Деси Енчевска от СОУ „Васил Левски” – с две пълни 6-ци

* В училището - общо девет 6-ци от матурите и среден успех 5,39
 * Двама завършват със златни медали, „сребърните” са трима

Десислава Енчевска
След матурите

ЗРЕЛОСТНИЧКАТА от троянското СОУ „Васил Левски” Десислава Енчевска е единственият ученик от троянските училища, завършващ средното си образование (2014 г.) с две пълни 6-ци на държавните зрелостни изпити (матурите) – по задължителния предмет български език и литература и по избрания от нея като втори предмет английски език.

В ГОЛЯМОТО СОУ има още седем зрелостници, изкарали пълна шестица на една от матурите. Те са: Йоана Василева, Петя Добрева и Тоня Власковска (по български език и литература), Иван Петров, Магдалена Георгиева и Марио Йотов (английски език) и Илияна Василева (география и икономика). Средният успех на училището от матурите е мн. добър 5,39, а средният успех от дипломите на завършващия випуск – мн. добър 5,22.

ТАЗИ ГОДИНА в СОУ „Васил Левски” няма първенец на випуска и носител на голямата награда „Знание”, научихме от директорката Розалина Русенова. Причината – според регламента първенецът на випуска и носителят на „Знание” трябва да е с пълно отличие както на двете матури, така и по всички предмети от дипломата през годините (такова постижение имаха Цветелина Байрактарова, 2010 г. и Калина Станчева, 2012 г. - бел. Т21). За отличен успех и активна извънкласна дейност със златни медали са наградени Десислава Енчевска и Цветослав Лазаров, а със сребърни – Христина Иванова, Полина Василковска и Йоана Василева. И от нас браво и успех!


Бел. ред. Единственият зрелостник в училищата в областния център Ловеч, който тази година завършва с две пълни 6-ци на матурите, също е троянско момиче. Това е възпитаничката на Езиковата гимназия (ГЧЕ "Екзарх Йосиф I") Моника Хитова - живяла преди време в с. Орешак и учила в Троян; тя избрала като втори предмет английски език. Моника получи специални поздравления от областния управител Милко Недялков и подарък от ловешкия кмет Минчо Казанджиев.


Още по темата:

30 коментара:

Анонимен каза...

Дъщерята на бившият премиер и столичен кмет Стефан Софиянски-Елена отваря завод в Лясковец. От кметството ще и връчат приз за икономическо развитие, заради инвестирани 7,2 млн.лв. в предприятието за замразени плодове, зеленчуци и плодови сокове и консерви, съобщава "Труд".

Време е троянския бизнес елит да се поразмърда.Вижте колегите от столицата, какво правят!

Анонимен каза...

малка корекция : Йоанна Василева, Мадлена Георгиева, Марио Йотов, Илияна Илиева; втората матура на Деси е по английски.. Не е нормално толкова много грешки да има в статията.

Анонимен каза...

Браво на всички деца без изключения! Браво, и дано са повече шестиците в живота!!!

Анонимен каза...

От сърце са радвам на тези умни млади хора.Жалкото е ,че няма какво да правят като завършат висше образование в Троян и страната.Те ще се реализират по света, там ще бъдат оценени.Мили родители, от сега се настройвайте децата ви да са по света.Интересно е,че и неграмотните цигани се устройват на работа по света и там живеят много по-добре отколкото тук.Ние тук не живеем, а животуркаме. Когато родителите знаят,че децата им са добре, дори и много далеч от тях и те ще са добре, българската ситуация е тормоз и за двете страни.Един съвет ,ако мога само да дам на тези умни и талантливи младежи: и все пак не забрявайте от къде сте тръгнали и къде сте отраснали! Едно пожелание към Г-н Маринов: нека да проследи в последните години какво се случва с талантливите троянчета - къде са, каква реализация имат?Ще ни бъде интересно!!

Анонимен каза...

Сaмо където реaлносттa в Бългaрия е мaaaлко по-рaзличнa.Кaто онзи лaф; ,, Тaзи годинa сбиркaтa нa випускa ще бъде нa яхтaтa нa Пешо двойкaджиятa" . Бългaрия не цени знaещите и можещите, a дупедaвците и кротaнчовците!

troyan21 каза...

До №2: Поправихме, благодарим, данните взехме от едни объркани и пълни с абревиатури като БЕЛ, АЕ и т.н. таблици, оттам е дошла грешката. Поздравления за отличниците и за всички останали!

Анонимен каза...

Da

Анонимен каза...

Да си излея аз душата , един от малкото върнали се след висшето в Троян.Върнал се след като обиколил света , бил навсякъде и пак избрал скромния роден Троян.Нещата се получават малко по-малко , ден след ден , фалиралите неотдавна заводи заради дупедавци , са изместени от малки фирмички и хората все пак намират работа , дори и по специалността се случва да намерят.Проблема е в управата , тази смотаната управа , която обеща да направи бизнес климат в Троян , а дефакто хвана една жена с китки, тази управа , която вместо да газифицира града ,за да дойде някой голям инвеститор взема та разкопа една от 2-те асфалтирани улици , а именно урвата на болницата , тази управа , която не може с едни псета да се справи , а има големи амбиции , тази управа , която не може собствените си и малко останали между другото градинки да окоси , ами чака някоя змия да ухапе някое дете , тази управа , която вместо да реставрира старата индустриална зона , взе да влага толкова мн средства в нова , безмислия , безмислия , и кво ли още не !!!!

Анонимен каза...

Кажи си името мунчо 8 смотан....вземи стани ти кмет да те видим ама сигурно ще получиш два гласа на изборите на майка си и бабаси любовница нямаш със сигурност че си затъпял от онанизам......

Анонимен каза...

Като гледам ти колко си се наострил,явно онанирането не ти помага.
Вижда се,че и в главата те удря,избори ти се привиждат,гласове,баби,майки,явно си падаш по беззащитни жени...

Анонимен каза...

Води ни партийо,води ни ! Напред към светли бъднини ! Бегом през улиците разкопани . Навсякъде да сложим ний КАШПИ !

Анонимен каза...

Чакайте Генади да публикува материал за връщането на баните в Шипково, и да видите какво квичене ще настане от донкините прислуги.Ще се квичи до полуда!Голяма работа станало!

Анонимен каза...

Случайно някой от общинските паразити/служители/ да е минавал тия дене покра у-ще.Св. Св. Кирил и Методий и да е видял че вече буренака в двора гони по размери виетнамските джунгли?! Граничещ с двора е и общински имот/по кадастър/ в който може да ловиш тигри и това на фона на увеличените данъци от общината! Алоооо,вземете се стреснете малко бе и я свършете някаква, а не по цял ден да се барате по кайсийте! Относно мизерийте в парка под "Капинчо" и там сте гола вода/от хотела поне лайна текат/, ама то бива, то може, ама с ред и прилика! Туй Т21 що не ги отрази тези работи нали уж е гласа на народа или е глас в пустиня?!...

Анонимен каза...

е нали награбиха феновете и ги нарочиха, че са най-големия проблем на града

Анонимен каза...

Драги ми 9-ти , като ти гледам начина на изказ съм 100 % сигурен , че по-далеч от табелата на Калеешкото не си ходил . не ти се сърдя за онанирането , ти сигурно по теб съдиш и си експерт в тази област , но за избори , хайде моля ти се .... кефи се тука на положението ,пиикай си ракиика , пук буренаците и калта нека ни завземат .

Анонимен каза...

№ 11 много ми хареса! Все пак поздравявам местната управа за хубавите зелени площи и цветни алеи, нека така бъде и занапред. Факт е обаче, че и № 8 е прав. Не мога да приема, че толкова по-загубени градове от нашия са газифицирани, а Троян - НЕ. Затова си палим печките, пушат ни комините и живеем като примати. Оскотя народа, оскотя и се чуди от къде да мине през целия разкопан град. Дано само одобрят европейските пари да заринат, че иначе общината ще потъне в дългове и ще си ходим по калта и в пушека и ще ни лаят бездомните кучета.

Анонимен каза...

4 милиона от акимов и 5 сега от донка,малки дългове ли ти се струват?

Анонимен каза...

17-ти, по какъв начин на теб и на такива като теб да бъде обяснено, че в тегленето на кредита от 5 млн.лв. няма никаква сензация и няма нищо общо с "онези" 4 млн.лв. кредит на Минко Акимов. Хайде, изказвайте се подготвени.

Анонимен каза...

Няма,само дето трябва да се връщат.А за да стане по безболезен начин,има много АКО...А на АКО,не вярвам.Разбираш ли,уважаеми общински търтей?

Анонимен каза...

Леле, като оси сте! Колкото повече злобеете, повече хора настройвате срещу себе си. Затова - давайте!

Анонимен каза...

Г-жо Михайлова , направете една публична дискусия с гражданите , в която да обясните защо се покачват данъците на хората след като няма видими резултати , на каква база стъпвате и на каква база ще се теглят 5млн.След това обяснете КОГА БКС ще започне да си върши работата.Обяснете моля Ви кой следи за контрола по изпълнение на водния цикъл, обяснете моля Ви кога ще започне най-сетне Троян да изглежда като град , защото обикновеният човечец си блъска цял ден на мизерната работа , след това си блъска цяла вечер в калта , а на края на месеца видиш ли на фишчето за работна заплата вдигнали % на данъците! Благодаря !

Анонимен каза...

Ало какви данъци се вдигат бе мой човек? БКС ко работа да си върши? Ти номален ли си?

Анонимен каза...

Доне, ма...На толкова "социално немощни" роми даваш помощи.... Те до матури не са стигнали, нито децата им ще стигнат, но поне ги хвани да изчистят двора на това свято място, каквото е училището ! А на децата-БРАВО ! Вие сте бъдещето ! На вас се надяваме ! Дано се реализирате в България ! А дано, ама надали !

Анонимен каза...

4-и, тая измислена история само Елка може да я сътвори. Г-н Нанков, вземи я смени тази, че стана за смях с нея.

Анонимен каза...

Почистете двора на у-ще.Св. Св. Кирил и Методий! То когато беше преди време у-ще."Д.Благоев", ако не се лъжа тя и кметицата там изкласи, та поне от носталгия, ако не от срама да прати да го почистят от буренака!

Анонимен каза...

Ако общината ще чисти училищните дворове, да чисти наред в общинските училища след "гражданите", които оставят след себе си всевъзможни отпадъци - опаковки от лакомства, пластмасови бутилки, люспи от семки и т.н.
Помощният персонал не смогва с тяхното почистване.
Хубаво е да се окастрят дърветата и да се подстрижат храстите от съответните специалисти, да се окосят тревните площи. Родителите, чиито деца учат или играят в тези дворове, някак си не се сещат да се погрижат за уюта им.

Анонимен каза...

А статията над тези коментари отново е на друга тема.

Анонимен каза...

25-ти, ако нямаш нищо напреки то буренака/вече минава 2-та метра/ в училището е точно в общински имот/справка в кадастъра/. Та тъй де, ако вземем да им косим и тревата/то вече не е трева , а джунгла/, защото това си е задължение на подопечните служби/ за това и плащаме данъци/, още малко ще ни закараш и в общината да им извъртим и по една свирка от радост.

Анонимен каза...

Към 26 :
Родителите достатъчно се грижат за уюта на децата си в училище ( за разлика от всички институции, които имат това задължение )
Ремонтът на класните стаи е 100 % от парите и труда на родителите.За нашата класна стая например, училището осигури само няколко кутии с боя. Ние, родителите, боядисахме стените, сменихме подиума, направихме шкафчета за всички деца,купихме нови плотове за чиновете и т.н.
Предлагам да започнем и да учим децата си, защото и без друго в това училище истинските учители почти липсват.

Анонимен каза...

До 29.
Имах предвид дворовете, в които влизат външни лица в учебно и неучебно време и не полагат усилия за запазване на чистотата им (меко казано).
А относно другото - в нашето училище продължаваме да чакаме кога сами родителите ще предложат да реновират стаите. Мисля, че имаме и истински учители (все още).

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |