща сериозни глоби за неизпълнение на европейските изисквания за ВиК системата” и че „с този проект създаваме предпоставки за решение на ВиК проблемите на Троян за десетилетия напред”.

КМЕТЪТ съобщи, че до момента са изпълнени 85% от строително-монтажните дейности по проекта и работа продължава по план. Припомнено бе, че срокът е удължен до 30 юни 2015 г.; а съпътстващите дейности – възстановяване на настилките на разкопаните улици и засегнатите тротоари и почистване на всички терени в районите на строителството – трябва да приключат до 30 ноември 2015 г. Г-жа Михайлова обаче призна, че цялостното възстановяване след работата по водния цикъл ще трае няколко години. В подобна посока бе и оценката на председателя на Общинския съвет инж. Ангел Балев - той постави сред най-важните проблеми за решаване от Троян през годината възстановяването на градската среда след работата по водния цикъл.

Т21

Още по темата:

8 коментара:

Анонимен каза...

За една година кметицата обърна града наопаки и е на път да го въстанови отново. Никой друг не го е правил. Мъжка жена. Не й бях фен, но вече я признавам.

Анонимен каза...

Така и така копате, направете повече шахти, че с тия валежи може и да се понаводним след някоя година

Анонимен каза...

Кметицата не е лоша но трябва да се отърве от ПОЖИЗНЕНИТЕ ПОСТОЯННИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ:
Сираков, Ройнева, Съев, Веселинов, РОЗАЛИНДА-ГЕРБЕРОВА от БСП

Анонимен каза...

3-ти мен ако питаш кметицата трябва да се освободи и от злобната и заместничка Поля Димова.

Анонимен каза...

Съев и Ройнева са паразити, те нищо не правят.

Анонимен каза...

От тази статия разбрахме, че 85 % от разкопаването е направено, а кога ще се положи асфалт - ни дума! Нищо ново под слънцето...

Анонимен каза...

Е асфалт няма как да се положи през януари и февруари, драги мой.

Анонимен каза...

Г-жо Кмет знаете ли какво сметище има на червянска до Хемус и как ще го почистите като го набутате в река Черни Осъм това ли е идеята на водният цикъл да опазим природата на нашия хубав град. Пределно ми е ясно че сам човек не може да контролира всичко но кмета трябва да накара подчинените си служители да си спомнят защо са подавали молба за работа в която са записали - моля да бъда назначен. Крайно време е в този град който се кандидатира за кметския пост да вземе да помете общината с голямата метла защото основното нещо което получаваш при среща с общинските служители е че от тях нищо не зависи абе кервана си върви а кучетата да си лаят.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |