22-ма с трихинелоза в Троян

* „Болестта не е страшна и се овладява. Лошото е, че настана
 нещо като психоза и хората са наплашени”,
 коментира секретарят на ЛРД - Троян
Внимание! 
ОЩЕ 19 души от община Троян са дали положителни проби за трихинелоза и с трите случая от преди седмица заразените стават общо 22. От епидемичното проучване на общо 60 лица, изложени на риск и консумирали евентуално опаразитено месо, 21 вече са с потвърдени серологично проби в специализирана лаборатория. Данните са от официалния информационен бюлетин на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Ловеч. Всички заразени са насочени към личните си лекари за адекватна терапия. Предстои изследване и в Референтната лаборатория на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) – София.

ПО НЕОФИЦИАЛНА информация заразата е тръгнала от с. Ломец, вероятно от дивечово глиганско месо, тъй като няколко души от пострадалите са от ловната дружинка на селото (главен източник на трихинелозата са месо и месни продукти от домашна и дива свиня). „Болестта не е страшна и се овладява. Лошото е, че настана нещо като психоза и хората са наплашени”, коментира секретарят на Ловно-рибарското дружество в Троян Иван Дочев. По неговите думи контролът тук е стриктен и месото на всяка отстреляна дива свиня минава през задължително изследване, след което се допуска консумация.

13 коментара:

Анонимен каза...

„Болестта не е страшна и се овладява"

Това никак не е вярно.

Анонимен каза...

Да бе, тя и българската мафия не е страшна, псевдо демокрацията и тя, ниските заплати и пенсии не са страшни, и грипна епидемия нямаме, защото и грипа не е страшен, не са страшни и боклуците, които ядем, още повече, Мръсния въздух не е "нищо" особено за крехкия детски организъм! Хора, не обръщайте внимание на лошите условия, при които работите! Троянци, не обръщайте внимание на липсата на елементарни неща, за да имате избор! Това е вашата и моята съдба, не се противопоставяйте, живейте с положителни мисли и вяра в бъдещето-светло и хубаво! Да сте живи и здрави, до амина!
Трихенилоза, вирусни пневмонии, стомашни разтройства, високо кръвно, агресия сред децата, психични разстройства, хронично страдание на хората, неадекватно лечение и, какво ли не още?
Стремежа към бързо забогатяване, безотговорността, вярата в лъжата, заблудата за реално правилния живот на човешкото същество, неграмотността на хората ще стопят нашия народ! Какво ли ще правят управляващите ни, кого ще управляват, на чии гръб ще живеят, и накрая,къде ще намерят такъв наивен народ за управление и експлоатация?

Анонимен каза...

Т21, тази новина в ловешките медий беше разпространена преди около 10 дена,много сте актуални и бързи,добре че са чуждите медий,за да разбираме на момента новините за нашия град !

Анонимен каза...

Абе то колко ще умрат от трихинелоза в Троян не е важно и интересно.Интересно и актуално е сега да сме Шарли и колко ще умрат още около шарлито.

Анонимен каза...

:) :) :) 4-ти, направо ме разби! :) :) :)

Анонимен каза...

О какво е тази психоза, щом не е страшно? И кой трябва да се притеснява-отстреляните животни са проверени. Откъде тогава е тръгнала заразата?

Анонимен каза...

Голямото плюскaне !

Анонимен каза...

Психозата идва от там че после си цял живот на лекарства, а как и дали са проверени отстреляните животни е друга бира...

Анонимен каза...

Голяма лакомия брате , голямо бракониерство , бият горките животни направо от джиповете, само когато ги дерат запрятат ръкави .И на софрата, разбира се. Тия търбуси, що сръндаци и сърнички смляха, даже и мечките горките отидоха на суджуци.

Анонимен каза...

"По неговите думи контролът тук е стриктен и месото на всяка отстреляна дива свиня минава през задължително изследване, след което се допуска консумация." Не съм ял месо от диви животни, но от домашни-да. Трябва ли да се притесняваме? С това шега не бива.

Анонимен каза...

10-ти, да, категорично да!...Ама тука май мирише и на друго добиче де може да принесе заразата...

NS каза...

До радетеля за писане на кирилица в сайта /редно е/. Абе, куре защо робота ти е на маймуница бееее???????????????????

Анонимен каза...

Лакомо дупе- кръв сере!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |