Преизпълнение на местните приходи за полугодието

* В бюджета към 30 юни са икономисани 269 хил. лв., идеята е да се насочат към подготовка на проекти – включително за нова спортна зала, трета клетка на сметището, подмяна на седалките
 в читалищния салон
Money, money
Маргарита Генкова
ОТ ПЛАНИРАНИТЕ за 2014 г. 5 847 000 лв. местни приходи, към 30 юни са събрани 4 209 000 лв. – 72% от планираните приходи; това е с 20% повече от изпълнението за същия период на миналата година. По отношение на данъчните приходи - в сравнение с 2013 г. преизпълнението е с 15%, или 76% от планираното.  На общинските такси има преизпълнение 15%, или 69% от планираното. За неданъчните приходи – 123% изпълнение в сравнение със същия период на миналата година.

ОТ РАЗХОДИТЕ в общинския бюджет за полугодието към 30 юни има икономисани  268 875 лв. Основната икономия е от проведени процедури и сключени договори по Закона за обществените поръчки (ЗОП).  По-голяма част от проведените процедури бяха по критерия за най-ниска цена, което позволи да се постигне въпросната значителна икономия на средства в общинския бюджет. И което ще даде възможност на следващото заседание на Общинския съвет (ОбС) да бъде предложена актуализация на бюджета в посока на преразпределение на средствата.

В МОМЕНТА се работи по списъка за актуализация. Според кмета Донка Михайлова част от икономисаните средства трябва да се насочат за подготовка на проектни предложения, които ще могат да бъдат подадени за финансиране по европейски програми след стартиране на финансирането за новия програмен период. Обмисля се реализиране на проекти, свързани с: нова спортна зала в Троян; изграждане на трета клетка на Депото за твърди битови отпадъци; актуализиране на проекта за новия мост зад бензиностанция „Лукойл“, което ще даде възможност в началото на следващата година да се търси финансиране за изграждане на съоръжението.

ЗАЕДНО С ТОВА ще бъде проектирана улица в новата индустриална зона в местността Сврачи дол, за която вече има готов подробен устройствен план (ПУП); както и подготовка на проект за основен ремонт на покрива на централната сграда на Музея на занаятите, който се нуждае от реконструкция. Обмисля се и възможността за подмяна на седалките и подовото покритие в големия салон на НЧ „Наука – 1870 г.“, които са в много лошо състояние; но тъй като стойността ще бъде доста висока, Общината ще се опита да осигури частично финансиране и заедно с читалищното настоятелство ще се организира кампания за допълнително набиране на средства.

Маргарита Генкова,
 PR на Община Троян

Още по темата:

17 коментара:

Добромир Вачков каза...

А кога ще се преасфалтира основната пътна артерия в града от моста при "Болшевик" до Бели осъм и живущите особено в ж-к"Лъгът" си отдъхнат от ужасния шум и копки по пътя

Анонимен каза...

тази сутрин 3 коня се разхождаха спокойно по ул."Ст.планина"

Анонимен каза...

Къде се намира въпросната нова индустриална зона.Къде се намира въпросния дол?

Анонимен каза...

аз предлагам да се заемат с основните пътища и после с доловете

Анонимен каза...

Ей, много прост народ! Това, че местността носи името Сврачи дол, на означава, че там има дол в буквалния смисъл. И за създаването на въпросната индустриална зона се говори от много, много отдавна. И тя е много необходима, но катили като вас няма и да разберат защо.

Анонимен каза...

Обяснете къде е този Свраков дол че ни е много любопитно

Анонимен каза...

Местността "Сврачи дол" е в землището на с. Калейца. Това е поляната под новия гробищен парк.

Анонимен каза...

При митницата.

Анонимен каза...

А кога ще бъдат отсечени джанките на спирката на Болшевик.където пешеходците вървят по шосето за да ги обикалят

Анонимен каза...

А кога някой ще поиска справка за постоянните пътувания на секретарката в чужбина???

Анонимен каза...

А кога ще се снимат пак знаците олепени с червени лепенки на комунистическия придатък с четирите букви?

Анонимен каза...

Аз не мога да разбера нещо!Ако може някой да ми го обясни? Имаме да връщаме 4 милиона и кусур от големите проекти на Минчо А.Тези пари трябва да се вземат от местните приходи от населението.За какво време трябва да се върнат на държавата и по колко?.От къде се взеха тези икономии?Нали експерти са планували разходите.Значи разходите са били завишени,че да се появи такава икономия.Замълчете и повече не говорете и не пишете,защото ще ни ги вземат в държавния бюджет или ще ни намалят държавните субсидии.Мълчете и не думайте.Както управниците тайно си разпределят парите на народа ,ние пък тайно ще си скрием от общинските.Дано са реални икономии, а не са пачките от снимката??

Анонимен каза...

Мисля, че е разумно да се използват тези средства за цялостно преасвалтиране на улиците, по които тече ремонт заради т.нар. воден цикъл. Те само ще се изкърпят и то само там, където се копае за тръбите. Всяка дупка наоколо ще се подмине.
Дали не може да се помисли за това????

Анонимен каза...

Секретарката и всеки месец да ходи до Франция, пак ще ни е по-евтино от кражбите с нагласени обществени поръчки и неизгодни договори на незаменимият пенсионер Банков.
Караме по скъпо асфалтирани улици, но с огромни ями.
Скъпо струва и зимното снегопочистване, пак уредено от него.
След няколко месеца пак гласувайте за комунистите и се чудете защо в града вече няма млади.

Анонимен каза...

Дабре уважаеми 14.Аз никога не гласувам за тях, но кажи ми за кого да гласувам и ще те послушам, но да няма връзка и да не се е пръкнал от БКП-то и от БСП-то.Ако има такъв кажи и цялото ми семейство ще гласува както кажеш.

Анонимен каза...

Ами за да не е комунистическо изчадие може би трябва да се вземе
възможно най-младият в политиката. Или поне някой на под 40г.
Но все пак, след като не гласувате за тях е добре.
Обаче тук сме под 100 човек, а има стотици бабички, които идея си нямат нашите комунисти в общината какви далавери и кражби въртят и спокойно си гласуват за тях. Обяснявайте на възрастните хора как стоят нещата, че да не им търпим ние техните далавери.

Анонимен каза...

Браво на 14 !!! И никой да не се оправдава с възрастните! Те виждат какво става и с колко им увеличиха пенсийте! Който не гласува ,да не се сърди на другите!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |