Нулева толерантност към задкулисието?!

* В директорския стол седна известният троянски рИформатор
 инж. Милко Станчев
Платена публикация
инж. Милко Станчев
„ДА РЕФОРМИРАМЕ България“, „Нулева толерантност към задкулисието“, „Не на политическата шуробаджанащина“, „Вън ДПС от властта“, „Да изчистим кадрите на ДПС от държавните структури“, „България за българите“, „КОЙ?“. Това са политическите и морални послания на управляващата сега коалиция. Политическите лозунги и послания винаги са емоционални и много често са алогични и лишени от социален смисъл.

В НАЧАЛОТО на годината беше уволнен инж. Николай Добрев, директор на Държавно горско стопанство (ДГС) – Троян. Мотиви: няма. Причина: „Да изчистим кадрите на ДПС от държавните структури“. В директорския стол седна известният троянски рИформатор инж. Милко Станчев. Ще лишим следващите редове от богатството на емоцията и ще се придържаме към скучното пространство на фактите.

инж. Николай Добрев
ИНЖ. НИКОЛАЙ ДОБРЕВ е млад човек, който работи от 2006-2013 г. в ДГС – Троян като лесничей. Това прави 7 години работа в системата на горите. Като вземем под внимание и високите оценки от трите му дипломи от Лесотехнически университет (ЛТУ) – София - бакалавър „Горско стопанство” с общ успех от дипломата 5.28, бакалавър „Стопанско управление” с общ успех от дипломата 5.16 и магистър „Стопанисване на гори” с общ успех от дипломата 4.48 - неговото назначение като директор на ДГС - Троян е естествено и логично. Инж. Николай Добрев няма политически обвързаности. Неговата вина е, че става директор на ДГС - Троян във времето на правителството „Орешарски” и е набеден (това е точната дума) за кадър на ДПС.

ЗА РАЗЛИКА ОТ НЕГО новият директор, рИформаторът инж. Милко Станчев, има богата политическа и бизнес кариера и история. Неговите назначения ВИНАГИ са били политически! Първото му назначение за директор на ДГС - Троян е след натиск на КТ „Подкрепа” и СДС - Троян по време на правителството на Филип Димитров. През 1998 г. с протекциите на седесаря Хари Велев и народния представител Владислав Костов става началник на Национално управление по горите. През 2000 г. настъпва звездният час на инж. Станчев. Пак с протекциите на Хари Велев и Владислав Костов той е назначен за зам.-министър на земеделието. По негово време стартира реформата в горите, при която горските стопанства се разделят на Държавни горски стопанства (ДГС) с дейност залесяване и контрол и търговски фирми за добив и продажба на дървесина. За директор на ДГС - Троян с протекцията на Хари Велев е назначен инж. Димитър Шишков.

ДОКАТО е зам.-министър, рИформаторът инж Станчев закупува от ДГС - Троян апартамент за 4 000 лв., който по време на управлението на ГЕРБ препродава на ДГС - Троян за 63 000 лв. След като подава оставка през 2001 г. като зам.-министър, инж. Милко Станчев се завръща в Троян и този път оглавява троянската държавна фирма за добив и продажба на дървесина „Леспром” ЕАД. Престоят е кратък и фатален за фирмата. „Леспром” натрупва около 700 000 лв. задължения (300 000 лв. към НАП и НОИ). Тогавашният министър на земеделието Мехмед Дикме обявява предприятието в несъстоятелност и уволнява инж. Милко Станчев.

ЗАПОЧВА НОВ ЕТАП от живота на рИформатора инж. Милко Станчев. Той навлиза в политиката. Учредява и става председател в Троян на партия „Демократи за силна България” (ДСБ). Паралелно с това започва личен бизнес. При учредяването в ДСБ се записват 60 човека. Става съветник от листата на ДСБ. Неговото съветничество е известно с това, че предава кандидата за кмет на ДСБ и пристава на другия троянски рИформатор, милиционера Минко Акимов. Злите езици говорят, че този политически годеж е подплатен с едни 20 000 лв. Дали е вярно или не, но оттогава съветник Станчев безрезервно и безкритично подкрепя некадърното управление на рИформатора Акимов и групата съетници от ГЕРБ и „Избор за Троян“. И с неговия глас троянци са лишени от влизането в Троян на голяма търговска хранителна верига. И с неговия глас заради некадърно и далавераджийско изпълнение на европроекти троянци са глобени с над 4 000 000 лв. И с неговия глас троянци са поставени на колене от една шайка необразовани некадърници, окупирала Общинския съвет в Троян.

В ПАРТИЙНОТО СТРОИТЕЛСТВО и в частния бизнес рИформаторът инж. Милко Станчев постига незавидни резултати. Към днешна дата ДСБ в Троян се е превърнала в бутикова семейна партия, а фирмата му „МИКС“ ЕООД е натрупала следните задължения към НАП: здравни осигуровки - 10 595 лв.; данък обществено осигуряване - 26 806 лв.; ДДС - 26 682 лв.; други - 22 442 лв.; или общо задължения към държавата в размер на 86 525 лв. Към банки задълженията на „МИКС“ ЕООД са 107 000 лв.

СЛЕД ТОВА СРАВНЕНИЕ между  бившия и новия-стар директор на ДГС - Троян къде точно виждате дългата ръка на ДПС? Къде е нулевата толерантност към задкулисието? Къде е реформата на реформаторите? Къде са професионалистите, с които заменяме непрофесионалистите? Защо се примирихме и търпим прости и необразовани хора да ни ръководят? КОЙ ни направи зли, нетърпими към различните, безчувствени и несъстрадателни? КОЙ  ни отне вярата, самочувствието и амбицията? Отговорът е един и никак, ама никак няма да ни хареса: САМИТЕ НИЕ!

февруари 2015 г.
Стефан  Минков, Троян

П.П. В края на 2014 г. новият директор прехвърля „МИКС“ ЕООД с всички задължения на майка си. Професионалистът и рИформатор инж. Станчев не може сам да изготви икономическия план за развитието на ДГС - Троян за 2015 г., а моли за това негов колега от РДГ - Ловеч.

Бележка на редакцията

Заради активизирането - причината очевидно са предстоящите местни избори - на троянските партийни е-бригади от вси бои, преспокойно можем да ги определим и като троянски тролски партийни е-бригади, този и други подобни авторски материали, засягащи политическите ни реалности, ще бъдат без опция за анонимни коментари. Всеки, който иска и има какво да каже по темата, може да изпрати мнението си до редакцията (на имейл - troyan21_gm@abv.bg, по фейсбук или на хартия), подписано, и то ще бъде публикувано без редакторска намеса. Разбира се, засегнатите страни имат право на отговор.

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |