Губернаторът върна пари заради служебен автомобил

* Бившият председател на Общинския съвет в Ловеч Милко Недялков ползвал кола на Общината по време на отпуск и ощетил хазната
 с 678 лв.; проверката – по сигнал на
гражданина Данчо Заверджиев
Граждански контрол
Милко Недялков, Данчо Заверджиев
ОБЛАСТНИЯТ управител Милко Недялков е внесъл 678 лв. в касата на Община Ловеч след разпореждане на Агенцията за държавна финансова инспекция, научи Т21. До това се стигнало след сигнал на ловчалията Данчо Заверджиев и направена проверка от агенцията по прокурорско нареждане. Въпросната проверка установила, че в периода 2007-2011 г. губернаторът, тогава в качеството си на председател на Общинския съвет в Ловеч, 4 пъти е ползвал служебен автомобил по време на отпуск и е ощетил хазната със споменатата сума. Обяснението на г-н Недялков, че като отпускар е вършил и служебна работа, не било уважено.

ЛЮБОПИТНОТО е, че г-н Заверджиев спечели и дело в съда по въпросния казус – но този път срещу ловешкия кмет Минчо Казанджиев, от когото поиска информация по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) за ползването на два общински автомобила, единият предоставян и за нуждите на местния парламент. Административният съд в Ловеч разпорежда градоначалникът да даде исканата информация, но и досега г-н Казанджиев не го е изпълнил. Данчо Заверджиев е печелил още няколко дела срещу управата на Ловеч заради отказ да му се предостави информация по ЗДОИ.

Т21

12 коментара:

Анонимен каза...

Да бе взел от Троян колца,бе другарю.Тук е Рай, никой за нищо нямаше да те търси!

Анонимен каза...

Ами ако някой провери Акимов, колко ли пари трябва да върне в общинската хазна?????! Когато встъпи в длъжност кмет на община Троян, дойде с личния си автомобил и го остави в двора на общината.Отново се качи на него, когато сдаде окончателно властта.По време на целия си мандат, изборните борби до крайните резултати ,той не слезе от общинската кола.????Ха сега да видим????? Има ли прокурори в Троян да се самосезират или карай да върви! Народът е глъф и не разбира.Както се говореше между местните депутати, той е имал нахалството да иска и служебен автомобил, когато стана председател на ОС.?Тези от кутилото искат да грабят докато Господ ги държи на земята!Както вървят нещата, от сега пригатвят още по-големи торби да раздават на избирателите и току виж Акимов новия-стар кмет на общината.Горко ни!!!!!

Анонимен каза...

Нека Донка Михайлова да каже дали има злоупотреби от страна на Акимов!

В Своге каза...

По искане на Софийска окръжна прокуратура кметът на Своге Жоро Цветков е отстранен от длъжност с определение на Софийски окръжен съд.
Това съобщават от прокуратурата.
Спрямо Цветков е образувано досъдебно производство за това, че в периода от 9 януари 2011 г. до 22 юли 2013 г. е нарушил служебните си задължения в Закона за местното самоуправление и местната администрация, във връзка с организирането и изпълнението на общинския бюджет, както и за нарушения на Закона за обществените поръчки.

Анонимен каза...

Леле колко си запознат 2-ри.Май си общински служител?

Анонимен каза...

Абе,льольо глЪФФ, тоя крадлив маймун сновеше из цялата околия със служебната кола,дори и след като го махнахме от кметското място. Дори и на т.н. му съпартийци им стана неудобно по едно време от това,ама тя наглостта не знае граници!

Анонимен каза...

5ти ,с нещо от написаното не си съгласен или така само за спорт си пишеш?

Анонимен каза...

Тъпи троянски всезнайковци...:)

Анонимен каза...

И какво се цели с тази публикация? Всеки, който познава Милко Недялков знае, че това е един културен, възпитан и достоен човек, отдаден на работата и семейството си. Че не е злоупотребил със служебния автомобил е ясно, но дори и да бе, какво от това-те другите властници окрадоха милиарди и съсипаха държавата, а вие за някакви си шестстотин лева се хванахте, това ли е новината на седмицата и годината? Защо не потърсите сметка на тези, които с откраднати от държавата пари купиха вота на циганите, турците и необразованите? Чудя се, кога това дебело, мазно и неугледно същество наречено Данчо Заверджиев, непостигнало нищо в живота, ще се фука с глупостите си? Генади, моля те, не му се връзвай на този, не се излагай и ти!

Анонимен каза...

Хайде стига, бе 9-ти ! Достойните хора не се занимават с политика, особено с престъпни кървави болшевици...

Анонимен каза...

И в отпуската бил работил, те в работно време не работят, да не говорим по време на отпуска...

Анонимен каза...

Като е толкова ербап Заверджиев, защо не разбра как тъй и къде Корнелия Маринова само за една годинка в общ. съвет Ловеч направи екваториалната обиколка от 44 000 и кусур километра със служебния общински автомобил ?!? И за награда, но за наша сметка я направихте депуткатка ;)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |