Румен Джабарски дари 2000 лв. за ремонта на читалището

* „Когато благодарим за такъв жест, благодарността е не само от името на читалището, благодарността трябва да е от името на града”
Благодетели
Румен Джабарски
НОВО сериозно лично дарение е постъпило миналата седмица в сметката на кампанията „За читалището, за духовността на Троян” за набиране на средства за ремонт на големия салон на НЧ „Наука – 1870 г.” в Троян , съобщиха от читалищното настоятелство. 2000 лв. е внесъл нашият земляк Румен Джабарски, който живее и работи в столицата.

„РАДВАМЕ СЕ, че има хора, които даряват от сърце за читалището и духовността на Троян. Хора като г-н Джабарски - с уважение към институцията, съхраняваща паметта на времето, подхранваща дъха на настоящето и грижеща се за бъдещето. Защото човек е това, в което вярва, за което благотвори! Когато благодарим за такъв жест, благодарността е не само от името на читалището, благодарността трябва да е от името на града. Защото читалището е на целия град”,  четем в писмената благодарност на читалищните хора.

ПРЕДИ това и председателят на НЧ „Наука – 1870 г.” д-р Виолета Койновска направи голям дарителски жест от 1000 лв. Припомняме - основната сума за ремонта, 60 хил. лв., се осигурява от общинския бюджет с решение на Общинския съвет, а целта на дарителската кампания е да събере недостигащите около 11 хил. лв.; с тези пари ще се извърши подмяна на седалките и ремонт на подовата настилка, тавана и стените.

Т21

Още по темата:

19 коментара:

Анонимен каза...

Да кажем няколко думи за г-н Джабарски. За разлика от местните "успели" бзнесмени, Румен развива много интересен бизнес в София-футболни терени, на които ритат топка малки и големи,аматьори и професионални български футболисти и легенди.
Организира множество турнири ,а дарената сума показва,че не е забравил родния си край за разлика от много (не) троянци. На такъв човек се казва браво,благородната постъпка никога не се забравя!

p.s.В Троян аналога на Румен е синът на отговорника за общинските имоти,който без напън се сдоби с разработен общински имот срещу скромен наем. Но,в родния град трябва да си верен на партията и тя ще ти е вярна ! А и участниците не смятат това за нередно,напротив нормално,защото им се полага .Разбира се,те с благотворителност и дарение не се занимават.

Анонимен каза...

Наистина са рядкост такива хора! Дано и някои наши съграждани се решат да направят такива дарения! Уважение и благодарност към г-н Джабарски!

Анонимен каза...

Браво на Румен, той помага много и на футбола в Троян.

Анонимен каза...

Поклон пред делото нa този човек!

Анонимен каза...

1, кажи кой е тоз

Анонимен каза...

a ,дичката колко дари?

Анонимен каза...

Тоа чиляк не е наш чиляк, не гледа лошо, носи бяла риза и най-вероятно се е къпал в последните 24 часа... Тука нема такива наоколо, гледат, миришат и говорят лошо. Тоа си е чист агент под прикрие. После вместо да взема пари, давал... Бе не е от наште. Туй то. Тука само вземането се чете, даването е за гълвите. Ей затуй сме си така.

Анонимен каза...

6-ти,от комунист да чакаш дарение е в сферата на научната фантастика.Да си чул Владимир Хаджийски да е дарил нещо?Освен парите за този вестник,то е ясно. Червен,червен,та чак дрънка от сърпове и чукове.За собствена реклама плаща.А за благотворителност ни стотинка!

Анонимен каза...

все пак Румен е ЛЕВСКАР а това са добри хора

Анонимен каза...

8-ми,остави го Владо. Къде са другите троянци,дето не живеят в Троян? Колко от тях поглеждат към родния град извън празниците,когато се довлачват обратно на село за да избиват комплекси и да философстват?Колко от тях,както Румен Джабарски,биха извадили и 20 лева за дарение?
Боже пази сляпо да прогледа !

Анонимен каза...

Браво на дарителя!
Понеже няма къде да коментирам проблема, който вълнува троянци, извинявам се, ще е тук. Защо трябва да се радкопават улици за нови тръби по ВиК, които няма да бъдат довършени и през пролетта? В кал ли ще посрещнем зимата и пролетта? Защо бяха асфалтирани улиците, които сега отново се копаят?
25 години...мъка...И пак продължава и наистина през повечето време в града ни са на власт чер..ните. Не е заяждане, въпросът е: акъл, интереси, пари...?

Анонимен каза...

Ако има повече хора от троянския елит като г-н Джабарски които да даряват пари за култура в Троян ще има дух ,а има ли дух ще го има и Троян!!!!!!

Анонимен каза...

Аз мисля, че не трябва да е толкова публично всичко това. Добре е направил човекът, но защо да се тръби, а и статия във вестника да има за това. Обикновено тези неща се правят анонимно!
А за улиците, 11-ти, и аз така мисля, че няма да сме готови до зимата и ще газим кал до ... не знам до кога! А и наблюдавам, че като се асфалтира, пак на нищо не прилича това - например улица Радецки, до болницата ... искрено се надявам, че това не е окончателният и вид!

Анонимен каза...

Много се надяваш ама туй ще е то окончателният вид на всички разкопани улици ,че и по зле ще има.Пари за възтановяване в нормален европейски вид не са предвидени.Така ,че възпрятайте крачоли и газ през калта.От тоз воден цикъл най ще намажат подписалите разрешението и изпълняващите цикъла,защото най много пари ще откраднат.После другите печаливщи ще са абосервизите за коли.Не мисля,че ще остане здрава кола по улиците.Абе на печаливщите честито.

Анонимен каза...

на изборите гласуваите за производителите на илюзии и виртуални локуми като енкин ,горов и ибрямов ...!те ще оправят положението!

Анонимен каза...

г-н еНКИН ,защо смятате ,че се нуждаем от вашата експертност ,след като сте имали възможност 12 години да я практикуваТЕ,А ?ТОВА БЕШЕ ЕДИН ПЕРИОД НА ГОЛЯМ ЗАСТОИ,НЕЩО КАТО ЦАРУВАНЕТО НА БРЕЖНЕВ !

Анонимен каза...

ЗА 12 ГОДИНИ ЕНКИН НЕ ДОПУСНА НИТО ЕДИН ВЪНШЕН ИНВЕСТИТОР ДА ПРЕКРАЧИ МИНИРАНОТО С ЖЕЛЕЗНЕНСКИ ЛАИНА ,КАЛЕЕШКО КПП !

Анонимен каза...

Виж какво ще ти кажа на теб и го запомни! Този човек си е наш човек. Тои винаги помага без да очаква нешто насреща си. Тои е човек който постига всичко сам. И ако обичаш без тъпи и селски коментари!

Анонимен каза...

Браво на господина - не го познавам, но тава е добър повод да кажа по делата ще ги познаем!
Към 1-ви - има един лаф ... Сестра ти е к..ва - иди и доказвай, че нямаш сестра. , та и господина от общината няма нито син нито зет.
И теб ще те стигнат плюмките, които хвърляш тук

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |