Кметът: Нямаме надежден отговор от ЧЕЗ кога ще бъде възстановено електроподаването

* Вече втори ден ситуацията в Троянско продължава да е много тежка, мобилизирани са всички институции и служби
Внимание зима!
ВЕЧЕ ВТОРИ ден, след падналия в събота (25 октомври) обилен снеговалеж, ситуацията в Троянско продължава да е много тежка – повечето села в общината остават без ток и телефони, нарушена е проходимостта в някои междуселищни пътни участъци, включително от републиканската мрежа, заради нападали клони и дървета и натрупани големи снежни маси проблеми с проходимостта за автомобили и пешеходци има и в града, понеделникът бе обявен за неработен ден за селските училища и детски градини…

МОБИЛИЗИРАНИ са всички институции и служби, отговарящи за нормализирането на обстановката – пожарна, полиция, пътно управление, електродоставчикът ЧЕЗ, общинското предприятие „Комунални услуги”, Държавно горско стопанство – Троян, а Общинският щаб за изпълнение на плана при бедствия, който координира действията, е в постоянна готовност. Работи се здраво, но се оказва, че по разни причини, основно обективни, решението не е толкова близо.

КМЕТЪТ на община Троян Донка Михайлова също е на предната линия. И, за което има нашите адмирации, успява наред с другото да информира от най-първа ръка за случващото се. Ето горещата информация на г-жа Михайлова, публикувана в профила й в социалната мрежа фейсбук преди малко повече от час и представляваща своеобразна рекапитулация на свършеното през днешния ден (26 октомври, неделя), цитираме дословно.

Донка Михайлова
кмет на община Троян:

ВРЪЩАМ СЕ от обиколка на селата Орешак, Черни Осъм, Дебнево, Гумощник, Ломец, Дълбок Дол, Борима и от обход на града. В трудните условия общинската пътна мрежа е проходима. Има стеснения на участъци от счупени дървета в района на Цветански, в участъка Беров мост – Дебнево, на част от пътя Добродан – Врабево, в района на Мишелика след Борима и по пътя за Беклемето.

РЕЗАЧЕСКИТЕ групи на Пожарната, ОП „Комунални услуги”, Община Троян и Държавно горско стопанство - Троян са на предела на силите си и им е нужна малко почивка до утре. В началото на деня (понеделник) ще поискам от директора на Областно пътно управление - Ловеч да продължи работа по републиканската пътна мрежа, а общинските структури ще работят по общинската мрежа.

В ГРАДА е разчистена уличната мрежа и част от тротоарите. Остават много надвиснали дървета, както и отрязани и складирани на купчини на тротоарите клони. Благодаря на полк. Гладков и полк. Димитров, че проявиха разбиране към молбата ми и от утре към доброволците на Община Троян, които работиха в събота и неделя, ще се присъединят и работещи в поделението за почистване на клони в района на града.

ПОСЕТИХ Дома за стари хора в Добродан, Дома за деца в Дълбок дол, общежитието на училището в Черни Осъм, които са без ток. Условията там са приемливи, има осигурена топла храна. Едно дете от училището в Черни Осъм е настанено в общежитието в Художествената гимназия в Троян, имаме готовност да преместим (там) и други деца при необходимост.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО тежък остава проблемът с електроснабдяването. Вече два дни почти всички села и отделни квартали на града са без ток. Нямаме надежден отговор от ЧЕЗ кога ще бъде възстановено електроподаването.

26 октомври 2014 г., 18:00 ч.
 
Още по темата:

14 коментара:

Анонимен каза...

Кметицата да пита не кога ще въстановят електроподаването, а кога за последно Чез са обрязвали дървета, защото според мен с години не е правена профилактика а най вероятно на книга всичко е наред.

Христова каза...

Когато трябва да си плащаме сметките, ЧЕЗ са много информирани и компетентни, особено, когато трябва да спрат тока на някой, който не си е платил. А съвестните плащачи да го ..... Защо пък да не си постоим без ток, те нашите деца са роднини на Дънкан Маклауд и студа не ги плаши. Когато няма с какво да стоплим едно тъпо мляко на детето си, ние не му го топлим, а му обясняваме, че от ЧЕЗ няма надежден отговор. Много "приемливо" обяснение в 21 ви век.

Безсмъртен каза...

Христова много си права маме!!!!

Анонимен каза...

По искане на чезове, мезове, еони,меони и цялата мършава чуждестранна сган, довлякла се в НРБ- то да се осира от крадене, беше увеличена цената на тока! И кво от тва при положение че всяка година се повтаря едни и също. Следователно изхода е един - изгонване, и то с кютек.

Анонимен каза...

Браво,ще си стоим без ток.Нито ни е за първи път,нито ще ни е за последен.Парен,каша духа....преди 4 години изживяхме ужасните 6 дни без ток...и си купихме генератор.Не ме плашите вече с вашето безхаберие...спирайте си тока,късайте си жиците.Моето дете е на топло и е нахранено,но не благодарение на вас А ВЪПРЕКИ ВАС!!!

Анонимен каза...

Еее как всички пътища са почистени. Ние от квартал "Буковец" не сюе в града!!!!!!!!!!!

Иван Цочев, 34 г. каза...

Нито пък ние от Търнето (блок 20 на жк "Лъгът" да бъда по-конкретен). Поне ще има безплатен МАТРИЯЛ за топлината, братята роми вече се разщъкаха с каруците - така двойна полза - хем помагат на общинарите в разчистването на клонаците и дърветата, хем ще се топлят без пари.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Tiq snegorini moje da gi puskash malko po ot rano da vi *** v marzelite

Анонимен каза...

Тези от ЧЕЗ няма да е лошо да погледнат какво става и с тока в квартал "Буковец"!

Анонимен каза...

Дърветата се режат, не се обрязват. Обрязва се нещо друго.

Анонимен каза...

ДОнке,

кога ще вземеш твоята приятелка Поля Димова и ще си заминете за Ловеч без да се връщате???

Анонимен каза...

12-ти, ти сигурно май си най умния в родата...

Анонимен каза...

Уважаеми Г-н.Маринов,разходете се по ул."Христо Цонковски"(до поделението) и кажете не е ли НАГЛО клоните отрязани от дърветата пред поделението цяла седмица да стоят натрупани на тротоара пред кооперация "МИР" и никой да не си помръдва пръста да ги махне от там.Да не говорим,че служителите на поделението са превърнали и без това "широката" уличка в паркинг.Бих приветствал един Ваш репортаж на тази тема.
С Уважение:Д.Джиговски

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |