В двете големи училища – материални придобивки

* СОУ „Васил Левски” посреща учебната година с три обновени тематични кабинета и 45 лаптопа за учителите * СОУ „Св. Климент Охридски” – с два нови компютърни кабинета и ремонтирани
 покрив и помещения
Звънецът бие
 В СОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ”

С ТРИ обновени тематични кабинета ще посрещне учениците си на 15 септември най-голямото троянско училище СОУ „Васил Левски” – модернизираните помещения са за обучение по български език и литература, чужди езици и химия. Интериорът, естетическото оформление и техническото оборудване в кабинетите са съобразени със спецификите на съответния предмет. Подготвя се и още един кабинет за учениците от началния курс. Новото оборудване е на стойност 22 хил. лв., а финансирането е със спечелен проект по националната програма „Модернизация на материалната база в училище”. По същата програма се очакват още 17,5 хил. лв. за подмяна на подовите настилки в коридорите на училището.

ДРУГА важна техническа придобивка в СОУ „Васил Левски” за новата учебна година – за нуждите на педагогическия персонал ще бъдат доставени 45 лаптопа. Компютърната техника се осигурява чрез проект по друга национална програма – „Информационни комуникационни технологии в училище”, на стойност 36 хил. лв. (от тях 12,5 хил. лв. е съфинансиране от училищния бюджет).

НАЧАЛОТО на новата учебна година в СОУ „Васил Левски“ ще е по-тържествено от обикновено, тъй като съвпада с отбелязването на 50-годишнината от построяването на настоящата училищна сграда. Честването ще включва откриване на изложбата „Троянската гимназия“ и мултимедийно 3D представяне на одобрения вече проект за разширение на новото крило на сградата.

В СОУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ”

ДРУГОТО голямо троянско училище – СОУ „Св. Климент Охридски”, също започва учебната година с подобрения на материалната база. Още два компютърни кабинета ще бъдат оборудвани с нова компютърна техника – в единия, 12 компютърни конфигурации на обща стойност 10 хил. лв., това става благодарение на спонсорство от известния бизнесмен и член на Училищното настоятелство инж. Марин Радевски (това е вторият компютърен кабинет в СОУ „Св. Климент Охридски”, оборудван изцяло от г-н Радевски; предишното му подобно дарение бе направено в края на миналата учебна година – бел. Т21), а в другия оборудването се доставя по спечелен през лятото проект към споменатата национална програма „Информационни комуникационни технологии в училище”.   

ОБНОВЕНИ са още 10 учебни кабинета - чрез ремонтни дейности и/или ново мебелиране, което стана възможно благодарение на спечелен проект по националната програма „Модернизация на материалната база в училище” (за близо 30 хил. лв.) и отново чрез дарителство. Пак с помощта на инж. Радевски са ремонтирани коридорите на четвъртия етаж и така приключи работата по освежаването на коридорите в цялото училище; друг член на настоятелството, бизнесменът Георги Йонов, осигури една специфична екстра – паркинг за велосипеди. С финансова подкрепа от Община Троян пък е реконструирана хидроизолацията на покрива (общо 18 хил. лв.), очаква се целево общинско финансиране и за ремонт на санитарните възли, а до получаването му се работи със собствени ресурси.

ПОРЕДНИТЕ училищни подобрения са в навечерието на честването на 30-годишния юбилей на СОУ „Св. Климент Охридски”. Училището е разработило календарен план за месеците октомври и ноември, когато се очакват множество събития, посветени на годишнината.

По информация на Ралица Бенчева (СОУ „Васил Левски) и
Нели Генкова (СОУ „Св. Климент Охридски”)
 
Още по темата:

10 коментара:

Анонимен каза...

Статията за най- голямото ни училище е....под рекламата(шапката) на ДПС....СРАМ И ПОЗОР!

Анонимен каза...

Недей се напиня толкоз, до оня ден "шапката" беше в червено с надпис БКП.

Анонимен каза...

2-ри, Сега ни призовават да гласуваме за ДПС, а утре вероятно ще ни призовават да правим дарения за джамия.
Да не забравяме , че балканджи Йово е балканджия, освен , че е БЪЛГАРИН.

Анонимен каза...

Всичко добре, наливат се пари в ремонти, в базата - няма лошо, ама децата все така неграмотни, не знаят къде се пише "И" и къде "Й", не знаят елементарни неща по история, география, литература... и това е навсякъде. Да се чудиш на какво ги учат днес в училище...разбира се, че има изключения - те се връщат с медали и грамоти от страната и от чужбина.

Анонимен каза...

Хубаво думаш 3-ти, ама страхът който тресе теб и останалата част в Троян и България,стига до толкова,че да се изсилиш в интернет форум.А на улицата, там където се случва промяната,нищоооо.
4-ти, знаят кои автомобили са гъзарски,кои заведения са гъзарски,кои дрехи са гъзарски,оценяват се високо и искат да са мериджеи!

Анонимен каза...

Срам, реклами на БСП и ДПС....

Анонимен каза...

Няма срам с тези платени реклами на БСП и ДПС....те това си е действителността!!! Да не забравяме с благословията на кои две партии е директорката на най - голямото СОУ" Васил Левски"...!!!

Анонимен каза...

Много си прав №4

Анонимен каза...

Прутистирам...

Анонимен каза...

Уведомете читателите за смъртния случай в троянската милиция!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |