Оскверниха гроба на д-р Марковски?!

* Основната версия – гробът е пострадал заради враждата между две конкурентни фирми, изработващи надгробни плочи и паметници
 * Съпругата Росица: „Не мога да проумея, много съм разстроена”
Крими
Оскверненият гроб на д-р Марко Марковски (на малката снимка) в Старото гробище на Троян
В ПЕТЪК, 14 ноември, бе осквернен гробът на уважавания троянски лекар и бивш общински съветник д-р Марко Марковски в Старото гробище на Троян, научихме от съпругата му Росица Марковска. Начупени са паметната надгробна плоча и голямата плоча, покриваща гробното място – двете от черен гранит, много внушителни и красиви, поставени ден по-рано. Д-р Марковски почина на 16 март тази година.

„ТОЙ БЕ добър човек, пациентите му го обичаха, бе авторитет в града. И толкова преживя през последните години, а сега такова нещо. Не мога да проумея, много съм разстроена”, със сълзи на очи сподели пред Т21 г-жа Марковска. А мъката е още по-голяма, тъй като вандалският акт съвпаднал с рождения ден на д-р Марковски, 15 ноември, когато семейството смятало да направи някои довършителни работи и скромно поклонение на гроба на любимия близък.

ПОВЕЧЕ от ясно е – грозното деяние няма как да е някакво лично отмъщение, никой от близките не допуска подобно нещо. Не е и кражба, тъй като нищо не е взето. По-скоро е друго, което, както научихме от полицейския началник гл. инсп. Марин Ичев, е и основна версия на полицията – че гробът на д-р Марковски е пострадал заради враждата между две конкурентни фирми, изработващи надгробни плочи и паметници и имащи основен дял на този пазар в Троянско и района. Предположението се подсилва от факта, че в последната година има няколко подобни случая, основно в Новото гробище на Троян, като повечето от начупените паметници са на същата фирма, изработила и паметника на д-р Марковски.

ДАЛИ поругаването на гроба е дело на вандали или други обаче няма голямо значение. Същината е, че е осквернен християнски гроб, че някой си е позволил да посегне на паметта на мъртвите, че е нанесена тежка обида и е уголемена мъката на скърбящите близки. Това е тежко морално престъпление и него Бог ще го съди. Но едновременно е и криминално престъпление, за което се предвижда затвор до 5 години (виж чл. 216, ал. 1 от НК – бел. Т21) и нашето очакване е разследващите да стигнат до края, а престъпниците да си получат своето.

Т21

3 коментара:

Анонимен каза...

Що за безумие!

Анонимен каза...

Недопустимa постъпa! Престъпно деяние!

Djigata каза...

Почивай в мир,Докторе! А за престъпниците трябва да има възможно най-строги наказания!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |