В събота и неделя – мотокрос в Троян

* Заявка за участие са подали над 100 състезатели от 6 страни
 * Майкъл гони трета поредна победа за сезона в клас МХ2; първият му старт е от 13:10 ч., вторият – от 15:40 ч. * Богдан Николов със стряскащо изявление преди състезанието

Източноевропейски шампионат, 8-ми кръг
По трасето - Майкъл Гриша Иванов (№97)
НА МОТОПОЛИГОНА в Троян в събота и неделя (13-14 септември) ще се проведат стартовете от 8-мия кръг на Източноевропейския шампионат по мотокрос, който е и кръг от Републиканския шампионат. Традиционното троянско домакинство по принцип е в първия или втория уикенд на м. октомври, но този път заради „изобилието на спортни и не толкова спортни прояви в началото на месеца”, както написа специализираният сайт www.ssportal.bg, е изтеглено по-рано.

НАД 100 СЪСТЕЗАТЕЛИ от 6 държави са подали заявка за участие в надпреварата в Троян; като за нас, разбира се, най-интересен е клас МХ2, където фаворит е голямата надежда на българския мотокрос и наш съгражданин Майкъл Гриша Иванов (КТМ). За Майкъл победите на родното трасе са си нещо обичайно, неизменна традиция и всички очакваме само това – нашето момче отново да е над всички. Още повече че в предишните два старта – на мотополигона „Ридо” край Самоков и за Гран при Севлиево за купата „Йовко Йовков” (отишлия си рано бивш кмет на града, който направи много за изграждането на мотополигона „Горна Росица” и изибщо за мотокроса – бел. Т21) – Майкъл бе повече от убедителен, печелейки и двата манша.

КАКТО ОБИКНОВЕНО в събота (13 септември) по програма са свободните тренировки и квалификациите плюс един манш в клас МХ (от 17:20 ч.). Същинското състезание е в неделя (14 септември), като първият манш в клас МХ2 е насрочен за 13:10 ч., а вторият – за 15:40 ч. Официалното откриване също е в неделя – от 10:50 ч., непосредствено след това, в 11:25 ч., ще е стартът на втория манш в клас МХ.

Председателят на БФМ Богдан Николов
ОБЩИНА ТРОЯН отново е спонсор на голямата и вече знакова за нашия град и край спортна проява (отпуснатите средства са 14 хил. лв.), за което – адмирации. Но на пресконференцията в столицата преди старта в Троян председателят на Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ) и голям мотоциклетен ас от близкото минало Богдан Николов каза нещо твърде тревожно.  В отговора си на въпроса дали за догодина се планират технически промени по троянското трасе, г-н Николов отговори следното: „Първо трябва да видим дали изобщо ще има федерация по мотоциклетизъм и тогава ще говорим за състезателен календар, трасета и т.н. Имаме планове за обновяване не само на трасето в Троян, но по-важното е да разберем дали нас ще ни има като федерация” (цитатът е по www.ssportal.bg).

Т21 

Още по темата:

11 коментара:

на гол гъз,чифте пищови каза...

Честито на обитателите на парк Троян. Отгоре обсада от разкопки,отдолу обсада от коли на бръм-връм почитатели.На този фон ТЯ чете слово,колко важен спорт за Троян е мотокроса, Пикаещия в шадравани гледа лошо в земята и се оглежда за шадраван.Богдан Николов с умиление си спомня за акцията на НСБОП, в гаража, му за едни моторетки,Ангел Балев гледа с умиление Минко Акимов,а он му смига палаво...Кибапчита,кифтетаа,избориии,маториии....

Анонимен каза...

Еднa шепa богaти бългaри си прaвят кефa, a остaнaлите aплодирaт и им дишaт прaхолякa.

Анонимен каза...

Еее, изобщо не сте прави,като няма спорт в Троян,защо няма ???,като има, защо го има ???....а кажете и първия и втория коментиращ,какво трябва да стане за да ви се угоди,просто дайте предложение,че много мие интересно да го чуя какво ще е ТО ....??????

Анонимен каза...


И докато историята с прословутия номер ОВ 4444 АР отшумя, то наред дойде нова. Притежател на „Порше Кайен“ си сложи ЕВЕВЕВЕВ регистрационен номер, но не смеем да твърдим, че това е оригинално, пише HotArena.net.

Ако жените искат да са оригинални с нови джуки, силикон в гърдите и тем подобни, то при мъжете суетата и открояването сред другите не се проявява във външността им, а в тази на автомобилите им.

По този повод, за да се направи на турбо газар, шофьор реши да си сложи регистрационен номер на колата, изцяло от букви, а написаното може би означава онова, което в момента ви се върти в главите.

Без значение какво е имал предвид притежателят на возилото, все пак е успял да привлече вниманието, каквато може би е главната му цел.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ НЕ ПО ТЕМАТА каза...

Във връзка с бедственото положение от нападналите ни багери и самосвали, и понеже до ден - два най-големият паркинг в града ни - улица Любен Каравелов ще затвори ПРЕДЛАГАМ: Понеже училище "Кирил и Методий" твърди, че не използва и поради това не поддържа долния двор, т.е. голямото игрище - нека то бъде отворено за паркинг до прилкючване на ремонтите. Може да стане лесно с една мрежа от оградата до мрежата, преди залата, за да се отделят малките деца от колите и 2 улични лампи на двата стълба... Преди избори сме все пак. Нека градската управа покаже някаква грижа и лоялност към гражданите, а ние ще продължим да проявяваме разбиране...

Анонимен каза...

Шрифтът на Татовите 22 стотинки пасва на агитацията на БСП идеално. Това е номиналната и стойност.

Анонимен каза...

Благодарност към кметицата , че направи града ни най-доброто трасе за оффроуд състезания , пред което трасето на рали Дакар бледнее .

Анонимен каза...

Да му мисли който ще е в града тези два дни... Абсолютно безмислен "спорт", който не развива никакви качества. А и такива "мероприятия" трябва да се правят делеч от населени места. Тези, които искат да си починат от тежката работна седмица, едва ли ще могат. За пърпаретките е казано: "Един вози, хиляда тормози... !"

Анонимен каза...

8-ми...голям тъпак и олигофрен си...:)Ами като не харесваш не ходи бе,льольо...

Анонимен каза...

Този "спорт" единствено носи счупени глави и крака, да не говорим че са деца. Почитателите му са индивиди с интелектуална недостатъчност и признаци на оскотяване. Сигурно ще бъде забранен в най-скоро време заедно с бокс и др. подобни. Такива индивиди бръмчат из нашто село с пета употреба трошки голфове и беемвета пред разпадане. Изобщо станахме като в перник и по полето.

Анонимен каза...

Много добре казано,10-ти!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |