Споделено преди вота

* „Олекваме, уважаеми колеги - участници в предизборната надпревара! Ако не ми вярвате, вижте си плакатите”
 
Парламентарни избори 2014 Платена публикация

Илиян Тодоров
Уважаеми участници в
предизборната надпревара,

Обръщам се към вас по темата за разпространението на плакатите, с които представяте вашите кандидати за народни представители на троянската общественост. Напомням ви, че в началото на предизборната кампания представители на политическите партии присъстваха на среща в кабинета на кмета Донка Михайлова. Там сключихме споразумение предизборните плакати не само да се намират на обозначените за целта места, но и да не се поставят върху вече залепени предизборни материали на други политически сили. Чест похват, с не дотам почтен маниер.

Идеята на това споразумение, инициативата за което беше на ПП ГЕРБ, бе да се избегнат вандалските нощни набези на групи, които се надпреварват коя последна да мине с голямата баданарка с лепило, да окепази плакатите на конкурентните партии и гордо да изпъчи върху тях ликовете на своите кандидати за властта.

На срещата при кмета Михайлова всички горещо се съгласихте с нас, че наистина е много по-цивилизовано, с една идея по-европейско, разумно и рентабилно да не се лепят плакати безразборно. Горещо и от сърце си обещахме това да не се прави. За съжаление обаче, това обещание остана само на думи, подхвърлени смело на кметската масата. Само две седмици по-късно „плакатната война“ избухна с пълна сила, с невиждана мощ и енергия в Троян, че и по селата. Плакат върху плаката, кандидат върху кандидата украсиха села и паланки.

Пиша това, не за да разлайвам кучетата, като лепач на плакати, тръгнал инкогнито посред нощ да маскари конкуренцията както свари, а за да ви напомня, че обещанията трябва да се спазват. Не  дойде ли вече заветното време да започнем да си държим на думата, а после да търсим врати и вратички към всенародната обич и към парламента. Олекваме, уважаеми колеги - участници в предизборната надпревара! Олекваме в очите на нашите избиратели, и по-страшно – олекваме в очите на нашите деца, и в нашите собствени очи! Ако не ми вярвате, вижте си плакатите…

2 октомври 2014 г., Троян

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |