Бай Георги от Калейца стана на 100

* Столетникът е родом от Русе, но преди три десетилетия се заселва в селото на жена си *„На изпроводяк дядо Георги ни увери, че поне още 5-6 години се кани да е сред живите”
Юбилейно
Столетникът бай Георги Шопов, Калейца, 28 октомври 2014 г.
ГЕОРГИ Николов Шопов, жител на троянското село Калейца, на 28 октомври навърши 100 години. Бай Георги посрещна вековния си юбилей в отлично настроение, приветлив, сърдечен и като цяло в  добро за възрастта си състояние. Столетникът е родом от Русе, калеешки зет, който преди 30 години се заселва в родното село на жена си. „Бивш печатар в София, той бе пословичен с разходките си в костюм, елегантен и с постоянните си посещения на библиотеката и обществените събития”, сподели кметицата на Калейца Ренета Варчева.

СЕГА Георги Шопов живее с дъщеря си, която се грижи с много обич и топлота за него. А той е с все така бистър ум, чувство за хумор и трайни социалистически убеждения, само „малко отпаднал с годините” по неговите думи. Разбира се, за сериозната годишнина имаше и парти – рожденикът посрещна гости от Община Троян, Кметство Калейца и местната и общинската организация на БСП. „На изпроводяк дядо Георги ни увери, че поне още 5-6 години се кани да е сред живите. Пожелаваме му го от сърце!”, допълни г-жа Варчева.

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

бай Кольо, не 5-6, още най малко 20години!...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |