Троянските авджии - №1 в страната по отстрел на глигани

* Най-добри сред най-добрите – дружинката от с. Велчево с 107 бройки за сезона; следват дружинките от Априлци (кв. „Видима”) и Балканец – съответно 91 и 90
На слука
ТРОЯНСКОТО сдружение „Ловно-рибарско дружество (ЛРД) – Троян”, което обединява 27 ловни дружинки от общините Троян и Априлци, отново е челник в отстрела на диви прасета в България през настоящия ловен сезон (2014/2015 г.), научихме от щатния секретар на дружеството Иван Дочев. Троянските авджии са гътнали общо 1203 глигана, а най-добри сред най-добрите са стрелците от прочутата ловна дружинка от с. Велчево, председателствана от бизнесмена Цветан Петров.

ВЕЛЧОВСКАТА дружинка е записала в актива си 107 отстреляни глигана и за пореден път е №1 по този показател в цялата страна; велчовци са известни и с друго – че често приемат в редиците си ВИП авджии от страната, а най-редовен е националният майстор на двуцевката и черпака Ути Бъчваров. В класацията на ЛРД – Троян следват дружинките от кв. „Видима” (Априлци) и с. Балканец – съответно с 91 и 90 отстреляни диви прасета.

ОБЩО 1501 са членовете на ЛРД – Троян, като 450 са ловци и риболовци едновременно, 600 са само ловци, а останалите 451 – само риболовци. Председател на сдружението от дълги години е Минко Акимов. Любопитно е, че в редиците на троянските авджии има и 28 дами.

Т21
 Още по темата:

12 коментара:

Анонимен каза...

Троянски авджии № 1 в страната не само по отстрелян глиган, но и по бракониерство. Бая болнички има от трихинелоза, а тя се прихваща от незаконно убито животно. Поради тази причина г-нът Акимов да се вземе в ръце поне за това и да въведе ред, въпреки, че и това няма да направи.

Анонимен каза...

Мин-Ак и ред, ти луд ли си?!...Съсипа и окраде кво можа, сега и авджилъка е наред...

Анонимен каза...

КОЙ от комсомолец стана капиталист? Роско.
КОЙ има офшорни фирми, които внасят данъци в чужбина, а не в България? Роско.
КОЙ има вила до Черно море в забранената зона? Роско.
КОЙ се среща в потайни места по тъмни доби с шефовете на ЕРП-тата? Роско.
КОЙ чете от листче, дадено му от американското посолство? Роско.
КОЙ се опълчи първи срещу възвръщането на Крим в Русия? Роско.
КОЙ подстрекава за война с Русия? Роско.
КОЙ към четирите американските бази у нас: Ново село, Безмер, Граф Игнатиево и Айтос предостави на НАТО и базите Корен и Шабла? Роско.
КОЙ превърна България в окупирана територия на янките? Роско.
КОЙ единствен от Европа отиде на коронясването на турския фанатик Ердоган, който претендира за български земи? Роско.
КОЙ не смее да каже, че сме се освободили от турско робство? Роско.
КОЙ дарява народни пари за киевските престъпници, а не дава пари за българските деца? Роско.
КОЙ работи срещу интересите на България? Роско.

РЕФЕРЕНДУМ ЗА СВАЛЯНЕТО НА ПЛЕВНЕЛИЕВ!!!

Анонимен каза...

Много добър състав от добре въоръжени 600 човека с водач от ГЕРБ.Отлична възможност за преврат в Общината.Те икономически са завладяли града.От тях зависи живота на раята им.Те определят как ще се развива общината и кой какво и как ще работи.Толкова е смачкано битието на по-голямата част от останалото население в общината,че никой не смее да се оплаче/то няма и на кого/при какви условия работи/зиме и лете/по колко часа работи и по колко му плащат, че работи нощни смени с цел задоволяване алчността на "работодателя"На кой троянски предприемач производството му е с непрекъснат цикъл,та се налага по нощите жени да ходят на работа и то на норма.Преди години от такава алчност утрепаха 2 жени на пътя на Балабанското.В 04.00ч.столове да се правят .Нещо да се е чуло за следствие, прокуратура,съд, глоби от Инспекцията по труда.Вероятно усещате мириса на нещо......а?А нощните сенки по троянските улици с посока на движение към Търнето? Там сигурно се налага непрекъснат производствено-технологичен процес да не се късат нишките на шевните машини..Да не говорим за други фирми, където ходенето до тоалетната е с регламентирано време.Затова, ако си с по-затегнати черва си вършиш всичките нужди вкъщи или носиш памперс? Колко безобразия се вършат от алчни и неграмотни "работодатели" ,които са едни от основните виновници за обезлюдяването на общината.С тези условия на труд и "високото" заплащане прогониха младите хора да си дирят хляба в големите градове и по странство.В родилното се радваме на 10 деца повече родени миналата година.Половината от родените са от други общини, а другата половина са повече циганчета.Голяма радост за бебето на това младо семейство/да са живи и здрави още две да си отгледат/ и веднага след него две циганчета и то близнаци.Циганките започнаха да раждан на 12 години и то по две наведнъж.Кой ще учи в троянските училища, като всяка година броят на децата намалява.В близките години училище "Иван Хаджийски" ще бъде посещавано като туристическа забележителност - най-старото училище в града.Общината е със затихващи функции.След много години и тука ще идват археолози да разкопават останките от съществуващия през 21 столетие град.Нали!!!
Какво бъдеще очаква Троян.!

Анонимен каза...

Кой викаше,марабара аскер, кой искаше да се взима заем от МВФ, кой заповяда да се стреля срещу Чакъра и България беше осъдена, заради кого България е на държавен арбитраж за Белене за над 1 млрд лева, кой даде лицензии за ВЕИ и фотоволтаични централи над допустимата квота,кой имаше над 300 фалшиви подписа като кмет, кой пращаше студентите да гледат овце и да копаят картофи, кой имаше частичка от офшорна фирма щото бил див каратист,кой викаше ,дисис наш химн, кой обясняваше ,че щял да изпълнява какво му кажела Меркел, кой протежира Фидосиева, кой викаше ,ало Ваньо, кой обясняваше ,аз съм прост и вие сте прости, кой обяви пенсионерите за лош матриял който бил изял парите,кой обясняваше ,че плащал пенсии, кой искаше оставка за правителството,кой вдигна чената на тока и беше прогонен с ценатана тока, кой обясняваше че пидлите били интелигентни, кой риташе топка с митничарчетата, кой летя със самолетчета щото трябвало да тренират, кой изгони митничарите от фабриката на Мишо Бирата, кой произнасяше присъди от екрана на телевизора, кой излезе от тефтерчетата,кой подслушваше,при кой се случиха над 100 убийства не разкрити повечето, кой, кой има още много кой . Сега да видим кой иска да управлява съдбините на българите и кой обяснява какви варианти имало и защо. А може и без него,България може и без него ,със сигурност.

Анонимен каза...

http://www.bestgore.com/execution/jordan-pilot-execution-video-burned-to-death-in-cage-isis/
...смърта на йорданския пилот, екзекутиран от ИД. Основното е след 16:20

Анонимен каза...

Предлагам Мин-Ак да бъде кандидат за кмет на община Троян от ГЕРБ, тъй като няма нужда тепърва да се учи нов човек на злоупотреби с власт.

Анонимен каза...

Абе гледам гледам, май има нужда вестника вече от шринк (психиатър). Не бива да се дава трибуна на болни хора и да се гледа сеир, може да има пушки от дядовци по тавана и да направи мазало. Ясно от самосебесито, че старите комунета имат пушкала, не ги оставяйте без хапчета и лекарска помощ!!! А дано по-скоро да намалеят и изчезнат напълно! Амин.

Анонимен каза...

Трябва да има публичност за нещата, които ловците правят за природата и животните, не само за броя отстреляни глигани. Това сигурно е от полза и на занимаващи се със земеделие, но не е достатъчно. Ама и малко критика-есента направиха коловози на поляната коло беседката на Къпинчо и сега разни мотористи ги увеличават.

Анонимен каза...

Поздравления за статистиката, а също и за класацията на дружинките. Това обаче се чува всяка година и представлява тема за агресивни коментари както по адрес на ловците, така и към конкретни личности и то от хора, които които хал хабер си нямат от този спорт.
Освен "безхаберно" обикаляне на гората и "въоръжен туризъм", ловците извършват редица други дейности.Те в голямата си част са насочени към грижи и стопанисване на дивеча(като се има в предвид истинските ловци, не онази част от тях, които са такива само по документи).
Та да си дойдем на думата госпожи и господа, лесно е да обвинявате ловците, особенно когато кракът ви не е стъпвал в гората и хал хабер си нямате от това което тази група от хора (поне по-голямата част от тях) извършва, освен практикуването на самия лова.

Анонимен каза...

10-и, извинявай за въпроса, но те не не се ли грижат за стопанисване на дивеча, за да го убиват по-късно? За удоволствие, за избиване на комплакси и заради други разни неща...

Анонимен каза...

Основна цел при стопанисването на дивеча е поддържане на нормална дивечова популация, както възрастова, така и полова. Такава популация е невъзможно да бъде поддържана без да се изваждат (отстрелват) некачествените индивиди, а това става именно чрез ловуването.
Голяма част от съвременните ловци не виждат по - далеч от дулото на цевта и не спазват принципите на този спорт. Спрямо останалите колеги обаче в т.ч. и мен, не е редно да сме обект на остри критики, с които едва ли не ни изкарвате терористи.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |