Изложба на Василена Ганковска в София

* „Прекрасната възможност да преподредя спомените си или пък да се замисля над динамиката на това, което се случва в
 наши дни в България”
По света и у нас
Василена Ганковска
ВАСИЛЕНА Ганковска бе един от участниците във второто издание на изложбата „Толкова близо, толкова далече II“  (София, НДК, декември 2013 – януари 2014 г.),  органирирана от Националния дарителски фонд „13 века България” и събираща съвременни български творци от чужбина. Авторката е родена в Троян, през 2001 г. се дипломира в Националната художествена академия, след което продължава художественото си образование в Академията за изобразителни изкуства във Виена. Живее и работи във Виена и София. След „Толкова близо, толкова далече II“ Василена получава предложение от организаторите за самостоятелна изложба в столичната галерия „Проф. Васил Геров”, която върви в момента.

Авторката (вляво) разговаря с посетители на изложбата си в галерия "Проф Васил Геров".
„ПРИЕХ с удоволствие поканата на НДФ „13 века България” за самостоятелна изложба, защото видях в това прекрасната възможност да преподредя спомените си и отношението си към това, което се е случвало преди време или пък да се замисля над динамиката на това, което се случва в наши дни в България. Подготовката премина в едно дълбоко потъване в архива ми от снимки от София и други български градове. Обичайният процес на разчистване, подреждане и пренареждане всъщност се превърна в процес на преструктуриране на виждането ми към действителността. Помогна ми да погледна от дистанцията на своята лична история към процесите, които са интересни за мен като художник”, споделя мислите си за изложбата талантливата ни землячка.

3 коментара:

Анонимен каза...

Умно и красиво дете беше още в детската градина.Крушката не падна далеч от семейното дърво.Израстнала в среда на художник-приложник и фотограф няма как да не се получи нещо по-добро и успешно.Радвам и се много за успеха.Защо милата се е върнала в България ???????

Анонимен каза...

Защото може би изкуството ѝ дава възможност да живее нормално, и в същото време да се развива.Защото може би е изградила среда,в която да вирее като нормален млад човек,и в същото време да е независима от отвратителното ежедневие.
Не познавам момичето, но ако живее добре и е щастлива,защо да не живее в България ?

Анонимен каза...

Поздравления за Василена!
Къде пише, че се е върнала в България? А и така да е, много хубаво.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |